Jump to content

Mindsurfer

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    2.850
  • Katılım

Topluluk Puanı

0 Neutral

2 Takipçiler

Mindsurfer Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Jupiter

Güncel Profil Ziyaretleri

3.746 profil görüntüleme
  1. Mindsurfer

    Allahın ben yaptıklarımdan sorumlu değilim demesi

    Savunulması imkansız durumlardan biri de, bu tanrının insanlara yaptıklarını, insanlar birbirine yaptığında görülmemiş bir insanlık suçu ortaya çıkmasıdır... Burdan anlaşılıyor ki, islamın olmayan adalet anlayışına göre, gücü elinde tutan ne kadar korkunç şeyler yaparsa yapsın, haklıdır !
  2. Mindsurfer

    Atom mu yaptı?

    "Atom yapamıyorsa tanrı yapmıştır..." şeklindeki bir iddia, mantıktan yoksundur. Ayrıca sadece kendi kabul ettiği tanrıya inanılmasını istiyorlar. yani meseleyi kendi menfaatlerine göre şekillendiriyorlar.
  3. Mindsurfer

    İnsan Ömrünün Uzaması da mı Kader?

    Yalnız kuran'a göre insan ömrü kısalıyor olması lazım:) Nuh, 950 yaşamış neticede...
  4. Mindsurfer

    Peygamberlik nasıl ispatlanır?

    Bir insanın peygamberliğini ispatlaması için, önce çevresiyle iletişim imkanı olması... yani hayatta olması gerekir. Rivayetten ibaret iddialara inanmamız talep ediliyor. sadece bu yönüyle bile mantıksız.
  5. Mindsurfer

    Japon'larada peygamber gönderilmiştir.

    Japonlara peygamber geldiğini varsayacak olursak, bu durumda kimseyi ikna edememiş demektir. "gelmedi" diyecek olursak islam yine uydurma demektir. çünkü bu sefer de "her millete elçi yolladık" iddiası boşa çıkacaktır.
  6. Bu hikayedeki çelişkili durumlardan biri de, yaratırken hiçbir çaba sarfetmeden bunu yapıyor olması. mantıken böyle bir tanrı karakterine teşekkür etmeye bile gerek olmaması lazım.
  7. Zengin bir aşiret lideri, kadın veya köle öldürdüğünde ona kısas yapılamıyor. "Kısasta hayat vardır" denilerek kastedilen, gerçekte budur.
  8. Mindsurfer

    Teistler ahlakı temellendiremezler

    Dinlerde insanlar iyiyi kötüyü kendileri belirleme hakkına sahip değildirler. Kendisine dayatılan neyse ona göre davranmak zorunda hisseden insan, bir süre sonra din adamlarının kölesi haline gelir.
  9. Mindsurfer

    Allah neden ibadet etmemizi ister

    İbadet, zihinleri itaate şartlandırmak ve bu şekilde insanları sömürmek içindir. yani köleleştirme amaçlıdır. zaten kelime anlamıyla ilgili araştırmalar da bunu doğruluyor. Ayrıca bu şekilde müslüman olmayanlar daha kolay tespit edilip, düşman olarak gösterilebilir.
  10. Mindsurfer

    Kimsenin Ne Yazdığını Anlamadığı Kitap

    Sonuçta hiçbir insan gerçekte kuran'a inanmıyor. kuranı tercüme eden ve yorumlayan din adamlarına inanıp, onlara itaat ediyorlar. Kuran direkt anlaşılsa bile, buna "tanrı sözüne inanmak" denilemezdi. çünkü iddia sahibi tanrının kendisi değil, onun adına konuşan adamlar.
  11. Mindsurfer

    Kuran alevli hortumdan bahsediyor

    Korku ile insanları inanmaya mecbur bırakmaya çalışmak, çaresizliğin bir göstergesidir. Doğa olayları da kuran'da bu amaçla kullanılmış ve toplumun korku ile köleleştirilmesi hedeflenmiştir.
  12. Mindsurfer

    İyiler Mutlaka Kazanır

    Böyle dinlerde iyilerin kazanması hedeflenmez. öyle olsaydı din, kötülükleri hedef alırdı. İslamda kötülük değil..., din dayatanlara itaat etmemek suçtur. Kuran'daki cehennem hükümleri, kötü insanlar için olsaydı bile sorunu çözmezdi. milyonlarca yıl, elinde her türlü imkan varken her türlü kötülüğe izin veren birinin sonrasında vereceği cezalar anlam ifade etmez. her şey yaşanmıştır artık. Seyredip sonra cezalandırmanın adaleti sağlayacağını iddia eden kişi, sevdiği yakınlarına işkence yapılırken, ve tek bir haraketle bunu önlemeye gücü yettiği halde seyretmeli ve bu
  13. Mindsurfer

    Tanrı iyi insanları sever, kötü insanları sevmez.

    Tanrı konusunda böyle bir inanç olsaydı, insanlar dinlere inanmaya göre değerlendirilmezdi... iyiliğe insanlığa değer verileceği konusunda ortak bir düşünce oluşurdu. O yüzden ne yazık ki, bu iddia geçersiz.
  14. Mindsurfer

    Kozmik fon radyasyonu...

    Elçi olduğu iddia edilen kişiye, bu mesaj radyo dalgasıyla gelmiş, 3G yayınıyla gelmiş veya mağarada biri seslenmiş... fark etmez....; Bu durum sadece mesajın geldiği kişiyi ilgilendirir. başka insanlar bundan sorumlu tutulamaz. Kaldı ki, adil bir insanın, böyle bir görev verilse dahi kabul etmemesi gerekir; "şimdi bana inanmadığı için milyarlarca insana korkunç işkenceler yapılacak. İnsanları yakmak istiyorsan lütfen beni kullanma" diyerek reddetmesi gerekir. Bu görevi veren eğer adaletli biriyse, bu itirazı zaten takdirle karşılar. ancak ne yazık ki bu sözde tanrının, a
  15. Mindsurfer

    Allah neden kendisine tapmamız için yarattı?

    “Neden, tapınmamız için Allah yaratıldı...?” dersek daha doğru olur...; Zuhrûf 45: Senden önce gönderdiğimiz elçilerimize sor: Rahmân’dan başka kulluk edilecek ilâhlar var etmiş miyiz? Demek ki birilerine kul olmak veya tapınmak gibi bir ihtiyacımız varmış !
×
×
  • Yeni Oluştur...