Jump to content

yeniçeri53

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    2.267
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

yeniçeri53 Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

3.072 profil görüntüleme
  1. yeniçeri53

    Kürt diye bir şey var mıdır?

    Kürtçe yani Kırmançi diye bir dil olduğuna göre Kürt halkı vardır. Perslerle beraber yaşayan Medyaniler olduğu söyleniyor.Ancak Med dili ile kırmançi aynı dil gurubumudur bilemiyorum.
  2. yeniçeri53

    Neden Meral Akşener?

    Akşenerin AKP ye karşı tabiki desteklenmesi gerekir.Ancak şunu anlamıyorum.Akşener NATO ya dolayısıylada ABD ye karşı olmadığını belirtiyor. Pekiyi ABD yi Kürdistan kurdurmaktan ve PKK ile PYDden nasıl vazgeçirecek? Ümit Özdağ beni bildiğim AVRASYA cıdır. Nasıl anlaşacaklar? Kaldıki ÖZDAĞ ile aralarının bozulduğuna ve Özdağın daha yolun başında istifasını vereceğine dair haberler var.
  3. Cavidan: Sonsuzluk Sofiler evet sembolik olarak yazdılar.Ancak yalancıda asla olmadılar.Sofi maddi ölümden sonrasını görmediği için şu olacak bu olacak diye asla yazmaz.Ama insan oğlu başarıya kolay kolayda ulaşmaz manen ölüp ölüp dirilir.Çaresizliklere düşer depresyon halleri yaşar ve sonunda başarır.İşte o hali onun cennetidir.Onada Nefsi safiye hali denir.Düşün mesela Naim Süleymanoğlunun Halterde o rekor kiloyu kaldırdığı anını Arşimedin Evreka Evraka diye çıbıldak halde hamamdan çıkışını.İpek içinde yaşamakta berbat çok çileli bir şeydir. İpek böceği o kendi kurduğu kozasında hapsolu
  4. Kurandan ne anlıyorsun o zaman.O sınırı olmayan yaşam sevgisi yada cavidan üç beş sayfa kitaba bilmem şu kadar ayetemi sığmış?Diğer taraftan Mushafı şayet okuduğun gibi anlarsan bak sana cenneti nasıl anlatır.Bilirsin işte Yeşil ipekten sırmalı elbiseler,Huriler,Hizmetkarlar ,Altından sular akan köşkler, Altın kaplar içinde içilen şaraplar....v.s
  5. O zaman bunu dersen sen bugünün ve 1400 yıldır süregelen İslami anlayıştan çıkarsın. Panteist oluverirsin.:) Yaa Bir sen Allah birde ben kul olursam İkilik girer araya demiş bir sofi.Cehennem ateşi yaşarken vardır.Hatalı olarak yaptıklarımızın sonuçlarından dolayı çatır çatır Beyinlerimizde yanarız. Geriyede dönüp onları silemeyiz.Yaradanın kendiside şu şekilde olur :Her ne iş yapıyorsan O işde Nefsi safiye haline ulaşmandır.Mesela Edisonun Elektirik ampulünü buldu anıdır.Atatürkün Yunanı denize döktüğü anıdır.
  6. O zaman eşit yaratılırdık her bakımdan.Kaldıki Yaratıcı bir güç ana gibi olur evladını imtihan edip başaramadığında onu ilanahiye Cehennem ateşleriyle cezalandırmaz.Çünkü o evladını en iyi tanıyandır.
  7. İnsanın dışında onu Yaratıcı bir düşünce gücü olsaydı şayet isteklerini yarattıklarının beynine yazardı.Peygamber falan göndermezdi.Kaldıki bu yaratıcı güç imtihan falanda yapmıyor.Öyle olsa insanları eşit yaratırdı.Doğal seleksiyona tabiyiz.Her türlü şartlara uyum sağlayanlar İnsan olarak adam gibi yaşıyorlar.Fakir olursun IQ da az olabilir ama gider Dilencilik yapar para kazanırsın.Hop oradan Ticarete atılırsın işlerin rast gider ve zengin,Sevilen bir insan oluverirsin.
  8. Arami ve Arap şair sofileri türkçe bilmiyorlardıki?:)Bu kitapların İnsan dışı bir yaratıcı tarafından indirildiklerinin tartışmasını dahi abes buluyorum.
  9. yeniçeri53

    12 Eylül mü? yoksa RTE rejimi mi demokratik.?

    Kenan paşa dinci falan değildi.Erzuruma ilk tayinim çıkmıştı.Orada Ramazanda Erzurum halkına konuşma yapıyordu yanlışlıkla su içmişti.O yüzden halk onu dinlemekten vazgeçti.Ne Oruçla ne namazla ilgisi yoktu.Kenan paşa Atatürkçü idi çünkü solada sağada karşı eşit olarak gitti.Solcular asıldığı gibi sağcılarda asıldı.Aralarında tefrik yapılmadı.Ama Siyasal İslamcılar 1980 öncesi hiç bir eyleme karışmadıkları için kurtardılar.Öyleki onun Atatürkçülüğü hakkında fıkralar dahi vardır:Paşa hastalanmış kendisini tedavi eden doktora rica etmiş"Ölürsem şayet Doktor ölüm raporuma Sirozdan öldü diye yazın
  10. yeniçeri53

    12 Eylül mü? yoksa RTE rejimi mi demokratik.?

    Resme çok meraklıydı.Erzincana tayini çıkan bir askeri hakim arkadaşım dev bir Atatürk resmi yapıp bu resmi karargaha Komutanın emriyle asmışlardı.Kenan paşa Erzincana teftişe geldiğinde bu resmi çok beğendi.Ve Hemen Resmi yapan arkadaşın tayinini İstanbula çıkarmakla kalmadı.Onu birde Güzel Sanatlar Akademine kaydettirdi:))
  11. yeniçeri53

    Atatürk'te Gördüğünüz Hatalar

    İmla hataları yapmak önemli değil ama Atatürk yazarken" a "yı kastenmi küçük harfle yazıyorsun?Neyse Atatürk eğer Kurtuluş savaşını kaybetmiş olsaydı sonu ne olurdu tahmin edebiliyormusun? Bırak Onu daha işin başında Kazım Karabekir tarafından tutuklanabilir ve İstanbulda idam edilebilirdi!Ayyaş bir insan hiç bir şeyde sorumluluk alamaz değilki ordusu silahları dahil teslim olmuş ve işgal edilmiş bir ülkeyi kurtarmak ve yeni bir Devlet kurmak.Nutuku oku bak Orada İnönü hariç Komutanların neredeyse hepsi ona karşı.Elbetteki onu takacaklardı.38 yaşında Paşa olmuş bir adamdı boru değil yani.
  12. yeniçeri53

    12 Eylül mü? yoksa RTE rejimi mi demokratik.?

    Donatello 23 demişki Nasıl mahkum etmiyorlardı? Adama delil sunsan delili gözünün önünde yırtıp işkenceye / tecavüze devam ediyordu. Hey gidi hey. Buna katılamam çünkü o zamanlarda Sıkıyönetim Askeri Hakimiydim.Bizler asla delil olmadan kimseyi mahkum etmedik.Hiçbir komutanda Sıkıyönetim mahkemelerinde verdiğimiz kararlara karışmadı.Seni temin ederim.Ha Poliste işkence ,Askeri Cezaevlerinde tutuklara karşı yapılan kötü muammeleler tamam .Ama Yargı bu günden kat ve kat iyiydi.
  13. yeniçeri53

    Atatürk'te Gördüğünüz Hatalar

    Her sarhoş olan ayyaş değildir.Ayyaş bir insan o kadar büyük işler yapamaz.
  14. yeniçeri53

    12 Eylül mü? yoksa RTE rejimi mi demokratik.?

    !2 Eylülün askeri hakimleri bile yargıda Deliller manzumesine bağlıydılar.Sadece Hazırlık soruşturması ifadesi ile insanları mahkum etmiyorlardı.Ama şimdi öyle değil hiç bir delil olmadığı halde Sözcü Cumhuriyet gibi gazetelerin yazarları FETÖ cü diye tutuklanıyor.CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen karar İstinaf mahkemesi tarafından isnad olunan suçun kanuni unsurları oluşmadığından dolayı bozulduğu(Yani Esastan) halde adam hala hapiste! Yüksek yargı AKP genel başkanın karşısında el pençe divan! Ha 12 Eylülde Yürütme Demokratik değildi! Karakollarda yapılan İşkenceler sonucu öle
  15. yeniçeri53

    "Arap'ın uyduruk terelellisi"

    Benim görüşlerimi az çok yazılarımdan okumuşsundur.Sofilerin hazırladıkları Metafor bilmeceleridir. Ancak bunlar okunduğu yada söylendiği gibi toplumda kabul edilerek Din haline getirip takaza edildiklerinde olmuyor.Devemi ? Nasıl Kurt Türkün bilgelik cesaret sabır sembolü olan insanıysa Devede aynı şekilde Arap insanın sembolüdür. Sidiği ise Öfkesidir! Öfke düşüncenin bidayetidir.İsyandır! Ama isyan edeceksinki düşünebilesin!Yoksa hep olduğun yerde kalırsın ve yaşam mücadeleni yapamazsın! Devenin sütümü? Oda senin güzel ahlakındır.Ama gerek ateist gerekse dindar insanlar şayet böyle benim gib
×
×
  • Yeni Oluştur...