Jump to content

Materyalist Bilinç

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    1.672
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

Materyalist Bilinç Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Güncel Profil Ziyaretleri

1.407 profil görüntüleme
  1. Materyalist Bilinç

    Kitabım "Ateizmi Anlamak" çıktı

    Peki ya kuran yanlış çevrilmişse? Aslında cennete girecek erkeklere 70 huri değil de onlara gece gündüz tecavüz edecek 70 tecavüzcü verilmesi vaat ediliyorsa? Allah sevgisi için ne kadar ileri gidebilirsin?
  2. Materyalist Bilinç

    duzensiz kalp carpintilari hakinda bilgi

    Soğuk dondurma işlemi yapan bir yerler var galiba istanbulda. Bir çubukla eksi 70 derece ile kalbin sorun çıkaran kaslarına dokunuyorlar ve belirli bir süre normalleştiriyorlar bildiğim kadarıyla. Aratarak bulabilirsin sanırım internette.
  3. Materyalist Bilinç

    Bazı ilginç bilgiler

    Ulan madem parasal finansı vardı devrimcilerin Çar'ın maaş taşıma arabalarını niye soyuyorlardı? O paraları niye kamusallaştırıp devrim merkezine yolluyorlardı? Parayı az mı vermiş sponsorlar? Sen ne yalancı ne adi bir adamsın? Para bulmak için rusyanın altını üstüne getirdi ya devrimciler. Neredeydi bu dediğin finansörler o zaman?
  4. Sen korkaklık yapıyorsun. Zora geldiğin yerde yüzleşmek yerine kuma kafa gömüyorsun. ışık aynı gözlemi veriyor demek Hız insan algısı zaten Bu yazıyı da, bu iletişimi de bir ifade için kullanıyoruz. Yakında "R" harfine bastın ama madde gerçektir diyorsun "R" harfine gözlem ile bastın diye saçma sapan şeyler söyleyeceksin. Işık sen hangi şart altında olursan ol kendi sabit gerçekliğini ortaya koyuyor diyorum Yoksa insan terimleri yerine sana eşek teirmleriyle mi yazayım? Ne ucuz bir korkaklık bu? Al eşek terimleriyle yazıyorum. Ai ai ai ia ia ia ai? Korkaklık yapma.
  5. Zaman insan bilincine bağlı bir boyut. Dışarıda yok. Sen ne sanıyordun? Evrenin hafızasının olduğunu mu? Senin bilincin çalışmaya başladığı anda bir uzamsal boyut oluşturuyor. BU boyutun ilk noktası ile bağlantı yapabilmene de "ben" diyorsun. Kafana bir darbe al ve ilk nokta ile olan bağlantın sarsılsın. Plak ortasına atlasın bakalım ne oluyor. Başlangıç noktan değişiyor. Yüksek çekim kuvvetleri veya yüksek hıza çıkıldığında çekim kuvvetinden kurtulman zaman algını değiştiriyor. Çünkü maddenin davranışları değişiyor. Senin bilincin madde olduğu için aşırı yüksek hız ve aşırı yüksek
  6. Zaman gözlemcinin ilüzyonlarından birisi. Senin bilincin gerçekliği önceleme ve sonralama yaparak algılıyor. Bilinç yoksa zaman da yok. Evrende insan bilinci haricinde bir objenin iki farklı durumunun bir arada bulunduğu yer yok. Mesela güneşin bir dakika önceki hali ile şimdiki hali. Bu sadece senin bilincinde var. Evrenin hafızası yok. Zamanı yok. Yönü yok. Sana ait ilk son, baş son, ileri geri, alt üst vs kavramları yok evrende. Evrende galaksimizin yaptığı harekete gitmek diyoruz. Sen bu gitmeyi yatay düzlemde algılıyorsun değil mi? Samanyolu galaksisi yatay düzlemde gidiyor şe
  7. Materyalist Bilinç

    İtalya'da İslam Üniversitesi açılıyor

    Ateistler olarak teizmin kendini içten yıkacağı her türlü oluşumu desteklemeliyiz. Avrupada islam olmalı. Bu çatışmayı artırır. Bu teistlerin bilinçlerinin dönüştürülmesi, onların düşünen ve sorgulayan insanlar yapılması imkansız. O yüzden birbirlerini yok etmeleri lazım. En etkili yok oluş için teizmin teizmle çatışmaya sokulması yeterli değil. Çünkü hrisitiyanlık müslümanlık ve yahudilik bir yerde benzerlikleri kullanıp uzlaşmaya varabiliyor. En etkili yok oluş teizmin politeizmle çatıştırılması. Yani budizm, hinduizm gibi inançlarla. Yeni bir dünya ancak eskisinin yok olmasıyla kur
  8. İdealizm bu. Bana "aklımdaki gül çok güzel kokuyor" diyorsun. Bu muhabbeti yapma. Gözlemcinin gözleminin madde açısından bir belirleyici özelliği yok. Şu yaptığın muhabbet neye benzedi biliyor musun? Bir müslümana kuran okumaya gerek yok dendiğinde Onun sana "git işine nasıl olur?" demesine benzedi. Bak buradan ben ve benim gibilerin yaptığı bir hata yok. Düşünce hatası ya da yanlış sonuç çıkarma gibi. Sorun sende. Bunu anlamana izin vermeyecek idealizm. Sana içten içe haklı doğru olduğun telkini gelecek. Bunun aynısı teistlerde de oluyor Çünkü idealizmin başka bir boyutu onlarda
  9. Maddenin Madde ile Maddeyi Ortaya koyması. Objektiflik. http://en.wikipedia.org/wiki/Objectivity_(philosophy) Bizde sübjeye bağlı bir gerçeklik yok. Sizin bir sorununuz var. Sübjenin algısı olmadan varlığın ortaya konulamaması gibi saçma bir iddianız. Bu iddia binlerce yıldır inançlara yol açıyor. Yine burada sende eksik olan bu şeyi üsteleyip duracaksın. Sübje hiç bir şeydir. Materyalizm gerçekliği sübjenin algısı olmadan ortaya koyar ve ortaya koyulduğunu ispatlar. Bilim işte. Koskoca kurum. Sübjektif algıların geçersiz olduğu bir kurum.
  10. Materyalist Bilinç

    Agnostizmi Savunmak Mümkün mü?

    Noel Baba Yoktur. Kapınızda belirmeyecek. Çoraplara hediye dolduran sizin anne ve babalarınız. Ağlamayın. Uçan tek boynuzlu pembe at var.
  11. Yahu anlam bir ilüzyon. İdealizm o. Senin bana sayılardan veya herhangi bir kelimeden örnek vermen arasında fark yok. Sayılar bir ifade dili. Matematikle gerçeklik de ifade edilebilir, inanılan ortam da. Senin yaptığın yanlış. Ayrıca Materyalizm 3 bin yıl önce biliyordu parçacıkları ve maddeyi. İlk tanım bizim. Madde tanımını fiziğe veren Materyalizm zaten.
  12. Şöyle bir ayet var. "Ey iman edenler, çöplerinizi geri dönüşüm türlerine göre çöpe atın. Şişeler şişelere, plastik plastiğe, kağıt kağıda ve gıdalar gıdaya" Çevresel Duyarlılık Suresi 5. Ayet
  13. Materyalist Bilinç

    Agnostizmi Savunmak Mümkün mü?

    Bu adama göre hiçbir şey bilinemez. Hani DNA testi yaptırınca %99 babası derler ya. %99 babası nedir diye kimse sormaz. Kan çıkar.
  14. Materyalist Bilinç

    Agnostizmi Savunmak Mümkün mü?

    Kamini kamino kaminaço Tanrı var mı yok mu bilemeyiz Kamini kamino kaminaço Tanrı var mı yok mu bielmeyiz Kamini kamino kaminaço Tanrı var mı yok mu bielmeyiz Kamini kamino kaminaço Tanrı var mı yok mu bielmeyiz Tanrının göt olması, götün de tanrı olması bilinemez.
  15. Gerçekler zorba ve yobazdır. Sana hiç kanser teşhisi koyuldu mu? Müslümanlar veya hristiyanlar kim olursa olsun Yalanı gerçek sananların yalana bağlılığını kötü örnek gösterip Gerçeğin soğuk ve yobaz bir şekilde yüze çarpmasını kötü göremezsin. Gerçekler çok yobaz. Mesela güneşe bir tane tatlı mı tatlı, şeker mi şeker bir çocuk gönder. Bak bakalım güneş ne yapıyor ona. Gerçek öyle bir şey. Ve evet, gerçekten başka şeylerin arayışında olanlar şerefsizdir. Fikir ne yahu? Saygı duyulacakmış. İki kere iki dört eder. 3.9999 sonucunu doğru diyen şerefsizdir.
×
×
  • Yeni Oluştur...