Jump to content

Lncln

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    30
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Lncln Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. Lncln

    Muhammed'in popularitesi

    Sadece Islami kaynaklarda degil diger bazi Islami olmayan kaynaklarda da geciyor. Ornegin Sebeos adinda Ermeni tarihci ayni zamanda piskopos olan yazar kitabinda bahsettigimiz sahistan soz ediyor. Arastirmanizi dilerim.
  2. Lncln

    Muhammed'in popularitesi

    Merak, ogrenme istegi, tarih sevgisi gibi sebepler diyeyim kisaca. Sadece ben degil bircok kisi ayni konuyla ilgileniyor. Muhammed tarihi kisilikler arasinda ilgilendigim sahsiyetlerden birisi. Bana ne Araplarin liderinden diyemiyorum iste basitinden. Dusunceniz icin ayrica tesekkurler.
  3. Lncln

    Muhammed'in popularitesi

    Neresinden tutsak elimizde kaliyor. Benim de kafayi yemem yakindir.
  4. Lncln

    Muhammed'in popularitesi

    Bunlar kim tarafindan soyleniyor? Yani anlamadigim sey Muhammed Kurani kendisi uydurduysa ve bunlari yapiyorsa (yetimi horlama, dilenciyi azarlama vb.) kendi kendisine mi soylemis oluyor?
  5. Selamlar, Muhammed peygamberlik ilan etmeden once halk arasinda onde gelen, sozu dinlenen, iyi taninan, Kabe'de sorumlulugu olan bir kisilik miydi yoksa anlatildigi gibi fakir, kendi halinde, ticaretle ugrasan dinle kitapla alakasi olmayan biri miydi? Saygilar.
  6. Hicri Takvim Muhammed'in Mekke'den Medine'ye 622 yilinda goc etmesiyle baslar. Su anda Hicri Takvim 1436 yilindadir. Yani Muhammed 1436 yil once Mekke'den Medine'ye goc etmis demektir. O halde 2015 yilindan 622 yil geriye gidersek 1436 yilina varmamiz gerekirken neden sonuc 1393 cikiyor?
  7. Lncln

    Neydi Muhammed?

    Biraz arastirma yapayim derken Serdar Kaangil isminde bir arkadasin ayni konuyla ilgili bir yazisina denk geldim. Aklimdaki sorulari daha iyi dile getirmis. Sozu ona birakiyorum. "Muhammed gerçekten Allaha inanıyor muydu? Yani, ona Cebrail gelmediyse, Allahtan bir görev almadıysa; ayetleri kendi uydurduysa, Bu durumda Allaha inanıyor olması bir çelişki değil midir? Yaptığından dolayı Allahtan korkmaz mıydı? Allaha inanmıyorsa neye inanıyordu? Yoksa Muhammed bir ateist miydi? O devirde hem de bir ilkel Arap kabilesinden ateist çıkması pek normal değil ama olanaksız da değil. Eğer, Muhammed
  8. Lncln

    Neydi Muhammed?

    Selamlar. Aylardir kafami kurcalayan bir soruyla ilk konumu acayim dedim. Butun ateistler, Muhammed'in ateist oldugunu kabul etmek zorundadirlar. Inancli bir insan inandigi Tanri adina birseyler uyduramaz, Tanrisindan korkar. Tanri olmadigina gore, Muhammed uyduruyordu. Uydurduguna gore de ateisttir. Diger bir yandan o zamanlar deizm, ateizm vb.kavramlar olmadigina gore her insanin bir Tanrisi, inanci vardi. Yani ya inaniyordun, ya inaniyordun. Boyle bir ortamda ateist olmak mumkun degildir. Peki Muhammed inancli bir insansa nasil oluyordu da inandigi Tanri adina konusma cesareti buluyordu,
  9. Lncln

    Saçma ayetler

    Muhammed'in evi aşevi gibi birşey miydi acaba? O kadar cok davetsiz misafiri varmiş ki bu durumdan rahatsiz olup ayet uydurmuş.
  10. Lncln

    Allah'ın amacı ne?

    Tanri iste yapar, karisamayiz.
  11. Lncln

    Saçma ayetler

    Ey iman edenler! Siz, bir yemeğe çağırılmadıkça, zamanını gözetmeksizin, Peygamber'in evlerine girmeyin. Ancak davet edildiğiniz vakit girin. Yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. Çünkü bu hareketiniz Peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. Ama Allah, hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. Sizin Allah'ın Resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah
  12. Lncln

    Niçin Peygamber olmasın?

    Bu adam neden peygamber olmasin? http://www.odatv.com/images/2013_08/2013_08_26/takvim-yazari-basbakani-neredeyse-peygamber-ilan-etti-2608131200_m.jpg
  13. Lncln

    Allah'ın amacı ne?

    Bizi sinamak icin yaratti. Cennete veya Cehenneme gidecegimizi biliyordu. Tahminlerinde emin olmak istedi. Hic yaratmaya da bilirdi. Oyle istedi. Burdan Tanri'ya saygilar.
  14. Lncln

    KUR'AN'DAKİ DİNİ VE TARİHİ YANLIŞLAR

    Mukemmel bir tespit !
  15. Lncln

    Dünyanın en eski Kuran-ı Kerimlerinden birisi bulunmuş

    Katipleri oldugu konusunda ne dusunuyorsun?
×
×
  • Yeni Oluştur...