Jump to content

D-kun

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    146
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

D-kun Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

894 profil görüntüleme
  1. D-kun

    Manipüle Edilmek

    Manipüle edilmekten korkuyorsan insanlarla pek samimi olmayacaksın. Çünkü insanlar birbirini manipüle etmeye meraklıdır. Hele de saf olanları... Mesela ben eskiden fazlasıyla saftım. Herkesle samimi olmaya çalışan biriydim. Sonra seçici olmaya başladım ve biraz azaldı çevrem, sonra artık maksimum seçiciliğe geldiğim için kimseye dost gözüyle bakmıyorum. En fazla bazı arkadaşlarla uzun süre takılıp sıkılmaktan kurtuluyorum o kadar.
  2. D-kun

    Önce hangisi: Sümerler mi, Mesaj mı?

    Sümerler ilk insanlar değillerdir. İnsanoğlu en az 100.000 yıl önceden kalma yoksa ilk insan 5.000 yıl önce çıkmamıştır, bu saçmalığın daniskasıdır. Sümerlerden kopyalama var Kur'an'da (bakınız Nuh Tufanı). Kur'an'ın çalıntı olan birçok yerleri var böyle. Ayrıca Sümerlerin kuruluş-yıkılış tarihlerini incelemende fayda var, zira Kur'an yoktu o zamanlar, bu yüzden bu Kur'an denen şeyin onlara haber verildiğini değil, Kur'an'ı yazanın/yazanların Sümerlerden çalıntı yaptıklarını gösterir. Evrimsel olarak ilk insan diye bir şey olamaz zaten. Evrim şunu der: Bir sürü vardır 2 farklı
  3. D-kun

    Önce hangisi: Sümerler mi, Mesaj mı?

    Evrime göre ilk insan diye bir şey yok. Bunu geçtim Kur'an Arapların uydurduğu bir yalandan başka bir şey değildir. Yok cinmiş yok şeytanmış yok melekmiş bunlar palavradan başka bir şey değildir.
  4. D-kun

    Kadın Erkek Eşitliği

    Sana katılıyorum. Bir erkek, erkek gibi; bir kadın da bir kadın gibi davranmalıdır. Ama maalesef günümüzdeki saçma sapan aşk filmleri/dizileri yüzünden saçma sapan bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Ben erkek olduğum için erkeklerden örnek vereceğim. Bazı örnekler: - Yazdıkları kızın önüne yatan, kıza yalvaran bir erkekler - Yazdıkları kıza sürekli hediye alan bir erkekler - İyi davranırsam(İnsan tatminciliği yaparsam) bütün kızlar bana gelir düşüncesindeki erkekler Bunlardan erkek falan olur mu? Olmaz. Erkek dediğin liderlik vasfına sahip olacak, dominant olacak, kızlara ke
  5. D-kun

    Kuran evrensel değildir.

    "İslam evrenseldir." diyen gitsin Nordkapp'ta(Norveç'te yüksek bir yer. Yazım yanlışı olabilir.) oruç tutsun. Gerçi bazı zamanlarda 3 ay boyunca güneş batmıyor bazılarında 3 ay güneş doğmuyor(Tam tarihleri var bilmiyorum şu an.). Bazı ramazanlarda hiç oruç tutmayacak bazılarında da hiç yemeden içmeden duracak 3 ay boyunca.
  6. D-kun

    Hristiyanlık sevgi dinidir

    "Dünya'ya barış getirdiğimi sanmayın. Barış getirmeye değil, kılıç getirmeye geldim."(Matta 10:34) Ne kadar barış kokulu bir ayet? Değil mi? Onun dışında Adem Havva hikayesi, cennet-cehennem olayı bakımından İslam'dan çok farklı değil. Eski Ahit'ten falan saymaya kalkarsak daha beterlerini görürüz.
  7. D-kun

    Mutlu olmak çok mu zor

    Haklısın, Türkiye gerçekten b...tan bir ülke ve böyle bir b...tan bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum. Bu ülkeden ben de bıktım yaşanacak bir ülke değil cidden. En azından seneye erasmusla bir gideyim yurtdışına da 1 dönemliğine de olsa kurtulayım bu b...tan ülkeden. Bir de oradan yabancı birisiyle evlenirsem belki yeniden dirilmiş gibi hissedeceğim. Ancak mutlu olmaya çalışmalısın. Depresyon adamı yorar. Yorduğuyla da kalmaz paranoyaklaştırır adamı. Bu yüzden depresyondan uzak kalman gerekiyor. Bunun için gerekenleri Mindsurfer söyledi. Burası Türkiye. Sapık İslam kültürünün olduğu
  8. D-kun

    Caner Taslaman gibi yalancılara

    Reformist ilahiyatçılar ve Caner Taslaman sahtekarların önde gidenleridir. Bu sahtekarların temsil ettiği kesim tatlı su müslümüne giriyor. Bunları açıklamak gerekirse:
  9. D-kun

    türk milletinin 2 yüzlülüğü ve sahtekarlığı

    Yurtdışında okumayı çocuk oyuncağı falan mı sanıyorsun sen? Millet şehir dışında üni okumaya zorlanıyor, sen kalkmış yurtdışı diyorsun. Yurtdışı için baya bir paranın olması gerekir, 2-3 ev olsa da tek şartla kaldırır o masrafı. O da şu: karı koca 4000'er maaş alırsa olur. Öbür türlü gerçekten çok zor. AB ülkelerinde okullara gitmek için 10.000 euro gibi bir para ödemek zorundasın. Bir de ailenin tek çocuğu musun olayı da yok değil. Diğer çocukları da yollarsa ekonomileri batar. Tamam bu millet ikiyüzlü bir millet ama bu söylediklerin yanlış.
  10. D-kun

    Ateizmi Yayma Stratejileri....

    Evren'e güzelleme çekseler yine olasılık veririm ama Türkiye'deki algı şu anda böyle. Bu yüzden şu anda olasılık vermem ki zaten en azından Evren'e algı değişmediği sürece böyle olur dedim.
  11. D-kun

    Ateizmi Yayma Stratejileri....

    Aynı kefeye koymuyorum sadece Kenan Evren'i savunanların ve bunu alenen dile getirenlerin Türkiye'de ateizmi yayamayacaklarını, yaysalar bile halktan aşırı tepki alacağını söylüyorum(En azından Kenan Evren üzerindeki algı değişmediği sürece). Yoksa elbette A görüşünde, B görüşünde olabilirsiniz; bu ateizme etki etmez.
  12. D-kun

    Ateizmi Yayma Stratejileri....

    Ben bunun stratejik olarak yanlışlığından söz ediyorum. Almanya'da Hitler nasıl anılıyorsa Türkiye'de Kenan Evren öyle anılıyor. Aksini iddia edemezsiniz. Herif öldü kaç kişi cenazesine gitti, çelenk bıraktı?
  13. D-kun

    Ateizmi Yayma Stratejileri....

    Celal Şengör ile Aziz Nesin'i yan yana koymak nedir? Celal Şengör dediğiniz 12 Eylül'ün savunucusudur. 12 Eylül terörünü savunanın ateizmi yaymasını bekleyemezsin. Eee bitti sonra alevisi şiisi var osu var busu var. Bir inancı eleştirirken bütün inancı eleştirmek gerekir, çünkü inanç sağlam değil. Bir sistemi eleştirirken bütün sistemi eleştirmek gerekir. Peki nasıl olacak? Birincisi kaba söylemlerle kimsenin dikkatini çekemezsin ancak kendine daha çok kışkırtırsın(Ki yeterince kışkırtılmış durumda.). Dolayısıyla kaba söylemlerden vazgeçilmelidir. İkincisi millete ve milletin ortak değer
  14. D-kun

    Keşke türkiyede doğmasaydım...

    Ben de öyle düşünüyorum şu okulu bitireyim ve çok iyi para kazanayım (10000 euro civarı). 3 engel var bu yolda. Birincisi okul. Okulu bitirmeden yurtdışına gitmem mümkün değil. Sonrasında ekonomi geliyor 10000 euro kazanmam lazım yoksa yurtdışında iş bulmadan sürüneceğim. Para da tam olursa yurtdışına oturum izni almam gerekecek. Malum çok kolay olmuyor bu işler.
  15. D-kun

    Ne yapmalıyım?

    Adnan Menderes solcu mu Kenan Evren solcu mu Madımakçılar solcu mu Suruç ve Ankara'daki intihar bombacıları solcu mu? Bu bombacıların oraya rahatça gelip katliam yapmalarını sağlayanlar solcu mu? Bu ülke bu haldeyse solculardan çok sağcıların eliyle olmuştur. Konuya gelince yapabileceğin bir şey yok, okulunu bitirip bir miktar paran(Ülkeye göre değişir, max. 10.000 euro) olunca gidersin.
×
×
  • Yeni Oluştur...