Jump to content

Genç_deist

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    50
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

3 Takipçiler

Genç_deist Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

872 profil görüntüleme
  1. Örneğin istenmeyen bir durum olduğunda ölüm, kaza vs. nezaketen ya da içtenlikle Allah Korusun denir ya onun yerine ne kullanıyorsunuz?
  2. Bir anda değişiyor her şey ileri de ne olacağı belli mi olur? Bekleyelim ve görelim.
  3. Genç_deist

    Ramazan ve oruç sorunu

    Tanrı'nın varlığına dair kesin sonuçlar yokken, dinlerden gelen bir alışkanlık uğruna neden varlığına körü körüne inanayım ki?
  4. Genç_deist

    Ramazan ve oruç sorunu

    O kadar haklısınız ki hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar, cesaret verdi bu yanıtlarınız
  5. Merhabalar ben eski deist, yeni agnostiğim Malum ramazan geliyor, muhafazakar bir şehirde yaşıyorum iş yerimdeki herkes müslüman, inançlı olmadığımı biliyorlar ancak yinede açıkça oruç tutmadığımı göstermek iş yerimdekilerle aramda sorun yaratacaktır. Yerimde olsanız ne yapardınız, ne önerirsiniz?
  6. Kullanıcı adımı yıllar önce genç_deist olarak belirlemiştim o zamanlar Tanrı'nın varlığına inanan fakat dinlere inanmayan bir çocuktum şimdi ise agnostikliğe doğru evrildim. Neye inanacağımı bilmiyorum ilahi adaletin tuttuğu da oluyor, hiç olmadığı da. Ben şansa inanıyorum artık. Nerden geldiğini, neden yalnızca bazılarının sahip olduğunu bilmediğim şansa.. Bazıları şanslı doğuyor güzellik, zenginlik, iyi bir aile, iyi bir yaşam bazıları kısmen şanslı bazıları ise tamamen şanssız. Bazılarına hayat daima gülüyor bazılarına gülmüyor. Bazılarının dilekleri çoğunlukla tutuyor, bazılarının tutmuyor
  7. Genç_deist

    Yeni Türkiyeden ne bekliyorsunuz

    Bu ülkeden hiçbir şey beklemiyorum artık.
  8. Dünyada neler neler oluyor öyle :/ din, mezhep, ırk uğruna..yazık!
  9. Küçüklükten beri yetiştiğimiz çevre, izlediğimiz programlar/haberler olsun bu algı hep böyledir. Muhafazakar insanlar hep iyi niyetli,güvenilir, dosdoğru gösterilirken bizim gibi inançsızlar hep çıkarcı, kötü kalpli, karaktersizmiş gibi bir algı vardır. Çünkü onlara göre; insanlar karaktersiz olduğundan, keyfine düşkün olduklarından inançsız olurlar. İnançsız dediğime bakmayın; islam dinine inanmamamız bile bizim bir inancımız olduğunu gösterir ama inançsız derken tüm görüşleri (Ateizm, Deizm, Agnostik) kastediyorum.Herkes için demiyorum ama bir çok kişi böyle düşünür. Hatta kimi insanlar sırf
  10. Genç_deist

    Tanrı yoktur,Tanrı'lar vardır..

    Her milletin farklı bir Tanrı'sı olduğuna inanırım bazen saçma ama bu kadar farklılığın sebebi bu olmalı. Bazende Tanrı var mı, diye soruyorum. Yani düşününce yanıt bilmiyor sorular. En iyisi çok kafa yormamak.
  11. Genç_deist

    Oruç tutmayanı dövmekte dinen sakınca yoktur

    Bak sen!.. İslam hoşgörü dinidir derler birde! O değilde ya kisinin hastaliği varsa ya da tutamiyorsa, dayanamiyorsa? Ama yok vicdani kurumus bunlarin empati kuramiyorlar.
  12. Genç_deist

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    t Tabiki yok, bahsettiğim o değil zaten. Türban bir tercih meselesi. Bulunduğun toplumda herkes muhafazakar kesim olsa daha senin türban takma zorunluluğun yok. Kıyafetlerinin çok açik olmamasina dikkat edersin sadece hepsi bu. Zaten benim kastettiğimde buydu.
  13. Genç_deist

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    Ben de bulunduğum topluma uyum sağlama taraftariyim. Onun disinda dikkat cekmediğin takdirde özgürce giyinebilirsin.
  14. Genç_deist

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    Herkes kendi amacini kendi olusturur. Genel olarak ele alirsak yaşam: ölüme kadar geçen süreyi doldurmak/doldurmaya calismak diyebiliriz.
  15. Ònceleri Tanri'ya inandigim icin Deist simdi şüphe duyduğum icin Agnostik dedim ama sizinde dediğinizde doğru tabii.
×
×
  • Yeni Oluştur...