Jump to content

NonTime

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    107
  • Katılım

  • Son ziyaret

NonTime kullanıcısının paylaşımları

  1. Bu konu hakkında az-çok araştırması ya da bilgisi olanlar var mı? İnançların arkasında yoğun güç blokları olduğunu düşünüyorum. Antik dönem bilimleri, kabala, mistisizm vb. kavramlar bu fikrimi destekliyor. Tam olarak oluşsallığını henüz bilemesem de genel anlamda bazı kişilerin ya da başka tür akıllı formların böyle bir güç hâkimiyeti kurduğunu düşünüyorum. Materyalist arkadaşlar için de şu şekilde sorayım: Enerji formundaki maddenin insan veya başka bir zekâ sahibi varlık tarafından azamî enerjiyle/enerjisiz olarak kontrol edilmesi mümkün müdür? İnsan doğasının böyle bir kabiliyeti var
  2. NonTime

    Duyguların bilimsel kanıtı

    Ahahah fizik yasaları mı? Delik deşik oldu onlar, kuantuma gerek yok maddenin özüne insen bile yeter. Ayrıca; -Algılandığın sahte gerçeklik, orijinali değil.
  3. NonTime

    Duyguların bilimsel kanıtı

    +1 Aptal materyalistler maddeyi töz olarak görürler hep. Birnevi maddeye tapıyorlar.
  4. Tanrı'nın adaleti yeryüzüne tecelli etsin.

  5. NonTime

    İslamın Büyü Anlayışı

    Büyü olsaydı mevcut enerjiyi sömüren insanlar arasında kaos çıkardı. Birkaç köy hikayesi var büyü, sihir vs. hakkında ama ben bunların halk nezdinde ortaya çıkışını biraz yorum biraz da hile olarak değerlendiriyorum. Büyü yoktur ama eğer fizikçiler böyle giderse büyüden beklenebilecek her türlü etkiyi üretebilecekler. Bir tek zaman yolculuğu hariç.
  6. NonTime

    İslam'da akan ilk kan..

    Beni Kureyza, Beni Kaynuka, Beni Nadir Yahudileri, haksız yere sürülmüş ve öldürülmüştür. Hatta adını sayamadığım pek çok Yahudi kabilesi de aynı akıbete uğramıştır. Muhammed bazı savaşa yakın vakitlerde zanna uymuştur. Allah'ın ulu ismi olmasa, dininiz çoktan küle dönerdi. Lakin gün gelecek, her şey açığa çıkacak.
  7. NonTime

    ülkemizi yunanlılar işgal etseydi...

    Adi pislik. Küçümsediğin Batı'ya cariye bile olamazsın bok çuvalı seni. Cahil takiyyeci
  8. Aton mitolojik olarak çok ilginç. Mantıklı olması tartışılır ama özgün olduğu kesin.
  9. NonTime

    Teizmin En Sade Hali ve Analizi

    Lilith hikayesini biliyorum. Dilerim ki gerçek değildir çünkü çok saçma ve kırıcı. Evet olabilir. Talmud'da da zaten Süleyman'ın Özdeyişleri'nde yazıyor, kadının erkeğe eşit olması için kaburgadan yaratıldığı vs. Böyle bir bab var. Sembolik de olabilir tabii. Shekinah da YHVH'nin dişil tecellisini gösteriyor ayrıca. https://eksisozluk.com/shekinah--421010 Hermeneutik metinler bunlar. Analizini yapmak zor. Kur'an'ın teville kurtarılma çabaları var ama onda tarihsel pratikler de olduğu için şükürler olsun ki "apaçık" bir kitap.
  10. NonTime

    Teizmin En Sade Hali ve Analizi

    Sizin anlamadığınız şey şu: Tanrı'nın insanı yargısına ihtiyaç yok. Zaten faktörleri falan biliyor. Bu yüzden nihai olarak mevcut fiziksel gerçeklikte sizin tabirinizle cennet ve cehennem belirleniyor zaten. Ben hatta her yaptığımızın anında karşılığını orada aldığımızı düşünüyorum teorik olarak. Bu yüzden ölüm sonrası hak edilen şey her neyse orada bulacağız kendimizi. Veya belki de reenkarnasyon döngüsü olabilir vs. Bu yüzden Tanrı'nın/Allah'ın ayrıca bir yargıda bulunacağını sanmıyorum.
  11. NonTime

    Teizmin En Sade Hali ve Analizi

    Evet biliyorum, Toprak Ana ve Vişnu örnek gösterilebilir buna mesela. Ama beni üzen, semavi dinlerin içinde en azından en net, tutarlı ve manevi yönü yüksek olan yahudilik ve hristiyanlığın da patriyarkal olması. Tekvin bölümü olmasa bu iki inanç da idare ederdi aslında. Ama Musa'nın hikayesi vs. de tam mitolojik. Tanrı tüm dinleri bloke etmiş sanırım.
  12. NonTime

    ATEİST OLSAM

    Eğer sen ahlaklı davranmazsan sana da ahlaklı davranmazlar. Toplumun ahlakı seni yok eder ya dağlarda yaşamaya çalışırsın. Ki o mertebede de ahlak olmayacağı için bir hayvana yem olabilirsin ya da berbat bir hayat yaşar ve bunalıma girersin. Demek ki neymiş, Tanrı'nın yasaları iman faktöründen bağımsız olarak, herkese işliyormuş. İstersen uyma.
  13. Arkadaşlar, öncelikle bu yazıdaki amacım, teizmi olabildiğine sade, bilimsel ya da felsefî kompleksliğinden ayrı olarak, netleştirerek açıklamak ve bu son haline eleştiri getirmek. Zira akıl ve mantığın karşısında, yetersiz seçilimlere zorlayan teizmin, yıllarca güç kazanması hep bulanıklıklardan ötürü oldu. Benim için ise bilgiye yönelik en önemli şeylerden biri de anlamaktır. Başlayalım. Başlangıçta Tanrı ya da tanrılar evreni yaratıyor. Yani aslında pek çok kaynakta yer ve gökler gibi geçiyor hatta katmanlarda vs. bilimsel bariz hatalar olduğunu biliyoruz bu ifadelerde. Neyse. Sonrasında
  14. Senin ilahın ölmek, uyumak ve muhtaciyetten yoksun demek ki. Bence panenteist ol, sizin sufiler de öyle yapmıştı. Dinamik bir tanrı inancın olur hiç değilse Hem bu şekilde hem yaratan hem de yaratılan olursun
  15. NonTime

    Tanrı'nın Var Olmadığının Kesin Kanıtı

    Bana bunları önermen için rasyonel bir sebebin yok. Kendi pozitivist inancına göre konuşuyorsun, yargılıyorsun. Bu düşünsel faşizmdir.
  16. NonTime

    Dindar 07 ve bütün dindarlara samimi düsüncelerim

    +1 En yaşanabilir ve mantıklı olan dinin yine budizm ve hristiyanlık olduğunu düşünüyorum. Hiç değilse savaşmayı yasaklayıp demokratik bir toplum yapısı üretiyor bu dinler.
  17. NonTime

    Tanrı'nın Var Olmadığının Kesin Kanıtı

    Dualarımdan karşılık almaya başladığım zaman. Ama bu bir ticari mesele değil, derin bir konu. Gerçekten insan için Tanrı seviyesine çıkmak için imkan var. Bu varlık çok şeye müsait ve tüm bu içerikler içinde insan deneyim kazanıyor. Keşfederek ve bir sonraki yüzyılın mimarisini oluşturuyoruz. Potansiyel ve imkanlar bizim elimizde, Tanrı tamamen insanlığa büyük bir yediye verdi aslında. Fakat hediyenin içini biz belirliyoruz. Oyun hamuru gibi düşün.
  18. NonTime

    Geleceği bilen Tanrı olamaz..

    O kavramların kaynakları insanlar. Tanrı'nın eksiksiz olduğunu varlığın eksikliği ve bozukluğundan bile anlayabilirsin. Eğer böyle olmasaydı, her şey kusursuz olurdu.
  19. NonTime

    Geleceği bilen Tanrı olamaz..

    Uzay-zaman dışında ya da başka bir mekanda Tanrı sabit bir kült değildir. Belirli bir bilinç isteyen bir şey bu, hani durup da Tanrı diye kimse uydurmuyor. İdealizmle gitmek gerek öncelikle. Mantık da zaten ide'den gelir. Değerler dizinine ulaşıldığında Tanrı'nın yanında her şey önemsiz kalır. Çünkü eksiksiz, kusursuz ve mutlaktır ve özümüzdeki her şey onda özgündür. Yani benimkisi bir nevi panenteizm, pandeizm ya da deizm olarak ifade edilebilecek bir düzey oluyor. Ateizmin yüzde yüz yanlış bir yorum olduğunu biliyorum ve neden kaynaklandığını da. O yüzden içeriğinde pek bir şey yok. Yeterli
  20. NonTime

    İnananlar neden ölümden korkar?

    Matematiksel bir formül üzerinde çalışıyorum ama değerler çok fazla. O yüzden şu an için hipotez ama eğer azmedersem sanırım mevcut fizik anlayışına uygun bir denklemle ifade edebileceğim.
  21. NonTime

    Geleceği bilen Tanrı olamaz..

    Müslüman değilim. Deistim. Onlar ideolojik şeyler, ben ilk nedenden, arkheden bahsediyorum.
  22. NonTime

    Tanrı'nın Var Olmadığının Kesin Kanıtı

    Ne beşinci boyutu, en az on boyut vardır. Geometride aksiyom olarak da kabul edilir. Her neyse. Evet daha detaylı düşünüyorum. Sizin hepinizin postulatları yanlış. Hepiniz gözlem üstü olan Tanrı'yı kısa bir eksende öğe olarak düşünüyorsunuz. Biraz mantıklı olun yahu. Felsefede "nec plus ultra" diye bir kavram varken, töz varken, numen varken, ein sof, mutlak varlık gibi kavramlar hep tek bir kaynağa çıkıyor. O da Tanrı'dır. Kanıt olarak da diyalektiği sunabilirim. Diyalektik varoluş, varlık apaçık şekilde devinime ayarlıdır ve vakaların hepsi de kayıt altındadır. Spontane bir evrende skakalar
  23. NonTime

    En iyi gazete sizce hangisi?

    Taraf, BirGün, Cumhuriyet. Sözcü'ye de saygı duyarım, onun ayarında sanırım Özgür Gündem var. İdeolojik olarak liberter olduğum için en yakın Taraf geliyor bana tabi.
  24. NonTime

    Tanrı'nın Var Olmadığının Kesin Kanıtı

    Yanlış. Eğer bir başlangıç olduysa, bu zamanla olmak zorunda değil. Her yerde üç boyutlu fizikle düşünüyorsunuz. Zamansızlıkta, hele de Tanrı için bir imkansız mı var?
  25. NonTime

    Geleceği bilen Tanrı olamaz..

    Hayır olabilir. Geleceği bilse de başlatabilir ya da otonom gelişmesini sağlayabilir vakaların. Antropomorfik düşünüyorsunuz. Tanrı o. Var olana benzemez. Tahtta oturan bir insan değil Tanrı zaten. Siz cidden çok basit düşünüyorsunuz yahu. Tanrı için bahsettiğiniz engeller yok. O her şeye egemendir zaten. Yani kalıplar yok öyle. Ben bile çok şüpheci olduğum halde, hakikati biraz olsun idrak edince deist oldum.
×
×
  • Yeni Oluştur...