Jump to content

ellectra

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    198
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

ellectra Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

1.280 profil görüntüleme
  1. Aslında olasılık doğru anlamda kullanılmış. Sadece cümle biraz düşük kalmış. Kurulan cümle: Sonsuzlukta her şeyin tekrar etme ihtimali sonsuz mudur? Söylenmek istenen: Sonsuzlukta her şeyin sonsuza dek tekrar etme ihtimali nedir? Yani ben böyle anladım. Doğru mu? @bilgix Eğer doğruysa şimdi oldu mu? @DreiMalAli
  2. ellectra

    Kendi özdevinim tasarımım!

    Endüstriyel tasarım ve ilgili programları ben de az biliyordum (catia solidworks falan) onu da unuttum zaten. Ben çalışıp çalışmaması konusunda yardımcı olamam yani. Sadece o kadar konu açıyorsun ve paint ile göstermeye çalışıyorsun falan.. Ben de daha güzel bir şekilde göstermene yardımcı olayım dedim. Ek olarak simulasyon değil animasyon yapabilirim en fazla.
  3. ellectra

    Kendi özdevinim tasarımım!

    @John_Ahmet İstersen 3D çizim yapabilirim 3ds max ile. Kolayıma gelirse animasyon da yapabilirim belki. Konuya hakim değilim ama. Baya detaylı anlatman gerekir.
  4. ellectra

    Ölüm Yok Oluştur

    Sen öldükten sonra zaten yok olacaksın. Hiçbir şeyin anlamı kalmayacak. O halde, başka şeylerden, başkalarının ölümünden sana ne ki? Bunları neden düşünesin?
  5. ellectra

    Ölüm Yok Oluştur

    Tumblrda konuştuğun bir kız var mı? Senin gibi biriyle konuşan, onun için üzülen bir kızla konuştum geçende. O konuştuğu adam da bir tarih belirlemiş kendine intihar için.
  6. ellectra

    Ölüm Yok Oluştur

    Neden intihar etmiyorsun? Sebebin nedir? Teşvik etmiyorum veya bir amacım yok sorarken merak ediyorum.
  7. ellectra

    Ayakta nasıl durabiliyorum?

    Ne gibi hastalıklar mesela en babaları hangisi?
  8. ellectra

    Agnostik birinin çıkmazları

    Ben attığın videoyu izlemedim bile. Ama benim attığım videoda dini kanalların nasıl saçmaladıklarını iyi anlatıyor.
  9. ellectra

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    Siz zaman kavramını anlayabiliyor musunuz? Bu kavrama takılı kalmayabiliyor veya ilüzyondan kurtulabiliyor musunuz? Öyleyse nasıl yapıyorsunuz? Ezeli olmayı ezeli olmayan beyinle nasıl düşünebiliyorsunuz? Ya da düşünebiliyor musunuz? Yoksa sadece "anlamıyoruz ama olduğunu biliyoruz" mu diyorsunuz? Ya da ezeli olmayı anlamak evrenin sırrını çözmeye eşdeğer gibi bir şey midir? Hep vardı demek çok çok yetersiz geliyor bana. Evet çok kolay bir şekilde kelime anlaşılıyor. Ama anlamı anlaşılmıyor. Kısacası merak ettiğim benim anlamadığım bir şeyi mi anladınız? Yoksa olay sadece kabullenip kabullenme
  10. ellectra

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    Ben tanrı vardır demedim. Bir şeyler yoktan var olabilir falan da demedim. Ezeliyet yalan mı gerçek mi diye de sormadım. Ya da bunlar gibi bir şey demedim. Sadece birkaç kelimenin anlamını istiyorum. Ve bu istediğim sözlük tanımı değil. "Ezel = başlangacı olmayan" tanımı yapmanı da beklemiyorum yani. Mesela dersin ki bak bu kalem, burası başı, şurası da sonu. Gayet kolay anlaşılıyor değil mi? Ezel kelimesini anlatıyorsun bak şurası başı diyemiyorsun. Başı yok diyorun. Tamam kabul başı yok da nasıl yok? bir şeyin nasıl başı olmayabilir? olmaz demiyorum nasıl olmayabilir? Cevabı var mı?
  11. ellectra

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    Sonsuzluğu, ezeliyeti, hiçliği bilimsel olarak tanımlar mısın biraz kendi cümlelerinle anladığın kadarıyla
  12. ellectra

    Kıskançlık ve Kıyas Yapma Ve Evrim

    Ben de kendimi çok fazla kıyaslarım başkalarıyla. Herkes kendini kıyaslar bence. Bazıları çok, bazıları yoka yakın.. Her şey evrimin sonucu değil mi zaten? Temelde öyle. Ama detaya inersen kim bilir neler etki etti.. Bilinçaltındaki sayısız sebepler, genlerin, hormonların.. Ama ben kendimi başkasıyla kıyaslarken bulduğumda şöyle düşünüyorum; Herkesin farklı bir albenesi vardır. Mesela sen, kendini kıyasladığın bir tip yerinde olsaydın; mevcut seni beğenenlerin beğenisini kaydebebilirsin. Tabi bu kez de yeni beğenenlerin olurdu. Yani kim olursan ol herkese hitap edemezsin zaten
  13. ellectra

    Evrende neden sonuç ilişkisini ispatlayan olur mu ?

    "Biliminsanları, hakikate doğrudan ulaşmanın değil, hakikate yaklaşmanın mümkün olduğunu düşünürler." diye bir yazı okumuştum. bu cümle seni tatmin eder mi?
  14. ellectra

    Atom mu yaptı?

    Sen teist değil miydin Deist falan mısın
×
×
  • Yeni Oluştur...