Jump to content

technoson

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

technoson Hakkında

  • Derece
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

461 profil görüntüleme
  1. technoson

    Askeri Darbe Olur mu?

    Bir siyaset bilimcinin ağzından: 1. Bu coğrafyada etnik ve mezhepsel gerilim hâlâ hallolmamıştır ve bu tip gerilimler Türk tipi sosyal kaosa yol açar. 2. Türkiye tipi kaosta devlet bir sorun çözücü değil elinde sopa, sorunun bir parçasıdır. Anadolu'da Osmanlı döneminde yaşanan Celali isyanlarından beri bu böyledir. Türkiye tipi sosyal kaosta devletle ilgili bir zümre her zaman sorunun ana kaynağıdır. 3. Sosyal karmaşanın dış politik boyutu var ise Anadolu ahalisi ortak bir çizgide buluşamaz. Etnik, mezhepsel ve diğer faktörler Anadolu ahalisini sözü geçen dış politik konuda farklı yerlere s
  2. technoson

    Askeri Darbe Olur mu?

    O kesin. Bütün ailesi dahil 100 kişilik bir suç şebekesiyle batağa saplanmış olduğu söylenen Erdoğan'ın 7 Haziranda iktidarı bırakıp adalete teslim olacak bir şansı vardı. Bu kansız çözümdü. Ancak bu şansı geri tepti, şu anda kansız hiçbir çözüm görülmüyor. En iyi tahminle Gezi benzeri bir halk ayaklanması, uzun süreli direniş ve belli ölçekte iç çatışma sonucunda Erdoğan devrilip ya Kaddafi, Saddam ya da Mursi benzeri bir şey olacak! Türkiye tarihinde hiç yaşanmamış bir şey yaşanıyor hem de 21. yüzyılda... Osmanlı'da belki yaşanmıştır.
  3. technoson

    Askeri Darbe Olur mu?

    Bu aşırı sağcı ve kökten dinci kesime karşı örgütlenmemiz lazım arkadaşlar. Çoğunun dünyadan haberleri yok. Susturulmuş, rehin alınmış basın altında çoğu AKP yalakası medyayı seyrede seyrede birer aptala dönmüş. Gördüğüm kadarıyla (a)sosyal medyada kendi grupları içerisinde HDP ve CHP ye karşı büyük bir linç kampanyası var. İşte bu yüzden direnmeliyiz. Gezi de olduğu gibi! 7 haziranda olduğu gibi! Bu ülkenin geleceğini üç beş IŞİD özentisi kıl kuyruğa teslim edemeyiz. Bizim de bir şey yapmamız lazım. Ama nasıl?
  4. technoson

    Askeri Darbe Olur mu?

    Bu da bir şey anlatıyor sonuçta ama 2014 yılında konuştuğunuz tabloları bugün yaşadık. Belki bugün söylediğiniz şeyler de 1 sene sonra olacak. Örneğin darbe, iç savaş, Rusya işgali... Birçok yerde darbe olmaz yazıyor. Ordu bizim ordumuz olmadığı, tasviye edildiği için... Her ne kadar özel harekat timleri olsalar da, kontrgerilla vb darbe yapamaz diyorlar.
  5. technoson

    Askeri Darbe Olur mu?

    Olacaksa olsun neyi bekliyorlar? Başkancı sistemin onaylanmasını mı? İşimiz ABD'ye kaldıysa... Adamlar göstere göstere geliyoruz diyorlar. %60'ı bulduk diyorlar! Yönetemediğiniz ülkede %60'ı alabiliyorsanız yönetirken neden alamadınız! Yeterli sayıyı bulmadan da referanduma gidebilirlermiş. Zaten demokraside iyice dibe vurduk, sonumuz ne olacağı belli değil... Evet, şöyle tutarlı tahmin ya da fikirler sunabilecek kişiler yok mu arkadaşlar?
  6. technoson

    Askeri Darbe Olur mu?

    Şu anki durumu nasıl değerlendiriyorsunuz arkadaşlar? Bütün yorumlarınızı okudum. Dünden bugünümüzü bilmişsiniz, dediğiniz şeylerin hepsi oldu. İç savaş hariç... Peki nasıl olacak da bu faşist iktidar anlayışından kurtulacağız? Yeminle başka sitelerde bile 1 kasım seçimleri oldu ya, hemen site yönetimini faşit bir hava bastı. Halbuki o sitede yüzlerce sayfa Tanrı'nın varlığı konusu tartışılmıştı. Divxplanet.com Buradaki gibi özgür bir biçimde düşüncelerimizi paylaşıp tartışamaz olduk! Bu yüzden ulusalçı, aşırı milliyetçi ve radikal islamcı kesimden nefret ediyorum, onları kendi hal
  7. Tanrı olmasa da ona tapılabilir... Dünya üzerinde çeşit çeşit insan yaşıyor arkadaşlar! İnsanlar karşıtı olmayan kavramları bilemez ve tanımlayamaz. İyiliği tanımadan kötülüğü, güzeli tanımadan çirkini, doğruyu tanımadan yanlışı, kadınları tanımadan erkekleri bilemeyiz... Bir şeyi iyi tanıyabilmemiz için mutlaka bir zıttı olmalıdır. O HALDE İNANCIN ZITTI İNANÇSIZLIKTIR, YANİ ATEİZM! Tanrıya inanmasanız bile Tanrıya inanmanın nasıl bir duygu olduğunu empati mahiyetinde deneyip tecrübe edinebilir ve bunun üzerine bilimsel tezler makaleler yazabilirsiniz. Bu dünya üzerinde her şey mümkün!
×
×
  • Yeni Oluştur...