Jump to content

leonardo18

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    2.358
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne leonardo18 kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. / Daha doğrusu ateist olacan o zaman. en kolayı o.

     

    Bu nasıldır? Bu satranç gibidir. ben mesela 2 hamleden ötesini düşünemem. Ama 5 hamle / 10 hamle sonrasını düşünen adam var. Demek ki ben gerçek anlamda satranç bilmiyorum. Bu da öyle.

    Bunlar adı üstünde, derim mevzudur. Kafan basmıyorsa (ki bunu kabul etmek bile bi şeydir), Ateist ol işte kardeşim.  

  2. Bazı insanların yaptığı düşünsel hataları ayıklamamak olmaz. Biraz düzeltmek gerek.

    - En büyük hata benzer unsurları aynı kefeye koyup aynı şey olarak ele almaktır.

    Mesela TÜBİTAK'ın yeni kitapçıklarında insandaki cinsel organlar "Üreme organı" olarak adlandırılmıştır.

    Sınırlı/basiretsiz zihin böyle çalışmaktadır. Onlar için Sex = Üreme = evlilik = Sevgi = Aşk denklemi vardır.

    Bu matemetiksel bir hatadır. Adam bana x = Y = Z = y = l demektedir.

     

    Gerçek:

    Sex: herkesle olabilir, geçici olabilir, ihtiyacın vardır olmuştur, Bir kere yatıp bir daha yüzünü görmeyebilirsin.

    Üreme: Tek başına bile olabilir. Hele medeni ülkede kadınsan, kazara hamile kalıp sonra o çocuğu çok da sevebilirsin. Olmuşsa olmuştur. Çocuk bu durumdan hiçbir şey kaybetmeyebilir.

    Evlilik: Yaşam arkadaşı seçmişsindir. "Ben bununla ölünceye kadar beraberim" demişsindir. Sex belki hiç olmayabilir. Çocuk hiç olmayabilir. genelde de buna aşk derler.

    Aşk konusuna hiç girmeyelim.

    Sevgi: En iyi arkadaşını / kankanı da seversin. Anneni / Babanı da seversin. Demek ki bu da ayrı bir konudur.

     

    Dinde de aynı şeyi yapıyorlar.

    Din bilimsel gerçekleri, matematiği, astronomiyi, evrim teorisini, genel göreceliği, Galileo'yu açıklamaz (ne ret eder ne de onaylar)

    Din felsefe demek değildir. Felsefe kitapları ayrıdır. Din kitapları ayrıdır.

    Dİn sanat demek değildir. Şiir / edebiyat ayrıdır, dini metin ayrı bir şeydir

    Din siyaset ile ilgilenmez. Siyaset bilimi bölümünde din kitabı okutulmaz. Liberalizm, komünizm, filan bunları öğrenirsin.

    Din parapsikoloji bile değildir. Bana göre cinleri / ruhları / büyücüleri filan bile açıklamaz.

     

    Din nedir?

    Bana göre mitostur. Bazı şeylerin kendi sınırları dahilinde açıklamasıdır. O yüzden bilim ile çatışabilir (özellike dar kafalı insanlarda). Ama modern dinde, örneğin modern Hinduizm'de Tanrı ve Tanrıçalar bile vardır. Modern Hindular buna rağmen şimşeğin şimşek Tanrısından kaynaklanmadığını bilirler. Burada ince bir ayrım vardır. Yobaz insanı modern insandan ayıran da budur. Adam inancını korur. Şimşek Tanrısına inanmak istiyorsa inanır. Ama kalkıp da kibirli bir şekilde "elektrik yoktur, hepsi şimşek Tanrısının işi" demez. Burada ince bir zeka / insan zekası vardır. Gider ölüsünü Ganj nehrinde kendi yıkar (din öyle emrettiği için) ama beyni modern insan beyni gibi çalışmaya devam eder. Bu önemli bir konudur.

     

    Asıl din denir?

    Bence: çocukluktan itibaren çalmayacaksın / haram yemeyeceksin / içkiyi, dünyevi zevkleri hatta cinselliği çok abartmayacaksın / yılda bir kere bedenine söz geçireceksin, gibi tamamen kişisel/bireysel (kendin inanmayı seçtiğin) önerilerdir.

     

    2) Yukarda saydıklarımın bittiği yerde dinin getirebileceği açıklamalar: Öldükten sonra ne olur? Ruh nedir? Tanrı nedir? İnsan (felsefe dışında, madde dışında) insan nedir? gibi mistik konulardır. Bu da akademik olmaya yakın bir konudur. İlahiyat fakültesinde bile öğretilmeyen konular. Mesela "neden çalmayacaksın?" Felsefe buna "Çalmak istersem çalarım" filan der. Böyle mistik konuların ele alınması durumu vardır.

     

    /Adam evrimi ret ediyor:

    - Tamam. ya delinin tekidir. ya çok cahildir. ya da dediğim gibi, dar kafalı her şeyi birleştiren (ve bu yüzden hata yapan / yanlış yapan) çarpık, yanlış zihniyetlidir. Düşünce /mantık hatası yapıyordur 1)

    - İlk paragrafta sözünü ettiğim ince ayrımı yapamıyordur. "Tamam öyle ama..." diyemiyordur, "ben bu kadar biliyorum" diyemiyordur. "Allah insanı topraktan yarattı diyor, demek ki evrim yok" gibi sığ zihniyetlidir.

     

    O da şöyle: Kimsenin kimseyi düzeltme mecburiyeti yok. "O kafaya sokam" der geçerim.

     

    Sorun. Tıp metninde evrim var diye tezi kabul etmemişler. Burada felsefi / siyaset bilimsel alana girdik. Laik ülkede böyle şey olmaz. Fanatik / kökten dinci ülkede olur. Yani hep dediğim gibi, yapılan iş iş değildir.

     

  3. Kafayı yemişler herhalde.

    Dinin evrimi ret ettiği aslında doğrudur. Da benim açımdan bu 80'li yıllardaydı. 2000'lerde daha modern bir bakış açısı geliştirdim. Konunun dinle alakası olmadığı sonucuna vardım. ve bu uzun bir süreç oldu. Dİn maalesef çarpık inanç olarak ne varsa onlarla doludur. Anca yaşın ilerleyince bazı şeylerin alakasızlığını anlıyorsun (anlarsan o da).

    Da tıp metnini evrim karşıtlığı ile nasıl ret edersin. Genetik çağdayız. Bunlar genleri değişmiş soyayı da "Allah yarattı" deyip yer o zaman.

    Hepten şizofreni bu. Bence İran'da bile bu olmaz.

  4. Evet ama Liberaller'e sor "serbest piyasadan çıkılır mı?" de. - Çıkılmaz derler.

    Laik Cumhuriyet de öyle bir şey. Cumhuriyet olmazsan, anca Çindeki gibi maoist olursun. Ki o da tavsiye edilen bir şey değil. Yoksa da Katarlı Bangadeşli filan olursun.

    Yani orası satılık değil. Para lazım anladık ama. O şekilde yürümüyor işte.

  5.  

    Varisi ya bilal olur ya berat. Sence tayyip gibi iktidarda kalmayı becerebilirler mi? 

     

    - Bu da çok mantıksız. Ben Türkiye açısından değil İslam dünyası hatta üçüncü dünyanın geneli ve tabi dünya geneli açısından bakıyorum.

    Yıllardır "birşekilde gitmesi lazım" iyimserliği ile yaklaşıyorum ama adam gitmiyor (Partisi de gitmiyor)

  6.  

    Ama manevra yapamayız. E manevra yapamayan uçak da pek pratik bir savaş aracı sayılmaz.

     

    Jet uçakları uçmayı sağlamak için atmosferdeki gazlara ihtiyaç duyarlar. Yani uçağı havada tutan şey kıçından çıkan gazlar değil, alt ve üst kanat profilleri arasında oluşan basınç farkıdır.

     

    Savaş uçağı motorları, roketlerden farklı olarak, yanma için atmosferik oksijene ihtiyaç duyarlar, atmosfer incelirse oksijen de incelir, bu durumda yanma da olmaz. Yani uçağın yanında oksijenini de götürmesi gerekir ki, bu da ek iş demek.

     

    - İşte atmosferin bittiği yere kadar o makinenin kazanmış olduğu hız (Mach 5 Mach 6 filan deniyor) onu yörüngeye fırlatır diyorum ben. Hatta ayar yapsalar, 1-2 saat uzayda gezip dünyaya geri iner bence bunlar.

  7.  

    Arkadasim su an zaten mach 5 degil mach 10 suratinde de hava araclari var . Ama insanli degiller . "Fighter Jet" kategorisinde degiller yani .

     

    Yf-12 ve A-12 ucaklari var 80.000 feete kadar cikabiliyorlar . İnsanli en yuksek irtifa bunlarda .

     

    Dedigim mach 10 sularindaki insansiz araclar zaten uzay sinirlarina kadar ulasabiliyor  .

     

     

    - Bende öyle tahmin ediyordum.

     

     

    Jet motorunun piri ingilizler (rolls royce). Mümkün olsa onlar çıkardı şimdiye uzaya herhalde. Motor yerine apartman boyunda roketler kullanmalarının bir sebebi vardır mutlaka. 

     

    - Sebep şu olabilir: Roketlerle nükleer başlık taşıyabiliyorsun. Mach 5 - Mach 10'larda Manifold'un dediği gibi, yörünge sınırına kadar gidebiliyorsun. Da birden fazla insan veya uzaya malzeme filan taşıyorsan Uzay mekiğinden başka çare olmayabilir.

  8.  

    Filmde kalmaya devam et .

     

    Niye? Fİlmde silah bir jet uçağı vardı Mach 5 filan. 15 dakkada Rusyadasın. Yöründeye çıkıp geri iniyordu. Yok mu gizli uçakları filan bilen. Öyle bi MHP'Li arkadaşım vardı (sonradan kafayı üşüttü), da gizli silahları filan çok iyi bilirdi (Feto okulundaki arkadaşları / hocaları filan anlatırmış).

  9. Felsefe bu şekilde işlemez.

    Ama cevap vermiş olmak için tabi ki aydınlanma dönemi derim.

    Platon okumuşluğum var. Bizim çağımız açısından biraz eski fikirleri var.

    Socrates'in yaşam hikayesi çok ilginçtir.

    Varoluşçuluk / Nihilizm gibi felsefeler bana çok teorik geliyor. Tam olarak anladığımı da sanmıyorum.

    Tabi bir de Marksizm, Yani Karl Marks'ın felsefi/hümanist yaklaşımları.

    Elbette de anarşizm var. Yani Felsefi Tolsoy, Phroudon filan.

    Bu sonuncuyu çok severim. ama 1 numara Rönesans ve aydınlanma dönemi. Descartes'ten başlayarak. Türkiye'de anlaşılmayan da bu sonuncusu. Millete zorla okutacaksın, + o dönemde sanatın yeniden doğuşu gibi konuları, resimlerle filan köylerde okutacaksın. bak o zaman AKP / Selamet partisi filan kalıyor mu.

  10.  

    Felsefi akim olandan. Baska naturalizm mi var ...

     

    - Peki siz lisede filan görüyor musunuz bunları?

    /Şimdi bir şey derim Kenan Evren Feto/Meto der. konuşamayız. ama özelden tartışırız istiyorsanız.

     

    /Da siz felsefe biliyormusunuz? (Dini felsefe hariç)

  11. - Bir de bazılarına sil baştan anlatmak gerekiyor (garip 10 sene önce de aynı şeyleri yazıyordum)

     

    Solcu demek vatan haini demek değildir. Her ülkenin sağ ve sol partileri vardır. Sağ partiler sermayeye yakın olurar, ekonomiyi liberalizm ile geliştirirler. İşleri cahil halkı "ben ananım, ben babanım" diye kafaya alıp zenginleri daha da zengin etmektir (o da lazım)

    Sol demek "sosyal-demokrat" da demek değildir. Yunanistan'da sosyalist parti + komünist parti vardır. (Venezüella, Brezilya, Güney- Kore'de de bu böyledir)

    ABD'yi sorarsan da, benzer şekilde, Demokrat (Halkçı, sosyal-demokrat) + Cumhuriyetçi (Milleti kah hıristiyanlıkla kah ekonomi ile, bazen de rus korkusuyla kafaya alıp bütün sağlık harcamalarını filan iç eden parti) vardır. Yine, o da gerekli.

     

    - Benim paşalarım geçmişte maalesef solcu katletmeyi / ateist ölümlerine göz yummayı normal saydıkları için, sosyalist / Komünist cepheler miktar olarak çok azalmış (halktan kopmuş), hatta birçok yerde Kürtçülüğe kaymıştır. Ki bu da bana göre baskı, şiddet, idam, polis devlet, işkence, cahil bazı kitlelerin kendi iradeleri ile veya çaktırmadan kent milisi olarak kullanılmış olmasından kaynaklanmaktadır.

     

    / Buna rağmen halk sola gelebilir. DSP / CHP o kadar da fena iş çıkartmadılar. Şimdi bile, şu ortamda adam "ben buradayım" diyor.

     

    Yani ben sokakta filan insanlarla konuşurum. Diyorlar ki "Tayyoş sağlık sistemini düzeltti"

    Diyorum ki: "Bu işi sol yapar"

     

    sağ parti sermayeye, sol parti halka çalışır. AKP bugün gitti diyelim. Asla liberalizm düşmanı değilim. Ama bu ülkede ne zaman Fransa ve Yunanistan gibi sosyalist bir iktidar oldu? veya sosyal demokrat iktidar ne zaman oldu?

    - Olmadı. Bu yüzden millet aç kaldı, bu yüzden sağlık reformu yıllarca yapılmadı, bu yüzden Tayyip yapınca kahraman ilan edildi. Halbuki Rusya'ya da Bulgaristan'da bile, hastaneye gidince az para ödersin ya da hiç para ödemezsin. DÜnya da bu böyle. Yani zaten olan şeyi yaptı diye AKP'yi adam sanıyorlar.

     

    /Yani zihniyet bozulmuştur. Tamam. Ama halk bunu yine anlayabilir. Aziz nesin hikayelerine bile konu olmuştur. Cahil ve fakir olanı kafaya almak kolay. DYP / ANAP hep bunu yaptı.

    Neticede, teori düzeyinde, tek çıkış yolu halkın daha solcu partilere yönelmesidir. AKP yerine DSP / CHP koalisyon olup ülkeyi 15 sene yönetseydi şimdi belki Avrupalıydık.

     

    Dİyorlar ki "şunu yaptı, bunu yaptı" Peki mesela %70 oyu MHP ve AKP yerine CHP ve Perinçe alsaydı ne olurdu? - Daha doğrusu denediniz mi?

    Yol kenarında bile "şu kuşun etini denediniz mi?" diye tabela var.

    Türkiye Sol'u ne zaman denedi?

     

    Cumhuriyet kuruldu, Sonra DP, Sonra akser, Sonra bimiyorum, sonra asker, sonra gene bilmiyorum, gene asker, Sonra ANAP, Sonra DYP, Sonra da 1995 filandı, RP/AKP çıktı, 25 yıldır da aynı mesele. "Ben sizin ananızım" oldu "ben sizin babanızım" (Ben böyle işin M.K'yım)

     

    - Neyse. Da gel. en sol parti hangisi ise ona gel. Herşeyi biliyorsunuz da bi halt bildiğiniz yok. Ağzı olan konuşuyor. İşin teorisini öğrenin biraz. da zor iş işte. Da kimse sana kolay da demedi.

     

    Netice: Siyaset iki ayaklıdır. tek ayaklıysa zaten siyaset değildir. Bunu eğitimli adam anlamamış (gerçi zaten anlayamaz ama) Halk anlasın diye bekliyoruz. Başka türlü ülke olamazsın, 20-30 sene sonra İran, Sudi-Arabistan gibi gezersin. Sol hükümet olmak zorunda, O olsun. ondan sonra konuşalım.

  12.  

    Yalnız bildiğim kadarıyla ortaçağda hristiyan aleminde Aristo'nun evren modeli kabul görüyordu.

    Bunlar ortaçağın bile gerisine taş devrine dönmeyi istiyor sanırım.

    Biraz müslümanca olacak ama masonların yeni bir oyunu gibi geliyor bana.

     

    - Yanlış biliyorsun. Aristo Müslümandır. Peygamber efendimizin bu konuda hadisi bile vardır.

  13.  

    wordle-science-pseudoscince-demarcation.

     

    O kadar cok yanlis bilgi var ki... Merak ediyorum, insanlar neden bu sekilde evrimlestiler? Bu neye yaramis olabilir ki?

     

    Neden cok fazla yanlis bilgi var ve insanlar buna inanma egilimindeler?

     

    / Genç insanlar bu şekilde muhabbet etmeyi severler. O ondan duyar buna anlatır, bu ikincisi gider 3'üncü kişiye anlatır. Cahil zihin böyle bir şey.

     

    Bunun ilacı:

    1) Felsefedir. Siyaset/ekonomi yerine felsefede gelişirseniz zihniniz gelişir. Her anlatılana kefal gibi atlamazsınız.

    2) Lise döneminde bazı çocuklara aşırı güven duygusu gelir. Her şeyi anladıklarını zannederler. Bunun için de Üniversiteye gitmek lazım. Dediğin gibi çok bilgi var. Mesela gazetede "bilim haberleri" var. Da Bilim-teknik okuyan adamın bence Marie-Claire okuyan hatundan farkı yoktur. Bunlar eğlence amaçlıdır. Bilgi amaçlı değil. O yüzden en azından bir alanda üniversite düzeyinde 4 senelik eğitim şarttır. 1 alanda uzmanlaşırsan, diğer alanları anlama kapasiten de artar.

     

    3) Hep söylüyorum. Abuk sabuk TV programından, gereksiz basından, propaganda içeriğinden uzak durmak gerek. Bunlar hepten kafa karıştırıcıdır. Kendi beynini kendin ziker hale gelirsin (Maalesef birçok insan da bu durumdadır)

     

    Yani yöntem budur. Bilimsel yöntem diye bir şey var. O da senin kendi işin. Kimse seni senin yerine eğitemez.

  14. Herhalde gerçekten laik bir eğitim aldığım, biraz da sol görüşlü biri olarak kendimi yetişdirdiğim için, şu veya bu şekilde benim beyni girmeye çalışan zihniyete çok kızıyorum. Hatta en öfkelendiğim şey o diyebilirim.

    - Yandaş medyanın yalan haberleri.

    - afiş.

    - Ne için / nasıl öldükleri bile tam belli olmayan insanlara "şehit" denilmesi

    - bozuk para

    - Bütün otobüslerde "15 Temmuz" yazısı olması

    - İbadethanelerin siyasi amaçlı dua okumaları

    - tepemden (büyük olasılıkla bilerek ve isteyerek geçirtilen) F-16'lar

    - Arabalardaki saçma sapan semboller.

    - Mangadalığın yeni "sosyetik görünüm" haline gelmesi

     

    Ve bu gibi şeyler. işin açıkçası da şudur:

    - Beynime kimse giremez. Harbi adamsan, konuşursun ve konuşmanla / mantığınla / bilginle beni ikna edersin.

    - Kılıçdaroğlunun reklam gibi sürekli benzer mesajları ulaştırma ihtiyacı yoktur. Ben CHP'ye inandığım / ikna olduğum için oy veriyorum. Beyin yıkama / şenlik vs. sayesinde değil.

    3) Açık oturum programını hiç sevmem. TV / medya bana bilgi versin. Yorumu kendim yaparım. Reha muhtar gibi Yorum olayını sevmem. 15 Temmuz. Tamam. Ver bilgiyi. Somut olayları anlat. Yorumu ben yaparım. Benim beynim yok mu? Ben hiçbir şeyi yorumlayamaz mıyım?

     

    4) Kışkırtıcı / duygusal haberi sevmem. Duygusal görüntü de sevmem, duygusal haber de sevmem. Ne oldu, neden oldu? Ne yapılabilir? - o önemli.

    - Çocuk gibi eğlendirip eğlendirip saçma bilgi yayıyorlar. Bunların vardığı nokta "Tayyip / AKP babamızdır. Oy verelim, destek olalım"

     

    - Dediğim gibien sevmediğim şey. Böyle yöntemlerle cumhuriyet/ demokrasi istemeyen insan modeli üretildi. Bu nasıl bir iştir. Cidden yani

     

  15.  

     

    Şuanda Paganlıkla ilgili kitaplar okuyorum mitolojik kitaplar , her türlü din hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum ve sanırım dinsiz olmak en mantıklısı , çünkü her açıdan bakıldığında ateizm bilgiye itiyor insanı , araştırmaya ve bilimsel kanıtlara dayanıyor.

    Ama Kuranda yazanlarla bilimsel kanıtların çeliştiğini düşünüyorum.

     

    - paganlık / Şamanizm bir de Yezidiliği filan tavsiye ederim. Hiç olmasa siyasi propaganda yapıldığında kolaylıkla "ben Müslüman değilim ki" dersin. Hayatta da rahat edersin.

  16. - Sonuçta bizim insanımızsınız. O yüzden bir şey diyemiyoruz. Ama Necmettin Erbakan döneminden beri illallah hakkaten. 25 senedir Şeriat / gericilik / ilkellik savunuyorsunuz. Aşırı cahil insanlarsınız ve cidden bıktırıyorsunuz evet.

    - Fettullah Gülen Tayyibin 5-10 sene önce "Türkiye'ye geri getirecem" dediği adam. 1 numaralı müttefiki. Şeriat / din devleti projelerini birlikte yürüttükleri adam. Dincinin önde gideni. Zaman Gazetesinin, Samanyolu TV, Kanal 7'nin sahibi.

    - Dersaneleri, yurtları, okulları, dünya çapında çalışan salafist bir din örgütü olma yapısı batı medyasında da geçiyor. Fettulah'ın kim olduğunu bilen bir tek siz değilsiniz. Tabi ki istemiyoruz. Bu ülke şeyhler şıhlar, aşiretler ülkesi değildir. Ben de kızıyorum. O kadar darbe yapıldı. solcuları kestiler. Bunları azdırdılar. Memleket o sayede bu hale geldi. kabahatin %90'ı darbecilerin. Da AKP'nin feto'dan farklı olduğu sonucuna nasıl varıyorsunuz. AKP refah partisinin devamı, dinci bir örgütlenmedir. ülkeyi geçmişe taşımak isteyen, fakirin, cahilin, bilgisizin, propagandaya açık olanların desteği ile 8ve 40 çeşit dümenle) ülkeyi ele geçiren ve S.ir olup gitmeyen bir yapılanmadır. Hangi medeni ülkede 20 sene iktidarda kalan parti var? Bu işleyiş sence normal mi? İster milliyetçi ol ister dindar ol. Bu gidişat senin de inandığın her şey tehdit ediyor.

    - Yalan. Tayyip'e karşı çıkan herkes feto / casus / CIA / PKK olmak zorunda değil. Saf ve cahil insanları böyle bir propaganda ile, bozuk para ile, ona buna şehitlik mertebesi vererek, Meydanların ismini değiştirerek, muhalif gazeteciyi tutuklayarak, muhalif milletvekilini hapse atarak, Hukuku kendinize bağlayarak, demokrasiyi kendinize bağlayarak, basını kendinize bağlayarak, iş vererek, yemek vererek kendinize bağlıyorsunuz. Peki siz kimsiniz? - Türk isen, cumhuriyeti neden savunmuyorsun? Bu cumhuriyet / ülke sizin. Da bu ne iştir? - sen kendin kendi söylediğine inanıyor musun?

    - Böyle iş olmaz. Hepsi bir yere kadar.

×
×
  • Yeni Oluştur...