Jump to content

leonardo18

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    2.358
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

leonardo18 Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 04-02-1980

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    TR

Güncel Profil Ziyaretleri

4.524 profil görüntüleme
  1. leonardo18

    Sınırlı zihin

    / Daha doğrusu ateist olacan o zaman. en kolayı o. Bu nasıldır? Bu satranç gibidir. ben mesela 2 hamleden ötesini düşünemem. Ama 5 hamle / 10 hamle sonrasını düşünen adam var. Demek ki ben gerçek anlamda satranç bilmiyorum. Bu da öyle. Bunlar adı üstünde, derim mevzudur. Kafan basmıyorsa (ki bunu kabul etmek bile bi şeydir), Ateist ol işte kardeşim.
  2. leonardo18

    Sınırlı zihin

    Benim dediğim. Bu kafaya ateist de olamazsın. Daha doğru hiçbir şey olmazsın.
  3. leonardo18

    Tayyit yine kandırıldı

    Peki senin eşin / Kız arkadaşın buna veriyo mu vermiyor mu? onu söyle sen.
  4. leonardo18

    Sınırlı zihin

    Bazı insanların yaptığı düşünsel hataları ayıklamamak olmaz. Biraz düzeltmek gerek. - En büyük hata benzer unsurları aynı kefeye koyup aynı şey olarak ele almaktır. Mesela TÜBİTAK'ın yeni kitapçıklarında insandaki cinsel organlar "Üreme organı" olarak adlandırılmıştır. Sınırlı/basiretsiz zihin böyle çalışmaktadır. Onlar için Sex = Üreme = evlilik = Sevgi = Aşk denklemi vardır. Bu matemetiksel bir hatadır. Adam bana x = Y = Z = y = l demektedir. Gerçek: Sex: herkesle olabilir, geçici olabilir, ihtiyacın vardır olmuştur, Bir kere yatıp bir daha yüzünü görmeye
  5. leonardo18

    Kemal Kılıçdaroğlu Adalet yürüyüşü

    Kafayı yemişler herhalde. Dinin evrimi ret ettiği aslında doğrudur. Da benim açımdan bu 80'li yıllardaydı. 2000'lerde daha modern bir bakış açısı geliştirdim. Konunun dinle alakası olmadığı sonucuna vardım. ve bu uzun bir süreç oldu. Dİn maalesef çarpık inanç olarak ne varsa onlarla doludur. Anca yaşın ilerleyince bazı şeylerin alakasızlığını anlıyorsun (anlarsan o da). Da tıp metnini evrim karşıtlığı ile nasıl ret edersin. Genetik çağdayız. Bunlar genleri değişmiş soyayı da "Allah yarattı" deyip yer o zaman. Hepten şizofreni bu. Bence İran'da bile bu olmaz.
  6. leonardo18

    Kemal Kılıçdaroğlu Adalet yürüyüşü

    Evet ama Liberaller'e sor "serbest piyasadan çıkılır mı?" de. - Çıkılmaz derler. Laik Cumhuriyet de öyle bir şey. Cumhuriyet olmazsan, anca Çindeki gibi maoist olursun. Ki o da tavsiye edilen bir şey değil. Yoksa da Katarlı Bangadeşli filan olursun. Yani orası satılık değil. Para lazım anladık ama. O şekilde yürümüyor işte.
  7. leonardo18

    Kemal Kılıçdaroğlu Adalet yürüyüşü

    - Bu da çok mantıksız. Ben Türkiye açısından değil İslam dünyası hatta üçüncü dünyanın geneli ve tabi dünya geneli açısından bakıyorum. Yıllardır "birşekilde gitmesi lazım" iyimserliği ile yaklaşıyorum ama adam gitmiyor (Partisi de gitmiyor)
  8. leonardo18

    Asiri Hizli Jetlerin Calisma Prensibi

    - İşte atmosferin bittiği yere kadar o makinenin kazanmış olduğu hız (Mach 5 Mach 6 filan deniyor) onu yörüngeye fırlatır diyorum ben. Hatta ayar yapsalar, 1-2 saat uzayda gezip dünyaya geri iner bence bunlar.
  9. leonardo18

    Asiri Hizli Jetlerin Calisma Prensibi

    Ben hala bunun uzaya çıkmanın en iyi yolu olduğunu düşünüyorum.
  10. leonardo18

    Asiri Hizli Jetlerin Calisma Prensibi

    - Bende öyle tahmin ediyordum. - Sebep şu olabilir: Roketlerle nükleer başlık taşıyabiliyorsun. Mach 5 - Mach 10'larda Manifold'un dediği gibi, yörünge sınırına kadar gidebiliyorsun. Da birden fazla insan veya uzaya malzeme filan taşıyorsan Uzay mekiğinden başka çare olmayabilir.
  11. leonardo18

    Asiri Hizli Jetlerin Calisma Prensibi

    Niye? Fİlmde silah bir jet uçağı vardı Mach 5 filan. 15 dakkada Rusyadasın. Yöründeye çıkıp geri iniyordu. Yok mu gizli uçakları filan bilen. Öyle bi MHP'Li arkadaşım vardı (sonradan kafayı üşüttü), da gizli silahları filan çok iyi bilirdi (Feto okulundaki arkadaşları / hocaları filan anlatırmış).
  12. leonardo18

    Asiri Hizli Jetlerin Calisma Prensibi

    Peki bir filmde görmüştüm. Siz bilirsiniz. Bunların hızı ile uzaya çıkmak mümkün değil mi?
  13. leonardo18

    Hangi Felsefi Dusunceye Mensupsunuz ?

    Felsefe bu şekilde işlemez. Ama cevap vermiş olmak için tabi ki aydınlanma dönemi derim. Platon okumuşluğum var. Bizim çağımız açısından biraz eski fikirleri var. Socrates'in yaşam hikayesi çok ilginçtir. Varoluşçuluk / Nihilizm gibi felsefeler bana çok teorik geliyor. Tam olarak anladığımı da sanmıyorum. Tabi bir de Marksizm, Yani Karl Marks'ın felsefi/hümanist yaklaşımları. Elbette de anarşizm var. Yani Felsefi Tolsoy, Phroudon filan. Bu sonuncuyu çok severim. ama 1 numara Rönesans ve aydınlanma dönemi. Descartes'ten başlayarak. Türkiye'de anlaşılmayan da b
  14. leonardo18

    Matematik ve Cihat

    Bi Z.miş cihatçı var onu biliyor musun?
  15. leonardo18

    Naturalizm Nedir ?

    Gerek yok lise mezunuyum.
×
×
  • Yeni Oluştur...