Jump to content

ElliotAlderson

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

ElliotAlderson Hakkında

  • Derece
    Newbie
  • Doğum Günü 14-03-1998

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Felsefe

Contact Methods

  • Skype
    kaancorlak

Güncel Profil Ziyaretleri

701 profil görüntüleme
  1. ElliotAlderson

    Müslüman palavraları.....

    "Kuranı oku,aklındaki tüm sorular gidecektir.Kuranda her şey açıklanmış." en komik palavra.
  2. Her şeye kadir olan,kudreti her şeyi yenebilen tanrı neden kendi kitaplarını koruyamadı? Neden bunca soru işaretlerine ve insanların farklı inançlara dağılmasına müsade etti? Bunun önüne geçemedi mi? Geçebilecek gücü varsa da bilerek mi geçmedi mi? Bilerek geçmediyse tüm karışıklıkların sebebi o değil mi?
  3. ElliotAlderson

    iman hakkında bir sorum var

    korku daha büyük bir motivasyondur.çünkü insanın doğasında önemli olan kendi çıkarıdır. ve sevginin özünde de çıkar vardır. iyi hissetmek için severiz. ama korkarken iyi hissedemeyiz.
  4. Allah sadece arapça mı biliyor sorunsalını özetleyeyim.öyle bir şey yok çünkü kuranı muhammed yazdı ve muhammed arapça biliyor.
  5. ElliotAlderson

    Olası bir tanrı iyi midi?

    Allah akıl vermiş,onu kullanarak allah bulunabilir denir genelde.Peki neden ben bulmak zorunda değilim de bir başkası bulmak zorunda? Ve neden allah dedikleri varlık bizi yaratıp sonra ona iman etmemizi istiyor? biraz absürt gelecek ama sanki canı sıkılmışta eğlenecek bir düzen yaratmış gibi komik bir durum çıkıyor ortaya. Cevaplarınız için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Bu soruyu eskiden oturduğum semtteki bir büyüğüme sormuştum. Allah ıslah etsin seni demişti. O an neyi yanlış yaptığımı düşünmüştüm. Ben ona hakaret etmemiştim. Ama nedense o bana karşı saygılı olmamıştı.
  6. İman denilen şey gerçekten tanrı sevgisi midir? yoksa özünde yanmak korkusu mudur?
  7. ElliotAlderson

    Türk Ateistler Neden Rahatsız?

    Sırf türkiye veya islam ülkeleri değildir bu konu dini inançların hakim olduğu her yerdedir.Çünkü herhangi bir dini inanca göre başka hiçbir inanç olası değildir.Eh türkiyedede zordur ateist olmak.Sürekli etrafta sana yanacaksın cayır cayır yanacaksın gözüyle bakan insanlar varken zordur tabi.
  8. Olası bir tanrı gerçekten iyi midir? İslam dinindeki Allah sıfatını ele alalım ve benim islam ülkesi olmayan bir ülkede doğup büyüdüğümü var sayalım.Diyelim ki Eidenburgh da doğdum ve islamdan hiç haberim yok.Ailem bana hayatım boyunca doğru olan dinin hristiyanlık olduğunu öğretti.Öyleyse türkiyede yaşayan bir insan benden daha şanslı olmaz mı? olası bir allahın adaleti bu noktada sorgulanmalı bence.Veya dinleri bir kenara bırakalım sadece tanrının isteklerine odaklanalım.Bizi yaratıp hem nefis hem de kurallar verip bu kuralları çiğneyince bizi sonsuza dek yakması ne denli kabul edilebilir? b
×
×
  • Yeni Oluştur...