Jump to content

Tanah

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    402
  • Katılım

  • Son ziyaret

Tanah kullanıcısının paylaşımları

  1. Ehli beyt değil saf . Akraba kuzen farketmez diyorum bunların soyları farklı saf mahluk .biri Levi(harun soyundan) Elizabeth, diğeri Yahuda soyundan (MERYEM) Bu cümleyi anlayamayan bir gerizekalısın sen.Al bak İngilizce yazıyorum ve soy kaydı da vericem bunu anlamazsan bir doktora görün mk. Levi Judah . . . . Aaron . . . . .
  2. Forumda dindarr gibi troller yüzünden eskisi gibi üye kalmadı bizim saatlerce araştırma yapıp üzerinde düşündüğümüz yazıları bok etme haslağındaki bu şahıs ve yardakçıları nedeniyel forum sessizleşti ama adminler hala bizi suçluyor ve bu adamları herhalde işlerine geldiği için banlamıyorlar gib, NOLAN gibi forumun emektarlarından olanları banlıyorlar. Ben de üyeliğimi sonlandırıyorum bu toller bu forumda var oldukça asla eskisi gibi çok tutulan bir ortam olmayacak umarım adminler bunu farkediyordur. Bugüne kadar burda yazdıklarım umarım misafir ziyaretçilere ve üyelere yardımcı olmuş ve onla
  3. He mk he kesin yaşanmıştır bu şizofreni. Göt ettin beni demiyor da.
  4. malta eriği admine mesaj attım üyeliğim sonlandırılacak hoşçakal dostum.
  5. Üyeliğimin sonlandırılmasını istiyorum .

  6. He mk he bu da deli midir nedir kendi kendine bir şey kanıtladığını sanıyor bu gerizekalıya laf anlatmak bu mk malına laf anlatmak bir boka yaramıyor yüz ker eyazdığım şeyi tekrar yazdırcak bana mk papağanı. Banlasın admin beni bu yavşak burda varsa ben burda olmak istemiyorum mk . Al forumu bir tarafında sok mk papağanı.Hala aynı şeyi tekrarlıyor cevap yok. ben gidiyorum beyler bu mk salağıyal siz uğraşın bundan sonra.
  7. Tanah

    yeniçeri'inin Mecaz İddiasına Yanıt

    Neyse cevap vermeye gerek yok her şeuy ortada zaten sen mecaz mecaz takıl kardeş.
  8. Benim neden cevap yazdığımı gayet iyi biliyorsunuz konuyu çöp ediyor çünkü her konunun altına aynı şeyi yazıyor konuyu okuyanlar da onun huyunu bilmedikleri için cevap verip konuyu başka tarafa çekiyorlar. Olan konunun içerğine oluyor eğer bunu sadece benim konulara yapsaydı yine nispeten mantıklıydı çünkü onun kıvırmalarını en çok cevaplayan benim ama başka konulara da yapıyor. Hayır güçlü ateist,NOLAN niye banlandı onlar bu adamdan daha iyilerdi madem bu soytarı banlanmıyor onları niye banladınız onlar da ahlak yok diyorlardı sadece.
  9. dindarrı size yüz kere şikayet ettim sadece ben değil her üyeye cevap verirken bizim ne yazdığımızı okumadan cevap verip bir de insanları çileden çıkarmak için cevabına ''o ye kamon haha kamon beybi ahahah '' diye şeyler ekliyor bu adamı adam yerine koyup forumda barındıran sizsiniz sonra da bu adamla niye laf yarışına giriyorsun diyorsunuz.Benden başka şikayetçi olan yoksa haksız olduğumu kabul edeceğim.
  10. Tanah

    yeniçeri'inin Mecaz İddiasına Yanıt

    Mezmurlara dayalı namaz fikri senin yumurtladığın bir şey Kuran'da sadece bir atıf vardır Mezmurlar'a(direkt atıf ad olarak değil) o da şu yuvarlak cümle: 21:105 - And olsun ki, Tevrat'tan sonra Zebûr'da da yeryüzüne ancak iyi kullarımın mirasçı olduğunu yazmıştık. Bunu da söylemek için Tevrat alimi olmaya gerek yok. Kabe ise sonradan kıble oldu önceden Kudüs idi.Avam konuşmayı sevmem ama sen ve dindarr o kadar çok kıvıryorsunuz ki bazı şeyleri insanı çileden çıkarıyorsunuz.
  11. Ya sen salaksın.Öncelikle Luka İncili'nde yazanı kabul ettik ya salak. Meryem ile Elizabeth akraba ama kuzenler yani meryem Harun soyunda değil sen salak mısın salak numarası mı yapıorsun hala anlamış değilim.meryem Yahuda soyundandır Elizabeth Harun soyundan yani Harun'un kızı olması(kızkardeşi değil)Meryem'in Levi kabilesine mensup olması gerekir ama öyle değil yüz kere söyledim ama anlamıyorsun sen salaksın ya. Ayrıca sana hadis verdim onu okumadın bile büyük ihtimal şimdi de bana hadis atıyorsun en senin hadisini okudum ve tamam anneleri akraba olsa bile Meryem yine Levi kabile
  12. Neyse arkadaşlar bu ahmağı bırakırsak Meryem Harun'un akrabası değildir Meryem ile Elizabeth kuzendirler bunu soy ağacına bakarak görebillrsiniz.Bu işten de alnımın akıyla çıktım eminim misafir olarak bu konuyu okuyanlar net bir fikre sahip olmuştur.
  13. Safsata türlerinin hepsine başvurdun saman adam adgumentum ad hominem bilmem ne hepsini çiğnedin ama bu kadar da olmaz tartışmayı sulandırcak ne varsa yapıyorsun sen troll müsün ahmak mısın gerizekalı mısın yoksa bot musun anlamadım çünkü tartışmaya bir katkın yok salak salak papağan gibi tekrar edip yazdıklarıma cevap vermeden hah hah koyup karşındakinin cevabını küçümsüyorsun böyle tartışılmaz bırak Meryem'i falan sen önce tartışmayı öğren şu papağan olayına da çözüm bul her türlü ahmaklığı yaptın bu başlıkta.
  14. Kafan mı güzel kardeşim Elizabeth ile Meryem kuzen kuzen. Elizabeth Harun soyundan yani Harun'un kızı(kızkardeşi değil) Meryem ise Yahuda kabilesinden Elizabeth Meryem aynı kabileden değil.Yani Meryem'e Harun soyundan denemez Levi kabilesi (Harun soyu)tapınak işleriyle uğraşan kabiledir Yahuda kabilesiyse Yahudilik'e göre Davut'un soyundsan çıkacak Mesih'in kabilesidir yani Meryem Harun'un soyundan olsaydı Mesih ondan doğamazdı Meryem Yahuda soyundandır yani yine olmuyor ayrıca o kötülediğin pis İncil'e nasıl inanırsın sen aaa gerçi ısıtıp ısıtıp papağanlık yapıyorsun ama sıkıştın artık .
  15. Olmamış uht bir kabile mensubu için kullanılsa bile Ali İmran Suresi'nde maalesef kızkardeş maansına kullanılmış
  16. Tanah

    yeniçeri'inin Mecaz İddiasına Yanıt

    Laga luga yapma . İsmaili Yahudi falan değildi kendileri ümmi(Yahudi olmayan-ehli kitap olmayan) idiler ve Tora'yı falan bilmiyordu Muhammed veya Kuran'ı yazan her kimse bir iddia ortaya taıyorsun kanıtsız sonra başka tarafa çekiyorsun konuyu bu mesajında cevap verilcek başka bir şey yok.
  17. Al bu soy ağacını bir taraflarıa şey edersin : Levi Yahuda . . . . Harun . . . . . . Davud . . . . . . . . Elizabeth'in babası
  18. Tanah

    yeniçeri'inin Mecaz İddiasına Yanıt

    Nah o kadardır senden olmayanı öldüreceksin olmadı cizye isteyeceksin cariye alabilirsin köle alabilirsin dinin egemen olana kadar boyun eğmeden savaşacaksın yani nah demek zorundayım bu yazdıklarına çünkü zırvalamışsın. Talmud'u biliyor demedim Talmud'a yakın dedim çünkü Talmudik gelenekler Tevrat gibi değildir halk arasında hakimdir Tevrat'sa öyle ayak altında dolaşan bir metin değil üst sınıfın dokunup yorumlayabildiği okuyabildiği bir metindir.Talmud'tan bilgileri bilip Tanah'tan duymamaları gayet doğaldır kaldki ki Tanah'tan olup popüler olan hikayeleri de ordan burdan kulakta
  19. Tanah

    yeniçeri'inin Mecaz İddiasına Yanıt

    Ben sana kanıt sundum sen kıvırdıkça kıvırdın yazdıklarıma cevap bile vermedin. Sen bana Araplar Yahudilik'i tevrat'ı biliyor dedin ben de hayır daha çok Talmud kanunlarına ve ifadelerine ve apokrif metinlere hatta o döneme yakın uydurulmuş efsaneleri duymuş diyorum. Uydurulmuş olması hiçbir şey ifade etmez diyorum hala bana lafga luga yapıyorsun Kuran yazarları o metni bazen paralelizm yapıp şiirsellik ve hikayeler arası bağlantı için bazen istemeyerek bazen kasıtlı olarak bazen bilmeyerek yanlış almış bazense direkt almışlar ama Tevrat veya Tanah ortada dolaşan bir metin olmadığı için ve Kur
  20. Tanah

    Kuran ve cariyeler (kadın köleler)

    https://www.youtube.com/watch?v=O3JQ-jbNRkE
  21. Tanah

    yeniçeri'inin Mecaz İddiasına Yanıt

    Alakası yok Kuran'ın Yahudi hikayelerine yaptığı tüm göndermeler Yahudi Kutsal Kitabı'na değil daha çok Talmud ve apokrif metinleredir asla Kuran yazarları ana metinlere hakim değildiler. Benim dediklerimi isterse uzaylılar söylesin umrumda değil ben gerçekleri ortaya koyuyorum senin gibi totoşumdan mecaz demiyorum aksini ispat edebiliyorsann buyur yoksa laf kalabalığı yapma yapcaksan da kendin çalıp kendin söylersin.
  22. Tanah

    yeniçeri'inin Mecaz İddiasına Yanıt

    Sen o kadar zırvalıyorsun ki daha ne dediğinin farkında değilsin Meryem'in yaşayıp yaşamadığı önemli değil önemli olan Muhammed'in veya Kuran'ı her kimse yazmışsa onların bu hikayedeki kişiyi bilmeyerek kasıtsız şekilde istemeyerek yanlış soy ayağacına oturtması ayrıca Yahudilik'i övmek bana hiçbir şey kazandırmaz çünkü Yahudi değilim siz hala benim ne yapmaya çalıştığımı çözemediniz.Bu kafayla biraz zor.
  23. Tanah

    yeniçeri'inin Mecaz İddiasına Yanıt

    Uçmuşsun sen.Bunlar ancak Müslümanların işine gelir yok Allah barıştır yok Muhammed sevgidir tam tersi .
  24. Tanah

    Cevap gelmiyor

    Kendi kendine işliyor zaten varlığın nedeni yoktur neden-sonuç varlığın kendisine ait bir özelliktir direk varlık kavramına ait değildir çünkü hareket ve devinim varlığa aittir hareket ve devinimin olmadığı yerde ( yokluk halinde)= neden-sonuç olmaz.
  25. Bu arada şu ifadeni de çürüteyim bu ayetlerde imraetuhu soy belirtmez bu ayetlerdeki anlamı hanımı eşi ,zevcesi,karısı demektir.Kuran'da bu imraatini ifadesinin eşteşini biz Hud Suresi 71. Ayet'te de görüyoruz.İbrahim'in karısı için kullanılıyor. Vemraetuhu kâimetun fe dahıket fe beşşernâhâ bi ishâka ve min verâi ishâka ya'kûb(ya'kûbe). Meal: Ve ayakta duran hanımı(Sara), bunun üzerine gülümsedi. O zaman onu, İshak ile ve İshak’ın arkasından Yâkub ile müjdeledik. Yani bu da olmadı dindarr efendi olmuyor. Ayrıca Meryem Harun soyundan değil Yahuda soyundan
×
×
  • Yeni Oluştur...