Jump to content

Clay

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    21
  • Katılım

  • Son ziyaret

Clay kullanıcısının paylaşımları

  1. Clay

    Her şey benim hayalim olabilir mi?

    Ben bu konuyu biraz hikaye biraz tasavvuf dinsel ezgilerle birleştirilmiş bir şey olarak görüyorum. Bir dindar sana milyonlarca şey söyleyebilir bir dayanağı olmadan fakat real hayata baktığımızda bu hayatın bir rüya olma ihtimali yok. Rüyalarda hep bir şeylerin ters gittiğini ve bunun gerçek olmayacağını düşünürüz rüya içinde kendimizin genelde rüyada olduğunu biliriz. Şuanda yaşadığın hayat için de böyle düşünüyor olamazsın çünki herşey oldukça gerçektir bilirsin. Hayat senin hayalin olamaz anca rüyalarda kurduğun bir hayal sana gerçek bir hayatmış gibi gelebilir. Rü
  2. Clay

    Anti Enerji?

    Üstat Bu enerjinin nasıl bir enerji olduğu bilinmiyor evet ''Tüm Evren Saf enerjidir'' nasıl diyebiliyoruz o zaman ? Enerjiyi bilmeden evrenin bu enerjiye sahip olduğunu söylememiz biraz ilginç değil mi ?
  3. Clay

    okuduğunu dinlediğini anlamada problem..ve zeka

    Ben anladım seni ama insanlar bu kadar akıl sahibi olmuyor genelde böyle sivrilmen başına Türkiye de iş çıkartabilir. Biz o modern kafaya ulaşmış bir toplum hala değiliz.
  4. Clay

    okuduğunu dinlediğini anlamada problem..ve zeka

    Sende biraz patavatsız sayılmaz mısın
  5. Clay

    "Ateistin cevap veremediği sorular" iddiası

    Konunun özeti budur. Böyle aklı başında insanların bir şeyler paylaştığında okumaktan haz duyuyorum. Kalemine sağlık.
  6. Clay

    Günlük konuşma dili hakkında (inşallah,maşallah)

    Saygı duydum, farklı bir bakış açısı kazandırdın bana üstadım
  7. Clay

    Kuranda kadın olmak

    Bu gayet normal, neden şaşırdın ki biz etek giydi diye kadının suratına tekme atan insanların yaşadığı bir ülkede yaşıyoruz. Gerekçesi neymiş ''Dini duygularımın yoğunlukta olduğu bir dönemdeydim bunlar yüzünden dinimizi yaşayamıyoruz'' Çünki Beyefendi beyni ile değil penisi ile olaya müdahil oluyor. Burada da beyni ile değil götüyle düşünüyor heralde.
  8. Clay

    Günlük konuşma dili hakkında (inşallah,maşallah)

    Evet sorunum zaten tam olarak söylediğin, bu ara konuşmalarıma dikkat edip bu kelimeleri hayatımdan çıkarmak için özen gösteriyorum. Fakat insanlar kırılıyor ve yanlış anlıyorlar diğer türlü de sen ateist değil misin bu kelimeleri neden kullanıyorsun gibi şeyler de duyuyorum bunların yerine koyacağım kelimeleri konuşurken kullanmaya çalışıyorum. Diğer arkadaşlar da aynı şeyi bir sorun olarak görüyor mu merak ediyorum sen sanırım dediğim gibi günlük konuşma dilinin bir parçası olarak benimsemişsin ve bir sorun görmüyorsun. Fakat insanlar bu kelimeleri kullandıkça senin müslüman olduğunu dü
  9. Arkadaşlar, yaşadığımız çoğrafya ve daha önce müslüman olmamızdan kaynaklanan bazı kelimeler öyle dilimize pelesenk olmuş ki yerine bir şey konulamıyor.Örneğin bir arkadaşım (müslüman) bir işi var olmasını çok istiyor. Biz ona umarım olur demekle inşallah olur demek arasında bir samimiyet farkı doğuyor böyle bir algı var.Yada birinin çocuğu olur herkes maşallah der sen demezsin başka bir şey söylersin ortamda bir değişik kalırsın ateist arkadaş kitlem fazla fakat azımsanmayacak derece müslüman olanarkadaşlarımda var. Sizler bu durumda ne yapıyorsunuz hala günlük konuşma da dilinize pelesenk ol
  10. Clay

    Kızım oldu 13 gün önce isim bulamadık hala

    Dolunay : Ay’ın Yer’e dönük yüzünün tam bir daire olarak, bütünüyle parlak göründüğü evre Bence hoş bir isim
  11. Clay

    İslam denen sapkın dinin pislikleri

    Dostum tamda anlatmak istediğim buydu tercüman olmuşsun teşekkürler. Bahsettiğin gibi bir başlık uygulanabilirdi. Anlatmaya çalıştığım şey tam olarak söylediğin gibi yoksa benim de fikirlerim ve düşüncelerim aksini söylemiyor.
  12. Clay

    İslam denen sapkın dinin pislikleri

    Neyse aynı oksijeni soluyoruz ama farklı atmosferlerdeyiz siktir et.
  13. Clay

    Allah neyin intikamını alacak?

    Çok faydalı bir konu olmuş ellerine sağlık büyük bir zevkle sıkılmadan okudum.
  14. Clay

    ATEİST OLSAM

    İşte inanan bu kitle bence inanmaya ve ibadetlerini yapmaya devam etsin. Çünki içiniz de o kadar sakladığınız bastırılmış kötülük var ki bir ateist olsanız patlama yaşayacak ve dünyayı daha da kötü bir hala sokacaksınız bırakın siz ateist falan olmayın. İyilik insanın içindedir bu sonradan doğma dinlerle elde edilecek bir huy ve özellik değildir hiç bir zamanda olmamıştır.
  15. Clay

    İslam denen sapkın dinin pislikleri

    Sevgili arkadaşım, dine saygı duy demiyorum inançlı insana saygı duymalısın. Biz inançlı bir insana karşımıza alırken onunla bir konuyu tartışırken o hala inanç içindeyken böyle söylemlerle anca insanları kendimize nefret ve kin duymasını sağlarız ve sen hala devam ediyorsun. Şöyle düşün Ateist olmadan önce inandığın yargılara bir anda böyle konuşan bir insan hakkında ne düşünürdün biraz empati yapmalısın. Bence edebi şekilde bu düşüncelerinin daha güzel açıklayabileceğini düşünüyorum.
  16. HAHAHAHA yok ya gerçek olduğuna inanmak istemiyorum
  17. Clay

    İslam denen sapkın dinin pislikleri

    Bir ateist olarak başlığı kınıyorum, biz bize yakışanı anlatırken bu şekilde yapmamalıyız. Yazdıklarında haklı olabilirsin fakat hitap şeklimize dikkat edelim saygı göstermezsen saygı göremezsin.
  18. Clay

    Ateistlere sorum var lütfen gelin

    Bütün inananlarda bir düzenin kendi kendine olamayacağı maddenin kendi kendine var olamayacağı düşüncesi hakim siz işte en başta burada yanılıyorsunuz.
×
×
  • Yeni Oluştur...