Jump to content

bobby

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

bobby kullanıcısının paylaşımları

  1. bobby

    Küfürleşmeler Hakkında.

    Bunu ben de anlamadım. Hani siz ateistler her görüşe açık, teistlerden daha ahlaklıydınız? Hakaret etmeden tartışamıyorsunuz.
  2. bobby

    Akıllı tasarım

    Siz ateistler neden hakaret etmeden konuşamıyorsunuz kardeşler? Klavye arenasına çevirmeyelim burayı. Ben ne söylersem İslam için söyleyeceğim. Beni o ilgilendiriyor. Ben teist bir müslümanım. Bahsettiģin hinduizm benim teist inancımla uyumsuz, git onu hindulara sor. İslam benim yaşamıma amaç katıyor, iyilik-kötülük kavramıma anlam katıyor. Ben öyle hiçbir delil görmeden teist olmadım, sorguladım ki teist bir aileden gelmiyorum. İslam, özünde insanların arasına kin tohumları ekmez, barışı esas alır. Kuran'a bakıldığında sana savaş açmayan bir topluma savaş açman dahi mümkün değildir. Evr
  3. bobby

    Aşk Yegane Din Yegane Tanrıdır

    Spiritualizme, tasavvufa, panenteizme kadar gider bu. Özünde yaratıcı sevgisi yoktur, ben yaratıcıyım vardır.
  4. bobby

    Akıllı tasarım

    Biz bu sistemlerin varlığını reddetmiyoruz. Bilinçli bir varlık tarafından oluşturulduğuna, bu muazzam ayrıntıların başka türlü gerçekleşemeyeceğine inanıyoruz.
  5. bobby

    Akıllı tasarım

    Teizm evrim fikrine tamamen zıt değildir hocam, en azından benim inandığım teizm böyle bir zıtlık içermiyor. Ben boşlukların tanrısını savunmuyorum. Her şey sonuna kadar araştırılıp incelenmeli. Benim teist inancım bana bunu emrediyor.
  6. bobby

    Akıllı tasarım

    Size bu hakaretlerinize rağmen cevap vereceğim. Teizm demek kıçtan sallamak falan değildir. Teizm bu hayata dair en temel sorularımıza cevap veriyor. Hayatımıza anlam katıyor. Şimdi siz buna afyon diyeceksiniz, bense yaradılanı yaradandan daha iyi kim bilebilir? diyeceğim. Canlılar birbirini yiyerek hayatta kalıyor evet. Bunun tesadüfi süreçlerle kendi kendine oluştuğu düşüncesindense, bilinçli bir varlık tarafından sistemsel bir şekilde oluşturulduğu düşüncesi benim kanaatime göre daha mantıklıdır.
  7. bobby

    Akıllı tasarım

    Neden ulaşılamasın? Tasarım dediğimiz şey sadece dünyamızı kapsamıyor.
  8. bobby

    Akıllı tasarım

    Akıllı tasarımı çürütme yönteminiz nedir? Bahsettiğimiz şey sıradan bir olay değil, bilinç dışı olma ihtimali 10^10^..'lere dayanan bir olaydan bahsediyoruz. Ayrıca evrimin varlığı, daha öncesine dair bir açıklama vermiyor. Evrim var evet, peki bu evrim nasıl oluyor da ortaya çıkıyor ve bizim gibi bilinçli, farkındalığı yüksek canlılar meydana getiriyor? Her türlü teizm ateizmden daha iyi açıklar, evrimi dahi.
×
×
  • Yeni Oluştur...