Jump to content

Tumagü

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    1.150
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Tumagü Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Contact Methods

  • Website URL
    http://iskicap.blogcu.com/kol-tigin-yaziti/4764050

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

4.375 profil görüntüleme
  1. Tumagü

    ERDOĞANIN YERLİ OTOMOBİL DEDİGİ ;İSREİL MALI ÇIKTI

    Otomobil geçecek, biz de vergi alacağız diye düşündüler ve otoyolları ve köprüleri yaptılar peşpeşe ama onları yaptırdıkları yabancı şirketlere çok borçlandılar. Şimdi o şirketlere ödemeyi taahhüt ettikleri paraları ödemekte zorlanıyorlar. Avrasya tüneline yüzde 26,5 zam yaptıktan sonra akp'li anadolu ajansı bile dayanamadı zam dedi. Halbuki anadolu ajansı akp zamlarına zam demiyorduyıllardan beri "müjde, fiyat güncellendi" diyordu.
  2. Tumagü

    Kayanın içinden çıkan,konuşan deveye inanmamak..

    Metafor olma yönü var bu salih'in devesinin ama metafor olduğuna asıl inanması gereken dindarlar inanmıyorken bizim metafor dememiz anlamsız.
  3. Tumagü

    Kerametler

    Mahmut Ustaosmanoğlu idol oldu adeta ama ne kerameti var müritleri de bilmez. Adam yürümekte ve konuşmakta zorluk çekiyor yıllardan beri. Bu yürümekte ve konuşmakta zorluk çekmesini zikir ve keramet sanıyorlar. Halbuki Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Uçan Sabri'den farkı yok.
  4. Tumagü

    Cinlerin Evrimi

    Cinlerin evrimini xenon led ışığıyla açıklamak mı daha gerçekçi, yoksa Cinlerin dumansız alevden yaratıldıkları mı daha gerçekçi kararsız kaldım.
  5. Muhammed ve İsa arasında gereksiz bir övgü yarışı başlatmışlar, ondan hep bu saçmalıklar. Benzer bir saçmalık Hz. Davud'un kılıcını ahir zamanda kim kullanacak konusunda var. Kutsal emanetler dairesindeki Hz. Davud'un kılıcını kim kullanacak? İlk mesleği demircilik olan Hz. Davud, kendi yaptığı kılıç ile Câlut'un kafasını kesti. 101 cm uzunluğunda ve 3 kilo ağırlığındaki o kılıç, şu an Topkapı sarayı destimal odasında duruyor. Hz. Davud'un kılıcının ahir zamanda Hz. Mehdi ve Hz. Mesih'in (hz isa) eline geçeceğine inanılmaktadır. Bundan sonrası malûm. Hz. Mehdi ve Hz. Mesih, birlik oluşturup da
  6. Tumagü

    "İnanarak birşey kaybetmezsiniz" aldatmacası

    islam dini erkek tavuskuşlarına benziyor. erkek tavuskuşları dişilerine kur yaparlarken, açarak sergiledikleri kuyruklarıyla kendilerine hayran bırakırlar ama bu görsel heybetlerine karşın erkek tavuskuşlarının sesleri hoş değildir. islam dinine dayalı arap uygarlıkları, batılıların kapitalist hakimiyeti gibi dünya genelinde baskın bir siyasi referans hakimiyeti kursaydı, şimdi elektriksiz, sanayisiz ve felsefesiz 1850'lilerin sosyal ortamını yaşıyor olurduk ve hep öyle yaşardık. islamdan çıkan ses hep aynı olduğu için teknoloji, bilim ve sosyal devrimleri yapamazdık. Dalâlete düşerler, sap
  7. Tumagü

    Allah kelimesinin kökeni.

    Nebati metinleri alah adı nitelemesine yeterli kanıt olabileceğini sanmıyorum. Nebatiler göçebe yaşayan bir topluluktu ve bölge devleriyle diplomatik ilişkileri ve konuşma kültürlerinde aynılık yoktu. Bu nedenledir ki Nebati alfabesi, Arami ve Süryani alfabesinden alıntılarla oluşturulmuştur. Dolayısıyla Tanrı derken, Süryanice Laha, Aramice ve Keldanice Alaha, İbranice Elohim kelimelerinin hepsini de kullanmış olabilirler. Bu yüzden Nebati metinlerinden tarihi bir ontolojik veri elde edilemez. Nebatiler, Çingeneler gibi merkezi yerleşimleren uzakta, toplumun tenha sınırlarında yaşıyorlardı.
  8. Tumagü

    Ümmü Gülsüm'ün Kısa Yaşamı

    Günümüzden 30-40 yıl öncesine kadar, bütçesi orta direkten hallice erkeklerin tâlip oldukları kadınların - kızların evlilik rızaları, ebeveynleri tarafından göstermelik soruluyordu ve onların hazır cevapları alınıyordu ama öyle değil artık. Bu sebeple 30 yaş farkla evliliklerden sadece erkekler suçlanamaz. Ama 50-60 yıl ve öncesinde böyle değildi. Bu nedenle muhammed'in evlilik sünneti çirkindir (ayşe, safiye, cüveyriye ile yaptığı) ama hayta ismail'in evliliği çirkin değildir. Çünkü evlendiği Kader adlı kadın 1 çocuk doğurmuş yetişkin bir dul ve bireysel rızası, kendi akılına dayalı olarak v
  9. Tumagü

    Kebir, Ekber, Kübbar, Kübra

    İbranice büyük, daha büyük, en büyük anlamlarında sözcükler olmasına rağmen, müslümanların yaptığını yahudiler yapmamışlar. Tanrı'ya الله كبير Allahü ekber, Yahvehi ekber (אלוהים גדול) God is bigger אלוהים גדול יותר dememişler. Bu konuda mentalite olarak müslümanlardan farklılar. Mezmurlar 13'de büyüklüğüne göre tanrıları sıralamak olumsuz anlamda kullanılmış ve tanrı büyüklüğü övülmemiş, yerilmiş, ayıplanmış. Mezmur 13: Ey Yehova, daha ne kadar unutacaksın beni, ebediyen mi? Düşmanım daha ne kadar üstün gelecek bana? Ne olur halime bak, cevap ver ey Yehova Tanrım. מי הוא כל כך גדול אלו
  10. Fındıkta gelişmiş tarım yöntemi mi var? Ben 17 dönüm araziden 1,2 ton fındık döşürüyorum. 400 kilo foşa, 800 kilo kerasın. 15 dönümde ufak bir tarla, birkaç tane de üzüm asmalı pelit ağacı var, gerisi tamamen fındıklık. Foşa, üzerine gelen güneş ışığına gölge istemez. O nedenle foşa ocağının yanında ağaç olmayacak. Kerasın çeşit fındık ırmak dibinde bile verir. Güneş ışığına foşa kadar ihtiyaç duyma ama ırmak dipleri karanlık olduğu için fındığı ya çürük olur, ya ganzisi boş. Dal tozu vursan bile boşuna, yine kurt giriyor ırmak kenarlarındaki fındık ocaklarına. Giresun fındığı, toprak ve gün
  11. Tumagü

    Kader

    Kader, ölçü demek, ölçüye göre yaşamak demektir. Örneğin zuhruf 11'de denilir ki; nezzele min es semai maen bi kaderin indirdi gökten suyu bir ölçü ile Kaderi tayin eden allah değil, kendinizsiniz. 1 yılda dünya'da 505 trilyon ton su buharlaşır ve bu miktardaki buharlaşan su, dünya'ya yağmur olarak yağar, yani ölçülü bir devirdaim gerçekleşir. Tanrı bu devirdaim'e nasıl müdahale etmiyorsa, insanların ekolojisi esas ölçüyü belirliyorsa, insanın kaderindeki olaylara da allah müdahale edemez. Kader, insanın özgür iradesine bağlı ayağını yorganına göre uzatmasıdır.
  12. Tumagü

    15 Temmuz Darbe Teşebbüsünü Kimler Yaptı?

    15 Temmuz gecesi Erdoğan'ı koruyan polislerden bazılarının fetö'den tutuklanmaları işleri iyice arap saçına döndürdü. Çanakkale'de bal gibi yenildik diyen Hüseyin Çelik, Bülent Arınç, Nurettin Canikli vesaire eski bakanları da tutuklayın ki anlamlı gözüksün. Fetöcüler arasında ayrım gayrım yapmak hoş olmayan siyasi bir davada, hiç hoş bir tavır değil. Yargıçların özgür iradeleriyle yargılama kararı veremedikleri her geçen gün şüphe artırıyor ve hükümet güdümlü yargı iddiaları haklılık kazanıyor.
  13. Tumagü

    Yeni fındık politikası

    Yarım kilo sakalıyla, fındık üreticisi bir karadenizli, tehdit gibi sözlerle akp hükümetine yüklendi ama maalesef, bir karadenizli olarak beni inandıramadı. Dedi ki; Size oy verdik başkan oldunuz ya, o başkan değişir 2019'da. 8 lira fındığı toplamayalım, bırakıp istanbul'a mı gelelim, 1400 liraya büyükşehirlere mi doluşalım? Ben de diyeyim, değişmez. 2019 gelsin, Kandıra'dan Ardeşen'e tüm karadeniz tayyip erdoğan'a %70 verecektir yine.
  14. Tumagü

    CHP'den Kürt Sorununa

    Osman Pamukoğlu yıllar önce "kan uykusu belgeseli"nde demişti ki, "Kürtlerin çoğunluğu Türkiye'den ayrılıp bağımsızlık için PKK'ya destek verselerdi, Türkiye çoktan bölünmüştü ama biz Türkiye'yi seçen Kürt vatandaşlarımıza sahip çıkamıyoruz, eğitime ve ekonomiye dahil edemiyoruz onları" minvalinde anlamlı sözler söylemişti. Keşke Osman Pamukoğlu siyasette yüksek mevkilere gelebilse. PKK ile Kürt vatandaş arasını en iyi şekilde ve nihayete erdirecek şekilde çözecek ender kişilerdendir Osman Pamukoğlu.
  15. Tumagü

    muhammed'e vahiy nasıl geliyordu..

    Vahiy empoze'dir, duygu ve düşüncelerin genel odaklara aşılanmasıdır. islamda vahiy, muhammedin gündelik yaşamına avantaj sağlayan tanrısal bir öğedir. Muhammedin istemediklerini ayıklayıcı olan ve istediklerini düzenleyici olan bir empoze öğesidir. Vahiy tanrısal olmasaydı, muhammed ahzap 36 benzeri ayetleri araplara kabul ettiremezdi. Ahzap 36 resuluhu emren en yeküne lehumul hıyeretu min emrihim. Allahın resulü, müminlere bir işin olmasına emrettiğinde, müminler kendi işlerinde seçim hakkı yapamazlar. Anayasa mahkemesi başkanı Zühtü Arslan'ın Tayyip Erdoğan'a eğilerek selam vermesinde
×
×
  • Yeni Oluştur...