Jump to content

dissector

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    43
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

dissector Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. dissector

    Caner Taslaman - Ebubekir Sifil tartışması

    Sifil'in Taslaman'ı hırpalamasını büyük zevkle izledim.Adam dosdoğru eğip bükmeden aslını savunuyor.İslamın ne olduğunu görmek için çok hoş bir fırsattı.
  2. dissector

    Kitabım "Ateizmi Anlamak" çıktı

    Kitabınızı indirip tamamını okudum,dediğiniz gibi şimdilik türünde tek kitap ülkemizde.Çevremdekilere de salık verdim okumalarını,ama malum nedenlerle merak bile etmediler.İyi bir başlangıç.Teşekkürler.
  3. dissector

    TANRI KESİNLİKLE YOKTUR!

    1-Evet,bu dediklerini ben bulmadım.Bulsaydım inan çok mutlu olurdum.Ama bu dediğinizin yukarıdaki mesajımla bağlantısını anlayamadım. 2-Evet,ana faktör organizma bağışıklığıdır.Bağışıklıkta dengeli beslenme gereklidir ama tek unsur değildir.(Genetik ve çevresel faktörler de hesaptadır)Örnek:bizim çocuklarımızın zırt pırt hasta olması,ama esmer vatandaşların yetersiz beslenmeye rağmen tüm gün incecik giysilerle hasta olmaması gibi. 3-Moral eşittir Allah sonucuna mı varıyorsunuz?Pes doğrusu diyorum.Çevremdeki tüm ateistlerin morali yüksek,depresyon ilaçlarını daha çok ^^kapalı^^kesim kullanır,
  4. dissector

    TANRI KESİNLİKLE YOKTUR!

    Değerli arkadaşım,bu verdiğin örneklerin kaç misli,aksi yönde örnek verebilirim sana,basit bir ilaç reaksiyonundan ölenler,binlerce çeşit kanser yüzünden yaşamını yitiren,üstelik çocuk ve gençler,acılı aileler,vs,vs.Verdiğin tüm örneklerin bilimsel açıklamaları var(strese karşı koruyucu reaksiyonlar,metabolizma yavaşlamasının beyni koruması,vs.)Ama dediğim gibi,gündelik yaşamda gördüklerim hiçde kanal7 yada STV nin sırlı saçma programları gibi değil.Gerçek acıdır,Tanrı yoktur.
  5. dissector

    TANRI KESİNLİKLE YOKTUR!

    Dindar arkadaşların bahsettiğinin aksine,ne hastalığın oluşumuna,nede iyileşme sürecine,sizin Allah adını verdiğiniz,başkalarının çeşitli diğer isimler verdiği,hiçbir doğaüstü güç karışmıyor.Yıllardır tıp mesleğindeyim,duanın,yalvarıp yakarmanın hiçbir somut sonucuna şahit olmadım.Kanser gibi ağır hastalıklarda ana faktör,organizma bağışıklığıdır ve moral yüksek olursa bağışıklık da artar.Bunun ötesi külliyen yalan.
  6. dissector

    Allah ın evi olur mu?

    Kabe etrafında turlama,merve-sefa arası gidip gelme,şeytan taşlama,kurban kesip gömme.Bunlar nasıl bir beynin ürünleri böyle?
  7. dissector

    Çapı 14 milyar ışık yılı olan

    İslam,dinler arasında insanın günlük yaşamına en çok karışan din,ben de hep düşünmüşümdür,koca Allah neden küçüçük değersiz hayatlarımıza bu kadar müdahil oluyor diye.Düşünün,bir yanda sayısız gökadalar,bir yanda kenar bir galaksinin kıyıcığında sönük bi güneşin küçücük gezegenindeki evren ölçeğinde nano nano yaratıklar,ömürleri de evren yaşına oranla kıvılcım parlamasından çok daha kısa.Hiç inandırıcı değil,süper zenci,spagetti tanrısı yada Hank'in kıçını öpmek ile eşdeğer hepsi.
  8. dissector

    SAVULUN, ŞERİAT GELİYOR!

    Ben biraz daha iyimserim,Osmanlı sözde şeriatla idare edilirdi,ama padişahlar bile halife oldukları halde içerdi.Biz Türk'üz,hani derler ya,Türkiye komunist olsaydı komunizm çok daha erken yıkılırdı.Biz yalnızca bize benzeriz.Ama yine de dikkatli olmakta yarar var.
  9. Teknolojik olanakların ve hızlı iletişimin olduğu günümüzde,eskinin büyüttüğü sorunlar,çatışmalar,gözüme çok komik gözüküyor.Peygamber şimdi yaşasaydı ve Facebook ve Twitter hesabı olsaydı,takipçileri de onu izleseydi,biz de onları marjinal grupları seyreder gibi seyrederdik herhalde.
  10. dissector

    hz. demek zorundamıyız

    Mahalle baskısı ile ateistlere söyletiliyor bence.Ben de söylerim,dilimiz alışmış bi kere
  11. - Şeytan insanı bu noktadan avlar ve kendi kısır bakış açısı içerisinde boğar... Sanki şeytanı görmüş gibi konuşuyorsunuz. - Dünya, ahiretin tarlasıdır.. Bu dnyada ekersin, orda biçersin.. Daha ürünü görmeden yorumda bulunmak, sadece zan ile hareket etmek; neticeyi görmeden hüküm vermek.. Bir diğer teme yanılgı noktası da bu.. Sanki ahirete gidip dönmüş gibisin?Nasıl bu kadar eminsin? - Alah'ın kainatı yaratmaktaki maksat ve gayelerini bilmemek.. Herşeyi kendimizce yorumlamak.. Bu sonsuz alemde, inanılmaz büyüklükler içerisinde kendi kısır dünyamızın ötesine geçememek.. Allahın
  12. dissector

    TANRI NEDEN BUKADAR ETKİSİZ

    neden bu sınamaya ihtiyaç duymuştur peki?Tüm bu uçsuz bucaksız evreni birkaç milyar zavallının gidişatını görmek için mi tesis etmiştir*hadi canım sizde
  13. dissector

    Allah ın yanıcısı şamar oğlanı Şeytan

    Sarıklı-cübbelilerden ala şeytan görmedim bunca yıllık ömrümde.
  14. dissector

    Hz. Muhammet ateistmiydi?

    Muhammet insanları cehennem fikriyle korkutarak sözde şefaat sözü vererek her daim adını zikrettirmiş,bunu her ibadete,namaza bile yerleştirmiş bir megalomandır.Hatta o derece abartmıştır ki,kendinin allah katında alemlerden daha değerli olduğu bile iddia edilmiştir,bir de denir ki ne kadar mütevazı bir insandı,vs.Ama (eğer gerçekten yaşadıysa) çok zeki olduğunu teslim ediyorum,özellikle yazdığı kitabı mucize diye yutturabildiği ve kendine 1400 yıl sonra bile milyonlarca takipçi bulabildiği için.
  15. dissector

    Allah' a Güvenilir mi?

    Tanrının sevgisine layık olabilmek için yapılması gerekenlerin uzun listesi kitapta. Sözünden döner mi? Şahsen ondan söz alan,iletişime geçen kimse olduğunu sanmıyorum,Hank'in kıçını öpmek dininde de denildiği gibi,sosisli sandviç ketçapsız ve turşusuz yenmelidir.Çünkü öyle yazıyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...