Jump to content

rozalp

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    201
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

rozalp Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 28-11-1984

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. rozalp

    Boşluk

    Nasıl ı bilim neden i felsefe açıklar 1 Maddeler var. bilimin (nasıl) konusu. Bu konu dışı 2 maddelerin içinde bulunduğu sonsuz boşluk var. felsefenin (neden)konusu. Konu bu ..... Felsefi mantığa göre boşluk sınırlı olamaz o halde tek seçenek sınırsız kalır. Sınırsız seçeneği işleme alındığında ise iş içinden daha çıkılmaz bir hal alıyor.çünkü sınırsız bir mekanda her şeyin var olma ihtimali kesin olmalıdır.
  2. rozalp

    Boşluk

    Noluolan ? Uzayın sonsuz olması mantığı zorluyor iddaısını, Benim kainatı mantığım almıyor a nasıl çevirebildin.
  3. rozalp

    Boşluk

    Eğer hayat mutlak tarafından yazılmış bir tür program ise (ki öyledir) o zaman mekanın uzaklık saçmalığı bu programın bir açığı olmalı.
  4. rozalp

    Boşluk

    Burada tanrıyı kanıtlayamassam bile materyalizmi çürütmüş oluyorum...bana göre.
  5. rozalp

    Boşluk

    Kardeş uzay gerçektende mantığı zorluyor ancak bir rüya mantıksız olur...
  6. rozalp

    Boşluk

    Bing bang teorisi ortaya bir atıldı herkes oraya takıldı kaldı...yaw arkadaş evren genişlenmesi ne kadar büyük bir çapta olsa bile bu genişleyen balonu ine ucu kadar küçük yaparsak bunun dışında yine sınırsız boşluk yokmu ? O zaman bing bang saradan oluyor. onun gibi kum tanesi kadar evrenlere bir engel yokki....yani bunu demek istiyorum asıl önemli olan tartışılması çözülmesi gereken şey boşluktur içinde olup biten değil..Ve benim fikrimi soracak olursanız, mekan aklı zorluyorsa ortada doğaüstü birşeyler var demektir.
  7. Başka canlıların var olma ihtimali yüzde yüz oluyor bu durumda
  8. hangi tanrı hangi din hangi peygamber bir yana...bir tanrının yani doğaüstü bir yaratıcının var olma ihtimali yüzde yüzdür. Özet şudur ;Doğada madde her zaman yıkımla ve düzensizlikle sonuçlanır.bunun sebebi kör olasılıklardır.Ama aynı doğada oluşmuş süper sistemler vardır.bu da sistemlerin oluşumuna sebep olan kör olasılıklara doğaüstü bir müdahale ile olabilir.
  9. rozalp

    ateistlerin bu inanmadıklarına bende inanmıyorum.

    hangi tanrı hangi din hangi peygamber bir yana...bir tanrının yani doğaüstü bir yaratıcının var olma ihtimali yüzde yüzdür. Özet şudur ; Doğada madde her zaman yıkımla ve düzensizlikle sonuçlanır.bunun sebebi kör olasılıklardır.Ama aynı doğada oluşmuş süper sistemler vardır.bu da sistemlerin oluşumuna sebep olan kör olasılıklara müdahale ile olabilir.
  10. ateistlerin inandığı eğer varsa görünmesi gereken tanrıya bende inanmıyorum.benim inandığım tanrı bir mekanda olmadığı halde var olabilendir. ateistlerin inandığı kaba elinde kılıç zorba zulüm yapan o peygambere bende inanmıyorum.benim var olduğuna inandığım peygamber sevgi dolu düşünceli merhametli kusursuz bir insandır.
  11. rozalp

    itiraf

    İkisi de tam biliniyor yani olağanüstü değiller...ancak insan hayata gözlerini açar açmaz bu ikisi ile başladığı için alışkanlıktan dolayı bunların doğaüstü olduğunu anlayamıyor..tıpkı kurbağa örneği gibi, kurbağayi sıcak suya koy anında zıplar ve kaçar ama su altan yavaş yavaş ısıtılırsa kaçmaz...Aslında uzay soysuzluğu ve insan ruhu içinde bulunduğumuz programın bir açığıdır ve bir program olduğunun kanıtıdır..
  12. rozalp

    itiraf

    Ben iki tanesi ile karşılaştım biri ben biri de evren.
  13. rozalp

    itiraf

    Bu açtığım konuda iki tane bilim (fizik) dışı gerçek var...
  14. rozalp

    itiraf

    Zaten bilimsel olan şey doğaüstü değildir..doğaüstük tek özelliği bilime zıt olmasıdır.bir şey bilime zıt ise doğaüstüdür.
  15. rozalp

    itiraf

    Tanrının doğaüstülük ile ilgisini sordunuz Cevap: "doğaüstülük varsa bir Tanrının var olmaması kesinliğini yitirir.
×
×
  • Yeni Oluştur...