Jump to content

atheos87

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    151
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

atheos87 Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Female
  1. atheos87

    Kuran'da pezevenklik serbest midir?

    Yaw ben bunun Ingilizce ve Turkce meallerine bir goz attim, cok karmakarisik. Bazilari "whoredom" ve "prostitution"'a suruklemeyin diyor, bazilari kendi kizlarinizi zorla evlendirmeyin diyor. Hepsi birbirinden farkli! Bence bu celiskilerin kaynagi ayetin cok anlamli olmasi, ozellikle yazildigi ortama ve ayetin ilk bolumune gore yorumlanacak olursa. Bu ayet neye cevap olarak "inmis"?
  2. atheos87

    Kuran'da pezevenklik serbest midir?

    Vaay Dunyanin en zevkli forumuna hosgeldin kardesim!
  3. atheos87

    Kuran'da pezevenklik serbest midir?

    Bir de sanki açık kapı bırakıyormuş gibi sanki. Fuhuşa zorlamayın, ama zorlarsanız onları afederim diyor. Yani zorlayanı değil, zorlananı afederim diyor. Yaptığım yorum doğrumu? Yabancı bir forumda kullanmayı düşünüyorum bu ayeti, ondan soruyorum.
  4. Geçen gözüme bir ayet takıldı. Diyanet - Nur 33 Evlenmeye güçleri yetmeyenler de, Allah kendilerini lütfuyla zengin edinceye kadar iffetlerini korusunlar. Sahip olduğunuz kölelerden "mükâtebe" yapmak isteyenlere gelince, eğer onlarda bir hayır görürseniz onlarla mükâtebe yapın. Allah'ın size verdiği maldan onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir. Müslümanlar, iffetini korumak
  5. atheos87

    Allah ile Aldatmak

    Kaynak olarak hangi hadisleri kullandın? Hadis dışında kaynaklar varmı?
  6. atheos87

    Islamic Fashion - Burka

  7. atheos87

    "Yanılmışım Tanrı Varmış"

    Adamin yazdigi kitabi okumayi denedinmi? Yoksa muslumanmisin?
  8. atheos87

    Ateist filmler

    aklima ilk gelenler the man from earth - http://www.imdb.com/title/tt0756683/ 1984 - http://www.imdb.com/title/tt0087803/ the invention of lying - http://www.imdb.com/title/tt1058017/
  9. atheos87

    Şaşkın allah

    Bence bu sadece bir matematik hatası değildir. Hamileliği 6 ay zannetmişlerdir zamanında... Dünyanın düz olduğu gibi. Güneşin battığı gibi.
  10. atheos87

    OL DEDİ VE OLMAYA BAŞLADI, HALA DA OLUYOR!

    Ozaman bu Adem ile Havvayı anlatmıyormu: A’râf 189 O, sizi tek bir nefisten yarattı ve kendisiyle durulup-yatışması için ondan eşini var etti. Onu (eşini) örtüp-bürüyünce, o da bir yük yüklendi de bununla (bir süre) gezindi. Nitekim ağırlaşınca, ikisi Rableri olan Allah'a dua ettiler: 'Eğer bize salih (bir çocuk) verirsen, andolsun şükredenlerden olacağız.' Sizi bir tek nefisten yaratan: yani topluluk değil 1 insan. Diğer ayetlere bakılırsa muhtemelen Adem kastediliyor. Ona da 1 eş vermiş ve o hamile kalmış. Bu Adem ile Havvayı anlatmıyor mu.
  11. atheos87

    OL DEDİ VE OLMAYA BAŞLADI, HALA DA OLUYOR!

    Neyi ispat etmeye calisiyorsun anlamadim. Eger cevabin sirf Ademin aniden yaratildigini veya insan oldugunu savunanlaraysa, sacmalik ortadan kalkmamistir, sadece azaltilmistir. Bu arada merak ettim, Adem insan degil de nedir ozaman?
  12. atheos87

    arap sitesinden şizofrence yorumlar

    Islam, dinsizlere hakaret ediyor, onlarla dalga geciyor ve egleniyor, hatta onlarin hayatini okadar hice sayiyor ki, ebediyen yanmayi ve aci cekmeyi onlari herkesten fazla layik buluyor. Inanmiyorsan kurani acip bakabilirsin... Simdi elini kalbine koy, allahin icin soyle, boyle bir doktrinle eglenmeye, elestirmeye, dalga gecmeye kimsenin hakki yok mu diyorsun?
  13. atheos87

    Christopher Hitchens

    Bu adama bayliyorum ya Bilimsel duzeyde cogumuzdan daha fazla gelismemissede; dil, tarih, cografya, politika, edebiyat ve sivri zekalikta adamin ustune yoktur. Internette bir suru teistlerle tartismalari var, tavsiye ederim...
  14. Demek islam oncesi araplar da baya muslumanmis desene. Muhammedin de tek derdi ise 1 putmus. Guzel baslik, tesekkurler. Arada verdigin referanslari da okumak istiyorum. Bunlarin pdf'i falan varsa, buraya linkleyebilirsen memnun olurum.
  15. atheos87

    İskandinav ülkelerinde oruç 20 saate yakın tutuluyor

    Kolaylik olsun diyedir yaw... Biliyorsunuz islam kolaylik dinidir... sey.. zenginlere Ramazan ayinda sag eliyin altinda bulunan ozel jetlerinle ekvatora yaklasirsiniz, bayrama geri donersiniz. Allah hata yapamayacagina gore umarim boyle istemistir...
×
×
  • Yeni Oluştur...