Jump to content

ismailagacemaati

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    562
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

ismailagacemaati Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. ismailagacemaati

    İnsan Beyninin Sınırları

    Biz de peki bu Tanrı nasıl kendi kendine var olabiliyor?, dediğimizde insan zekasının her şeyi kavrayamayacağını ve bu yüzden tanrının kökenlerini bilemeyeceğimizi söylerler. Biz böyle söylemiyoruz. Allah Vacibul vücuddur diyoruz.
  2. ismailagacemaati

    Ara geçiş fosilleri var mıdır?

    Düşünsenize, sularda yüzen bir canlı nötr bir mutasyon oluşuyor, hoop ciğerler çıktı kimse bunun farkunda değil yanlışlıkla:) derken balık kardeşimiz ara ara yüzeye çıkıyor ve ciğerlerine ilkel oksijen:) çekiyor. O ara bir anda bu balıkların ayaklı versiyonları çıkıyor, mutasyon bu ya ihtiyaç yok ama hop diye oluveriyor. Mutasyon ol diyor ve oluyor:) haşaa..hehe.. balık türü zaten karaya arada bir yanlışlıkla rastgele çıkardılar ama henüz ayakları olmadığı için hep ölürlerdi bu yeni mutasyon geçirmiş balıklarda yanlışlıkla karaya çıktılar ve tam da yürüyebilecekleri ayakları çıkmış, oldumu san
  3. ismailagacemaati

    Ara geçiş fosilleri var mıdır?

    Bu yazdıkların ara geçiş formu değil.. Nesli tükenmiş hayvan fosilleri. Örneğin, Archeopteryx bildiğin kuş, bunun sürüngenden kuşa geçiş canlısı olduğu ve uçamadığı iddia edilmiş fakat sonra 1992 yılında bulunan bir fosil bu kuşun uçabildiğini göstermişti..(118 Nature, vol. 382, 1 Ağustos 1996, s. 401.)
  4. ismailagacemaati

    Ramazan Orucunun Tıbbi Faydaları

    Gerçek olan ne? Hadi anlat bize. Çevrendeki bütün güzelliklerin birgün gelip bitecek olması mı gerçek.
  5. Ümmetimden, kesinlikle kader konusunda bilir bilmez konuşmamalarını istiyorum. Kader konusunda ancak ümmetimin âhirzamandaki kötüleri ileri geri konuşur. (Hadis-i Şerif)
  6. Şu çizgi insandır. Şu onu saran kare çizgisi de eceldir. Şu dışarı uzanan çizgi de onun emelidir. (Bu emel çizgisini kesen) şu küçük çizgiler de musibetlerdir. Bu musibet oku yolunu şaşırarak insana değmese bile, diğer biri değer. Bu da değmezse ecel oku değer. (Hadis-i Şerif)
  7. Benden sonra ümmetim hakkında şu üç şeyden korkuyorum: 1. İdarecilerin zulme sapmaları. 2. Yıldızların tesirine inanmaları. 3. Kaderi inkar etmeleri
  8. Kaza ve Kader Meselesi: Ebû Hanîfe nüfuz-ı nazar sahibi, iyi görüşlü bir zattır. Onun için kader meselesine dalmaktan çekinirdi ve arkadaşlarına da bunu tavsiye ederdi. Yusuf b. Hâlid, Basra'dan geldiği zaman ona şöyle demiştir: «Kaza ve kader, insanların karşısına dikilmiş güç bir meseledir. Bu Öyle kapalı bir mes'eledir ki, anahtarı zayi olmuştur, anahtarı bulunursa o zaman içindeki belli olacak, onu açacak olanlar, ancak Allah indinden haber getiren­lerdir.» Kaderiyyeden bir grup ona gelerek kader meselesini münakaşa yapmak istediler. Onlara şöyle dedi: «Bilmez misiniz ki, kadere
  9. ismailagacemaati

    Bilimadamlarının vay haline

    Ateistler askerde çok dayak yemiştir. Düşünsenize komutan 10 şınav çek diyor, bunlar ne şınavı, bu da nerden çıktı, şınava ne gerek var derken bir yumruk, nakavt
  10. Farzı misal sen açıkça Allah'ın varlığını kanıtlayan bir deneye şahit bile olsan derhal o labarutuvarı ve içindeki bilimadamlarını yakar bilimin önünü tıkardın.
  11. Sen einstein'dan, Richard'dan daha mı iyi biliyorsun ki bilim için neyin faydalı veya zararlı olduğunu söylüyorsun. Ama hoşuma gitti inandığın değerler uğruna dünyada tek bile kalsan hala yaratıcı yok dersin.
  12. ismailagacemaati

    Rasulullahın adaleti...

    Tartışılan mesele, Rasulullah'ın her dediğinin doğru çıkması.
×
×
  • Yeni Oluştur...