Jump to content

Kitap Tavsiyeleri


Recommended Posts

  • İleti 235
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • 2 years later...

2016’nın son sürprizi Yuval Noah Harari den...Hayvanlardan Tanrılara Sapiens betiğinin devam niteliğinde bir betik daha yazdı; Homo Deus adlı betik yeni çıktı. Facebook'da reklamını gördüm. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens, okuduğum en iyi 10 betik arasındadır, olasılıkla Homo Deus da öyle olacaktır.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Yuval Noah Harari, yeni kitabı, Homo Deus'ta Recep Tayyip Erdoğan'a ve AKP'ye de yer vermiş.

"Mucize Pasta" başlığı altında üretim ve tüketim ilişkisine değinen Harari, modernitenin getirisi olan ekonomik büyüme konusuna değiniyor. Genel anlamda ciddi oranda ateizm propagandası içeren eserinde Harari, üretilen değerlerin eşit oranda paylaştırılmaması ile oluşan adaletsiz gelir dağılımına dini değerlerin "göklerdeki pasta" adı altında hayali bir paylaşım ölçüsü eklediğinden söz ediyor. Bir toplumun bireyleri, üretilen değerden sağlanan kazancın az sayıdaki insan arasında bölüştürülmesi durumunda neden isyan ederek haklarını aramazlar? Çünkü, toplumu oluşturan bireylerin önemli bir kesimi göksel bir cennete inanırlar ve yeryüzünde alamadıkları haklarının kendilerine cennette verileceği yanılgısına gönülden bağlılardır. Büyümeye duyulan bu takıntı, modern dünyada yaşadığımız için bize oldukça sıradan ve anlaşılır geliyor. Halbuki geçmişte böyle değildi; Hint mihraceler, Osmanlı sultanları, Kamakura şogunları ve Han imparatorları ekonomik büyümeyi sağlamak uğruna nadiren siyasi risk alırdı. Modi, Erdoğan, Abe ve Çin devlet başkanı Xi Jin-ping'in kariyerlerini ekonomik büyüme uğruna ortaya koymaları, büyümenin tüm dünyada neredeyse ilahi sayılabilecek bir mertebeye ulaştığının kanıtıdır.''

Harari durumu kavramış görünüyor. Bir Üçüncü Dünya ülkesinin otoriter rejiminin başındaki kişi olarak gördüğü Erdoğan'ın demokrasi ve adalet gibi kalıcı ve evrensel değerler üzerinden değil de, ekonomi gibi büyümenin sınırsız olmadığı bir değer üzerinden iktidarını koruyabilen Erdoğan için büyümenin durduğu ve gerilemeye başladığı noktada tehlike çanlarının çalmaya başlaması son derece doğaldır. O halde Erdoğan'ın daha fazla ve sınırsız yetkilerle donatılmak istemesi, ekonomik büyümeye bağlı olan siyasi kariyerinin, sürekli büyümenin mümkün olmadığı bir dengeye nihayet yenik düşeceğini ve koltuğunu kaybedeceğini bilmesiyle ilintilidir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

  Araştırmacı Mehmet Ali Öz’ün Atatürk’ün soykütüğü üzerine yazdığı Atatürk’ün Ailesi adlı kitap, Asi Kitap Yayınevinden çıktı.

  Diplomasız - Ergün Poyraz.

  Ergün Poyraz'ın Diplomasız adlı Kitabı.

  Ergün Poyraz'ın yeni kitabı Diplomasız'ın grafikeri gözaltına alındı. 

 

  Yuval Noah Harari :  Homo Deus.
  Frans De Waal : Bonobo ve Ateist.

  Evrim Ağacı - Evrim Kuramı ve Mekanizmaları.
  Boşuna mı Okuduk? Türkiye'de Beyaz Yakalı İşsizliği.

 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...