Jump to content

Recommended Posts

Dinci televizyon kanallarında belgesel izlediyseniz, sık sık doğadaki canlıların hayatta kalmak için sahip olduğu özelliklerin nederece övgüyle anlatıldığına tanık olmuşsunuzdur. Falanca hayvanın rengini değiştirerek nasılda düşmanlarından kurtulduğundan, bilmemne böceğinin eşsiz antenleri ile nasıl da 1 kilometre öteden besin maddelerini algıladığından bahsedilir ve konu bunları bu şekilde tasarlayan, hayatta kalmaları için onlara bu kusursuz özellikleri veren yaratıcıya bağlanır.

Lakin şu anda yaşayan canlı türleri yer yüzünde yaşamış türlerin sadece binde biridir. (http://fr.wikipedia.org/wiki/Extinction_des_esp%C3%A8ces). Yani %99,9' u şu veya bu sebeple türünün devamını sürdürememiş, hayatta kalma oyununda başarısız olmuş ve yeryüzünden silinmiştir. Bu durum nasıl yorumlanabilir;

1) Allah yarattığı canlılardan bazılarına eşsiz özellikler bahşetmiş geri kalanı ise doğada kendi kaderlerine terk edilmiştir.

2) Allah her seferinde eşsiz özellikler bahşetmeye çalışmış, ama bunların ancak binde birinde başarı sağlayabilmiştir.

3) Yoksa harun yahya ve yandaşları sahtekar mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
hayatta kalmaları için onlara bu kusursuz özellikleri veren yaratıcıya bağlanır.

sanki hayatta kalmanın zorluğunu ve bu mücadeleyi başkası yartmış ta allah da onlara yardımcı olmak için bu özellikleri vermiş---Gibi saçma sapan bişey çıkıyo zaten.

Bir böceği yiyecek hayvanı yaratıyor sonra o hayvan o böceği yemesin diye çeşitli savunma mekanizmaları veriyor.

Hayvanın suçu ne? :P :P

3) Yoksa harun yahya ve yandaşları sahtekar mı?

doğru seçenek bu...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yani %99,9' u şu veya bu sebeple türünün devamını sürdürememiş, hayatta kalma oyununda başarısız olmuş ve yeryüzünden silinmiştir. Bu durum nasıl yorumlanabilir;

Dincileri çok zor durumda bırakmışsın onlar içinde şöyle bir seçenek -bir kıvırtma payı- verebilirdin

4)Allah da zayıf olanın yokolması taraftarı...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aynı şeyi evren içinde düşünebiliriz. Aynı tarz belgesellerde açan çiçekler hızlı çekimde gösterilip, dünya 1 metre güneşe yakın olsa şöyle olur, atmosferde felanca gazdan şu kadar daha fazla olsa böyle olur diye anlatıp dünya da herşeyin ne kadar kusursuz yaratıldığının altı çizilir. Tüm evreni düşündüğümüzde allahın başarı oranı iyice düşer.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...