Jump to content

Hoşgörü dini İslam


Recommended Posts

Hoşgörü dini islamın esirgeyen ve bağışlayan merhametli tanrısı geldi bir anda aklıma;

"Şimdi bir çocuk ile yaşını başını almış bir yetişkinin tartıştığını düşünelim. Çocuğun yetişkinin istediği bir şeyi yapmadığını var sayalım böyle bir durumda yetişkinin nasıl bir tepki vermesi doğrudur?

A) Neden yapmak istemediğini sorar. Sıkıntısını anlatmasını ister, bir yetişkin olduğumu unutmadan bir orta yol bulmaya çalışırım.

B)Ona önce hayvanlık hatta hayvandan da aşağılık olmakla itham edersiniz (ARAF 179), yalancılıkla suçlayıp kahrolmasını dilersiniz (ZARİYAT 11), sapık ve akılsız olduğunu söylersiniz (Çok fazla yerde geçiyor rastgele bir sayfa açarsanız görürsünüz). ardından da tehditler sıralamaya başlarsınız, onu yakıtı insan ve taş olan bi fırına atacağınızı söyler (Bakara, 24; Tahrîm 6; Al-i Imrân, 10), bu ateşin onun kafa derisini eriteceğini anlattıktan sonra (Meâric, 15-18), ateşten bir dağa (Sâud) tırmandıracağınızı söyleyip (Müddessir suresi, âyet 17), akşam yemeğinde ona “zakkum agaci”, “kanli irin”, yedirip "Kaynar su” içireceğinizi anlatırsınız (Saffât suresi, âyet 62-66 - Nebe' sûresi, âyet 25), yemekten sonra onu kaynar suyla yıkayacağınızı da ekledikten sonra (Duhân sûresi, âyet 47-50 - Sâd sûresi 55-58, Hâkka sûresi 35-37) bağırsaklarının karınlarından dışarı akacağını, ve sonra kendi bağırsaklarının etrafında değirmen merkebinin değirmende döndüğü gibi döneceğini (Buharî'nin Üsâme'den rivâyeti için bkz. Sahih-i Buharî Muhtasari... (Diyânet yayinlari, Cilt IX,, sh. 51, hadîs no. 1351) söylersiniz.

Yücelik, ululuk, erdem bakımından, bir çocukla bir yetişkin arasındaki fark mı daha büyüktür, sıradan bir insanla muhammetin anlattığı allah arasındaki fark mı? Diğer bir sürü tutarsızlığın, muhammetin kişisel zaaflarının, sümerlerden alınmış birçok efsanenin yanında sadece bu durum bile insanın kafasında bir soru işareti yaratmaya yetmez mi?"

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her izledigimde sinirlerim bozuluyor..

Oteli yakiyorlar. O bildiginiz histerik ruh hali icinde sloganlar atiyorlar: "Musluman Turkiye...Musluman Turkiye.."

Bunu goren biri, nasil olur da hala islam'a veya muslumanlara saygi duyabilir. Nasil onlardan biri olmayi kabul edebilir.

Bana "..dinimize saygi gosterin..." demeyin. Dininize zerre kadar saygim yok. Islam gelmis gecmis dinlerin en kotusu ve en zararlisidir. Islam aktif olarak mucadele edilmesi gereken sapik bir ideolojidir. Islam yasaklanmalidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
arkadaslar orda can alan muslanlar gıbı bu sıtede onun sekıl degıstırmıs mıllıyetcılerde var

Milliyetciligin tanimi onemli. Beni de herzaman irrite etmis bir kelimedir milliyetcilik. Ama kafatascilik, irkcilik ayri konu, milletini sevmek ayri konu. Bir insan nasil ailesini severse, benzer sekilde milletini de sevebilir. Bu, baska milletlerden daha ustun olduguna inanmak, baska milletlere karsi asagilayici ya da saldirgan bir tutum almak anlamina gelmemelidir. Hatta keske mumkun olsa da butun dunyada sinirlar filan yok edilse. Olmaz tabi, ortada bu kadar hoduk varken.

Bugun, ben ilericiyim, demokratim hatta sosyalistim, komunistim diyenlerin Tukiye'nin en buyuk probleminin Islam oldugunu gormesi lazim. Malesef, bu guruplarin, dincilerin onunu actigini gormek beni uzuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
dün 23: 37 de murti ile banlanıyoruz.

murti daha sonra fastkinger yedek niki ile girip yazmaya devam ediyor.

mod arkadaşlara konuyla ilgili ben bir şey söylemiyorum.

demekki bizde aynısını yapmalıyız.

:)

emin misiniz?

Aslında dün sayın fastkingerin bazı iletilerinden hristiyan olduğu izlenimine kapıldım ama sonra yanlış gözlem olabilir diye düşündüm (Mesela bu başlık)

saygılarımla

Link to post
Sitelerde Paylaş
murtimuro 23: 37 itibariyle fasterking ten eski nikine döndü.

foruma hayırlı olsun.

yeni ahit roma 7-8 lilar mektup

Ama benim yalanımla Tanrı'nın gerçeği O'nun yüceliği için daha açık şekilde ortaya çıkmışsa, ben niçin yine bir günahkâr olarak yargılanıyorum?(murtiyi yargilamayin incili uyguluyor)

8 Bazılarının(ahneton) bizi kötüleyerek, söylediğimizi ileri sürdüğü gibi niçin, «Kötülük yapalım da bundan iyilik çıksın» demeyelim?(murti kötülük yapiyor ama neticede rab isa icin )

bu ayeten esinlenmis murti galiba ,

Link to post
Sitelerde Paylaş

bazıları bu başlığı farklı yönlere çekmiş :)

sivas katliamı askerin devletin polisin halkın milletin itfaiyenin gözleri önünde olmuştur.

pek şeriat düşmanı ordu müdahale bile etmedi. polis itfaiye aziz nesini dövdü.

bu olay yukarıdaki kurumların halka bir gözdağıydı.bana boyun eğin yoksa işte böle yanarsınız vari.

devlet allahlığa soyunmuş akhe. nerdesin açıkla bana bunu

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 8 years later...
  • 1 month later...

İslamın hoşgörüsü müslümanlar için bile geçerli değildir.. 73 fırkaya ayrılıp biri hariç hepsi cehenneme giderler... nefes alsalar günahtır... En ufak bir tereddüt veya tek bir inkarda bile mürted kabul edilirler... Yani hakikaten çok hoşgörülü bir din ile karşı, karşıyayız...:wacko:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Wafa Sultan'ın dediği gibi;
"Bu çarpışma medeniyetler çarpışması değil, dinlerin uygarlıkların çarpışması da değil. Bu çarpışma birbirine ters olan iki çağın çarpışmasıdır. Orta çağa ait olan bir zihniyet ile 21. yüzyıla ait olan zihniyetin çarpışmasıdır. Medenileşmenin ve geri kalmışlığın, medeni olanla ilkel olanın, barbarlık ile rasyonelliğin çarpışmasıdır. Bu çarpışma özgürlük ile baskının, demokrasi ve diktatörlüğün arasında olan bir çarpışmadır. İnsan hakları ve bu haklara tecavüzlerin çarpışmasıdır. Kadınlara hayvan gibi davrananlar ile kadınlara insan gibi davrananlar arasındaki çarpışmadır. Uygarlıklar birbiri ile çarpışmaz, birbiri ile rekabet ederler. İslam dini uygar bir din değildir."

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...