Jump to content

---------Madde----------


Recommended Posts

Yıllar önce ilk duyduğum ve acaip gıcık olduğum şu saçma ateist argümanı yıkmanın zamanı geldi. Kısmet bugüneymiş. Bismillahirrahmanirrahim deyip başlıyorum.

Başlığı açan arkadaşımız Rozalp aslında anahtarı vermiş. Bir bilgisayarı işletim sistemi bizim kullanımımıza uygun hale getirir. Virüs bulaşırsa durum bellidir. Yada işletim sistemini bloke eden herhangibir teknik sebep bilgisayarı kullanmamızı engeller. Ama yazılım yine bizdedir ve onu yeniden işler hale bir şekilde getiririz. Hatta yazılım çökse yeniden yükleyebiliriz. Tabii bu bilgisayar için geçerli olan durum. İnsan içinde ilaç etkisini yitirince bilinç yeniden açılır. Daha etkili olanlarda kalıcı hasar yada ölüm meydana gelir. Ama biliyoruz ki insan zarar görebilen ve hatta ölen bir varlıktır. Bunun nesi maddenin tek gereçk olduğunun delili oluyor. İnsanın ürettiği yazılım bile yeniden yüklenebiliyor yada yeniden işletilir hale geliyor. Yazılımın varlığını bilmeyene bilgisayar mucize gibi birşey. Canlılığın arkasındakini bilmeyenede insan olmaması gereken bir varlık. Zaten bu sebeple ateistler insanın yani kendilerinin varlığını yadsır. Bir hata gözü ile bakar ve ölüp son bulacak der. Yani ateistler kendi varlıklarına yabancıdır. Aslında anlayışlarına göre imkansız olanı deneyimleyen varlıklardır ateistler. Tam bir paradoksal durum içindedirler. Sonrada böyle abuk argümanlarla ortaya çıkarlar. Verilen cevapları kabul etmez ve aynı türküyü söyler dururlar.

hipotez ureten bilgisaya da varmis ya ne acayip :S

bunu da yikiniz lutfen :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 167
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ne kadar çok uğraşırsanız uğraşın yaratıcının olduğunu kesinlikle kanıtlayamazsınız ..Ama olmadığını kanıtlayacak bi sürü bi şeyler yazabilirsiniz...Bu durumda bu çabalar boşuna ..madem ateist olacak kadar kendinize güvenmiyorsunuz agnostik olun ..:D..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ne kadar çok uğraşırsanız uğraşın yaratıcının olduğunu kesinlikle kanıtlayamazsınız ..Ama olmadığını kanıtlayacak bi sürü bi şeyler yazabilirsiniz...Bu durumda bu çabalar boşuna ..madem ateist olacak kadar kendinize güvenmiyorsunuz agnostik olun ..:D..

madde olarak aranan Tanrı bulunamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki diyelimki tanrıyı bulduk yada ispatladık o zaman nolacak ...neden buna bu kadar takılıyoruz ... bi yerde okumuştum tam net hatırlamıyorum ama sanırım şu şekilde bir açıklama yapmıştı..

" Yaşam olan gezegende o gezegeni tam anlayacak basitlikte bir yaşam türünün çıkma ihtimali yoktur."

dedim ya tam net hatırlamıyorum ama anlatmak istediği özetle buydu...O yüzden bence tanırının varlığını ispatlamak için uğraşmayın çünkü ispatlama ihtimaliniz yok mümkün değil ..ama olmadığını gösteren bir sürü olaylar var...Yada eğer tanrı varsa bence çok dahi biri , tek bir patlamadan bu kadar çeşitlilikte canlı türetebilmesi çok daha zekice...bir hücereden bu kadar farklı çeşitlilikte yaşamların olması müthiş bir program ... Aslında yaratıcılık felsefesine inanan arkadaşlar bu açıdan baksalar inandıklarına çok daha büyük bir kavram katarlar.. yok bu din yok böyle oldu bizi ölünce şöle hayat bekliyor diye bir bencillik içerisine girmezler..Bırakın eğer tanrı varsa işini yapsın rahat bırakın bi huzur verin yaw..:)... Bilimle uğraşalım , keşfedelim , beyinlerimizi bilgiyle patlayana kadar dolduralım bunun için uğraşalım ..Ama nerdeeee ....kaç tane bilim adamımımız ne çalışma yapıyor ..Birde sitelerini bloke ettiriyoruz ne kadar büyük bir ayıp ...koskaca tübitek bile ne hale geldi ...nolacak bunlar ... tutturmuşuz yok allah var yok olamaz yok müslümanlık çok güzel bir din ....O kadar çok ötekileştirildik ki yabancıyız kendi ülkemizde birbirimize ...Daha deniz görmemiş kendi insanlarımız var 3 tarafı denizler ile çevrildiğimiz halde...Off yaa yine sinirlendim ...:(

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...