Jump to content

Hayalinizdeki tanrı...


Recommended Posts

Uyuyunca algılar gidiyor evet ama gösterilen ya da işitilen veriler nasıl ortaya çıktı? -Beyinde kayıtlı olan veriler ve onların sentezlenmesi... Doğuştan kör olan bir insan neden hiç görsel rüya görmez? Çünki gösterilmek üzere kayıtlı bir veri yoktur.

Yahu templet, öldüğünde bilincin olması ne demek? Bütün hücreler ölüyor, dağılıyor,paramparça oluyor işlevlerini yitiriyor. Sana gerçek benliği söyleyeyim, "kayıt" sadece bu. Şuan aynaya bakıp bu "benim" diyebiliyorsan önceden kendini görüp kaydettiğin için. Zamanda yolculuk yapalım çocukluğuna dönelim. Gidiş periyotlarını değiştirip baştan başlasın zaman. Bil bakalım ortaya templet çıkacak mı? -Elbette hayır. Bambaşka birisi.

Bunu anlaman için zaman yolculuğuna da gerek yok. Hafızasını kaybetmiş bir insan bile yeterli. Artık o eski "o" değil yerinde başka birisi var. O kişinin ise tam olarak kim olduğunu bilmiyorum ama şunu diyebilirim; Resetlenmiş bir makina. Üzerine baştan sistem yüklemek gerekir. O sistemse işte bu bahsettiğim "algılama" olayı. Algı ve kayıt.

uyuduğum için cevap veremedim özür....

şöyle bir izlenim edindim... ben klasik idealist teistmişim, bilincin maddeden üstün olduğunu (ki üstündür) öldükten sonra da var olduğunu kanıtlamaya çalışıyormuşum da buna cevap veriliyormuş gibi otomatiğe bağlanmış bir diolog gibi...

şahsen bilinç'in en üst seviyede maddeden> nöronlardan, arasındaki ilişkiden, yaptığı kayıtlardan meydana geldiğinde hemfikirim. ancak..... olaya materyalizmle birlikte idealizm açısından da bakıyorum. Yani iki tarafı da gözetiyorum, tek taraflı değilim......

bilincin madde sayesinde oluştuğu, sebep sonuç ilişkisinin hüküm sürdüğü evrenimizin zamanı için geçerlidir. Bu tek yönlü zamana bağlı kalmazsak birşeyin birşey sebebiyle oluştuğu zincire tersten de bakabilirsek.... diyorum.

ölüm bilincin sonu olabilir. ama son nefese kadarki bilincin bu zaman zincirinden kurtulup sonsuz olabileceği gibi bir fikir var..... bilmiyorum biraz karışık olabilir neyse............

Templet size katılıyorum bilinç hep vardır ancak algı benliği getirendir

Zecalufinon şte size bu manada katılıyorum benlik, algıların algıladıklarının toplamıdır.

evet... hatta o hep var olan bilinç "benlik" olmadığı için toplu-bilinç, herkesin, herşeyin bilinci gibi olacaktır bu düşünceye göre.....

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sevgili kardeşim power, beni yaratan bir şey neden ve nasıl kendisini korumaktan acizdir. Madem doğanın iç dinamikleri, madde ve enerji beni yarattı bu iç dinamikler kendisini neden koruyamıyor.

Neden doğayı koruma kampanyaları düzenleriz.

Saygılarımla...

Küçük ken Tanrıyı hayal eder ve o dua ederdim. Hayal ettiğim şeye gelince Bir erkekti ve American dolarının üzerinderesmi bulunan George Washinton benzeri biriydi Profilden görüntü verirdi hep. Barış'ın iletisini okuyunca ....kendisini korumaktan acizmidir kısmı.... walla Barış benim küçüklük Tanrısı baya kendini korumasını biliyor hatta dünyayı hizaya getiriyor. Sanırım Benim Tanrı baya gerçek hatta bir bilincide var. :lol::lol::lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...