Jump to content

Tanrı Neden Yoktur?


Recommended Posts

  • İleti 54
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

15 dakika önce, democrossian yazdı:

Parçalarının bir arada durmasına bağımlıdır. Vücudun kafana bağımlı değil diyemezsin. Kafa kendi kafası diye vücut ondan bağımsız olmaz.

643146e6c113dcea15be985b512de5e1.jpg

Panteizmin tanrısı tek kümedir.Sadece kendisine bağımlıdır.

Diğerleri çok kümeden oluşur.Kümeler birbirlerine bağımlıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Doğadan bahsediyorduk, saptırma. Sen işi polemiğe dökmek için lafı uzatıp kıvırtma niyetindesin. Doğru düzgün bir laf etmezsen çelik çomak oynayacak değilim. Konuyu saptırmadan doğanın parçalarına bağımlı olduğu gerçeğini kabul etmeyecek, kıvırtacaksan seninle konuşmanın ne anlamı var ne yararı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
26 dakika önce, democrossian yazdı:

Doğadan bahsediyorduk, saptırma. Sen işi polemiğe dökmek için lafı uzatıp kıvırtma niyetindesin. Doğru düzgün bir laf etmezsen çelik çomak oynayacak değilim. Konuyu saptırmadan doğanın parçalarına bağımlı olduğu gerçeğini kabul etmeyecek, kıvırtacaksan seninle konuşmanın ne anlamı var ne yararı.

gsGxn.jpg

A kümesi doğa(tanrı) olsun.

A kümesi a,e,ı,i,o,ö,u,ü, elemanlarına bağımlıdır.Bu elemanların değişmesi A kümesini doğa(tanrı) olmaktan çıkarmaz.Gidecekleri başka yer yok. :)

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

karmaşık evren basit bir yapıdan oluşmuş olamaz mı...

evreni yapan ondan daha karmaşık olmalı mı...

basitlik ve karmaşıklık ne anlamda ve kriteri nedir...

hiçlikten bir evren çıkabiliyor sa...

hiçlik basit mi karmaşık mı...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Olamazlığını göstermek, yokluğunu göstermek için yeterlidir.

Tanrılar iki türlüdür:  mükemmel ve mükemmel olmayanlar.

Mükemmel olmayanları tanrı sayanların devri sanıyorum ki çoktan geçti. Bu yüzden mükemmel tanrıyı irdeleyelim.

Mükemmel tam olandır.

Tam olan eksiksiz ve fazlasız olandır.

Eksiksiz olan, ihtiyaçsız olandır.

İhtiyaçsız olan isteksiz olandır.

İsteksiz olan eylemsiz olandır.

Eylemsiz olan, herhangi bir şey yaratamaz; çünkü bu sefer ya istek doğrultusunda ya da fazladan/gereksiz eylemde bulunmuş olacaktır.

Mükemmel olan herhangi bir şey yaratamaz.

Mükemmel varlığın kusurlu, eksik ve aciz olacağı yukardaki çıkarımlarda açıkça görülmektedir.

Mükemmel varlık, olamazdır.

Tanrı, olamazdır. 

Tanrı yoktur.

Bir başka şekilde, eylemsizlik maddesinden ilerleyerek:

eylemsiz olan yaratmaz. fakat bizi tanrı yaratmıştır. bu durumda tanrı eylemsiz değildir. tanrı eylemi gerçekleştirdiği için bir isteğe, bir ihtiyaca sahiptir. ihtiyaç sahibi tanrı, ihtiyacını gidermek için bizi yaratmak zorundadır. tanrı bize, bizi yaratmaya, varlığımıza muhtaçtır. tanrı eksiktir. tanrı mükemmel değildir.

tanrı tanımından yola çıkarak çokça çelişki türetmek olasıdır; çünkü tanrı tanımı, olamaz olan -mükemmel- üzerine kuruludur.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 21.01.2017 at 21:27, bir_akil_insan yazdı:

Mükemmel olmayanları tanrı sayanların devri sanıyorum ki çoktan geçti. 

Öyleydi. Ama bazı teistler mükemmel tanrının olanaksızlığını sonunda kavradı. Şimdi bilmeyen öğrenen tanrıdan bahsetmeye başladılar.

Bunlar yakında tek tanrıdan da vazgeçebilir. Şaşırmamak gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Pekala. Andromeda galaksisinin Kabera yıldızının üçüncü gezegeni Teluma'da yaşayan insan benzeri canlıların beyni bizden dört misli büyük, gözleri de öyle. Kulak kepçeleri yok. Burun çıkıntıları da yok. Bunların yerine istedikleri zaman kapalı tutabildikleri delikler var. Ağızlarında dil ve diş yok. Çok gelişmiş karmaşık ve çok katmanlı bir ses telleri sistemleri var ve çıkarmak istedikleri bütün sesleri çıkarabiliyorlar. Derilerinde hiç kıl, pul gibi şeyler yok. Tamamen pürüzsüzler. Tenleri açık kahverengi. Ellerinde sekizer parmak var ve tamamı başparmak gibi merkezi hareket edebiliyor. Her parmakta dört eklem var. Bacaklarında iki tane dizleri var, birbirine ters yönde. Bacakları katlanabiliyor. Kollarında da iki dirsek var. Kolları da katlanabiliyor. Gözlerinin arasında kızılötesi gören bir üçüncü göz var. Omurgaları çok esnek, yüzlerini tam arkaya çevirebiliyorlar. Cinsiyetleri yok, gelişmiş teknolojili kuluçka makinelerine üreme hücrelerini koyup istedikleri kombinasyonla hücreleri birleştirip istedikleri sayıda çoğalabilirler. Ölümsüzdürler, çünkü kendi iki hücrelerini birleştirip kendilerini tekrar yapabilirler. Beyin yapılanmaları da genetik olarak kodlanabiliyor çünkü. Yeniden öğrenmek zorunda değiller. Kendilerini Hasumera olarak adlandırıyorlar. Hasumeracada Hasu üstün, mera varlık demek. Evrendeki en üstün canlı olduklarına inanıyorlar. Evrendeki herhangi başka bir akıllı canlının kendilerine mutlak itaat etmesi gerektiğine inanıyorlar. Gelip hepimizi besine çevirmeye karar verdiklerini söyleseler onlara besine dönüşmekten gurur duymamız gerektiğine inanıyorlar. Düşük canlıların itaat etmemeyi akıllarından geçirmesi hiç bir yarar sağlamaz. İstediklerini yine hiç zorlanmadan yaparlar.

Hasumeraların böyle tanımlanması absürt müdür, Hasumeralar var mıdır? Ve... Hasumeralar tanrı mıdır?   

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Olmaz olur mu?Dört bir yanımız tanrı dolu.Yaşam yarattığı için övgü ve şükür bekleyen kibirli ve bencil tanrılar.Doğum yoluyla acıyı,ızdırabı ve ölümü çoğaltan tanrılar.Var ederek öldürdüklerine,yaşatmak için verdikleri ekmeğe sevgi,merhamet ve şefkat diyen tanrılar.Yaşam ile zehirlenmiş bu ızdırap gezegeninde tanrıdan bol ne var.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...