Jump to content

Nahl 36 - Her kavme bir peygamber gönderildi mi?


Recommended Posts

Allah Nahl 36 da her kavme peygamber gönderdiğini söylüyor. Yasin 6 da ise "ataları uyarılmamış bir topluma Muhammed'i gönderdiğini" söylüyor. Vakıa 48, 49, 50 de de seslendiği kavmin tümünün (önce yaşamış ve sonrakilerin) mahşerde dirileceğini söylüyor.

Şu soruların cevabı var mı?

1) Her kavme gönderilen peygamberler kimlerdir? Bunlar hiç iz bırakmayacak kadar başarısız mı oldular ki çoğu kavme gönderilen peygamberlerden o toplumun haberi yok.

2)Kavimlere 7nci yüzyıl itibariyle peygamber gönderilme işlemi tamamlanmıştır. Pekii ilk başlangıcı nasıl olmuştur. Kavim ortaya çıkar çıkmaz mı bu peygamberler gönderilmiştir.

3)Eğer Yasin 6 örneğinde olduğu gibi peygamber gönderilme işi süreç içinde oluyorsa ve Kuran ın gönderildiği kavime sıra ancak 7nci yüzyılda geliyorsa, peygamber gönderilmeden önce gelip gidenler hakkında Allah nasıl hüküm verecek? Bunların sınavı nasıl olacak? Niçin bunlara farklı bir sınav öngörmüş?

4)Vakıa daki kavime farklı uygulama yapılmayacağını düşünürsek, mahşer günü bütün insanların hesap vereceğini düşünebilir miyiz? Düşünürsek o zaman uyarılmamışlar neye göre hesap verecek?

Nahl 36. Andolsun biz, her millet içinde: "Allah'a kulluk edin, şeytan(a tapmak)dan kaçının" diye bir elçi gönderdik. Onlardan kimine Allah hidayet etti, onlardan kimine de sapıklık gerekli oldu. İşte yeryüzünde gezin de bakın, yalanlayanların sonu nasıl olmuş!

Yasin 6. Ataları uyarılmamış, bu yüzden kendileri de gaflet içinde kalmış bir toplumu uyarman için indirilmiştir

Vakıa 48. Önceki atalarımız da mı?

Vakıa 49. De ki: Hem öncekiler hem de sonrakiler,

Vakıa 50. Belli bir günün belli vaktinde mutlaka toplanacaklardır!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
  • 4 years later...

Her kavime peygamber gönderilmiş ama araplar dışında bunları sallayan olmamış,ilginç mi desem komik mi desem bilemedim.

Bir de her kavime peygamber gönderdim diye ayet gönderip bununla övünmek var ya resmen trajedi gibi..

 

tarihinde Tremor tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

"Gönderme" kelimesi bile palavra. Dışardan biri gelmiyor. içlerinden biri "peygamberim" diye ortaya çıkıyor.

Ayrıca kuran'a göre, bu kişilerin her millete kendi dilinde kitap getirmesi lazım. peki nerede bu ülkenin orjinal türkçe vahyedilmiş kutsal kitabı?

Burda vahiy denilen şey de zaten amaçlarının ne olduğunu gösteriyor. yoksa hazır kitabı adamın masasına koyarsın "bunu insanlara oku ve çoğaltıp dağıt" dersin tamam. Ama işlerine gelmez. çünkü duruma göre vahiy oluşturması, menfaatine göre ayet uydurması lazım !

Arapçadan başka dil bilmeyen tanrı bozuntusu cahil yobazların uyduracağı din ancak bu kadar olur zaten.

                     

     

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Haklısın Mindsurfer.
Gönderildi onlara - ursile ileyhim denilen ümmet ferdleri, peygamberlerini kendi toplumları içerisinden çıkardıklarına göre, gönderme kelimesi apaçık palavra. Allah Musa ile konuştuysa niye kimse duymadı, veya niye kimse ikna olmadı sorusunu soracak adam olmadığı zamanlarda, peygamberler nereden gönderiliyor sorusunu soracak adam da yoktu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...