Jump to content

Recommended Posts

Adem ve Havva'nın bir kısım dünya toğrağından getirilip cennette yaratılması sözkonusu olsa bile kovulma olayının gerçekleştiği bölgenin cennet olduğu açıkca belli Araf suresinden anlaşıldığı üzre. Araf 10 ile araf 11 ayetleri arasında zaman farkı var. Araf 10'da anlatılan sizi yeryüzüne yerleştirdik ifadesi, araf 11'de "size şekil verdik ve meleklere ademe secde edin dedik" ifadesinden sonradır, ayet sırasında önce gelmesi yanıltıyor çoğu kişiyi. Adem ve Havva zaten varolan topraktan yaratılıyor, sonra Türkiye'de yeni satın alınan motorlu taşıtlara kesilen TRT bandrol payı gibi allah da onlara bandrol kesiyor devletin bize kestiği gibi ama orada allah, TRT kurumunun yerine Şeytan'ı koyarak yapıyor bu işi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...
  • İleti 52
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Araf 12-13'de allah, şeytanı cennetten kovmuş gibi yapıp aslında kovmaz. Araf 20-21 ve Taha 120-121 ayetlerinde şeytan, kovulmuş gibi yapıp allah tarafından gizlendiği cennette tekrardan ortaya çıkıp elmayı yedirtir. Adem ile Havva, kendilerine elmayı yedirtenin şeytan olduğunu bilmiyorlardı çünkü allah onlara şeytanın kovulduğunu söylemişti Araf 12-13'de. Adem ile Havva inanmıştı şeytanın kovulduğuna, rahatca takılıyorlardı. Ama allahın "şeytanı kovdum" sözlerine güvenerek şeytanın cennette tekrardan belirip asıl kendilerinin cennetten kovulmasına sebep olacağını anlayamamışlardı. Allah Adem ile Havva'ya yalan söyleyerek, şeytanı kovulmuş sandırdı Adem ile Havva'ya ve kandırıldı onlar Allah tarafından. (Allah tuzak kuranların hayırlısıdır enfal 30 - Allah kandıranların hayırlısıdır aliimran 54).

13179412_523347844533363_191226251613218

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ademin bulunduğu cennet Bizlerin gireceği cennet değildir. ademin cennetine Rabbiyle huzur edilen makam denir.

onun için cenabı hak ademe cennet nimetlerini yeç iç havva ile gez yalnız şu ağaça yaklaşma hitabını edince

adem babanın huzuru kaçtı. kendi cennetini terk etmesi gerektiğini anladı..

ne nefisinin cenneti olan cennet nimetleriyle ne de havva ile meşgul oldu. onun tek arzusu (kalbinin gıası olan) yasak ağaça yaklaşmaktı.

Adem babamız İblisin ne olduğu çok iyi biliyordu (Allah bütün eşyanın isimlerini ona bizzat kendi öğretmişti)

(hakilatte sana görünüşü yılan olan şey yılan değildir. yada cama bakıyorsun bu cam diyor hayır sana görünüşü cam hakikati nedir bilemezsin)

işte adem babamız bütün eşyanın isimlerini biliyordu

fakat iblis ademin ne olduğunu bilmiyordu.

Adem babamız aşıktı

hakiki aşık, maşuku hakkında kim konuşursa hemen sussar düşmanı bile olsa onu dinler..

düşmanıda Bilmez ki onun aşık olduğunu anlatır.

iblisde anlattı bu ağaç sonsuzluk ağacıdır dedi. şudur dedi budur dedi. adem babamıza onu dinledi

fakat cesaret edemiyordu işte, Allah indinde kadının kıymeti burada gelir, Kadının kahramalığı burada dir Havva annemis kahramanlık yaparak

adem babamıza destek verdi ve yasak ağaçtan yediler. mihnet alemine düştüler..olay böyle olmuştur.

Adem babamız tövbe etti. Cenabı hak tövbesini kabul etti. Fakat cennete geri dönmediler.

çünkü (Allah ademe: hidayetime tabi olun) dediği yer onların çıktığı cennetten, daha güzel bir cennete hazreti Muhammedin bulunduğu altlarından Marifetullah nehirleri akan cennete götürüyordu.. nokta

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Dindarr"

muhammet bu gün olsa benim değil - senin kafanı keser.....

çünkü, "gerçek islama" sen ve senin gibiler - islam dışı olanlardan çok daha fazla zarar veriyorsunuz !!

islam senin anlattığın gibi bir şey olsaydı - bırak arap coğrafyasını - mekke - medine içinde bile islamı kabul edenlerin sayısı 3-5 i geçmezdi.......

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Kuran'da Araf 10-11-12-13-21-21 ayetlerinde Şeytan, Adem'e secde etmediği için Allah tarafından cennetten kovulmuştur ama sonra Cennete tekrar girebilmiştir. Şeytan ile Allah, Adem'e komplo kurmuşlardır, Havva ile onu cennetten dünyaya göndermek için. Taha 120-121 ayetlerinde Allah, Şeytanı kovduğu cennette, Adem ile Havva'ya yasak ağaçtan meyve yedirdiğini görünce onu bir kez daha kovmuştur. Eğer gelişen bu olaylar komplo değilse, Şeytan öylesine kurnaz ki, Allah'ın kendini Tanrı sanmasında etkili olmuş bile olabilir demektir. allahyokdinyalan dininisorgula

13886262_1638325949828690_40999040161077

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şeytan, allah'ın gerçek tanrı olduğunu bile bile allah'a kafa tutması paradoks zaten. Allah'a isyan etmenin bedeli, başarısız darbe kalkışması etkilerinden çok daha ağır bedel ödemeyi gerektirir. Dolayısıyla şeytan, bildiğimiz kurnazlığıyla, Allah'ın gerçek Tanrı olduğunu bilmesine rağmen, Allah'ın doğru yoluna (ak'udenne sırate mustekim) oturmaya asla cesaret edemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...

Şeytan ile Allah müttefik, bağlaşık kararları olan tek varlık olmalı. Haşr 16 ve Mücadele 10 ayetlerini hiç peşpeşe okudunuz mu? Sanırım Muhammed de hiç okumamış. Tüm kötülüklerin arkasında Allah - Şeytan ortaklığı vardır diyor ayetler çünkü. Veya Allah, Şeytan'ın ta kendisidir.

syt1.jpg

Tanrı ve Şeytan, birebir aynıdır demiş Andre Gide; Bu dünyada Tanrı'nın daima sessiz kaldığını fark ettiniz mi? Az konuşan ama öz konuşan her zaman Şeytan'dır. Şeytan'ın sesi Tanrı'nın sesini hep boğar. Tanrı ve Şeytan birebir aynıdır. Tanrı bizimle, kedinin fareyle oynadığı gibi oynar. Daha sonra da ona minnettar kalmamızı ister. Acımasızlık. Ta en baştan bu yana Tanrı'ya atfedilecek tek özellik budur. Tanrı, Şeytan'ın kendisidir.

pu23.jpg

Referandumda Evet diyenler Melek, Hayır diyenler Şeytan biçimiyle çizilmiş misvak dergisi tarafından. Misvak dergisinin bütçesi, açıkca AKP tarafından fonlandığını biliyoruz biz. Allah'ın Cennet'den kovdum dediği Şeytan'ı tekrar Cennete nasıl soktuğunu, Allah'ın Cennet'den kovdum dediği Şeytan'ı tekrar içeri alıp Cennette meyvayı nasıl yedirdiğini de biliyoruz. Şeytan, kendine veliler edinen insanlardan daha erdemli fakat gerçekte olmayan soyut ve kurgu bir karakterdir.  

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Melekler sadece kendilerine emredileni yapıyorlar. meleklerin özgür iradeleri yok. bu nedenle ödül ve ceza almazlar. meleklerin patojen bakterilerden farkı yoktur. şeytanlarında kolibasili bakterilerinden farkı yoktur. onlar kendilerini iyi işler veya kötü işler yaptıran vücut sisteminin emirlerini yerine getiriyorlar. belki şeytanlarında özgür iradeleri yoktur. şeytanlar kötülük yapmayı allah emrettiği için kötülük yapıyorlar olamazlar mı? kötücül kolibasili bakterileri özgür iradeleriyle iyicil patojen bakterilerin işini yapamazlar, tersi de olmaz. bu şekilde melekler allahın kötücül işlerin yapamazlar. kötücül işler şeytana emrolunmuştur. şeytanlar da iyi işler yapamazlar. iyi işler meleklere emrolunmuştur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şeytan'ın ve insan'ın özgür iradeleri yoktur. Kuran'ı bir kez okuyan herkes bilir bunu. Bunu bilip de allah'ın şeytan'a secde etmeme hakkı tanımamasını müslümanlar sorgulamıyorlar ya ben hayret ediyorum. Yaratma ve yaratılma hikayesinin gerçekliği olsaydı şeytan'ın ve insan'ın özgür iradeleri ve özlük hakları da olurdu. Böyle bir hal talebi ihmal edilemezdi. O zaman allah tanrısı, şeytan'a vermediği özgür iradesini törpülemeye kalkışmazdı. Sanki özgür iradesiyle secde etmemiş gibi de cazalandırmazdı veya kovdurmazdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şeytan çok mert, dürüst, harbi delikanlının dibiymiş! İçinden damına kodumun ademi diye saydırıp secde edebilir ve entrikalar çevirmeye başlayabilirdi. :lol: Helal olsun sana şeytan! Delikanlının kralısın!

Allah dersen mızmız, ukala, kaprisli, egoist, narsist, üstelik işkenceci psikopatın teki! Ne ararsan var manyakta! Cahil olmasa bir de! Cahilin dibi!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Ninova'da yaşayan Ezidiler, islamdaki Şeytan'ın, aşağılık ve sapkın bir varlık olarak gösterilmesinin aksine, Şeytan'ı asil olarak nitelendirirler ve saygı ile anarlar. Adem'e secde etmeyerek Şeytan'ın sınavı geçtiğine inanırlar. Sınav asil olmanın ispatı niteliğinde bir sınavdı ve Şeytan, Adem'e secde etmeyerek bu sınavı geçmiştir. Şeytan, Adem'e secde etseydi, Tanrı Azda nazarında o zaman, asil yaratılan Şeytan, kendinden daha az asil birine secde ettiği için suçlu olacaktı. Çünkü Tanrı Azda Şeytan'ı birinci derece asil, Adem'i ikinci derece asil yarattı. Şeytan'ın Adem'e secde etmesi, Azda'nın yaratma liyakatinin çiğnenmesi demek olacaktı ama Şeytan aldanmayarak sınavı geçtiği için Tanrı Azda, ödül olarak dünya hayatını başlatmıştır. İnsanın dünya hayatına kavuşması, sınavı geçen Şeytan sayesinde kazanılmış bir ödüldür. İslam bunun tersini söyler ama. Yani şeytan, adem'e secde etmediği için insanlık cezalandırılmıştır ve ceza olarak Tanrı Allah, dünya hayatını başlatmıştır der. Yorumsuz perspektif üzerinden bakacak olursak, Ezidi inancındaki şeytan tasviri, daha mantıklı geliyor bana.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...