Jump to content

Türban gerçeği.


Recommended Posts

Nasıl yapılacak, Kürt Teali hortlatılacak, Islam Teali hortlatılacak. Atatürk için idam fermanı imzalanacak. Bu kez fani bedeni için değil fikirleri için. Yol yordam yine bu yani, aynı. Ne yol aldı da bu ülke bu halk ne değişecek? Atatürk öleli yerinde saysa yine iyiydi, geriye de gitti. Yobaz kafa yine yobaz kafa. Içine bir gıdım bir şey girmedi.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yukarıda "RTE'nin ceza alması" derken, belki farklı anlayanlar olabilir; Çünkü aynı zamanda siyasetten men cezası da verilmişti.

Diğer taraftan kısa da olsa bir hapis cezası da almıştı... ondan bahsediyorum. neticede düşünce suçuna hapis cezası verilmesi ilkel bir uygulamadır.

Şeriatçı olduğu tespit edilen kişilerin siyasete girme haklarının kısıtlanması ise, halkı korumanın bir gereğidir. Ne yazık ki o dönem, hiçbir ön şart koşmadan bu yasakları kaldıran muhalefetin de, günümüzde yaşanan sorunlarda ciddi bir hatası var.

     

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hepsi tezgah... Yaz tiyatrosu da tezgah. Mağdur edebiyatının bir başka uygulaması. Aptal keklemenin yeni yöntemi. Bu kadar aptal yığınları varken daha çoook keklerler.

Öte yandan suçu övmek ve suça teşvik, düşmanlık ve garez körüklemek, inanç ayrımcılığı suçtur, düşünce özgürlüğü değildir.

Bu halkın önüne bir şey pişir koy yeter. Dünyada daha kolay keklenecek bir halk herhalde kalmamıştır. Bu kadar alavere dalavere dalga dümen kandırık sahtecilik hepsi peynir ekmek gibi gitti, üstüne yaz komedisini oynatıp yavru kuklaya bir ayar o gazla hooop en büyük başkan bizim başkan...

CIA tarihinin en başarılı operasyonuna malzeme olmak gibi çok üstün bir meziyeti oldu bu halkın, ne kadar övünse azdır. Kek şampiyonu oldu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 18 saat önce, yanardöner yazdı:

    Kuran da geçiyor daha da konuşmaya gerek yok bence de.

    Laiklikte de geçiyor. Fransa'da İsviçre sınırına yakın bir parkta, gayet de mütevazi bir Hz. Meryem heykeli var.

  • Mahkeme kararıyla kaldırılmış. Gerekçe: Laiklik

  • AKP döneminde liberaller ABD tarzı bir özgürlüğü savundular. Başkanlık sistemine de o yüzden geçmek istiyorlar. Bence asıl sebebi din tabi ki. Parlamenter Demokrasiler laiklik konusunu daha çok önemserler. Amerikan filmlerinde kadınları/erkekleri haç takarken hep görüyoruz. Avrupa'da bunlar okul, mahkeme, meclis diğer kamu binalarında yasak. Gömleğinin içine sokacaksın. Burkini konusunda da bence haklılar. Çünkü bas bas bağırıyorsun "benim dinim bu, ben buyum, sizde benim gibi olun" diye. Dolayısıyla yasak

Tartışma da şöyle saçmadır: Bunlar aşılmış konulardır. Ama 80'lerin başında, imam hatiplerdeki kız öğrencilerle başladı. Bugün okullardaki öğretmenlerden, polisinden, milletvekiline kadar hepsi başörtülü. -Tabi ki siyasal simgedir. Ne sandınız? Kadınları eve kapatmadan her sene çocuk doğurtmadan önce bu şekilde kullanıyorlar işte.

- konudan uzaklaştım. Zaten başörtüsü hiçbir dönemde yasak filan değildi. Sokakta, evinde, çarşıda pazarda medenice örtersin. Kentlerde kırsal alanlarda da kimsenin işine karışan olmadı. Ama okul, üniversite, resmi kurumlarda yasak. Çünkü laiklik bunu gerektirir. bitti.

90'Ların sonunda perukla ÖSS'ye giren kadınlar filan olmaya başladı. Bir tek o konuda, (çocuk oldukları için) ve sadece üniversite okumak isteyen kız öğrenciler için, yasağı kaldırmam ama görmemiş gibi yapabilirim (sırf okusunlar diye). Da baş örtülü bakanlık çalışanı olmaz. Ya da devlet hastanesine almam mesela. Gitsin özel hastanede çalışsın.

- Yani konu kapanmış filan değildir. Allah Kuran'da da söylüyor "ben size akıl verdim kullanın" diye. Mesela başörtülü ilkokul öğretmeni kötü örnektir. Kimse senden tangayla dolaşmanı istemedi ki. - Hayır erkeklerle de tokalaşacaksın, başını da dik tutacaksın, bir şey sorulunca eşit olarak konuşacaksın, medeni modern bi kadın olacaksın. benim veli olarak hakkım değil mi?

- Amerika'da var, Ama orası Amerika. Orada ne ararsan var. Bütün Parlamenter demokrasilerde de bu böyledir. tartışma tabi ki olur. Da zebellah gibi polis memuresi olmaz mesela. Ben tutuklansam ben korkarım bu benim ...mı kesip yer mi diye (öyle görünüyor). Psikolojik baskıdır bu. olmaz yani.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 04.12.2016 at 22:22, Mindsurfer yazdı:

AKP öncesi, başörtüsüne kontrollü ve dengeli bir serbestlik getirilmesi gerekiyordu. Rahatsızlık vermeyen makul bir örtünme biçimi serbest olabilirdi. Bunu yapmış olsalardı, dinci siyaset günümüzde bu kadar güçlenmiş olmazdı.

Okullarda, devlet dairelerinde yasaklayıp, sokakta bunu engellemeye imkanın yoksa, bu yasak çok da fazla bir anlam ifade etmez.

Başörtüsüne serbestlik vermek, her zaman taviz değildir. Unutmamalıdır ki bazı özgürlükler karşı tarafa verilmeden onlardan talep edilemez (başkalarına zararı olmayan konulardan bahsediyoruz)

Tesettüre serbestlik.... ama yanında her türlü aykırı kıyafet ve yaşam tarzlarına da özgürlük getirdiğinizde, bu toplum için bir risk olmaktan çıkar.

Ve ayrıca insanlara farklılıkları hoşgörmeyi de öğretir. Mesela bir tesettürlü, elbisesi vücudunun yarısını bile örtmeyen bir kadınla birlikte, kardeşçe yaşayabiliyorsa, bunu başarmakla toplum gerilemez, aksine bir adım ileriye gitmiş demektir.  

Şu anda yapılabilecek şey de zaten bu serbestliğin, aynı oranda karşı tarafa verilmesini talep etmektir... ki, bunun talep edilmesi nefes almak kadar doğal bir haktır. Ve sol partilerin artık seçim vaatlerinde bu konuda yasakçı olmayacaklarını da belirtmesi gerekiyor.

 

       

Biliyor musun Mindsurfer, tam da bu yumuşak, gerçeklikte karşılığı olmayan düşüncelerin sürekli serdedilmesi sonucu bu haldeyiz. Bu dediklerin zaten iyi güzel de bu ülke için geçerli değil. Hatta hemen hiçbir Müslüman ülke için geçerli değil, muhtemelen çok uzun süre de mümkün olmayacak.

İslam'a geçit verdiğin anda bittin demektir. Yayılmacı din bu. Arsız, yüzsüz, şiddete başvurmayı hak sayan din. Türban ise en önemli, en değerli simgesi çünkü bu din kadın eliyle yayılmış hep. 

O yüzden ben hiç tesettürlü bir kadınla vücudunun yarısı açık dolaşan kadınların kardeşçe dolaşacağı masallarına inanmıyorum, böyle manzaralar görmekten de açıkça irrite oluyorum. Ben açık bir kadın olarak yanıma asla türbanlı kadın dolaştırmam, onlarla sokağa çıkmam, zaten bunları yapacak kadar arkadaş olmam. Kafalar farklı sonuçta, bu tip bir kadınla paylaşacak bir şeyim olmaz. Olanlara da şaşıyoruz zaten.

Tavsiyem, türbanlı, çarşaflı hatunlarla en azından dışarıda birlikte dolaşılmaması. Dışarıdan direkt görülen şey hiç hoş değil zira, örtülü kadın açık kadın üzerinden namus ve ahlak satıyor çünkü. Kötü durumlar bunlar. Dikkat edin, biri açık diğeri tesettürlü iki kişi dolaşırken tesettürlü olan inanılmaz bir özgüven içinde bakar etrafa, diğeri daha tedirgin ve eksik hisseder ve bunu vücut diline yansıtır. 

Türban okullarda, devlet ve kamu kurumlarında vb kesin olarak yasak olmalı diyeceğim, anlamı olmayacak. Geçmiş olsun... 

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 saat önce, Türk Ateist yazdı:

AKP öncesi, başörtüsüne kontrollü ve dengeli bir serbestlik getirilmesi gerekiyordu. Rahatsızlık vermeyen makul bir örtünme biçimi serbest olabilirdi. Bunu yapmış olsalardı, dinci siyaset günümüzde bu kadar güçlenmiş olmazdı.

Bunu ayrıca açıklamak gerek.

AKP öncesi başörtüsü konusunda zaten bir sorun yoktu, kızlar örtüleriyle girip okuyor ve kimse ilgilenmiyordu. Biz bu kızlarla okuduk. Hatta o kadar rahattılar ki, biz örtülü olduklarını bile farketmiyor "Aaa, örtüyle girmiş, yasağı delmiş" gibi düşünceleri aklımıza bile getirmiyorduk. O kadar önemsizdi. Çünkü bu kızların amacı da okumaktı ve din satmaya çalışmıyorlardı.

Ne olduysa sonradan, AKP döneminde oldu. Bu işi özellikle sorun haline getirip kaşıdılar. Yasalara göre türbanla girmek yasaktı, bu yasak neredeyse hiç uygulanmıyor olmasına rağmen AKP tarafından hemen gündeme getirildi ve birtakım görevli şirretler eylemler yapmaya başladı. Olaylar büyütüldü, aşağılık liberaller vb yardımıyla da AKP beslendi. Bizler yüzde yüz karşı çıktık çünkü amaçlarının üniversitelerle sınırlı kalmayıp ilkokula kadar türban sokmak olduğunu biliyorduk. Paranoyak, özgürlük düşmanı geri kafalılar olarak nitelendirildik.

O yüzden hiç öyle amanın da türbana özgürlük yoktu, keşke kontrollü sertbestlik olsaydı filan demeye gerek yok. İslam pistir, elini verdin mi kolunu kaptırırsın ve bir bakmışsın kreşteki çocuğun başını örtmek için din belletiyorlar... Dinci siyasetin bu kadar güçlenmesinin nedeni "dengeli" dediğin o serbestliğin getirilmemesi ve türban karşıtlarının net tavrı değil, aptal saptal özgürlükçülerdir. Net olacaksın, katı olacaksın, geçitleri kapatacaksın ki huzur içinde yaşa. Din tehlikesi varsa, bunu yapmaktan başka yol yok.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mümin erkekler, nefslerine hakim olamıyorlar diye mümin kadınları çarşafa sokan mantık dinine islam denir. Bakara 223 nc ayete göre mümin kadınlar, mümin erkeklerin diledikleri gibi girebilecekleri birer tarladırlar ve mümin kadınların kocalarına itiraz hakları serkeşlik anlamına gelir ve serkeşliğin cezası nisa 34 nc ayete göre kocalarından dayak yemeleridir gerçekislam.  

[Image: F3PHJ3e1FhETOR-GW5PRyA5Png0j8ZXW_-m3Prza...90-h838-no]

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

 

Okul müdüründen skandal paylaşımlar

 

 Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Şakalar’ın sosyal medy paylaşımı;

"Saçını yarım yamalak kapatıp altına daracık pantolon giyen, tesettürü farz olarak değil, tarz olarak gören bayan kardeşim, inanın erkeklerin gözünde bundan (eşek fotoğrafı) farklı değilsin"

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 minutes ago, Engse Hohol said:

 

Okul müdüründen skandal paylaşımlar

 

 Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Şakalar’ın sosyal medy paylaşımı;

"Saçını yarım yamalak kapatıp altına daracık pantolon giyen, tesettürü farz olarak değil, tarz olarak gören bayan kardeşim, inanın erkeklerin gözünde bundan (eşek fotoğrafı) farklı değilsin"

Fotograftaki de Andressa Soares gibi masalla ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Norveç'te kuaföre açtığı davayı kazanan Malika Bayan adlı müslüman kadın, türbanını attı, başı açık dolaşıyor artık. Türbanı nedeniyle saçını boyamayı reddeden kuaförle mahkemelik olduktan sonra Bayan soyadını Faviano olarak değiştiren Malika, halen inançlı olduğunu belirterek "Fakat uygulama konusunda bazı çelişkilerim var. Kişisel yaşantımda bir dizi gelişmeler oldu ve türban giymeyi bıraktım. Bugün türbanı savunabilecek durumda değilim. Şimdi kendi yolumu bulmak durumundayım" dedi.

 

"Daha önce türban hakkı için davalık olurken şimdi davayı kazandıktan sonra türbanı atmak çelişki değil mi" 
sorusunu Malika Faviano - Malika Bayan; "Evet ama ben hala türban kullanmasam da herkesin türban kullanma hakkını savunuyorum" dedi.

 

 Savunması sırasında Malika Bayan, "Başörtüsü benim için dini sembolden çok, politik bir sembol" demişti.

MalikaBayan.jpg

811726_4.jpg

 

 Türbansız Malika Bayan, 10 bin kron parayı aldıktan sonra yeni fotoğraf çekilerek sosyal medyada yayınladı

 

tarihinde Engse Aesir tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kızın kaşları kazınıp kalemle yeniden çizilmiş farkettiniz mi! Baş örtmek allağımızın emri diye kafa beyin koymadılar, sonuçtaki fiyaskoya bak!

 

Kafada türban altta streç tayt artık standart giyim oldu, ona gözümüz alıştı da, ben mini etekli kafa türbanlı da gördüm. Bunu da gördükten sonra bu türban işi artık bitmiştir dedim. Mini etek zaten giyiyorlar da, altında taytla... Taytsız giymeye cesaret edemiyorlardı. Türbanı bu kadar da kepaze edemeyiz diye düşünüyorlar heralde. Ama gördüğüm kız cesaret etmiş! Giydiği çoraplar öyle çok ince olmasa da sonuçta tayt yerine bacağı gösteren çorapla mini eteği giyip türbanı da takmış! E bravo! Ne diyelim! 

 

Daha da çok görürüz umarım! Lazer epilasyon yaptırın kız! :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Türban sadece gericilik/dincilik/siyasal İslam sembolü değil,aynı zamanda dişi bireyin güzelliğine yapılmış bir darbedir de,onu cinsel obje/günah makinesi olarak görmektir gereksiz yere,köleliktir,erkeğe de hakarettir onu kadının saçından bile tahrik olur şeklinde görmektir.Oysa ki nasıl erkeğin çekici/yakışıklı gözükmesinde bir sakına yoksa aynısı kadının güzel/çekici gözükmesi için de öyledir.Türban adeta hareket eden bir hapishanedir,türbanlı insan görünce üzülürüm ve acırım onlara.Onlarda sadece erkek egemenliği değil,erkek egemenliğinde..

 

Dincilik sembolü olduğundan laikliğe aykırıdır,sadece devlet kurumlarında değil sokakta bile yasak olması gerekir türbanın,diğer dini sembollerin de.Ve de köle olma özgürlüğü diye bir şey olamaz o yüzden de olmalı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Kadın diyor ki;Ben dinimin gereği olarak başımı örtüyorum,saçımı göstermiyorum,saçı yabancı erkeklerin görmesi günah.

Ama aynı kadın,yabancı erkeklere yüzünü gösteriyor.Aklen,mantıken bakacak olursak,bir erkek senin öncelik olarak yüzünden etkilenir,saçından değil.O yüzdendir ki saçı göstermemek için başın örtülüp,yüzün örtülmemesi tutarsızlıktır,çelişkidir.Tutarlı olabilmen için yüzüne peçe takman gerekir..Ama onda da şöyle bir durum var.Yüz kimliktir.Bir kişi senin yüzünden tanır.Peçe taktığın zaman da kimliğini yok ediyorsun.Peçe de akla,mantığa,yaşama uygun değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben dünyada başörtüsü kadar saçma, komik, aptalca bir şey daha bilmiyorum. Bunun insanların kafalarına dogma olarak yerleşip çıkmaması kadar acayip bir şey olamaz. Bunu kıramamak, bir toplum için kanser olup iyileşememekten farksız. Kafalardan bu imaj çıkmadıkça modernleşme, çağdaşlaşma bir serap.

 

Binlerce sen önce birileri çıkmış, tapınak fahişeleri bayram haricinde erkekler tarafından rahatsız edilmesinler diye bir nişane, bir alamet olarak bayram günleri dışında başlarını örtmelerini düşünmüşler. Ve bu dogma binlerce sene aşılamamış iyi mi!

 

Yüz kaporta cila boyadan yeni çıkmış Ferrari gibi, kaş göz dudak yanak hepsi ful boya. Bluz streç, tam kalıp! Sıfır oturuyor! Tayt da öyle, çoraptan farksız. Mini etek de sıfır kalıp, hiç boşluk yok. Ama kafada baş örtüsü!!!

 

Hayır ne anladık biz bu aşktan diye bir soru nasıl kafaya takılmaz, beyin mi yok, fikir mi yok, akıl mı yok, nasıl oluyor yahu! Kimsenin giyimine karışmıyorum, bikini üstü baş örtü giysinler, daha memnun olurum. Ama bir işin bir mantığı olur yahu! Ben nasıl bir dogmatik saplantılı aptalım, ben bunu nasıl yapıyorum diye bir soru nasıl akla gelmez?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...