Jump to content

MÜSLÜMANLARIN KADINI İNSAN OLARAK GÖRMEDİKLERİNİN İSPATI


Recommended Posts

İSLAM DİNİNDE KADINLARI AŞAĞILAYICI SÖZLERİ

“Sütresiz olarak namaz kılanın önünden eşek, köpek, kadın geçerse namaz bozulur” şeklinde insan şahsiyetinin haysiyetiyle bağdaşmayan hükümler vardır.

"Kadınlar aklen ve dinen dün yaratılmışlardır;

“Kadınlar Düzgün olamazlar onlar eğri bir kaburga kemiğinden yaratılmıştır”

Daha yaratılışta dinler kadını önemsiz konuma sokar ve seni ayrıca yaratmak durumunda olmadı eğri bir kaburga kemiğinden yani benden yarattı ve bana tabii olmaya bana hizmet etmeye mecbursun konumuna getirir.

NİSA -117. Onlar, Allah’ı bırakıp ancak dişilere tapıyorlar. Hâlbuki azgın bir şeytana tapmaktadırlar. (Allahın kadın hakkında azgın şeytan demesi)

Allah Kuranda kadına şeytan demektedir. Bu kadar öfkelendirecek ne yapmış olabilir?

Allahın yarattığı kadına böyle davranmasını mantıklı buluyor musunuz?

Kadınlara yapılan bu ayrımcılığın Muhammed in Aşırı çirkin görünüşlü olması nedeniyle arkadaşlarının 15 yaşında evlendiği bir yaşta evde kalması sonra 25 yaşındayken 40 yaşında 5 çocuklu bir nine tarafından bana koca ol diye seçilmesinin etkisi var mıdır?

KADININ ŞAHİT OLABİLECEK ZEKADA GÖRÜLMEMESİ.

Bir anlaşamama durumunda şahit olabilecek erkek varsa kadın bu konuda şahitlik yapamaz. Kadın şahitlik yapacak akıldan yoksundur.Ortamda erkek yoksa ve mutlaka şahidin kadın olması gerekiyorsa birden fazla kadın birlikte şahit olarak değerlendirilir.

İslam ın Peygamberim dediği Muhammed ve kendine 23 yılda vahiy olarak geldi dediği Kuran söylüyor.Erkek unutmaz ama kadın unutur bu ne demek sizce?



BAKARA SURESİ..AYET..282….şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. Bu, onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir.



Kadın şahitlik yapacak akıl dan yoksundur kelimesi tabiî ki o dönemde Anasını karısını ve kızını seven çok erkeğin hoşuna gitmemiştir.Neden şahitliği kabul edilmesin neden akıldan yoksun olsun diye itirazlar gelince Unutursa diye sonradan bir ekleme yapılmıştır.

Fakat bu ekleme Bu günün akıllı kadınının daha fazla dikkatini çekmiş ve Ne demek erkek unutmaz da kadın unutur .Bize İslam geri zekalımı diyor diye karşı çıkmışlardır.

Fakat maalesef yıllarca kadınlara siz yarım akıllısınız diye Müslümanlar tarafından hakaret edilmiştir.

Bu yukardaki hakaretleri bilmeyen bir Müslüman kadın varmı?

Şahit olacak akıldan yoksundur demektedir.Kadına aklı veren Allah değil midir?

KADINLARIN MİRASTAN EŞİT PAY ALAMAMASI

Kadınlara miras olarak bir şey kalırsa kendine düşen payın ancak yarısını alabilir.

Muhammed bana uyandığımda böyle vahiy geldi diyor.İşte sure aynen böyle ;



NİSA SURESİ..AYET 11..Allah, size, çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişinin payı kadarını emreder. İki den fazla kız iseler,bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer kız bir ise yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığı maldan, ana babasından her birinin altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana babası ona varis oluyorsa, anasına üçte bir düşer.



Miras tan yarım pay almasını uygun görmektedir.Allah böyle bir insani olaya neden kendini dahil eder?Allah çocuklarına miras konusunda Ana ve babayı yetkili kıldım dese yetmezmi?

Böyle bir şey söylemesede bir ana baba çocuklarına adil davranmazmı?







KURANDA KADINA ŞİDDET UYGULAYIN EMRİ –İSLAMDA KADIN DÖVÜLÜR





Erkekler tarafın dan şiddet uygulanması dövülmesi



NİSA .34.Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. onları dövün.



Bu ayette açıktır ki erkekler kadınlardan üstündür ve size ceza vermeleri normaldir.



Bu Arapların, Anası,bacısı,teyzesi,halası hiç yok muydu anlamak mümkün değil.Allahın böyle şeyler vahyedeceği mantıken mümkün değildir.



Allah Kuranda Gerektiğinde dövebilirsin demektedir.Allah bu kadar ilkel olabilirmi?

Bir kadının dövülmesini söyleyen Allah olabilir mi?

Yoksa bunu yazan kitabın Allah la bir ilgisi yokmudur?





KADINA BAŞKA BİR KADINLA ORTAK EŞ HAKKI TANIYAN İSLAM





Kadının kocasını,Eşini birden fazla kadınla paylaşmak onursuzluğuna zorlanması



NİSA SURESİ..AYET.3..Eğer, yetim kızlar hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, size helâl olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın.Eğer adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz ile yetinin.



Bu suredeki yetim kızların ne olduğunu ve sahip olduğunuz ile yetinin dediğinin ne olduğunu ilerde hayretler için de okuyacaksınız..

Dört le sınırlı palavrasını duymuşsunuzdur.Yukardaki Ayete bakarsanız ikişer üçer dörder bu nedemektir.Aklı olan herkes bilir.Zaten muhammedin karısının sayıları nın çokluğunu biliyorsunuz.Müslüman için sünnet farzdır.yani Muhammed örnektir.



Bir kadın olarak Bir erkeğe benim de 15 tane kocam olsa sen bunlardan biri olsan ne dersin diye hiç sordunuz mu?Bu duyguyu düşüncede bile olsa bir erkeğe yaşatabildiniz mi?



İslamiyet Öncesi Mekke ve Medine civarların da Arabistan’ın en zengin kadınlarından Hatice yaşıyor,,Düşünün İslamiyet öncesini,Şöyle bir gözünüzün önüne getirin.İslamiyet öncesi Arabistan da yaşayan kadınlara örnek Hatice..Hatice Zengin ve ticaret yapabilen bir Arap kadın .yani kadınlar hem iş kadını olabiliyor. Hem de 40 yaşında o günün şartlarına göre oldukça yaşlı.23 yaşındaki erkeği koca olarak alabiliyor.İslamiyet öncesi arap kadını çok güçlü..islamiyet sonrası size çok yabancı değil İslam ülkelerindeki kadınlara bir bakın.

İslamiyet öncesinde Araplar kızlarını diri diri gömüyorlardı masalı vardır.Hatice ölümüydü.

Hatice nasıl Tüccar dı.Araplar kadınsız mı yaşıyorlardı.



İslamiyet sonrasını da bir düşünün kadının bir erkeğin bilmem kaçıncı karısı olmasını.

İslamiyet ten sonra Hatice gibi ticaret yapabilen kadın olmuş mudur sizce.

İslamiyet babaların Gözünü kör mü etmiş acaba.Bir baba kızının bir Arap ın bilmem kaçıncı karısı olmasını kabulleniyor.hadi karısını anlayabildikte bir sürü cariyeyle eşini paylaşmak zorunda kalıyor.Müslüman Arap ülkelerinde recim ile kafası taşla ezilen kadın..

Müslüman arkadaşların ahlak ve namusundan şüphem yok..Ahlak ve namusları varsa bu Kuran'a ve Sünnete dayalı değildir..

Toplumsal ahlaktır, evrensel ahlaktır..insanlık ahlakıdır.Müslüman ahlakı diye bir şey yoktur.



KURAN’DA KADINLAR SEXKÖLESİ(CARİYE) OLARAK ALINIP SATILABİLİR





5-KURAN DA YAZANLARA GÖRE ALLAH KÖLECİLİĞE İTİRAZ ETMİYOR VE KÖLELER OLMASINI NORMAL GÖRÜYOR.

Kurandaki sure ve ayetler in birçoğu köle ve kölecilikle ilgilidir.Kuranın Türkçesini alıp görebilirsiniz.Kölelerle ilgili ayetler de Muhammed in söylediğine göre söyle vahiy ediyormuş.



NAHL suresi..75.ayet...Allah şunu misal getirdi: Bir yanda hiçbir şeye gücü yetmeyen bir köle, diğer yanda tarafımızdan güzel bir rızık verdiğimiz, ondan gizli, açık olarak harcayan hür bir insan, bunlar hiç eşit olur mu?



Kazanılan savaşta ele geçen kadınlara cariye denir.İnternetten İslamcı sitelerden aratın.

Cariyelerin çoğunluğu evli, kocalari öldürülmüstür. Cariyeler Kadin sex köleleridir.

Cariyeler cinsel ilişkilerde kullanılır ve nikahlanma yoktur...

Cariyeler evin gündelik her türlü işlerinde kullanılırlar...

Cariyelerinden bıkanlar bir mal gibi esir pazarina götürüp satarlar veya baska bir cariye ile degiş tokuş ederler...

Cariyelerini isterlerse başkalarina hediye ederler...
Cariyeler eve gelen misafirlere cinsel ilişkiye girebilmeleri icin ikram edilirler...

Köle ve Cariyeler savaş ganimetidir. Savaşta ganimetlerin nasıl paylaşılacağını Allah açık açık anlatmıştır.



NUR SURESİ..33- Dünya hayatının geçici menfaatini elde etmek için cariyelerinizi iffetli kalmayı arzu edip duruyorlarsa fuhşa sakın zorlamayın.



Cariyelerin sahipleri cariyelerini eve gelen misafirlere ikram etmeseler sapık ilişkilerde zorlamasalar "fuhusa zorlamayın" denilir mi?
"Dünya hayatının geçici menfaatini elde etmek için cariyelerinizi fuhuşa zorlamayın" diye söylemekle pezevenklik yapmayın demektedir. Bu cümlenin anlamı bu değimlidir?



Kölecilik islamdan önce vardı.Belli bir müddet devam etti ve bitti diyen gerizekalılara şunları hatırlatmak isterim.Birincisi bu tür ayetler Tevrat ve incilde yoktur ki islamiyetten önce olsun. ikincisi Osmanlı padişahları sırf bu cariye muhabbeti nedeniyle Müslüman görünüyorlardı. Osmanlı günümüze kadar gelen bir İslam devleti değimlidir.(Muhteşem yüzyıl dizisi)

Ayrıca Arap ülkelerinde bu sexkölesi uygulaması devam etmektedir.



NİSA SURESİ..AYET.3 - Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetememekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir.

Dört kadına kadar çokeşliliği uygun gören, günümüzde hala bu ilkelliğin sürdürülmesine sebep olan ayet. Elbette çokeşlilik derken, bu hakkın sadece erkeklere verildiğini de belirtelim. Bir diğer dikkat çeken nokta da ‘veya cariyeler ile yetinin’ kısmı. Buradan anlaşılacağı üzere, nikâhlı dört kadından öte sınırsız sayıda cariye (alınıp satılabilen kadın köle) sahibi olmak ve onlarla ‘yetinmek’ de dinen meşru.



Bu sureyi Allah bana vahiy etti demek Allaha hakaret değimlidir? Muhammed otomatik olarak Savaşta elde edilen köle ve Sexkölesi(cariyelerin) % 20 ini alıyor kalanıda diğerleri tarafından pay ediliyor.



İslam sayesin de kadınların yaşamak zorunda kaldıkları rezilliğe bakarmısınız.





MUHAMMED SAVAŞTA ÖLEN ARKADAŞLARININ EŞLERİNİ NEDEN NİKAHINA ALDI



Nikaha almadan bir peygamber arkadaşlarının eşlerine yardım edemez diyenlere ; Müslümanlar yardıma ve korunmaya muhtaç dul bayanları nikahına almadan yardım ederse aralarında zaten bir şey var dedikodusu olmasın diye resmi olarak evine alıyordu..

Günümüzde de Kimsesiz bayanlara devlet yardım edeceğine acaba devlet büyüklerine nikahlasak daha iyi olmaz mı?



Birkısım İslamcılar,Muhammedin Evliliklerini Savaşta dul kalmış Arkadaş hanımlarını korumaya alma olarak açıklamakta ve savunmaktadır.Yatağa almadan koruma yasaklanmışmıydı?

Ebu Bekir,Osman ve ömer gibi halifeler kızlarını korumaktan acizdi de Onlarca cariyeye sahip Halifelerin kızlarını Muhammedin mi koruması gerekiyordu?Diğer yandan korumak için neden nikah kıyılsın? Nikahsız korunamaz diye kuranın bir yerinde ayet mi var?



Birkısım İslamcılar bu evlilikler normal evlilikler gibi değildi aralarında bir cinsel ilişki yoktu diye savunmaktadırlar. Olabilir onlarca eş yüzlerce cariyeyi zevk için evinde tutması da mantıklı.Bu tür evlilikler dulları koruma amacıyla yapılsa neden sadece Muhammed korusun.

Muhammedin bir çok kadını da boşadığını biliyoruz onları korumaktan neden vazgeçmişti?



Bu tür evlilikler Dul kadınları koruma amacıyla olsa şöyle bir ayet olmazdı.



AHZAB SURESİ…28. Ey Peygamber, eşlerine şöyle söyle: "Eğer şu iğreti dünya hayatını ve onun süsünü istiyorsanız, haydi gelin size boşanma bedellerinizi vereyim de sizi güzellikle serbest bırakayım



Korumak amaçlı olsa neden onları boşamakla tehdit etsinki? Birde bu konuda neden Muhammed değil de ..Koskoca Allah böyle işlere karışır hayret..



AHZAB -53..Sizin, Allah'ın peygamberini incitmeye hakkınız yoktur; arkasından hanımlarını nikahlayamazsınız da. Çünkü, bunlar, Allah katında çok büyük bir günahtır

Muhammed ölüm den sonra hanımların nikahlanmalarını Günah olarak görürken neden bunu kendisi yapsın ki ? Kendinin Dul bıraktıklarının korunmasını istemiyor..Onun eşleri dışında herkes korunuyor..Nerdeyse korumak için milletin 6 yaşındaki kızlarına kadar inmişler.



Yukarıdaki açıklama ve evlilik nedeni sözde İslamcıların savunmasıdır.Gerçekten böyle bir şeye kılıf ararken düşünceleri bu mudur yoksa dalga mı geçmekteler anlamak mümkün değildir.Yanlışları savunmaktan ne kazançları vardır?



Çünkü Biz Türklerde Eğer uğruna savaştığın bir yolda arkadaşların ölür ise; Yardım olsun diye onların karılarını kendi yatağımıza alıp karımız yapmayı ayıp olarak görürüz.

Biz Türklerin geleneklerine bu Müslümanların acayip ilişkileri uymaz.



Ama sözde İslamcılara göre Muhammed arkadaşlarının karılarını yatağına almadan yardım etmemektedir. Bu durumda yaşayan bir arkadaşı başına bir şey gelip te ölürse karısına ne olacağını önceden bilebilmektedir.



Kadınların korunmasına gelince.O devirde erkekler hiçbir iş yapmamaktadır.İş hayatı kadınlara mahsustur.Örnek Muhammed in karısı Hatice zengin bir Tüccar dır.Eken biçen yemek yapan koyun otlatan kadınlardır.Dolayısı ile kadınlar korunmaya muhtaç değildirler.

Müslümanlar bir şeyi unutuyorlar Zengin dul Hatice Muhammedi korumak için almıştı.



Müslüman ülkelerde üreten kadındır.Türkiyede cumhuriyetin 50 yılına kadar bile böyleydi.Kırsal kesimlerde kadınlar çalışır erkekler kahvelerde otururlardı.



Muhammed hazretlerinin ilk eşi Hatice’den 6 çocuğu olduğu söylenir. Zeynep, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Fatma, Abdullah ve Kasım. İki erkek çocuk yaşamaz. Üç kızı kendi sağlığında genç yaşta, Fatma da ölümünden 6 ay sonra vefat eder.

Hatice’nin ölümünden ve hicretten sonra Muhammed çok sayıda evlilik yapar. Eşleri arasında genç ve doğurgan kadınlar da olmasına rağmen hiç çocuğu olmaz. Ki bu kadınların bazılarının önceki eşlerinden çocukları olmuştur. Bu kadar kadının kısır olması mümkün değildir. Bu durumda Muhammed’in kısır olduğu düşünülür.



Hatice’nin 40 yaşında evlendiği, 41 yaşında Kasım’ı, 45 yaşında Zeyneb’i, 48 yaşında Rukiyye’yi, 49-50 yaşında Ümmü Gülsüm’ü, 52-53 yaşında da Fatma’yı dünyaya getirdiği yazılır.Şia’ya göre Fatma’nın doğum tarihi 614′dür ve Ali ile evlilik tarihi 623′tür. Yani 9 yaşında evlenmiştir ve Ayşe ile aynı yaştadır.

Bunu doğru kabul ettiğimizde Hatice’nin Fatma’yı doğurduğu yaşı 58 olur.Bir kadının 40 yaşından sonra 6 çocuk yapması olanaklar dahilinde görülebilir mi?Üstelik de son çocuğunu 53 ya da 58 yaşında doğurmuş olması normal görülemezAma Hicretin 8. yılında 60 yaşındayken Muhammed’in cariyesi Mariya bir çocuk doğurur. Çocuğun ondan olup olmadığı konusu İslam’da geniş yer bulur ve tartışma konusu olur. Noktayı Cebrail koyar ve Muhammed’e “Ey İbrahim’in babası!” diye seslenerek teyit ettiği rivayet edilir.

“Bu cariye Muhammed’e hediye edildiği zaman, Muhammed’in yanında 16 yaşında Ayşe, 17 yaşında Safiye, 22 yaşında Cüveyriye, 24 yaşında Hafsa, 30 Yaşında Ümmü Habibe, 37 yaşında Zeynep binti Cahş, 32 yaşında Ümmü Seleme, 39 yaşında Meymune ve ayrıca Reyhane ile Sevde adlarında eşleri vardı, diğer cariyeleri ve eşleri hariç.. Peki, bütün bu gencecik hanımlar kısır mıydı ki, hiçbiri Muhammed’den hamile kalmadı da , 60 yaşındaki Muhammed’e Mariya hemen hamile kalıyor ve İbrahim adında bir çocuk doğuruyor?



Muhammed'in en tanınmış karıları:
Hatice2. Sevde Binti Zem'an3. Ebubekir kızı Ayşe4. Ömer kızı Hafsa 5. Huzeyme kızı Zeynep 6. Ümmü Seleme (Hine)7. Haris kızı Cuveyriye 8. Zeyd kızı Reyhane9. Zeynep Binti Cahş10. Ebu Süfyan kızı "Ümmü Habibe" (Remle)11. Huvey kızı Safiye12. Haris kızı Meymune13. Sem'un kızı Marya Kıbti

Muhammed'in boşadığı kadınlar:
1. Dahhak kızı Fadime2. Zabyan kızı Aliye3. Kab kızı Mileyke

Muhammed'in nikahlayıp sonradan ayrıldığı kadınlar:
1. Numan kızı Esma2. Kays kızı Kuiteyle3. Esma veya Seba (Sena) Binti Salt
4. Necdet kızı Selma5. Huzeyl kızı Havle6. Seraf binti Halife7. Yezit kızı Amre El-Gifariye 8. Yezit kızı Hind El-Kitabıye 9. Davud kızı Mileyke 10. Rufaa kızı Nesatlsat 11. Kab kızı Esma 2. Haris kızı (Saire) Kuteyle13. Amr kzı Senba/Seyba/Sabiye14. Cündüp bin Dimre Cind-i'nin kızı15. Serahil kızı İmeyme (Binti Cevn)16. Muaviye kızı Amre17. Süfyan kızı Seba (Sena)18.Ümmül Haram19. Hakim kızı Leyla

Muhammed'in mehir parasını ödemeden aldığı kadınlar:
1. Haris kızı Meymune 2. Huzeyme kızı Zeynep 3. Ümmü Serik 4. Hakim kızı Havle

Muhammed'in sözlendiği kadınlar:
1. Amir kızı Duba 2. Nuame Bel'anberi3. Sehl kızı Habibe Ensariye4. Cemre Binti Haris Bin Avf Bin Kab bin Zabyan 5. Sevde Kireşiye 6. Besame kızı Safiye7. Ebu Talib'in kızı Ümmü Hani

Muhammed'in cariyeleri:
1. Bereke (Ümmü Eymen) 2. Emetullah binti Ruzeyme 3. Hudre 4. Redva5. Sad kızı Meymune 6. Ruzeyne 7. Selma (Ümmü Rafi) 8. Marya (Ümmü Rebab)9. Marya (Ceddetu'l Müsenna) 10. Ümmü İyas 11. Havle (Ceddetu Hafs) 12.Meymune binti Ebi Abis 13. Ümmü Dümeyre 14. Ümmü Ayas 15. Rebiha16. Saibe



Korumak için evlenme yada Cinsellik için olmasa Bu kadar kadına ne gerek var..Ayrıca Kuranda yazan bir sıra ve adaletli davranma var..Bu adalet cinsellik konusunda değilmidir? Kıvıra kıvıra kıvıracak yerleri kalmadı..ne mantık..





31-PEYGAMBER VE HALİFELERİN KÜÇÜK KIZLARLA EVLENME NEDENLERİ NELERDİR?



TALAK suresi ..ayet..4 - Kadınlarınız içinden âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdetini görmemiş bulunanlardan eğer şüphe ederseniz onların bekleme süresi üç aydır.

Bu surede kadınlarınız için den adetten kesilmiş olanlar..DOĞURGANLIĞINI BİTİRMİŞ OLANLAR

Henüz adetini görmemiş bulunanlardan…KÜÇÜK OLUP HENÜZ REGL OLMAMIŞ KIZLAR

Açık ve net olarak belirtilmiştir.

‘Henüz adet görmeyen’ kadınlardan ‘nasıl boşanılacağı’ anlatılmasının amacı nedir?

Doğal olarak buradan şu sonuç çıkarılmaz mı daha ergenliğe girmemiş kızlarla evlenilebilir ve hatta boşanılabilir.Bekleme süresi dediği hamilemi değil mi anlamındaki süredir.öyleyse kuran da bu ibareyi koyduğun zaman ergenliğe girmemiş kızlarla evlenilebileceği belirtilir.



Arap Müslümanlar bunun böyle olduğunu biliyorlar.Uygulamayı ise fetva ile şöyle yaptıklarını belirtiyorlar.Biz bu konuda Muhammedi örnek alıyoruz.Ayşe ile 6 yaşında evlenmiş fakat 9 yaşına gelmeden gerdeğe girmemişti diyorlar.(hani Muhammed koruma amaçlı evleniyordu)

Konu: Peygamberin Aişe’yle Nişanlaması ve Nikahlanması

Hadis No: 1553“Rivâyete göre şöyle demiştir: Ben altı yaşında bir kız iken Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem beni akd ve nikâh eylemişti. (Üç sene sonra) biz Medîne`ye hicret ettik. Hâris İbn-i Hazrec oğullarının menziline indik. Müteâkıben ben, sıtmaya tutuldum. Bu cihetle saçım döküldü. (Hastalıktan kurtulduktan sonra) saçım gürleşti, uzayıp omuzlarıma döküldü. Bir kere ben, arkadaşlarımla berâber salıncakta oynarken annem Ümmü Rumân bana doğru geldi ve beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Beni ne edeceğini bilmiyordum. Annem elimi tuttu. Tâ evin kapısı önün (e geldiğimizde ora) da beni durdurdu. Ben de yorgunluktan kaba kaba soluyordum. Nihâyet soluğum biraz yatıştı. Sonra annem biraz su aldı. Onunla yüzümü, başımı sıvazladı. Sonra beni eve koydu. Evde Ensâr`dan birtakım kadınlar hazır bulunyordu. Bunlar bana: – Hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmet getirdin! di(ye alkışla) dılar. Annem beni bu kadınlara teslîm etti. Bunlar da benim kılığımı, kıyâfetimi düzlediler ve Resûlullah`a teslîm ettiler. Beni hiçbir şey sıkmadı. Ancak Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`i habersiz görünce sıkıldım. (Resûlullah bir sedir üzerine oturmuştu. Yanında Ensâr erkeklerinden, kadınlarından oturanlar vardı. Beni Resûlullah yanına oturttu). Ensâr kadınları beni Resûlullah`a takdîm ettiklerinde ben dokuz yaşında bir kızdım.”

HALİFE ALİNİN evliliği başka bir örnek

Hatice’nin 40 yaşında evlendiği, 41 yaşında Kasım’ı, 45 yaşında Zeyneb’i, 48 yaşında Rukiyye’yi, 49-50 yaşında Ümmü Gülsüm’ü, 52-53 yaşında da Fatma’yı dünyaya getirdiği yazılır.Şia’ya göre Fatma’nın doğum tarihi 614′dür ve Ali ile evlilik tarihi 623′tür. Yani 9 yaşında evlenmiştir.

HALİFE ÖMERİN EVLİLİĞİ

Hayatüs sahabe 3. ciltte Hz. Ömer'in, Hz. Alinin kızı Ümmü Gülsüm ile evlenmek istediği ve Hz. Ali'nin kızını Hz. Ömer e gönderdiği, Hz. Ömer'in kızın eteğini kaldırp baktığı yazılıyor.

Hz. Ömer ( halifeyken, bir gün, Hz. Ali'den, kızı Ümmü Gülsüm'ü istedi. Hz. Ali, 0 küçüktür" dedi.

Bunun üzerine Ömer (r.a.), Hayır. Vallahi, bu bir şey değil; fakat sen beni engellemek istiyorsun" diye konuştu, Eğer gerçekten dediğin gibi (çocuk/sabî) ise onu bana gönder" diye ekledi.Aslında, Resûlullah'ın vefatından önce dünyaya gelen Ümmü Gülsüm, gerçekten küçüktü.2 Hattâ, bir rivayette, kendisinden, "O, o zaman bir kız çocuğu idi" diye söz edilir. Hattâ, Mescid-i Nebevî'de sonucu bekleyen Hz. Ömer'e yanındakiler, "Ey Mü'minlerin Emîri! Ondan ne istiyorsun? O küçük bir kız çocuğudur" demişlerdi.



Ben sorularla İslamiyet adlı siteden öğrendim bunları sizde araştırabilirsiniz Yaratan bir gücün bedevinin cinsel sapıklıklarının Önlerini açıp azdırmak için yanıp tutuşduğunu düşünmek akıla mantığa sıgmaz.O nedenle kuran Allahın gönderdiği bir kitap değildir.

İSLAMIN KİTABI KURANA GÖRE KADIN ERKEK EŞİT DEĞİLDİR



ERKEK ŞAHİT OLABİLİR-KADIN OLAMAZ

BAKARA-282-İslamda iki kadının şahitliğinin bir erkeğe denk sayılması



MİRASTA ERKEĞE TAM-KADINA YARIM PAY

Bu olayı anlamak mümkün değil Allahın emri diye kadınlar dan çalmış hırsızlar.

NİSA-11-Miras ta erkeğin yarısı kadar pay sahibi olması



ERKEK KADINI DÖVER

NİSA -34-Erkekler tarafın dan şiddet uygulanması dövülmesi emri



ERKEK ÖZGÜR-KADIN ÖZGÜRDEĞİL

Bakara 178 - Ey iman edenler! Öldürmede kısas size farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın. Ama her kim, ölenin kardeşi tarafından bir şey karşılığı bağışlanırsa, o zaman örfe uyması, ona diyeti güzellikle ödemesi gerekir.



BİRDEN FAZLA EŞ HAKKI ERKEĞE VAR KADINA YOK

Erkeğe Eş yoksa bile Cariye (sexkölesi )hakkı var.kadına Erkek köle hakkı yok

NİSA SURESİ..AYET.3 - Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz.



ERKEK CENNETE GİDER KADIN GİDEMEZ

Erkeklere hurileri duymuşsunuzdur-Kadına bir şey varmıdır.

RAHMAN-56-gözlerini eşlerine çevirmiş güzeller var ki, önce onlara ne insan ne de cin dokunmuştur.



Aşağıdaki ayetlerden hangisi kurandadır.Neden diğeri yoktur.

Nisa Suresi..ayet.23 - Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız,

ERKEK SURESİ..AYET 1553-Size şunlarla evlenmek haram kılındı: babalarınız, oğullarınız,Erkek kardeşleriniz,amcalarınız,dayılarınız,kız kardeş oğulları, erkek kardeş oğulları, üvey babalarınız, süt erkek kardeşleriniz,kocalarınızın babaları, kendileriyle zifafa girdiğiniz kocalarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey oğullarınız



ERKEKLER KÜÇÜK KIZLA EVLENEBİLİR-KADINLARA KÜÇÜK ERKEKLE EVLENEBİLİR AYETİ YOKTUR

TALAK suresi ..ayet..4 - Kadınlarınız içinden âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdetini görmemiş bulunanlardan eğer şüphe ederseniz (iddetlerinin nasıl olacağında tereddüt ederseniz), onların bekleme süresi üç aydır.

ERKEK BEDELİNİ ÖDER BOŞAR –KADIN IN ERKEĞİ BOŞAMASIMI İSLAMDA!!!

AHZAB SURESİ…28. Ey Peygamber, eşlerine şöyle söyle: "Eğer şu iğreti dünya hayatını ve onun süsünü istiyorsanız, haydi gelin size boşanma bedellerinizi vereyim de sizi güzellikle serbest bırakayım



ERKEĞİN ZIHAR HAKKI VAR-KADININ BÖYLE BİR HAKKI OLABİLİR Mİ HİÇ YA GÜLDÜRMEYİN

MÜCADELE -3 - Kadınlardan zıhâr ile ayrılmak isteyip de sonra söylediklerinden dönenlerin, karılarıyla temas etmeden önce bir köleyi hürriyete kavuşturmaları gerekir.



Siz kadınlar için genelev duydunuz muj bir İslam ülkesinde Erkekler için neden var..

Siz ibadet yapan birinin önünden erkek geçtiği zaman ibadeti bozduğunu gördünüz mü?

Siz islamda önemli görevler almış bir kadın gördünüz mü?

Daha çok şeyler sayılabilir.

Kaynak: http://aydinlatici.blogcu.com/muslumanlarin-kadini-insan-olarak-gormediklerinin-ispati/12348214

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...