Jump to content

Kuran-ı Kerim ve Demokrasi


Recommended Posts

Müslüman bir ülkede demokrasinin olması imkansızdır. Kuran, devletin şeriat rejimiyle yönetilmesini ister. Şeriat dışındaki tüm rejimleri kafirlik olarak görür. İslam bir devlet rejimidir.

Câsiye Suresi 18.ayet – Sonra Ey Muhammed seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.
Maide Suresi 48.ayet – Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik.
Maide Suresi 44.ayet - Şu halde İnsanlardan korkmayın, benden korkun. Âyetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah’ın indirdiği hükümler ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

tarihinde zeus- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Allah ile iletişim içinde olan peygamberden sonra şeriat nasıl olabilir?

 

Allah peygamberden sonra artık vahyetmemektedir

Yeni olaylara göre Allah artık ayet indirmemektedir.

 

biliyoruz ki peygamberlik dönemi olan 23 yıl içinde Allah birçok emrini veya tavsiyesini  değiştirmişti. 

 

ama peygamberden sonra iletişim kesildi.  artık kıyamete kadar 23 yıl içinde inen vahiylerden yorumlarla (tevsir,kelam,fıkıh)  yola devam edeceğiz..

 

peki buna kim karar verecek? bu kişiler yetkiyi nerden alıyor?

 

aslında kimsede yetki felan yok. olamazda. din alanında son söz mutlak biçimde Allahındır. ama artık Allah konuşmamaktadır.

 

öyleyse onun adına kim konuşabilir? tabiki hiç kimse!

 

ama konuşan çok!

 

ortada sadece kurumsallaşan bir din var. 

 

oysa din içselleşmelidir. kurumsallaşan din, din olmaktan çıkar. 

 

islam imana gelince içsellikten bahseder ama diğer taraftanda tüm sosyal yaşamı düzenler. şeriat devleti bu yönü ile bizzat dinin kendisi ile çelişki içindedir. islam demokrasi ve özgürlükten bahsetmez ama içsellik önemseniyorsa ve kendi iman önermesi ile çelişilmek istenmiyorsa en güzel biçimde şeriatla değil demokrasi ve özgürlükler içinde yaşanır..

 

 

tarihinde Burakey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müşrik putperestler Muhammed’e demişlerdi ki; 1 yıl sen bizim ilahlarımıza ibadet et, sonraki 1 yıl biz senin ilahına ibadet edelim, ortada bir yerde anlaşalım. Yani sen bana, ben sana. Siz bize sonraki yıl biz size ama önce siz bize. Daha sonra kim kiminkini beğenirse çoğunluğu sayarız ve beğenisi az olan azınlık, çoğunluğunkine doğru eğilmeyi kabul ederek memnun olacak ve taşkınlık yapmayacak bundan sonra.

Müşriklerin bu fevkalade teklifini Muhammed kabul etmedi ve oturdu kafirun suresini yazdı. Baştan sona kadar HAYIR ayetleriyle dolu bir sure böyle yazıldı. Müşriklerin "ben sana, sen bana, siz bize sonra biz size ama önce siz bize" lafları muhammed'in öyle zoruna gitmiş ki kafirun suresinde ardısıra HAYIR diye haykırmış adeta.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...