Jump to content

Müslüman ne demektir?


Recommended Posts

Kuran ve abiyonizim diye bir yazı yazmış sayın deep .Oradada namaz kılan sünnet olan domuz eti yemeyen ve teslise karşı hiristiyan zümrelerin bir zamanlar varlığından bahsediliyor.Keza birde Mormonlar var halihazırda.Muhammedin yaşadığına kani olmadığım için.İslamiyeti Arap sofileri İseviliği tanıdıktan sonra yavaş yavaş zamanla ortaya çıkardılar.Muhammedide çok büyük bir ihtimalle Davuttan misal alarak ortaya atmışlardır.

Mormonlar sonraki mesele..

Özellikle ebiyonitler ve essenilerin İslam dini ile bağlantısı büyük..Süryanilikten de İslam'ın arakladığı birçok şey var..Namaz filan hep süryanilikten araklanma..

İslam,Elen/Bizans hristiyanlığı dışındaki bu hristiyanlara,tepki olarak çıkmış bir dindir..Aslında Erol Sever başka birşeyden bahsediyor..Muhammed'in ,hristiyanlık ve musevilik öncesi pagan inancına dönmek istediğini belirtiyor ve bu konuda özellikle İbrahim'i işliyor..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Mümin (مؤمن) kapsayıcı olarak anlamı epey geniştir. En çabuk söylemde; siyasi tüzüğe sadık insanlardır denebilir. mümin kavramı islam dini ile kovalent bağ yapar. Genişce kapsadığı insanlar arasında islam dinine inanmayanlar da bulunabilir. Mümin (مؤمن) islam dinine inanmayanları da kapsar.

 

Müslim (مسلم) islam olmuş insanlar, bireyler demektir. Haliyle islam dini ölçülerinden uzaklaşamaz ve islam dini ile iyonik bağ yapar. Kapsadığı insanlar islam olanlar ile sınırlıdır. Siyasi yelpazesi dardır ve merkeze yakınsaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...