Jump to content

NİSA - 23 ve TORUN ile EVLENMEK !


Recommended Posts

  • İleti 134
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Şimdi, experimental yazdı:

Kutsal kitaptada  ensest ilişki var.

Hristiyan mezhepleride  Kutsal kitaplarına uymayan   kurallar çıkartmışlar.

Kardeş birincisi ben Hristiyan değilim.Ateistim.

İkincisi evet ensest ilişki var ama Hristiyan ve Yahudiler Lut'un yaptığını günah sayıyorlar zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 saat önce, Tatarka yazdı:

Bu konu biraz ilginç.  Torunu yazmıyor diye, torunu ile evlenmek serbesttir diye bir çıkarım yapmak doğru mu acaba ? yok. bu kadar da sapıklık  yoktur galiba... ???

Hadis ve geleneklerle birlikte değerlendirdiğimizde en azından bu konuda bir sapıklık yoktur.
kötü olanı belirlerken hadisleri ve gelenekleri dikkate alıyorsak, elbette bu konuda da dikkate almalıyız.

Ancak bu ayette yine de çok ciddi sorunlar var ;

1-) Üvey kızlarla ilişkiyi normalleştiriyor. 
2-) Sadece erkeklere hitap ediyor. 
3-) Bunları tek tek detaylarıyla belirtirken, dedeleri/nineleri ve torunları unutmuş olması da vahim bir hatadır.

Sonuçta, bu dinin cahil insanlara ait olduğu bir kez daha onaylanmış oluyor.
 

       

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

 Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki esirgenesiniz.Hucurat 10

Müslümanların kendi aralarında evlenmeleri  haramdır.İnsan kardeşleriyle evlenir mi?Müslümanlar bir an önce,kardeşleriyle evlenmeyi bırakmalı,kardeşleriyle ilişkiye girip çocuk yapmamalıdırlar,bu haram içeren günahkar eyleme son vermelidirler.B)

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 08.11.2016 at 15:09, Tatarka yazdı:

Torunu yazmıyor diye, torunu ile evlenmek serbesttir diye bir çıkarım yapmak doğru mu

Değil tabii. Sorun torun nikahlamanın serbest olması değil. Sorun haram olanları tek tek saydığı halde torunu saymanın unutulmuş olması. Yoksa kıyas ile bu haramlık çıkarım yapılır. Çocuğu ile çocuğunun çocuğu aynıdır.

Ama hala ve teyzeyi ayrı ayrı belirten bir listede torunun da sayılması gerekirdi. Çünkü hala ve teyze demeye de gerek yoktu. Çünkü ha babanın ha annenin kardeşi. Onu ayrı ayrı belirttiysen torunu da söylemek zorunda olursun, unutmayacaksın!

Çıkan ders, kural yazmak öyle cahil çöl yağmacılarının becerebileceği iş değil. Böyle incelikler var, unutma hata yapma lüksü yok. 

Bir diğer sorun, cinsiyet ayrımcılığı. Adamlara haram kadınları sayıyor. Cinsiyet söz konusu etmeden bir insana haram olanlar sayılması gerekirdi. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Söz konusu Kuran pasajının şöyle olması gerekirdi:

"Ebeveyniniz, onların ebeveyni, çocuklarınız ve onların çocukları ve eşleri, kardeşleriniz ve onların çocukları, ebeveyninizin kardeşleri, eşlerinizin ebeveyni ve çocukları ile aynı anda iki kardeş eş size haram kılınmıştır."

Bu tanımlamayı da dikkatle yeniden gözden geçirip iyice düşünmek ve eksik kalan bir şey var mı iyi bakmak lazım. Tartışılması, son bir karara bağlanması lazım. Bir kural koymak öyle sıradan üstünkörü yapılacak iş değildir bu cahil çöl yağmacılarının yaptığı gibi. Enine boyuna iyice düşünülüp tartışılıp karara bağlanacak. Boru değil, kural koyuyorsun.

Kuran'da yazan asla kabul edilemez. Torunu unutmuş, bir kere tanım dediğin eski deyişle "efradını cami, ağyarını mani" olması lazım. Yani hiç bir benzeri dışarda bırakmayıp hiç bir farklıyı içermemesi gerekir.

Diğer hatası söylediğim gibi cinsiyet ayrımı yapmış olması. Bir hata daha var. Süt akrabalığı diye bir uyduruk kavram ortaya atması. Böyle bir şey olamaz. Bu aptalca bir şey. İnsanlar aynı anne babadan doğmakla kardeş olurlar. Sizi bebekken emzirdi diye bir kadın da anneniz olmaz. Annenizin sütü yetmemiş, komşu kadın sizi emzirmiştir. Vaaay süt kardeş oldunuz, komşunun çocuğu ile evlenemezsiniz! Bu saçma sapan bir şey. Aptalca yani...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamın insanlığa yaptığı kötülüklerden basit olanı bu. Kadınlara sütleri yetmediği zaman çocuklarını emzirmek için başka kadınlardan yardım almayı sanki pek büyük önemli bir iş olmuş gibi göstermesi. Bundan bir şey olmaz yani, bundan bir şey olur sanmak aptallığın daniskası!

Daha büyük yaptığı kötülük, evlatlığı evlattan saymaması. Bu çok büyük bir kötülüktür. Anne babası ölen zavallı yetim ve öksüz bir çocuğu bir daha ömründe kimseye anne baba diyememeye mahkum etmiştir. Ne olurdu bu zavallı çocuk bir adama baba, bir kadına anne diyebilse, kıyamet mi kopardı vicdansız alçaklar!

Tikinizin keyfi için, herifin teki evlatlığının karısına göz koydu diye evlatlık kurumunu kaldırırken ne yaptığınızı ne bok yediğinizi hiç düşündünüz mü acaba! Allahınız yok ki bin türlü belanızı verse!

Ha neymiş, evde gerçek çocuğu olurmuş da bir de evlatlık alırmış da, bunun biri kız biri oğlan olurmuş, kardeş olmadıkları halde kardeş gibi bir arada dururlarmış, namahrem olurlarmış!

Ya ne kadar yoz, ne kadar banal, ne kadar odunsunuz be! Çocukken bırak zavallı yetim öksüz çocuk bir anne baba, varsa evde bir kardeş sahibi olsun. Zaten daha çok çocuğu olmayanlar evlatlık alır. Büyüdüğünde açıklarsın gerçeği, o senin kardeşin değil, biz de senin anne baban değiliz, seni anne babasız büyüme diye evlatlık aldık dersin yahu! O zaten er geç bunu öğrenecek.

Değer miydi milyonlarca çocuğu anne babası öldü diye bir daha kimseye anne baba diyememeye mahkum etmeye! Evlatlık kurumunu tik keyfi için niye kaldırdınız vicdansızlar! Hiç mi insanlık merhamet yoktu sizde!

Korkunç yani, islam evlatlık kurumunu kaldırıp besleme, yanaşma kültürünü getirmiştir. Şunu alıp besleyelim, büyüdü mü kütür kütür çıtır çıtır olur bu diye yanaşma mı alınır pislik mendeburlar. Hayır yahu bu büyüyünce zaten öğrenecek gerçeği, ama çocukken birine anne baba diyebilse, öksüz yetim ezik yaşamasa kıyamet mi kopardı pis herifler! Yani gerçekten de allahınız olsa da bin türlü belanızı verseydi!

Kepazelik yahu, allah biliyordu senin evlatlığının karısında gözün olduğunu ama çekiniyordun, allah çekinmene daha layıktı, sana onu nikahladık yazıyor yahu! Bu kepazelik göz göre göre Kuran'da yazıyor yahu! Bu nasıl olur, bu nasıl yazar inanılmaz ama yazıyor!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben Edip Yüksel'i anlayamıyorum. Kuran hem mucize olup hem ekleme çıkarma yapılabilen, yazarı torunu saymayı unutan bir allah nasıl olabilir? Eksik kusurlu allah revizyonlarına gidiyor bazı Müslümler ama, bu kadarı fazla değil mi? Bu çok eksik ve çok kusurlu bir allah varsayımı oluyor. Demişken o kadar, şuna cahil çöl yağmacısı deyivermeye ne kaldı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...
On 10.07.2015 at 23:25, Zavallı yazdı:

nisa-23: Diyanet İşleri: Sizlere, analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeşlerinizin kızları, kızkardeşlerinizin kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle gerdeğe girdiğiniz kadınlarınızin yanınızda kalan üvey kızlarınız ki onlarla gerdeğe girmemişseniz size bir engel yoktur, öz oğullarınızın eşleri ve iki kız kardeşi bir arada almak suretiyle evlenmek, -geçmişte olanlar artık geçmiştir- size haram kılındı. Doğrusu Allah bağışlar ve merhamet eder.

şimdi....

kimlerle evlenmek HARAM imiş tek tek saymış YÜCE ALLAH!!!!

ama insanın kendi kızının yahut oğlunun ÇOCUKLARI YOK BURADA !!!!

allah bunları saymayı mı UNUTMUŞ ???

yoksa torunu ile bi insanın evlenmesi HELAL midir ?

ne dersiniz ey ahali ??

:D

Sende olsan unutursun kardeşim o kadar gezgen yıldız yer gök uğraşıken unutur tabi bunda ne var:lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...