Jump to content

ABD'de GDO Referandumu


Recommended Posts

Konu eski ama ben yeni öğrendim.

California'da 2012 yılında yapılan bir referndumda halka "gıda paketlerinin üzerine, içinde GDO'lu ürün olduğu yazılsın mı" sorusu soruldu. Cevap hayır.

Bu cevap medya çağında demokrasinin kesinlikle işlemediğinin açık kanıtıdır. Insanların beyin yönetimi ele geçirilmiştir. Sandıktan çıkan sonuçlar akıl ve irade ürünü değildir. Parası olan insanlar, istedikleri fikri sandıkta onaylatabilir. Tekrar ediyorum bu sonuç sandık demokrasinin bir sirk haline geldiğinin kesin kanıtıdır.

GDO çok tartışılan bir uygulama. Insanlar yiyip içtikleri ürünün içinde GDO bulunup bulunmadığını öğrenmekten nasıl vazgeçebilir? Böyle birşeye nasıl ikna edilebilirler? Bu dünyanın en saçma sonucu. Hırsıza oy vermekten kesinlikle daha aptalça ve ahlaksızca bir davranış. Sen GDO'nun zararlı olmadığına inanabilirsin, ama bunu önemseyen insanların öğrenme hakkına karşı nasıl oy kullanabilirsin? Bu alçaklık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

GDO'nun aşılama yönteminin günümüzdeki versiyonu olduğunu anlatan bir video izlemiştim. Biliyoruz ki bazı meyveleri yahut sebzeleri yiyebilmek için aşılama yapmamız gerekiyor. Bu yöntem kesinlikle gerekli zira muzun aşısız ya da üzümün aşısız hallerini bilirsiniz. GDO için de bu yöntemin çok daha gelişmiş bir versiyonu olduğu ve sağlığa henüz bir zararının görülmediği söyleniyor. Yıllar sonra zararları meyana çıkarsa aynı sigaraya açtığımız türden bir savaş açarız. Bu güzel olur. Genetiği değiştirilmiş organizmaları birçoğumuz hali hazıra bünyelerimize almışızdır bile. Bekleyelim görelim. GDO yemek istemiyoruz diyenlerin çoğunun da konudan bihaber olduğunu ve yalnızca medyadan duyduklarıyla bir önyargıya kapıldıklarını düşünüyorum.

Bendeki genişliğe bak hele...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Genetiğinin bize ne etkisi var?Sonuçta sindirirken denatüre oluyor.

Bu konuda o kadar çok şey yazılıp çiziliyor ki..

Benim gibi konunun tekniğine uzak insanların kafasının karışmaması mümkün değil..

Kimi genetiği değiştirilmiş organizma, ki aslında çoğunlukla bahsedilen besindir, yenildiğinde zarar verir diyor..

Bir diğeri hayır efendim biz bugüne kadar bir zararını gözlemlemedik diyor..

Karşı taraf, ilk nesilde gözlemleyemezsiniz, çünkü etkileri çok yavaş oluyor.. Vs vs..

Neyse..Konunun uzmanları tartışıp bizi aydınlatırlar..

Fakat burada önemli olan şu; benim gibi cahile bile bahsi geçen referandumdaki soruyu sorsan evet yazılsın derim..

Çünkü...diye başlayıp neden yazılsın sorusuna bir sürü sebep söyleyebilirim..

Son söylediğim sebep ise GDO lu ürünün zararlı olabileceği ihtimali olur..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burada tartışmak istediğim şey, GDO'nun zararlı olup olmaması meselesi değil. GDO zararlı olmayabilir. Bunu tam bilmiyoruz. Zaten referandumda bu zararlı mıdır diye sorulmamış. Etikete yazalım mı, yazmayalım mı diye sorulmuş. Dünyanın birçok ülkesinde, GDO'nun varlığı etiketlere konuluyor. Önce bunu hatırlayalım. Peki bu embesil Amerikalılar niçin hayır yanıtı vermiş?

Diyelim ki sen GDO'nun zararsız olduğuna inanıyorsun. Bırak etikette yazsın. Alır afiyetle yersin. Bunu yemek istemeyen kişi de o ürünü almaz. Burada düşünce ve kanaat özgürlüğüne yılışıkça bir saldırı yok mu? Sana ne. Sen buyur ye, yemek istemeyene de bir şans ver. Sizin sandığınızın içine edeyim.

Halkın beynini istediği şekilde yönlendirebileceğine emin olanlar, bundan sonra her istedikleri saçmalığı referanduma sokup yasa haline getirebilir. Tayyo da aynısını yapmıyor mu? Eline kuran alıyor, ağlıyor, bağırıyor, çağırıyor her istediğini embesil sürülere ne olduğunu anlamadıkları halde onaylatıyor. ABD'deki bunun biraz nazikçe yapılmış olanı.

tarihinde Robespierre tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Soya Lesitini için, kanserojen ve bağışıklık sistemine zararlı deniliyor. Bu madde birçok market ürününde var.

Bir marka kullanılan soya lesitini için "genetiği değiştirilmemiş" diye not eklemiş. Şimdi bu notun bulunmadığı tüm ürünler kanserojen mi..?

Eğer öyleyse, az bir ticari kazanç için toplum sağlığına ihanet ediliyor demektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...