Jump to content

Meclis Başkanı Kahraman: Laiklik yeni anayasada olmamalı


Recommended Posts

Tek başıma ne yapabilirim?

Hiçbir şey..

300-500 kişi toplansak,eylem yapsak;ne olur?

Hiçbir şey..

Oy vermekten başka,bir seçeneğimiz var mı?

Yok..

O zaman böyle bir durumda cumhuriyetin bekçisi asker devreye girmeli..Eğer asker devreye girmezse ve ülkede bir iç savaş filan çıkarsa,o zaman benim gibi insanlar kiminle savaşacak?!

Durum çok çok vahim..

Ben 10 senedir darbe yapılmasını bekliyorum ama asker şeriatçılara/emperyalistlere gerçekten teslim olmuş durumda..

Bu kişi bu lafı edemez arkadaşım..Bu laflar kabul edilemez..Bu kişi bu lafı,muhalefet partilerinin sığlığı,askerin kendilerine teslimiyeti sayesinde yapabiliyor..Yani bu laf sadece söyleyene ait değil..Bu lafın arkasında yok olmak üzere olan bir ülke var..

Bu saatten sonra ya darbe,ya savaş..Başka bir yol yok..

Yani,Tayyip'e biat etmiş askerden darbe beklemekten başka bir seçenek yok önümüzde..Bir umut bekliyeceğiz,yoksa savaşacağız..Kiminle savaşacaksak artık..!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu lanet söylem üzerine konu açmak için girdim şuan foruma, analiz'in önceden haberi olmuş.

Türkiye Cumhuriyeti'nin meclis başkanının önerisine bakarmısınız? Bu adam ihraç edilmeli, hakkında yasal işlem yapılmalı. Sen bu cumhuriyetin meclis başkanısın adi herif! Bu ülke bu ilkelere bağlı yaşıyor.

Şeriat gelecek bu ülkeye, zemin hazırlanmıştı, uygulamaya geçtiler. Bunlara dur diyecek bir muhalefet yok evet, ordu da yok lanet olsun.

Peki bu yobazlar ne isterse o mu olacak? Devlet artık kendi işlerini yapmıyor, halkı istediğikleri yöne doğru güdmeye başladılar. Ekonomi, sağlık, eğitim, bilim yok, savaş, işsizlik, tecavüz, pedofili, terör, yolsuzluk ve her türlü pislik var bu ülkede. Bu sorunları çözmek için hiçbir adım atılmıyor, işi gücü bıraktılar islamlaştırmak için efor sarfediyorlar, tek gündem islam olmuş ve cumhuriyet karşıtı çalışmalar.

Biz de halk olarak ya susup istemediğimiz şekilde yönetilmeye boyun eğeceğiz ya da ordunun muhalefetin yapamadığını yapmak için birlik olacağız.

Bu geri kafalı ortadoğu özentisi şeref yoksunu insan, bu cumhuriyetin ilkelerini yok etmek istediğini dile getirmeyi bırakın aklının ucundan geçirememeli.

Ne olacak sizce? Halk tarafından bir ayaklanma başlar mı böyle bir anayasa onaylanırsa?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Haklı sayılır. Laikliği hak eden bir devlet de yok, halk da. Kalksın madem. Olsun bitsin. Sanki var olan haliyle laiklik uygulanıyor mu? Mesele orda yazıp yazmaması değil. Mesele insanların nasıl düşündüğü. Ve ben düşünebilen bir halk görmüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne olacak sizce? Halk tarafından bir ayaklanma başlar mı böyle bir anayasa onaylanırsa?

Kucağımda birbuçuk yaşındaki kızımla apartmanın önüne çıkmıştım. 40 küsur Antalya sıcağı. Bebeğe güneş aldırmak için dışarı çıktım ve bebek çıplaktı. Bu durumu gören Komşu kadının söylediği :

-Aaaaaa ; günah günah , o bebek kız. kız çıplak olmaz !!!!!!!!!!!!!!! aktrol kafası! ne de olsa ülkenin yarısı bunlardan !!!

Şimdi diyeceğim ; valla ülkemizde bu tarz süper cahil insanların çoğunlukta olduğunu düşünüyorum... Bu ülkede ayaklanma olarak hatırladığım bizim memleket Zonguldak'ın, ankaranın üzerine yürümesi; tabi o zaman çocuktuk !!!

Bizim büyüklerimiz,4 Ocak 1991’de Zonguldak’ta 100 bini aşan kitleyle siyasal iktidarın değişmesine ,Özal denen burjuva liderinin devrilmesine sebep olan, Ankara yürüyüşünü gerçekleştirmişlerdi. (edit: babam da bir madenciydi ve bu sebepten 40 yaşında vefat etti) ...

Bu halktan bişey olmaz... Askeriyede sağlam adamlar var ama, güçleri yok ... Üç beş gösteri olur ancak...

http://marksist.net/Bellek/Cem%20Keskin-%20Zonguldak%20Madencilerinin%20Grevi%20ve%20Buyuk%20Ankara%20Yuruyusu.htm

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zaten ne zaman laik olmuşuz ki gerçek anlamda?

Korkmayın, ülkede milyonlarca aleviyi katletmedikleri sürece güvendeyiz. Aleviler var oldukça Atatürkçülük de hep var olacak. Eninde sonunda bunu yaşayacaktık zaten. Artık iç savaşın vakti geldi. Atatürk'ün dediği zaman yaklaşıyor.

Yine de şerefsiz askere ana avrat sövmeden edemeyeceğim. Şerefsizler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Geri vites geldi

TBMM Başkanı Kahraman, laiklikle ilgili sözlerinin şahsi düşünceleri olduğunu söyledi ve ekledi: Laikliğin tarifi ve tatbikatı yeni anayasada olmalı.

http://www.ntv.com.tr/turkiye/meclis-baskani-kahramandan-laiklik-ile-ilgili-yeni-aciklama,ET9njByV7kecnANrPn6Hzw

tarihinde analiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Laikliğe, Atatürk'e dokunamayacaklarını kendileri de biliyorlar, bu güçlerinin olmadığını da çok iyi biliyorlar. Bunlar sadece ufak yoklamalar, alıştırma girişimleri.

Eğer kendilerinde bu gücü görseler, hiç vakit kaybetmeden şeriatı ilan ederlerdi şimdiye kadar.

Hala daha biz güçlüyüz. Ama gelecek ???

Link to post
Sitelerde Paylaş

Laiklik dinsizlik demek değil.

Laiklik devletin bütün dinlere eşit uzaklıkta olması demek....

TC'nin laik bir anayasası olmaması, TC'nin bir dini olması anlamına gelir.

Tabii o din İslam olacaktır.

Bu durumda devlet kendi dinini koruyacak ve geliştirecektir.

Bütün kanunların temelinde dinsel ilkeler yer alacaktır.

Ben böyle bir Türkiye hayal edemiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

osmanlı ocakları başkanı, " Laikliği alın gidin bu ülkeden" dedi. bunların amacı ilk günden belliydi, 15 yıl zor sabrettiler, anlıyorum ben açıkcası. islam demek hırsızlık demek her açıdan, 21nc yüzyılda da böyle, 6nc yüzyılda da öyleydi. islamın kurulumundaki telellerden itibaren müminlerin çalıntı bilgiye sahip olduklarının engin kanıtları var. deneysel ve deneyimsel bilgiyi islam üretebilecek olsa diğer 52 islam ülkesi bunu başarabilirdi. 53nc ülke Türkiye islami anayasa ile yönetilince, diğer 52 ülkeden artımsal hiçbir şey elde edemeyeceğini bile bile niçin islami anayasa istediklerinin açıklaması, kendi saltanatlarını sürdürme arzularında yatıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...