Jump to content

Tüm yönleriyle Şeytan Ayetleri ~ Garanik Olayı


Recommended Posts

Bu derlemeyi ben hazırladım , daha önce de bazı forumlarda paylaşmıştım ancak konunun sürekli ateistlerce gündeme getiriliş tarzı her konuda olduğu gibi subjektif olduğu için bu forumda özellikle paylaşma gereği duydum. Sayın (gerçi saygı duymuyorum) bay/bayan mürted, lütfen bu makaleyi okumadan ‘Şeytan Ayetleri/Garanik’ konusunda tam bilgiye sahip olduğunuzu iddia etmeyiniz.

(Çeşitli Ehl-i Sünnet alimlerinin reddiyelerinden derlenmiştir.) Müslümanlar kendi aralarında dayanışmaya pek yanaşamıyor ama isteyen müslüman, bu yazıyı çoğaltabilir.

ŞEYTAN AYETLERİ -DİĞER İSMİ- GARANİK OLAYI:

14 farklı lafızda söylenir:

1)Tilke’l-garaniku’l-ula ve inne şefa’atihunne li-türteca

2)İnne şefa’atihunne türteca

3)Ve inne şefa’atihunne li-türteca ve inneha le-ma’a’l-garaniki’l-u’la

4)Tilke’l-garaniki’l-u’la minha’ş-şefa’atu türteca

5)Ve inne-hunne’l-garaniku’l-u’la ve inne şafa’ate hunne le-hiye’l-leti türteca

6)Tilke’l-garaniku’l-u’la ve şefa’atühunne türteda ve mislühunne la yünsa

7)Tilke izen fi’l-garanikı’l-u’la tilke izen şefa’atühunne türteca

8)Tilke’l-garanikatu’l-u’la ve inne şefa’atühunne türteca

9)İnnehunne le-fi’l-garaniki’ı-u’la ve inne şefa’atühunne le-türteca

10)İnne tilke’l-garaniku’l-u’la minha’ş-şefa’atu türteca

11)Tilke’l-garaniku’l-u’la min(hunn)e’ş-şefa’atu türteca

12)İnnehunne’l-garaniku’l-u’la

13)Ve hiye’l-garaniku’l-u’la şefa’atühunne türca

14)Ve inne şefa’atüha le türca ve inneha lema’a’l-garanikı’l-u’la

………

Çağımızın en büyük İslam düşmanı Turan Dursun şöyle yazmış:

"Peygamber Mekke'de iken Necm suresini okuyordu, Lat'ı, Uzza'yı ve bir öteki, üçüncü (put) olan Menat'ı gördünüz mü ?" diyen yere gelince şeytan, peygamberin diline şunu atıverdi

"İşte bunlar, yüce turnalardır. Şefaatleri de elbette ki umulur." Bunun üzerine putataparlar:

"Muhammed daha önce değil, bu gün tanrıçalarımızı iyi sözlerle andı!" dediler.

Yine bunun üzerine Peygamber secde etti ve onlar da secde ettiler. İşte bu nedenle de Tanrı şu ayeti indirdi:

"(Ey Muhammed!) Senden önce hiçbir peygamber yoktur ki, şeytan onun okudukları arasına, bir şeyler katıp bırakmasın. Tanrı, şeytanın bıraktığını bozar, kendi ayetlerini güçlendirir. Tanrı bilendir, hikmetlidir." (Hacc suresi, ayet:52) (Anlatan Peygamberin arkadaşları: Abdullah İbn Abbas'ın da içinde olduğu bir topluluk. Kaynak: Süyuti, İbn Hacer)

Bu konuda uzun söze gerek yok. İslam dünyasının en büyük uzmanlarından Suyuti ve İbn Hacer "hadis"i sağlam ve olayı gerçek kabul ediyorlar. Süyuti'de, İbn Hacer'de hangi hadisin sağlam, hangisinin çürük olduğunu en iyi bildikleri İslam dünyasında kabul edilegelmiş uzmanlardır. Ve bunlar için de "dinsiz, İslam düşmanı" suçlaması yapılamaz.

(Turan Dursun'un alıntısı bitti.)

Reddiye :

1- İslam dini ateistlerce eleştirilemez. Çünkü her din, kendi içinden bakıldığında anlaşılabilirdir. Her din kendi içinden bakıldığında tutarlıdır. Dolayısıyla Şeytan Ayetleri/Garanik konusunda, konuya dinin içinden, İslam’ın içinden bakma zorunluluğu vardır. Çünkü Şeytan Ayetleri konusundaki tüm dokümanlar İslamidir. Hadislere de İslam’ın içinden bakılarak hüküm verilmelidir. Bir Hadisin gerçek anlamda neyi anlatmak istediği, ancak İslam’ın içinden bakılarak anlaşılabilir. İşte bu noktada mihenk taşı Kuran-ı Kerim’dir. Kuran-ı Kerim ile çelişen durumlar dinde hüccet olamazlar.

2- Suyuti ve İbn Hacer isimli hadis tasnifçileri, bir arşiv uzmanı gibi arşivlemeye layık gördükleri her belgeyi, o belgeleri kendi uzmanlıkları açısından değerlendirecek araştırmacılara ulaştırmayı esas almışlardır. Bunun faydaları tartışılmamakla beraber bazı rivayetlerin temel kriterlerin bazısına başvurulmadan –mesela rivayetin Kuran’daki kesin bir delille çelişmemesi- alınması, sahih hadislerin ve ona bağlı olarak dinin bütünü üzerinde kuşkular uyandırmaya çalışan mürtedlerin eline koz vermiştir. Muhakkik alimler, Garanik gibi rivayetlerin sabit olmadığını, daha doğrusu batıl olduğunu dikkate almaksızın akli ve nakli müdafaada bulunmuşlardır.

3- Alıntıda sadece tek bir isim veriliyor: Abdullah İbn Abbas. Başka isim de olsaydı onlar da alıntıda anlatılır , Turan Dursun (bundan sonra T. D. olarak yazılacaktır) onun ismine de yer verirdi. Hadisin içerdiği kapsam açısından oldukça büyük bir kesim insan tarafından aktarılagelmesi ve bunun oldukça yaygınlık kazanması gerekirken, büyük bir topluluk içinde meydana geldiği söylenen olayın şöhret bulmayıp sadece bir tek kimse tarafından rivayet edilmesi, o hadisin uydurma olduğunun işaretidir. Ayrıca, tek kişinin rivayeti, itikadi konularda da muteber olmaz.

4- Hac Suresinin 52. Ayeti ve onu takip eden ayetlerinin açıklaması şöyledir: Yukarıda alıntıda geçen “(Ey Muhammed!) Senden önce hiçbir peygamber yoktur ki, şeytan onun okudukları arasına, bir şeyler katıp bırakmasın.” Cümlesindeki ‘ila iza temenna’ lafzı iki anlama gelir. I-Kalbin temennisi II-Okumak. T. D. ikinci anlamı esas almıştır. Biz iki anlamı da esas alarak Hacc suresindeki ayetleri değerlendirelim:

I-(birinci anlamın tefsiri: )Yüce Nebi ve Resuller, kavimlerinin şirkin karanlığından çıkarak, tevhidin nuru ile hidayet dairesine girmeleri, Şeriat ile şifa bulmaları gibi ARZUDA bulundukça , şeytan , nebi ve resullerin yoluna birçok şeyler ilka etmiş, kendileriyle gayeleri arasına birtakım müşkilat ve manialar koymuş, insanların kalplerine vesvese verip şüphe sokarak İlahi ihsan ve lütuf olan akıl ve sezgi kuvvetinden faydalanmayı kendilerinden gidermiş, insanlar da bu şüphe ve vesveselere tabi olarak resul ve nebilere karşı çıkmışlar ,taşkınlık yapmışlar, lakin Cenab-ı Allah, dilediğini yapan olması nedeniyle er-geç şeytanın insanlara ilka ettiği birçok şüpheleri mahv ve izale etmiş, o maniaları ve müşkilatları kaldırmış, ayetlerini sağlamlaştırmış ve daima yerleştirip sabit kılmış, ayetlerine yardımcı olanlara da izzet bahşetmiştir.

II- (İkinci anlamın tefsiri : ) Habibim! Senden önce ne kadar nebi ve resul gönderdiysem, onların hepsi de ümmetlerine –Allah tarafından-bir şey söyledikleri yahut kendilerini hidayete sevkeden İlahi vahyi OKUDUKLARI vakit, onların karşısına birtakım fitneci ins şeytanları çıkarak; okudukları şeyi kastedilen manadan başka şekle sokarak onun söylemediklerini kendisine isnad ettiler, insanları ondan nefret ettirip uzaklaştırmak, onun davet ettiği yöne gitmekten çevirmek maksadıyla bu yalanları insanlar arasına yaydılar. Sonra Cenab-ı Allah hakkı sağlamlaştırıp açıklayarak batılı iptal ederdi. ….. Garanik olayı ile Hacc suresindeki ayetler arasında bir münasebet yoktur.

*

OKUDUKLARI :

Yukarıdaki alıntıda yer alan şu cümle: "(Ey Muhammed!) Senden önce hiçbir peygamber yoktur ki, şeytan onun okudukları arasına, bir şeyler katıp bırakmasın.” Cümlesindeki ‘ila iza temenna’ lafzı iki anlama gelir. I-Kalbin temennisi II-Okumak. T.D. ikinci anlamı esas almıştır. Yani “şeytan, peygamberin diline garanik cümlelerini atıverdi” (!) . Peki, Nahl Suresi ne buyuruyor: 99 . Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur. 100 .Onun zorlayıcı-gücü ancak onu veli edinenlerle, onunla O'na (Allah'a) ortak koşanlar üzerindedir. Hakka Suresi Resulullah için ne buyuruyor: 44 . Eğer o, Bize karşı bazı sözleri uydurup-söylemiş olsaydı. 45 . Muhakkak onun sağ-elini (bütün güç ve kudretini) çekip-alıverirdik. 46 . Sonra onun can damarını elbette keserdik… ….. Öyleyse Kuran-ı Kerim’e göre Resulullah (S.a.v.) böyle bir cümleyi söylememiştir. Kim söylemiştir?

Üç ihtimal vardır :

1-Garanik sözleri, şeytanın sözleridir. Şeytan Resulullah’ın sesine benzeyen bir sesle söyleyip, orada hazır bulunanlar, Garanik sözlerini Resulullah’ın sözü zannetmiş olabilir. CEVAP: Şeytanın sesi Hz. Peygamberin sesiyle aynı tonda olsaydı, şeytanda böyle bir kudretin var olduğuna inanılırsa; şeytan bu gücü kullanarak Hz. Peygamberin sesini taklit etmeye ve insanları saptırmaya daima teşebbüs edebilirdi. Oysaki Allah böyle bir fitneyi yaratmaz, böyle bir fitneye müsaade etmez. Çünkü Resulullah’ın söylediği her şeyde bu ihtimal sözkonusu olur, bu ise Şeriatın hepsinden güven ve itimadın kalkmasına sebep olur. Allah böyle bir fitneyi yaratmaz, böyle bir fitneye müsaade etmez. Fussilet Suresi buyuruyor ki : 42 . Batıl, ona önünden de, ardından da gelemez. (Çünkü Kur'an,) Hüküm ve hikmet sahibi, çok övülen (Allah)tan indirilmedir.

İkinci İhtimal: Garanik sözleri, Kureyş kafirleri tarafından söylenmiştir. CEVAP: Böyle bir şey olsaydı Resulullah’ın derhal bu şüpheyi izale ederek hak ve hakikati açıklaması ve o sözü söyleyen kişiyi kuvvetli delil ve sözlerle susturarak,o sözlerin -Kendisine ait olmayıp- o kafire ait olduğunu bildirmesi, üzerine vacip olur ve bu durum daha fazla nakledilirdi.

Üçüncü ve son ihtimal: Garanik sözleri kimse tarafından söylenmiş değildir,Resulullah Necm Suresini okuyunca Kureyş kafirleri surenin bazı lafızlarını Garanik sözlerine benzettiler, öyle zannettiler. Çünkü bazı kelimeleri, söylenen şeklin dışında vehmetmek, süregelen adetin gereğindendir. CEVAP: O da mümkün olamazdı çünkü Kuran’ın lafzına benzer lafz yazamayan müşriklerin Kuran’ın lafzı karşısında bu Garanik sözlerinin sefaletini ayırdetmeleri ve ayetleri Garanik sözlerine benzetmemeleri gerekir.

Geriye tek anlam kalmaktadır : yukarıdaki alıntıda yer alan şu cümle: "(Ey Muhammed!) Senden önce hiçbir peygamber yoktur ki, şeytan onun okudukları arasına, bir şeyler katıp bırakmasın.” Cümlesindeki ‘ila iza temenna’ lafzının birinci anlamı kalıyor geriye: I-Kalbin temennisi . Burada Hz. Peygamberin, müşriklerin ilahlarını metheden ayet nazil olmasını temenni etmesi –haşa- küfür olur ki bu da imkansızdır. Sonuç olarak Garanik vakasının, Buhari’nin sahih naklinden (tarihsel anlamda) sonra üzerine ekleme yapılmış, UYDURULMUŞ olduğu anlaşılmaktadır.

İsra Suresi de Garanik vakasına dayanak olamaz.
73 . Onlar neredeyse, sana vahyettiğimizden başkasını Bize karşı düzüp uydurman için seni fitneye düşüreceklerdi; o zaman seni dost edineceklerdi. 74 . Eğer Biz seni sağlamlaştırmasaydık, andolsun, onlara az bir şey (de olsa) eğilim gösterecektin. 75 . Bu durumda, Biz sana, hayatın da kat kat, ölümün de kat kat (acısını) tattırırdık; sonra Bize karşı bir yardımcı bulamazdın. …. “eğilim gösterecektin” buyuruluyor, Cenab-ı Allah’ın Rasulunu sağlamlaştırıp sebat ettirmesi sebebiyle müşriklere doğru ufak bir temayül bile göstermediğini haber veriyor. İsra Suresi de garanik vakasına dayanak olamaz.

Necm Suresi : 1 . Battığı zaman yıldıza andolsun; 2 . Sahibiniz (arkadaşınız olan peygamber) sapmadı ve azmadı. 3 . O, hevadan (kendi istek, düşünce ve tutkularına göre) konuşmaz. 4 . O (söyledikleri), yalnızca vahyolunmakta olan bir vahiydir. Şuara Suresi : 210 . Onu (Kur'an'ı) şeytanlar indirmemiştir. 211 . Bu, onlara yaraşmaz ve güç de yetiremezler. 212 . Çünkü onlar, (vahyedileni) işitmekten kesin olarak uzak tutulmuşlardır. … Bütün bu ayetler incelenirse, Garanik Vakasının rivayetinin ; (Hz. Peygamberin “Allah'ım! Ona kitabı öğret ve onu dinde fakih kıl" şeklinde duasına mazhar olan ) İbn Abbas gibi bir müslümana ait olması mümkün değildir. Peki bu olay olsaydı ne olurdu, yahudiler bunu müslümanların aleyhine bir delil olarak kullanacaklardı, eğer Garanik vakası olmuş olsaydı, bu felaketten daha büyük bir fitne düşünülemezdi. Bu vakanın olması mümkün olsaydı, düşmanların fitne ve fesat çıkarmaları için bundan daha şiddetli bir şey tasavvur edilebilir miydi? Halbuki bu kıssa hakkında ne inatçıların ağzından bir kelime çıkmış , ne de bu vaka sebebiyle bir müslümanın ağzı açılmıştır. O halde Garanik olayı, bir uydurmadan başka bir şey olamaz.

Hem nakil hem de akıl yoluyla bu iftira çürütülmüştür.

Cevap yazmak için hemen bu satıra bakma, yazının tamamını oku öyle cevap yaz ..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam dini ateistlerce eleştirilemez.

Neden? Arap putu çok mu kızıyor? Herife bak, bu aşağılık ve pislik arap dinini dokunulmaz kılacak aklınca. Kim takar sizlerin bu salakça laflarınızı?

Ateistler sadece senin aşağılık, rezil ve pislik dinini değil her dini eleştirir. Dinini dokunulmaz kılmaya çalışacağına eleştirilerden bir şeyler öğrenmeye çalış, aklını ve mantığını kullanmayı öğren, koyun gibi arapların peşinden gitme. Düşün!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Necm Suresi : 1 . Battığı zaman yıldıza andolsun; 2 . Sahibiniz sapmadı ve azmadı.

muhahaha.....

sayende bir garabet daha ortaya çıkmış oldu....

"SAHİBİNİZ" ne la ???

muhammet mi sahip insanlara ? allah mı ?....insanlar kimin kuludur ???

çok açık ki muhammet burada yine bir GAF yapmıştır....

NOT: ayrıca yıldızlar BATMAZLAR......batan yıldıza and içmek ancak olsa olsa TAŞ DEVRİ insanının yapacağı bir şeydir. !!!

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

muhahaha.....

sayende bir garabet daha ortaya çıkmış oldu....

"SAHİBİNİZ" ne la ???

muhammet mi sahip insanlara ? allah mı ?....insanlar kimin kuludur ???

çok açık ki muhammet burada yine bir GAF yapmıştır....

NOT: ayrıca yıldızlar BATMAZLAR......batan yıldıza and içmek ancak olsa olsa TAŞ DEVRİ insanının yapacağı bir şeydir. !!!

Sahip kelimesi burada günümüzde kullanılan anlama gelmiyor, arkadaş, dost, yoldaş anlamına geliyor mesela sahabe de bu köktendir cümlede kullanıldığın duruma göre eş, karı anlamına da gelir.

http://corpus.quran.com/qurandictionary.jsp?q=SHb#(53:2:3) Bu linkte kelimenin tüm türevleri var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ateistleri bu şekilde yola getiremezsiniz.

üstelik adamların zaten inanmadığı kitaptan(((((kurandan))) buraya ayet yapıstırman dahada komik.

konu sahibi sana şunu söyleyim.

bu forumdaki ateistleri kimse müslüman yapamaz.

ancak bir doktor profosör yada evren bilimci belki deist yapabilir.

tanrının varlığına inandırabilir ama müslüman yapamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu derlemeyi ben hazırladım , daha önce de bazı forumlarda paylaşmıştım ancak konunun sürekli ateistlerce gündeme getiriliş tarzı her konuda olduğu gibi subjektif olduğu için bu forumda özellikle paylaşma gereği duydum. Sayın (gerçi saygı duymuyorum) bay/bayan mürted, lütfen bu makaleyi okumadan ‘Şeytan Ayetleri/Garanik’ konusunda tam bilgiye sahip olduğunuzu iddia etmeyiniz.

(Çeşitli Ehl-i Sünnet alimlerinin reddiyelerinden derlenmiştir.) Müslümanlar kendi aralarında dayanışmaya pek yanaşamıyor ama isteyen müslüman, bu yazıyı çoğaltabilir.

ŞEYTAN AYETLERİ -DİĞER İSMİ- GARANİK OLAYI:

14 farklı lafızda söylenir:

1)Tilke’l-garaniku’l-ula ve inne şefa’atihunne li-türteca

2)İnne şefa’atihunne türteca

3)Ve inne şefa’atihunne li-türteca ve inneha le-ma’a’l-garaniki’l-u’la

4)Tilke’l-garaniki’l-u’la minha’ş-şefa’atu türteca

5)Ve inne-hunne’l-garaniku’l-u’la ve inne şafa’ate hunne le-hiye’l-leti türteca

6)Tilke’l-garaniku’l-u’la ve şefa’atühunne türteda ve mislühunne la yünsa

7)Tilke izen fi’l-garanikı’l-u’la tilke izen şefa’atühunne türteca

8)Tilke’l-garanikatu’l-u’la ve inne şefa’atühunne türteca

9)İnnehunne le-fi’l-garaniki’ı-u’la ve inne şefa’atühunne le-türteca

10)İnne tilke’l-garaniku’l-u’la minha’ş-şefa’atu türteca

11)Tilke’l-garaniku’l-u’la min(hunn)e’ş-şefa’atu türteca

12)İnnehunne’l-garaniku’l-u’la

13)Ve hiye’l-garaniku’l-u’la şefa’atühunne türca

14)Ve inne şefa’atüha le türca ve inneha lema’a’l-garanikı’l-u’la

………

Çağımızın en büyük İslam düşmanı Turan Dursun şöyle yazmış:

"Peygamber Mekke'de iken Necm suresini okuyordu, Lat'ı, Uzza'yı ve bir öteki, üçüncü (put) olan Menat'ı gördünüz mü ?" diyen yere gelince şeytan, peygamberin diline şunu atıverdi

"İşte bunlar, yüce turnalardır. Şefaatleri de elbette ki umulur." Bunun üzerine putataparlar:

"Muhammed daha önce değil, bu gün tanrıçalarımızı iyi sözlerle andı!" dediler.

Yine bunun üzerine Peygamber secde etti ve onlar da secde ettiler. İşte bu nedenle de Tanrı şu ayeti indirdi:

"(Ey Muhammed!) Senden önce hiçbir peygamber yoktur ki, şeytan onun okudukları arasına, bir şeyler katıp bırakmasın. Tanrı, şeytanın bıraktığını bozar, kendi ayetlerini güçlendirir. Tanrı bilendir, hikmetlidir." (Hacc suresi, ayet:52) (Anlatan Peygamberin arkadaşları: Abdullah İbn Abbas'ın da içinde olduğu bir topluluk. Kaynak: Süyuti, İbn Hacer)

Bu konuda uzun söze gerek yok. İslam dünyasının en büyük uzmanlarından Suyuti ve İbn Hacer "hadis"i sağlam ve olayı gerçek kabul ediyorlar. Süyuti'de, İbn Hacer'de hangi hadisin sağlam, hangisinin çürük olduğunu en iyi bildikleri İslam dünyasında kabul edilegelmiş uzmanlardır. Ve bunlar için de "dinsiz, İslam düşmanı" suçlaması yapılamaz.

(Turan Dursun'un alıntısı bitti.)

Reddiye :

1- İslam dini ateistlerce eleştirilemez.

Bold yaptığım yere kadar güzel güzel geldim, o cümleyi okuduktan sonra gerisine bakmadım.

Son söyleyeceğini ilk söylemeseydin iyiydi. Vaktim vardı, okuyacaktım valla.

İslam dini ateistlerce çatır çatır, hem de oldukça etkin biçimde eleştiriliyor, hatta yerin yedi kat dibine her gün yüzlerce kere sokulup sokulup çıkartılıyor arkadaşım.

Siz bu hakkı vermişsiniz, vermemişsiniz, hiç etkilemiyor... Hiç...

Link to post
Sitelerde Paylaş

katil pislikler. turan dursunu öldürsüğünüz yetmedi, mirasına da saldırıyorsunuz. sapık peygamberiniz gibi, işiniz gücünüz zorbalık. ABD, İsrail vb anladığınız dilden konuştuğunda ise ağlamaya başlıyorsunuz. ağlamanız boşuna. kökünüzü kuruturlarken televizyondan zevkle izleyeceğiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu 1. Reddiye nedir ?

İslam dini ateistlerce eleştirilemez. Çünkü her din, kendi içinden bakıldığında anlaşılabilirdir. Her din kendi içinden bakıldığında tutarlıdır.

Şimdi her din diye birşey yok. '' Namaz , Oruç, Sünnet'' gibi olaylar başka dinlerden. Tesettür artık bilindiği gibi Sumerlilerden alınma.

Ve daha da çoğaltabiliriz.

Sadece Müslümanlık değil, tek tanrılı diller çok tanrılı dillerden birşeyler almışlar.

Bu yazıyı 1876 yazamazdım , 5 vakit de namaz kılardım babam gibi ama sene oldu 2016 işler değişti. Artık dinlerin tarihsel serüvenini biliyoruz.

Tanrı yok diyebilmek öyle kolay olmadı ama tanrı yok dediğimde de zil takıp oynamadım. Hem yalanlara hem de olmamasına çok üzüldüm.

Dinler tartışılırken her dini kendi içinde sorgulama gibi bir kural olamaz. O zaman hiç birşeyi kökenine inemeyiz ve bir hayvan gibi öğretilen bir hareketi tekrar ederiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sadece o hadis değil bir de ''Buhari hadis no: 555'' var.

Riva: ABDULLÂH İBN-İ MES`ÛD

Başlık:NECM» SÛRESİNDEKİ SECDEYE DÂİR ABDULLÂH İBN-İ MES`ÛD RİVÂYETİ

Hadis:Şöyle demiştir: Nebiyy-i Ekrem salla`llâhu aleyhi ve sellem Mekke`de (iken) ( ë aÛävá = Ve`n-Necm) sûresini okuyup bu (sûre-i şerîfe) nin sonunda secdeye vardı. Berâber olanlar da (mü`min ve müşrik) hep secdeye vardılar, yalnız bir ihtiyar (herif varmadı ki, o da) bir avuç çakıl veya toprak alıp alnına götürdü ve: "Bu kadarı bana yeter" dedi. İşte o kimseyi sonra (Bedir`de) kâfir olarak katlolunmuş gördüm.

Tabii senin ''reddiye no:1'' saçmalığına diğer arkadaşlar gerekli cevabı yazmışlar, daha fazla birşeye gerek yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamamen insan uydurması şeyler

cezayakın2 ;

daha yenisin.

çünkü insanları imana getirecek olan yegane (tek) gücün Allah olduğunu bile bilmiyorsun.

benim elbette gücüm yok ateistlerin de bana karşı gücü yok...

dolayısıyla iddialı konuşma sınırını bil

Bahsettiğin şeyler tamamen insan uydurması.

Link to post
Sitelerde Paylaş

cezayakın2 ;

daha yenisin.

çünkü insanları imana getirecek olan yegane (tek) gücün Allah olduğunu bile bilmiyorsun.

benim elbette gücüm yok ateistlerin de bana karşı gücü yok...

dolayısıyla iddialı konuşma sınırını bil

İslam dini ateistlerce eleştirilemez demişsin.

Kim eleştirecek islam dinini?

Modacılar mı,sinemacılar mı,..

Tabi ki biz eleştireceğiz.

Bizlerin çok da şeyinde değil dininiz,

ama sen ve senin gibi ahmakları uyandırmak için eleştiriyoruz.

bu foruma gelip tebliğ yapmanın bir anlamı yok.

Allahın palavra olduğunu ve kuranı cahil arapların yazdığını biliyoruz.

Sonuca gelirsek, geldiğinde forumdaki mesajları oku,aydınlan,

en azından ömrünün kalan bölümünü ahmak olarak geçirmezsin.

Hayır ben ahmak olarak kalacağım,tebliğe devam diyorsan

sana buradan ekmek çıkmaz,

allahını da ,peygamberini de ,kuranını da al git...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Turan Dursun'un intikamı mutlaka alınacaktır.Oyle değerli bir şahsiyeti katleden kopeklerin dini olan Islam denen rezilligi,isi gucu peygambere karı ayarlamak olan o kadın düşmanı ırkcı ayrımcı psikopat zuppe tanrı bozuntusunu her gun yerin dibine sokacam.(ahzab50).gibi. Yok olmaya mahkumsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kurana inanmayan bir topluluğa kurandan ayet gösteriyorsun.

O zaman ateist arkadaşların da boyundan büyük işlere girişip , bir müslüman gibi Kuran'ın içine girerek Şeytan Ayetleri diye başlık atmasınlar.

İnanmadıkları bir din hakkında üzerine vazife olmayan işlere girmesinler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

O zaman ateist arkadaşların da boyundan büyük işlere girişip , bir müslüman gibi Kuran'ın içine girerek Şeytan Ayetleri diye başlık atmasınlar.

İnanmadıkları bir din hakkında üzerine vazife olmayan işlere girmesinler.

inanmamamızın sebebi sence ne olabilir ?...

farklı olmak için yahut iş olsun diye mi inanmamazlık yapıyoruz sence ?

ayrıca sana göre biz gökten zembille ATEİST olarak mı indik ?..

dininizi sizlerden çok daha iyi bildiğimiz kesin...

kaldı ki içimizde zamanında imam olan belki de müftü olan bile var...

Link to post
Sitelerde Paylaş

O zaman ateist arkadaşların da boyundan büyük işlere girişip , bir müslüman gibi Kuran'ın içine girerek Şeytan Ayetleri diye başlık atmasınlar.

İnanmadıkları bir din hakkında üzerine vazife olmayan işlere girmesinler.

mikrop gibi her yere ve her şeye bulaşıyorsunuz. kendi kendinize ibadetinizi yapıp inancınızı yaşasanız, bizim de umrumuzda olmaz. sizden olmayanların da hayatlarını etkilediğiniz, zorba olduğunuz için bizim üzerimize vazife oluyor. ilkel ve vahşi dininiz tükenmeye mahkum. insanlık ve medeniyet kazanacak.
Link to post
Sitelerde Paylaş

O zaman ateist arkadaşların da boyundan büyük işlere girişip , bir müslüman gibi Kuran'ın içine girerek Şeytan Ayetleri diye başlık atmasınlar.

İnanmadıkları bir din hakkında üzerine vazife olmayan işlere girmesinler.

Baş üstüne, başka arzunuz da var mı?

Bak dostum, eninde sonunda, kısa zamanda yahut uzak zamanda, farketmez..

Öğreneceksiniz...

Kitabınızın sadece bir insan ürünü olduğunu,

Sizden olmayanların hayat tarzına karışmamayı,

Onları tehdit etmemeyi,

Dininizin diğer sayısız dinlerden hiçbir farkı olmadığını,

Tanrınızın sağır, kör ve dilsiz olduğunu,

Onu konuşturanların Sizin gibi etten kemikten bireyler olduğu,

İnancınıza yapılan eleştirileri hakaret olarak algılamak yerine üzerinde düşünmeyi,

vs.

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...