Jump to content

Tayyip gidici mi


Recommended Posts

O seçim seçim değildir. Önemli seçim / laiklik kuralları ihlal edildiği bir de dinci/muhafazakar kesim devlet tarafından desteklendiği için bu hale geldi.

- Kömür dağıtımı, iş bulma vs gibi şeyleri bitirsen.

- gerçek basın özgürlüğü getirip, dinci kanala muhalefet olacak Gazete / TV'yi serbest bırakırsan.

- Her türlü laik olmayan eğitimi yasaklarsan,

- Seçim barajını da düşürürsen.

(tabi diğer modern devlet yönetimi geleneğine uymayan bütün uygulamaları da sonlandırırsan)

Oylar ilk etapta %30'a filan düşer, bir süre sonra %10'lara kadar gerileyip tarihsel bir konu olur. Seçim barajı dedim, halka yönelip oy alabilen halkçı partiler filan olması gerekecek, bunun için de "oyum boşa gidecek" korkusu olmayacak. İkinci en büyük bela maalesef liberallerdir. DYP/ANAP dönemlerinde halka çok kazık attılar, onun da acısını yaşıyoruz.

Popülizm gerçekte bir halk ayaklanmasıdır. Tek farkı Burjuva kesimi yerine orta-sınıf, entelektüel kesim (burjuva kesimiyle birleşerek) saldırıyorlar. O da siyasetçinin çözeceği iştir, tabi bu dediğin koşullar, yargı bağımsızlığı filan da iyice sağlanıp yerine oturtulduktan sonra.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

 A Haber sunucusu Erkan Tan, önce allah'a dua ediyor, ardından Sezgin Tanrıkulu'na sövgü...
Erkan Tan; "Merak ediyorum, (CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu) hangi organınla düşünüyorsun"

 

Erkan Tan gibi akp seçmenlerinin sayısı 23.867.411 kişi. 16 nisanda 25 milyon akp'liye ulaşır bu sayı. Dolayısıyla Haci'ye katılıyorum, Tayyip seçimle veya darbe ile gideceği olası değil. Ancak eceli ile ölürse gider.

 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

AKP'nin kurmayları avrupa birliğine katılmaya istekli iseler, akp seçmeni de istekli, değilseler, seçmenleri de isteksiz oluyorlar. AKP bu açıdan çok şanslı bir parti. AKP kurmayları, bizi seçenlere biz ne deriz, nasıl hesap veririz kaygıları taşımıyorlar. Niye taşısınlar ki, her aldıkları karar, bir önceki kararları ile çelişse bile seçmenleri tarafından destekleneceklerine eminler. 2016'nın sonlarında Binali Yıldırım pedofili yasa tasarısı için harıl harıl çalışırken adama hak verdiler ve destekleyici mesajlar yazdılar. Sonra pedofili yasa tasarısı iptal edildi ve akp seçmenleri Binali'ye yine hak verdiler ve tekrardan destekleyici güncel mesajlar yazdılar. Ne ayağına böyleler, neyi esas alıp almadıklarını ben anlamıyorum şahsen. Psikolojik olarak aslında akp seçmenlerinde, akp'ye yakın durarak, akp'yi sahiplenerek güce yakın olmanın tadına varıyorlar diye tahmin ediyorum ama bilemiyorum yine de. Kendilerini akp'ye adayınca, güce sahip oldukları yanılgısını yaşıyor olabilirler veya kendilerini değerli bir amaca feda ettikleri hissini duyuyorlar kendilerinde. AKP'nin siyasal gücünü benliklerinde hissediyor olabilirler ama akşam yemeği menülerindeki makarna, patlıcan, yoğurt, çorba, ertesi günü pilav, nohut, salata, çorba çeşit döngüsünü kıramıyorlar ve oturdukları ev kira. Hanımları kira için çalışıyor, kendileri mutfak için. Biriktirecek paraları olmuyor. Belki de bu noktada kendilerini teselli etmek için güce yakın olmak, güce sahip oldukları yanılgısını yaratıyor bu onlarda.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...