Jump to content

TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ YALANI


Recommended Posts

Türkiye'de Tayyip iti ile demokrasi olması imkansızdır arkadaşlar. Kendimizi aldatmayalım. Sorun Atatürk ilkelerini savunmak bile değil benim görüşüme göre. Sorun onlardan çok daha derin. Sorun demokrasiyi korumaya yemin eden yalancı ve hain bir Cumhurbaşkanının bu yeminini yerine getirmemesi ve demokrasiyi koruma adına ülkemizi orta çağın karanlıklarına sürüklemeye çalışmasıdır. Bu ironiye bir yerde son vermemiz gerekiyor. Darbe ile demokrasi nasıl aynı cümlede yer almamalı ise, Tayyip iti ile demokrasi de aynı cümlede yer almamalı. Türkiye'nin demokrasi sorunu yok arkadaşlar. Türkiye'nin Tayyip sorunu var. Bu sapık paranoyak, sahte diploma ile halk tarafından hak etmediği bir mevkiye atanmayı başaran, şeriatı getirmeye yemin etmiş, Atatürk için ayyaş sıfatını kullanan, savunmaya yemin ettiği TC anayasasının hükümlerini beğenmeyen ve eleştiren, kanulara uymayan, hırsız ve yalancı bir akıl hastasıdır. Tayyip iti bir delidir. Bu başlık altında onun ve onun gibi düşünenlerin ülkeyi nasıl perişan ettiklerine değineceğiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 100
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Taksim meydanında bayraklarla laikliği ve demokrasiyi kutluyorsunuz.. Utanmıyorsunuz da reziller...

Cumhurbaşkanınız kim sizin?

Siz kime biat ediyorsunuz?

Ahlaksız bir yalancıya... Türkiye'de demokrasiyi koruma adına yıkmaya, yok etmeye söz vermiş bir şariatçıya....

Anayasayı, çağdaş ve laik kanunları reddeden bir deliye...

Tayyip itinin oyununa geldiğinizi hala anlamadınız. Ve daha uzun zaman anlamayacaksınız...

Tayyip itinin Cumhurbaşkanı olduğu bir ortamda demokrasi olmaz ve demokrasiyi savunma mitingleri yapılmaz. Bu demokrasiye hakarettir. Siz  demokrasiyi savunurken ülkenin her köşe ve bucağında anti demokratik etkinlikler olmakta, masum insanlar tutuklanmakta ve yaşamları perişan edilmektedir. Bundan Tayyip iti ile birlikte sizler de sorumlusunuz. Sizler Tayyip itinin itlerisiniz şu anda..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu başlık altında tartıştığımız konu darbeyi yapanların kimliği değil. Darbeyi bahane ederek yapılan kanunsuzluklar ve  darbe sonrasında demokrasiyi savunma adına Tayyip itini desteklemek...

Tayyip itinin savunduğu bir demokrasiyi savunmak demokrasiye ihanettir. Türkiyede demokrasi yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başkanlığa ,Bölücü Anayasa yapılmasına, Askeri  liselerin  kapatılmasına,Taksime topçu  kışlası  ve Camii  yapılmasına  ,İmamların Harbiyelere alınmasına ,Komşumuz Suriyede Yobazların  silah ve mühimmatça  desteklenilmesine    karşı çıkıyoruz.AKPye rey vermiyoruz.Daha  başka ne yapabiliriz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

gayette demokrasi. 2002 den beri her girdiği seçimi kazandı mı erdoğan? kazandı. hem de baya bir farkla. yani işimize gelmeyince sözlükteki tanımını değiştirmeye çalışmayalım. çoğunluğun dediği işte, demokrasi bu bunun tersi yapılmadı.

 

akpnin yapısı, uyguladıkları iç ve dış politikalar, insan hakları basın özgürlüğü falan filan, her konuda eleştirilebilir ama bu demokrasinin konusu değil. Açılan başlıkla içeriği uyumsuz.

tarihinde jumanji35 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
11 minutes ago, zeus- said:

%95 i müslüman olan bir ülkede demokrasi olmaz zaten.

Çok partili demokrasi islamın olduğu yerde olmaz. Seçimlerde halk her zaman şeriatçıları seçer.


galiba bir yanlış anlama var.

şeriatta seçim yoktur. 
sadece kutsal insanların soyundan gelen insan ve aileler vardır.

devlet o aile ve hanedanların malıdır. 

seçim varsa bile o seçime halk asla karışamaz. 
hanedan kendi arasında halleder.

hem sandıkta oy verip hem de şeriatçı ve müslüman olunmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

mitingin kazasız belasız bitmesi beni mutlu etti. derin bir oh çektim.
çünkü işid, derin devlet, pkk ve bir araba dolusu örgüt bu mitinge intihar saldırısı yapabilirdi.

bunun dışında miting yapılış nedeni olarak türk tarihine geçecek bir utanç örneğidir.
 
chp kendi ölüm kağıdını imzalamıştır. 
6 oktaki "devrimcilik ilkesini gözardı etmiş ve rejimi erdoğan'ın insafına terk etmiştir.

tarihinde bosyinebos tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
14 dakika önce, jumanji35 yazdı:

 

 

akpnin yapısı, uyguladıkları iç ve dış politikalar, insan hakları basın özgürlüğü falan filan, her konuda eleştirilebilir ama bu demokrasinin konusu değil. Açılan başlıkla içeriği uyumsuz.

Bunlar neyin konusu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

BU ciddi bir sorun evet. Ama Dini devletten ayırmak yetmez. Dini eğitim hayatından da ayırmak gerekiyor. Bu konuda şöyle bir makale var:

http://www.huffingtonpost.com/james-dorsey/turkeys-anti-gulen-campai_b_11164164.html

Daha önce de söylediğim gibi enseyi de aşırı karartmamak gerek. Bugünkü CHP mitingi olaysız geçti ve halka olumlu mesajlar verildi. Spor takımları taraftarları da dün sokaktaydı. Tayyibin şeriatçı maymunları evimin önüne kadar geliyor ama cumhuriyetçiler ve laiklik yanlıları da sokaklarda. Şimdilik bir şey yok yani.

Ayrıca Cumhuriyette güzel haberler var. Feto'nun ne okulları, üniversiteleri, sendikaları filan varmış. Spor kulüplerine kadar girmişler. Geçmişte ve şimdi bu okulların öğrencilerini, mensupları ile konuştuğum, sohbet ettiğim için söylüyorum: İyi bir şey oluyor.

Diğer yandan dış basın da haklı. Tayyip ve yandaşları ciddi tehlikliler. Tayyip'te "sokaklarda kalın otobüs bedava" dediğine göre bir şeyler daha dönüyor da olabilir. Bazı yabancı basın makalelerinde "Türk demokrasisi sizlere ömr" deniyor ama ben öyle düşünmüyorum.

- Yine de demokrasi açısında değil de, genel anlamda ve dünya çapında siyasal islam / islami terör kısacası dinin kişisel hırslara alet edilmesi konusunda bir şey yapmak gerekiyor. Belki de bütün Müslüman ülkelerde okullarda siyasal islam dersi koymak gerek. Nice kentinde ölüp gidenler de insan. 2016 yılında böyle saçmalık mı olur? Ben öyle düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, bosyinebos yazdı:

mitingin kazasız belasız bitmesi beni mutlu etti. derin bir oh çektim.
çünkü işid, derin devlet, pkk ve bir araba dolusu örgüt bu mitinge intihar saldırısı yapabilirdi.

bunun dışında miting yapılış nedeni olarak türk tarihine geçecek bir utanç örneğidir.
 
chp kendi ölüm kağıdını imzalamıştır. 
6 oktaki "devrimcilik ilkesini gözardı etmiş ve rejimi erdoğan'ın insafına terk etmiştir.

Miting kazasız belasız bitmedi. Mitingin kendisi CHP açısından kaza ve belaydı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Valla ben Kılıçtaroğlu'nu dinledim (son 15 dakikasını). O sıcakta çıktı, Halk (gerçek halk) oradaydı. Güzel şeyler söyledi. Tabi durum hassas normal zamandaki gibi Tayyip'e AKP'ye de yüklenemezdi, önemli hatırlatmalar yaptı. Doğru da şeyler söyledi. Medya'nın "demokrasi" propagandasını ne kadar güvenilmez bulduğumu bilirsiniz. İçime su serpti, öfkemi hafifletti diyebilirim.

Hatta bana "kendinle çelişiyorsun" deyin. Ama ben insanın günahını almaktan da korkarım. Tayyip/AKP konusunu tamamen anladığımı da söyleyemem (3 sene önce biber gazına maruz kalmış olmama rağmen). Yani eğri oturup doğru konuşalım biraz. Herkes tedirgin, bende adamın büyük fanatiği değilim, ama çok büyük yanlışlarını da görmedik. Şöyle de bir şey var: Bir sınıfta bir çocuğa sürekli "tembelsin, haylazsın" diyen öğretmen o çocuğu serseri yapar. Biraz da öyle bakmak lazım.

-Benim en büyük sıkıntım tabi ki medya. Gezi olaylarında bir kanalda penguenler, diğer kanallarda da "provokatörler işbaşında" vardı (adamın kanalı var sözlüğü yok). Ama eskiye bakalım, 2000'lerin başındaki elini arabanın üstünde en uzun tutan adam yarışması, evin içinde birbirini delirtme yarışması gibi şeyleri unuttunuz mu? Medya 1991'de ilk kanalların çanak anteninin çöp kamyonuna atılmasını gerektirecek kadar saçma bir şey Türkiye'de, veya öyle bir özelliği var. Bunu yadsıyamayız.

Ben kendi kafamda tartışıyorum: Diktatörlük üçüncü dünya dışında nerede var? Rusya'da. Rusya eski bir totaliter rejimdir, ve Putin bir KGB ajanıdır. Trump gibi o da "Rusya'yı tekrar büyük yapmak" istemektedir. Avrupa'ya çok çektirmektedir. O TV kanallarını gerçekten kapatmış mualiflerini gerçekten hapse atırmış ya da ortadan kaybetmiştir. Rus Olimpiyat takımı Rio'daki olimpiyatlarda yer alamayacaktır çünkü devlet tarafından örgütlenmiş bir doping skandalı olmuştur.

Yani tartışmalar var tabi. Ama Tayyip/AKP standart dikatörlüğe/şeriata gitme çılgınlığı yapar mı? Yapmaz. Putinist bir islami rejim getirebilir mi? Bunu hedefleyebilir mi? Şu anda yine "Hayır" diyorum. Rusya Batı'nın yaptırımlarından çok çekmiştir. Bizimki Osmanlı/Padişah tarzı bir şey yapabilir. Ama çok kısa sürer. Avrupa'dan önce Arap dünyası canımıza okur. Deli olmaları gerekir. Belirli oranda İslama, geleneksel değerlere dönüş ister mi? İster, halkın da yarısının iradesidir, bir şey diyemeyiz.

Yani "kendiyle çelişiyor" diyebilirsiniz. Ama Fettulah dedikleri şey gerçekten de fettulah çıktı. Orduya (hiç ihtimal vermezdim) girmişler. Okul, Üniversite, Spor kulübü, sendikalara girmişler (Cumhuriyet yazıyor). Adam da temizlik yaptığını söylüyor. Ne diyelim? "Temizleme" mi diyelim. Ben Fettulah'ı biliyordum ama Azerbaycan ve Pakistan ile görüşmeler yapılıyormuş. Oradaki Fettulah gülen okullarının kapatılması istenmiş. Ben Fettullah'In bu kadar olduğunu bilmiyordum. İmam hatip lisesi tamam. Spor kulübünde ne işi var anlamadım ki.

Bir de şu var. AKP bana göre dinci ve sermaye Partisi'dir. İş Dünyası'nın desteği olmadan var olamaz. İş dünyası da, örneğin devlet tiyatrolarını filan feda edebilir, ama Türkiye'nin ekonomik çekiciliğini, Bu dönemde göze alamaz. 90'larda değiliz. Rekabet gücümüzü kaybederiz ve ülke batar. Suriye gibi olur.

Bu bakımdan belki de çeşitli ihtimalleri aynı anda değerlendirme kapasitesi geliştirmemiz gerekiyordur. Cevap budur. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Erdoğan bal gibi de demokrasi ile başa gelmiştir. Gücünü halktan almaktadır. Doğru bunların hepsi. 

Demokrat iseniz bunu kabullenmek zorundasınız. Ben demokrat değilim mesela. Askeri müdahale olunca gerekirse askerin yanında durmak için sokağa çıkacağım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demokrasi. adece seçimlei ktidar olmak değildir!

Demokrasi, azınlıkların haklarini korumak demektir! 

Mesela %95 sünni vatandaş istiyor diye %5 alevi veya hristiyana baskı uygulanamaz.

Demokrasi, o %5i korumak korumak demektir!

Demokrasi, şeffaflık demektir, millete hesap vermek demektir!

Secimlerde eşitlik, adelet...

Vs

"Beni halk secti istediğimi yaparim" veya "çoğunluk böyle istiyor, bizde(iktidar) yapıyoruz" vs demokrasi değildir!!!

Muhalefeti susturmak, yok etmek demokrasi değildir. Muhalefet, demokrasinin vazgeçilmez bir parçasıdır!

Vs

Vs

Yaz yaz bitmez!

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

demokrasi türkiye'ye dayatılmıştır. abd ve batı tarafından dayatılmıştır.
tek adam geleneği olan cahil insanlarla dolu bir ülkeye demokrasi dayatılırsa ne olur.

diktatörler ve onları engellemeye çalışanlar (asker, terörist, sivil muhalefet vb) olur.
yani bu ülke asla huzur bulmayacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ee yani? öneri ne demokrasi harici?

 

2- glişmiş ülkeler demokrasiyle gelişmedimi?

 

diyoruz evrim her yerde aynı hızda olmuyor. cahil halk da gelişecek herşey zamanla. yapıcak bişy yok bekliceksiniz. kaldı ki dinden cayan insan sayısı da oransal olarak artıyor. bunlar iyiye işaret. beyin gelişiyor, bilgi artıyor-yayılıyor. güzel şeyler. zaten olumlu düşünmekten başka yapılacak  bişy de yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her ülkenin bir kuruluş  felsefesi ve ona bağlı yönetimi vardır.Bu O Ülkenin  Yönetiminin  kırmızı çizgileridir.ABD de Demekrosi  varmıdır? Vardır ama ABD de Komunist yada Sosyalist parti kuramazsınız.Türkiyeninde  bir Devlet yönetimi vardır.Dini  inançlara dayalı siyasi parti  kuramayacağınız gibi,Devletin yönetimini değiştirip   Dini doğmalara  dayalı bir yönetim inşasına kalkamazsınız.Bunu   yapmaya  kalkanlara karşı Cumhuriyetçi   tüm  güçlerin başkaldırma ve  direnip  Siyasal   iktidarı seçim  dışıda olsa  Devirme  hakları doğar  .Hiçbir   Ülkede    tam Demokrasi yoktur.Demokrasiler  Ülkelerin Anayasaları  ile sınırlıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, yeniçeri53 said:

Her ülkenin bir kuruluş  felsefesi ve ona bağlı yönetimi vardır.Bu O Ülkenin  Yönetiminin  kırmızı çizgileridir.ABD de Demekrosi  varmıdır? Vardır ama ABD de Komunist yada Sosyalist parti kuramazsınız.Türkiyeninde  bir Devlet yönetimi vardır. 

amerika'da demokrat parti amerikan soludur ama iş dünyası ve sermaye ile arası iyidir.

abd'de komünist parti var. nazi partisi de var.  
büyük bir tehdit olarak görmüyorlar çünkü onların  taraftarları az.

komünist -nazi türevi hareketler ileride güçlenirse acil önlem alacaklardır. 
(McCarthy'nin komünist avı gibi)

tarihinde bosyinebos tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüman misiniz? Akpli misiniz? Müslümanlara "öldürmek medeni bir ceza degildir" dedikmi müslümanlarin cevabi genelde "ABD de ölüm cezası var" oluyor. Ve böylece bu cezanın medeni bir ceza oldugunu kanitlamis saniyorlar!

Hiç bir ülkede gerçek demokrasi yokmuş falan filan. Dogu Almanyanin ismi Demokratik Alman Cumhuriyeti idi, iktidar seçimle başa geliyordu, %92 oy alarak! Ama orda demokrasinin "d"si bile yoktu!!!

Rusyada Putin, herkes gibi vergilerini veren, kanunlara uyan insanlara cinsel tercihleri (gay-lezbiyan) yüzünden baski uygulamakta. Azınlıkların haklarını korumamakta!!!

Türkiye de nelerin yanlis yapıldığını yukarda bir kaç örnekle açıkladım sanırım.

Türkiyede demokrasiyi korumak, geliştirmek yerine bati ülkelerindeki hataları göstermek, demokrasinin hatalarını göstermek neye hizmet etmektir? Türkiye ve Türk milleti için ne kadar yararlıdır???

Demokrasi %100, PERFECT degildir

Ama farkli insanlarin beraber yaşamasını kolaylaştıran, uygulanabilir, bildiğimiz en iyi yönetim şeklidir!

 

Türkideki insanlar ne yazık demokrasi nedir tam olarak bilmiyor!

Vatandaşın devlete degil, devletin vatandaşa hizmet ettiği bir sistemdir

diye açıklamaya başlayalım

arkasi gelir

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...