Jump to content

islamda tövbe etme diye birşey yoktur.Hiç kimse kuranı anlamıyor!!!


Recommended Posts

dunyada o kadar fakır insanlar var.

bunlar salakmı.???

yakalanmayacagını bilse hırsızlık yapsa 40 50 bin götürse bir yerden o paraya iş kurup hayatını kurtarabılır.

neden 1 kere yapıp tövbe etmiyor..

salakmı bu adam....

burda inanıyorsa allah devreye gırıyor.

korkusu varsa tabi

zina yapanlar tanrının sizi affedecegını zannedıyorsanız cok beklersınız

adam öldürenler aynı şekilde.

kuranı yanlıs yorumluyorsunuz!!!!

 

bak nisa 17 de ne diyor

 

NİSA-17 için 40 meâl bulundu. Seyyid Kutub (4/NİSÂ-17: Allah, kötülüğü bilmeyerek işleyip de fazla geç kalmaksızın tevbe edenlerin tevbelerini kabul edeceğini vaad etmiştir. Hiç kuşkusuz Allah herşeyi bilir ve hikmet sahibidir.)

 

bilmeden veya istemeyrek işleyenler diyor....

 

örnek verelim 1 kaç tane

istemeden trafik kazasında adam öldürmek..

namusunu korumak ıcın adam öldürmek veya parasını malını mülkünü ırzını.

örnekler coğaltılabilir.

erkek veya kadın tecavüze ugrarsa tabiki zina etmiş olur..

ama istemeden oldugu ıcın zina olayı tövbe edebilir.

aclıktan dolayı cocuk ekmek çalıyor tanrı neden affetmesin????

 

daha buraya yüzlerce örnek verebiliriz küçük günah olsun büyük günah olsun...

 

islamın bahsettıgı tövbe istenmeden işlanan günahlar içindir bunu bize nisa 17 de verıyor.

 

allahın kuranda bahsettıgı ayetın kökü bu ayete dayanıyor......

 

sen evli karıyla yat hamile bırak tövbe et........

 

devletın malını car cur et saray yaptır 1 mılyar dolara.

 

devletın parasıyla ucak al.....

sonra cık allahtan kitaptan bahset...

 

genel eve git tövbe et....

 

varmı baska istegın?????

gençliğinde başını örtme kadınlar size yazıyoruz

 

yaslanınca 60 ına gel kafayı bagla

 

allah yutarmı lan.

 

bre dangalak....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Veritabanı israfısın arkadaşım... Kul hakkı nedir, özlük hakkı nedir bilmiyorken kur'an'da neyin tevbe ile affedilemeyeceğini ve hatta hiçkimsenin kur'an'ı anlayamadığını yazarak, kendi mental sağlığın hakkında ipucu vermiş durumdasın şu an.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu müslümler "günah" diye olmayan, uyduruk bir kavram icat edip sonra da gerçek, somut olan "suç" kavramını bu uyduruk hayal ürünü kavramın içine katarak daha çoook cırmalar, allahla konuşur, kafayı sıyırırlar.

Allah diye bir şey olmadığı için günah diye de bir şey yoktur. Dolayısıyla suç kavramı, günah gibi olmayan uyduruk bir kapsamın içine girmez.

Bak gördün mü müslüm, ateist olmak nasıl bir yığın kafa patlatan sorunu şıp diye anında çözümlüyor. Bu kadar kesin ve net. Allah olmadığı için günah diye de bir şey yok. Suç ise allah, din gibi uyduruk kafadan atma saçmalıklarla hiç bir alakası bulunmayan hukuksal bir terim. Bu kadar...

Haaa, uyduruk ama bu islam denen şeyde günah olayı nasıl kurgulanır, nasıl düşünülür dersen açar bu dinin kitabını fetih adlı bölüme bakarsın. Orada allah yolunda savaşınca bütün günahları affedeceğini yazar. Öyle "haaa ama bak kul hakkı yediyseniz affetmem bak ona göre" filan da yazmaz. Yani bu derece cahilce bir kitaptır, çünkü cahil çöl yağmacıları tarafından çiziktirilmiştir.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşit salakları da işte bu fetih saçmalığına dayanarak hem suç işlemeye devam ediyor, bu suçları işleyerek huri kazandıklarını düşünüyorlar, hem de eskiden işledikleri suçların da huriye dönüştüğünü hayal ediyorlar. Bu yüzden emperyalistlerin arayıp bulamayacakları lejyonerler oluyorlar. Kullan kullan, cinayetler işlet, canını sıktılar mı sineklere aerosol sıkar gibi gebert atıver. Bok yığını gibi yığın yığın itlaf et bunları, cennete gittiler huri itiyorlar şimdi diye avunur bu salaklar. Bunları tepe tepe kullanmakla bitmeyeceği için, dünyadaki en kullanışlı andaval salaklardır. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, cezayakın2 said:

dunyada o kadar fakır insanlar var.

bunlar salakmı.???

yakalanmayacagını bilse hırsızlık yapsa 40 50 bin götürse bir yerden o paraya iş kurup hayatını kurtarabılır.

neden 1 kere yapıp tövbe etmiyor..

salakmı bu adam....

burda inanıyorsa allah devreye gırıyor.

korkusu varsa tabi

zina yapanlar tanrının sizi affedecegını zannedıyorsanız cok beklersınız

adam öldürenler aynı şekilde.

kuranı yanlıs yorumluyorsunuz!!!!

 

Tövbe yoktur derken, senin gerekçen ne ? İslam'da tövbe vardır. Ateistler sana kafayı yedirdi galiba. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neyaparsan yap tevbe ettiginde kabul gorur bu inananlar arasinda yaygin bir bilinc. Tevbe kapilari kapanmadan (kiyamet kopmadan) gel denir. Keza ben bugune kadar inancsizdim, allaha sovdum, inanca gore girmedigim gunah kalmadi. Bu saatten sonra tevbe edip tekrar musluman olamiyormuyum? 

Ayeti kendi anladigina gore yorumlamak ve bu anlayisi yaymak da sirktir islama gore. Sen o ayetten onu cikardin fakat yaygin inanc o sekilde degil, net ve kesin olarak bilmeden yapilsa dahi tevbe etseniz kabul olmaz diyen bir ayet yokken ortaya attigin bu iddianin hicbir gecerliligi olmayacak.  Ayetleri bukmeyin..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi söz konusu kuran pasajında ne diyor bakalım. Bu ifadeye göre bilmeden yapılan kötülükler, kötü olduğu öğrenildiğinde hemen tevbe edilirse, bunların affı konusunda garanti veriliyor. Bu tevbenin reddi söz konusu değil deniliyor. Bu bağlama göre, bilerek yapılan kötülüklerde böyle bir garanti yok. Bu tevbeyi kabul veya red etmeyi allah bilir denmiş oluyor. 

Pasajda söylenen açık ve net, bu... Bundan bilerek yapılan kötülüklerin tevbesi olmaz anlamı çıkmaz. Cahil çöl yağmacıları böyle düzgün bir hukuk üretemezler. Tabii ki olması gereken, bile bile suç işleyip de af dilenemeyeceği. Buna hukukta "taammüden" denir. Suçlunun af dilemesi onu suçun sorumluluğundan elbette kurtarmaz. Ama cahil çöl yağmacılarının buna kafasının basması mümkün değil ve bu hukuksal ilkeyi getirmeyi başaramıyorlar. Bu pasajdan bu hukuk ilkesini çıkarmanın bir yolu yok. 

Kafaları buna bassa, "bilerek işlenen suçlarda af yoktur" der, işi bitirirlerdi, biz de kedi olalı bir fare tutmuşlar demek zorunda kalırdık.

Tabii hukukta suç olduğunu bilmiyordum mazereti yoktur da, örneğin şöyle; adam silah doğrulttu ama kurusıkıymış, beni vuracak zannedip ben onu vurdum gibi... Silahı gerçek sanmak mazerettir. Hukukta her şey yerli yerindedir. Şeriat ise böyle yalan yanlışlarla doludur. Kanuni Süleyman bile bu gerçeği görmüş ve kanunlar koymuştur. Şeriat yeterli olsa niye kanun çıkarsın...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...