Jump to content

Recommended Posts

8 hours ago, dindar07 said:

Büyük patlamanın ardından bütün maddeler her tarafa mükemmel bir eşitlikte dağıldıysa ,ne yıldızların ne gezegenlerin ne de dünya'nın oluşmayacağını, evrende sadece her yere eşit şekilde dağılmış gazın olacağını bilen bir ateist olabilir.donk ! 
zaten mükemmel demek zaman içinde bir gezegenin yaşam için elverişli bir hal alması, üzerinde canlıların yaşamaya başlaması ve sonucunda bu gezegende insan ırkının ortaya çıkması, türünü de günümüze kadar devam ettirebilmesi için gerekli ortamların oluşması demektir. 

Madem bu evren o kadar mükemmel, o zaman ne diye siz dinliler cennet diye bir yer düşlüyorsunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinden yeni uyananlar için, tanrıyı evren olarak görmek uygun bir seçenek olabilir. 
Bilhassa yeni gelen genç arkadaşımız için bu konuda bir eleştirim olamaz.  

Ancak evreni "tanrı" olarak adlandırmanın aslında bir gereği yok. Doğayı ve insanı oluşturmak için yaklaşık 14 milyar yıla ihtiyaç duyan, evrim gibi hatalı gelişim sistemlerini kullanan bir varlıklar bütününden bahsediyoruz. İnsanlığa aynı süreyi versek, daha büyük başarılar elde edecektir.

Evrende planlı bir varoluş olabilir ama bunun için evrenin akıllı bir canlı olması yeterli. tanrı ise, içi boş ve anlamsız bir kavram. 
Dünyada geriye doğru gittiğimizde insanın geldiği her varlık, "canlı" olarak tanımlanıyor ama gezegen öncesine gittiğimizde nedense tanrı oluyor. 
Burda sanki geçmişte zihnimize yerleştirilmiş bazı kalıplaşmış düşüncelerin etkisi var gibi...

Evrende olağanüstü bir gücün bulunduğuna dair bir işaret yok. ama insanlığın geleceği için keşfedilecek çok önemli şeyler var.
Ve insanlık, herşeyi başaracak potansiyele sahiptir. 

                    

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evren Mükemmel değildir diyen kimse Bence Evrenin mükemmmeliği karşısında aciz kalıp bocalıyor demektir

Dinsizsin Mükemmellliksizden kastı: Evrenin Onun istediği gibi yaratılmamış olmasıdır. kimse sakat doğmasın kimse kusurlu olmasın vs.

Dindar ona cevap verir :  Eğer Evren Senin istediğin gibi Olsaydı. O zaman Sen olurdun Allah olmazdı..  Kamooon :D 

Dindar göre Evrenin Mükemmelliği: Canlıların ta kendileridir. Bir canlı ister sakat ister tam sıhhatli olsuın Bir canlı nasıl meydana geliyor ve nasıl bedeni oluyor, oluşuyor işliyor çalısyor ve yaşıyor. bunlar işte Mükemmeldir. Bu mükemmel tasarımı işleyişi kim yapıyor. Baban mı yapıyor ?

canlılar kendi kendilerini yapıyorlarsa, O zaman neden acz içersindeler kendini yapan herşeyi yapar. Anlatamyoruz galiba Kamooon:D

bana gelip kimse demesin ki canlılar kendi kendilerini bir şekilde yapıyorlar demesin 

o na vereceğim cevap çok basittir. 

Kendini yapan herşeyi yapar. :D  bu nasıl bir çelişkidir ki. Kendi kendini yapan canlı acz içersinde oluyor. halbuki kendini yapmıştır. kendine bir baksana kendini yapan herşeyi yapar .acizik denilen bir şey ortadan kalkar Anlatamıyoruz galiba kamooon :D Atesitlerin için mevuzuun en can alıcı cümlesi noktası da burasıdır

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎1‎.‎08‎.‎2016 at 21:55, ateistdusunce yazdı:

Evren mükemmel değildir. Mükemmel olsa değişmezdi.

İşte bu, denemeler yapan, mükemmeli bulunca duracak (sabit) evren inanışı. Ve ben anlamıyorum. Bu evrenin bir aklı var mı? Yoksa mükemmeli nasıl algılıyor?  Varsa o size göre bir Tanrı mı? Evrene hükmediyor ya hani...  Sen diyorsun ki, mükemmel olsa değişmezdi. Bunun göreceli olmadığı ne malum? Yani belki de "hayalinizdeki evren" için mükemmel olan değişmektir.

Söylediğin(iz) her şey evrenin bir aklı olduğu sonucunu çıkarmama neden oluyor. Tabi buna inanmıyorum. Sadece gerçekte neye inandığınızı anlamaya çalışıyorum. Evren bir nous mudur size göre?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 31.07.2016 at 22:00, Dindarr yazdı:

O zaman evren Herşeyi bütün Herşeyi ve acz içerisinde ki bütün canlıları yaratmıştır diyorsun dimi 

Yani bir yaratıcın varlığını kabul ediyorsun  Eee daha neeee ?

Yok eğer canlılar kendi kendilerini yapıyorlarsa! neden o halde acz içersinde yaşarlar?  zira bir şey kendini mükemmel bir şekilde organlar işleyişler vesaire yapabilirse Allahül alem inkul badem :Dherşeyi herşeyi yapabilir demektir 

 

yani kendini yapabildin mi Herşeyi yaparsın, acz içersinde olmazsın ANLATAMIYORUZ GALIBA HEEEEEEE başka bir sorum yok imza: Gaaaaaamoooon :D

Alıntı

 

biri şu herifin yazdıklarını türkçeye tercüme etsın

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 05.08.2016 at 19:09, cezayakın2 said:

biri şu herifin yazdıklarını türkçeye tercüme etsın

Diyorum ki. Canlılar Kendi kendileri evrim geçirerek yapmışlarsa. 

Kendine bir bak diyorum! Kendini yapabildin mi! Herşeyi yapabilirsin acizlik denişlen şey ortadan kalkar.

Kendin mÜhendislik harikası muazzam işleyen muazzam bir makinesin. Kendini yapabildin mi? Allah çarpsın 

yani diğer mesajımda dediğim gibi  Allahü alem inkul badem :D herşeyi yapabilirsin demektir acizlik olmaz!

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Canlılar meydana çıkmamışken kendilerini yapamazlar veya yaratamazlar. Canlıların ortaya çıkmaları için ilk önce yaşama elverişli ekolojik ortam gereklidir. Allah'ın kendini yaratabilmesi için de ekolojik bir ortam gereklidir yine. Hud 7 ayetinde allah'ın arşı su üzerinde olması ekolojik ortamın varlığına işaret eder. Ekolojik ortam olmasaydı allah su üstünde arşına oturamazdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evren düzenli değildir. Darmadağınık bir odada, odanın ücra bir köşesinde zeminde duran bir karınca ve yalnızca bir kaç milimetre yarı çaplı küresel bölgeyi görebildiğini var sayarsak. Odanın düzenli olduğunu iddia edecektir. Siz de odaya onun bakış açısından baksaydınız sizde düzenli olduğunu iddia edecektiniz. Aslında bakıyorsunuz da.

Tanrı evren değildir. Tanrı muhtemel olasılıkta yoktur.

 

tarihinde NotImportant tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 06.08.2016 at 22:17, Dindarr yazdı:

Diyorum ki. Canlılar Kendi kendileri evrim geçirerek yapmışlarsa. 

Kendine bir bak diyorum! Kendini yapabildin mi! Herşeyi yapabilirsin acizlik denişlen şey ortadan kalkar.

Kendin mÜhendislik harikası muazzam işleyen muazzam bir makinesin. Kendini yapabildin mi? Allah çarpsın 

yani diğer mesajımda dediğim gibi  Allahü alem inkul badem :D herşeyi yapabilirsin demektir acizlik olmaz!

 

Sen hiç zararına evrim geçirdin mi ? Yani kalbin duracak bir şekilde evrim geçirdin mi ?  Mesela yavaş öyle bir evrim geçirdin ki bir seviyeden sonra kalbin atmayacak öleceksin. 

Böyle bir şey yok evrim seni öldürecek şekilde gelişmez çünkü o senin hayatta kalman için senden oluşmuş bir sonuçtur. Aslında bir bakıma kendi kendimi zaten ben yaptım. Gücümün yettiği ve olabilecek en uygun şekilde.. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...