Jump to content

Dünyada bizden haberler


Recommended Posts

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Arjantinli devrimci Che Guevera için ‘eşkıya, katil kişilik’ tabirlerini kullanması, Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals tarafından Küba devrimi ve Latin Amerika sembolüne saygısızlık olarak değerlendirdi: “Küba’nın en büyük düşmanları bile böyle bir ifade kullanmadı.”

che guevara1

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, gençlere kendi tarihlerinin öğretilip, sevdirilmesi gerektiğini belirterek Arjantinli efsane devrimci Che Guevara’ya “Küba’da faaliyette bulunan bir eşkıya, katil kişilik benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz” sözleriyle yüklenmişti.

Hürriyet’ten Sevil Erkuş’un haberine göre sembollerine saygı gösterilmesini talep ettiklerini belirten Casals, “Aynı görüşleri paylaşmayı beklemiyoruz. Che Guevara sadece Küba değil, Latin Amerika’nın siyasi ve tarihi mirasının parçasıdır. Birçok Türk vatandaşından destek telefonları aldık. Che Guevara için ‘infazlar yaptığı bir katil kişilik’ dediğiniz zaman onun Küba devrimi için mücadelesinden bahsetmiş oluyorsunuz. Bu da saygıda kusur etmektir. Che Guevera’ya‘katil’ diyerek, benim Devlet Başkanıma da aynı ifadeyi kullanmış oluyorsunuz. Kibarca bu açıklamanın aydınlığa kavuşturulmasını istiyoruz. Ancak Meclis Başkanı’nın henüz makamına ulaşamadım” ifadelerini kullandı.

‘Türk halkı her zaman Che’yi takdir ediyor’

Che’nin Atatürk’ün kitaplarını okuduğunu da vurgulayan büyükelçi, “Türk halkı her zaman Che Guevara’yı takdir ediyor. Meclis Başkanı’nın yanlış anlama ya da tarih hakkında yanlış bilgisi üzerine bu açıklamayı yaptığına inanmak istiyorum. Che Guevara için ‘katil’, ‘eşkıya’ demek tarihi yanlış okumaktır” diye konuştu.

TBMM’den ‘düzeltme’ açıklaması

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı da, Kahraman’ın Che Guevara’ya yönelik sözleri üzerine bir ‘düzeltme’ açıklaması yayımladı. Açıklamada, “Sayın Kahraman tarafından gerçekleştirilen konuşmada, Küba sosyalist devriminde yer alan bir şahsın değil, kendi milli değerlerimizi özümsemiş, ülkemizin müreffeh ve barış dolu aydınlık geleceğinin teminatı olan gençlerimize, tarihimizdeki binlerce kahraman ve önderin rol model olarak örnek alınabileceği ve takip edilebileceği tavsiye edilmiştir” denildi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bahse girerim eşkiya dediği adamın hayatını bir kere bile açıp okumamıştır şeriatçı yobaz. Senin liseli gencinin elinde olsa olsa tuttuğu kafirlerin kafalarını kesmek için kılıç olur. Bunun gibi ne dediğini bilmeyen adamların meclis başkanı olabildiği ülkeden bir cacık olmaz.

tarihinde Hercümerç tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ülkedeki demokratik ve laik devrimlere karşı olmak yeterli gelmiyor anlaşılan...

Demekki onlar için dünyadaki her gelişim, her devrim rahatsız edici.  

 

Atatürk'ü sevmeyenlerin, Che Guevara'yı sevmemesine çok da şaşmamak lazım aslında...

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Keşke yalnız cahil olsalar... Türkiye'yi münasebetsiz, beceriksiz, ahlaksız, çirkin ve iğrenç bir güruh yönetiyor.

Müslüman Türklerin daha iyi bir yönetime layık olmadığını biliyoruz. Bu rejime direnmeyen aydınlarımız bile ondan daha iyisine layık değiller.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ha ha ha :)

Che'ye eşkiya demiş ha?

 

Müslümanların bu durumları beni gerçekten çok sevindiriyor.

Bunlara son 5 yılda öyle bir hal olduki kelebeklerin ışığa uçuşması gibi zorla belaya uçuyor, bilerek yok oluşa gidiyorlar.

 

Sanırım 21. yüzyılın sunduğu teknoloji bunların içini kıpır kıpır yapıyor.

Eline cep telefonu alıp, youtube'a girince kendini gelişmiş medeniyetlerle savaşabilir görüyorlar.

Her yerde dikkat edin zorla kaşınıyorlar.

 

Bu bir intihar.

 

Böyle giderse islam 25 yıla kalmaz silah gücüyle yok edilir.

 

eline iPhone alan müslüman kendini süper zeki, süper güçlü sanmaya başladı :D

tarihinde Güçlü Ateist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Böyle düşüncesiz , ayarsız bunakların devlet yönetiminde üst makamları işgal etmeleri çok büyük skandal. 

Yalandan da  olsa millet tam birlik gibi bir şey olmuş iken , böyle kutuplaştırıcı ifadelere ne gerek var ? 

Küba devleti her türlü baskıya rağmen seninle Dost olmuşken böyle savaş sebebi hakaretler ne alaka ? 

Neymiş 'eşkıya , katil kişilik' . Sanki kendi peygamberi çok farklı. 

Devriminde başarılı olmuş , verdiği savaşı kazanmış kisilere , 'haydut , eşkıya' denilemez,  çünkü onlar artık meşrudur 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ,slami kesim emperyalizimin kucağında oturmayı çok sevmişler kim emperyalizimin kucağına oturmak istemese kızıyorlar  çok hoşlarına gidiyor zevkten 4 köşe olmuşlar. onunla yetinseler iyidir birde araplarınkine bayılıyorlar yalamkatan doymadılar mubarekler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Araplar krallıkların dikta yönetimlerinden kurtulsalar belki bizden daha çağdaş olacaklardı. Sovyetler yıkılmadan önce tüm arap devletleri askeri deniz, hava ve kara araçlarını sovyetlerden alıyorlardı. Hala da bakın, tüm arap hava kuvvetleri envanterlerinde bir kaç tane mig29 veya sukhoi mutlaka vardır. Türkiye'nin askeri envanterinde hiç sovyet yapımı teknoloji girmedi. Hep batıdan aldı bizimkiler. AKP bir kaç yıl önce kamov ka-50 ve ka-52 askeri helikopter almaya çok yaklaştı ama yine batı damarı tuttu ve böylece ihaleye giren rus kamov şirketi boşuna salya akıtmış oldu. Ne olurdu yani bir tane de rus teknolojili askeri aracımız olsaydı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Meclis Başkanı Akp'li İsmail Kahraman "Che denen eşkiya, benim gencimin yakasında, göğsünde olamaz" dedi. Laiklik karşıtı, gerici açıklamalarından tanıdığımız İsmail Kahraman'ın hak, hukuk ve adaletten yoksun, köhne islam anlayışı ile düşünerek, gerici-faşist bir vizyon ile Che Guevara'ya dil uzatması doğaldır ve maalesef, o makamı hak etmeyen İsmail Kahraman'ın, Kurtuluş Savaşımıza karargahlık yapmış TBMM başkanı olması Türkiye'nin hicran yarasıdır. Kahrolsun köhnemiş ve pörsümüş islam dini. allahyokdinyalan.

14333754_1660701520924466_15408160114947

Link to post
Sitelerde Paylaş

Engse,
Che Guevara gerilla ordusu eğitmeni olarak dünyada saygınlık görürdü ve popülerdi ve kesinlikle saygınlığını hak eden biriydi. Guevara 1967 yılında ölmeden önce Afrika'da o sıralar avrupa'nın sömürgeleri olan Kongo, Mozambik, Kamerun gibi bağımsızlıklarını 1960 - 1967 arası kazanan devletlerde emeği olduğu için saygınlığına riayet edilmesi gerekir. Şamda camii gezmesi şöyle dursun, Guevara'nın Kızıl Meydan'da yürürken de fotoğrafı vardır. Ünlü insanların bazı ünlü kentlerin meşhur bir şeysini ziyaret etmesinin başka bir amacı olduğunu sanmıyorum o video'nun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Turistik bir ziyaret idi tabiki. Guevara'nın islama sempatisi olduğundan değil. Guevara'nın ziyaret ettiği Şam emevi camisi, dünyanın en büyük ve en eski camilerden birisi halen. Şimdiki müslümanlar eski müslümanlar kadar entelektüel olmadıkları için entelektüel  zamanların islamına gösterilen eski toleranslı günleri şimdilerde yeriyorlar, aşağılıyorlar, ona bozuluyorum ben.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Biri diğer başlıkta küfür kullanımı hakkında yorum yapmış. Da böyle geyik şeylerle gündemi meşgul eden adamdan ben küfürsüz nasıl söz edeceğim? Politikacıların yarısı zaten manşetlere çıkacak ne yapalım onun derdinde. AKP'den kimsenin Che'yi bildiğini ben zannetmiyorum. Arkadaşı Twitter'den filan göndermiştir onu kast ederek konuşuyordur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...