Jump to content

Sema ile arz arasındaki uzaklık ne kadar?


Recommended Posts

Sema ile arz arasındaki uzaklık ne kadar ?

Batha nam mevkide, aralarında Resulullah'ın da bulunduğu bir grup insanla oturuyordum. Derken bir bulut geçti. Herkes ona baktı. Resulullah: "Bunun ismi nedir bileniniz var mı ?" diye sordu. "bu buluttur" dediler. Resulullah: "Buna müzn de denir" dedi. Oradakiler: "Evet müzn de denir" dediler. Bunun üzerine Resulullah: "Anan da denir" buyurdu. Ashab da: "Evet anan da denir" dediler.

Sonra Peygamber: "Biliyor musunuz, sema ile arz arasındaki uzaklık ne kadardır?" diye sordu. "Hayır, vallahi bilmiyoruz" diye cevapladılar. "Öyleyse bilin, ikisi arasındaki uzaklık ya 71, ya 72 veya 73 senedir. Onun üstündeki semanın uzaklığı da böyledir." Resulullah 7 semayı sayarak herbiri arasında bu şekilde uzaklık bulunduğunu söyledi. Sonra ilave etti:

"7nc semanın ötesinde bir deniz var. Bunun üst sathı ile dibi arasında 2 ema arasındaki mesafe kadar mesafe var. Bunun da gerisinde 8 adet yabani keçi süretinde melek var. Bunların sınnakları ile dizleri arasında 2 sema arasındaki mesafe gibi uzaklık var, sonra bunların sırtlarının gerisinde Arş var, Arş'ın da alt kısmı ile üst kısmı arasında 2 sema arasındaki uzaklık kadar mesafe var, Allah, bütün bunların fevkindedir."

 Alemin Yaratılışı bölümü Hadis no 1689.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunların sınnakları ile dizleri arasında 2 sema arasındaki mesafe gibi uzaklık var, sonra bunların sırtlarının gerisinde Arş var, Arş'ın da alt kısmı ile üst kısmı arasında 2 sema arasındaki uzaklık kadar mesafe var, Allah, bütün bunların fevkindedir


Değerli Engse, belki inanmayacaksın ama bunların hepsinin bilimsel açıklaması var. Muhammed'in zamanında yaşayan insanların oğlak takımyıldızı hakkında herhangi bir fikirleri yokken bunları işittiklerini gözönüne almalıyız. Yoksa hadisdeki kerameti anlayamayız.
Şimdi; Sınnak dediği şey, tırnak. Yani Muhammed'in keçi görünümlü meleklerin tırnakları ile dizleri arasında, 2 gök mesafesinde uzaklık var dediği şey ancak Oğlak Takımyıldızına işaret ederse gerçek olabilir. Değil mi, oğlak Takımyıldızının ardında evren bitiyor, arş başlıyor. Arş ise "Allah bütün bunların fevkindedir" denilen yerdir. Fevk فوق yüksekte, yukarıda anlamındaki sözcüktür. Yani Allah'ın otağı arş orasıdır. İslami olaylarda nabza göre şerbet, tarihine göre açıklama olarak bakmazsak, onları çelişkili görürüz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...

Değerli Tumagü; semalar arasında keçi süretinde meleklerin, 
sınnak - tırnak organlarının Muhammed tarafından uzaklık ölçü birimi olarak kullanıldığını mı söylüyorsun? 
yoksa ironi mi yapıyorsun pek anlaşılmıyor.  

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎8‎.‎9‎.‎2016 at 20:36, Engse Hohol yazdı:

Bunun üzerine Resulullah: "Anan da denir" buyurdu. Ashab da: "Evet anan da denir" dediler.

Bunun üzerine Resulullah: "baban da denir" buyurdu. Ashab da: "Evet baban da denir" dediler.

Bunun üzerine Resulullah: "eben de denir" buyurdu. Ashab da: "Evet eben de denir" dediler.

Bunun üzerine Resulullah: "deden de denir" buyurdu. Ashab da: "Evet deden de denir" dediler.

:lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şaka gibi ama o bulut diyaloğunda Muhammed'in ağzından o sözleri işitenlerin anlattıkları hadisler aynen o şekilde.

 Adres ümmetçi islamhane. Ben o sözlerin hepsini almadım ki kalabalık etmesin diye.

Derken bir bulut geçti. Herkes ona baktı. Resulullah "Bunun ismi nedir bileniniz var mı" diye sordu,"bu buluttur" dediler. Resulullah "buna müzn de denir" dedi. Oradakiler "Evet müzn de denir" dediler. Bunun üzerine Resulullah "Anan da denir" buyurdu. Ashab da "Evet anan da denir" dediler.

Muhammed ne içmişti olay öncesinde merak edilesi bir diyalog tabi. 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Katır ve keçi suretine bürünen melekler, hayvan suratlı melekler, ortadoğu kültürü için şaşılmayacak kadar sıradandır. Muhammed'in burak - lamassu hayvanı da öyle bir şeydi zaten. Bir de suret bulunan eve melek girmez demeleri var ya islamda. Ayna karşısında kendini tanıyamayan kedi köpekten farksız melekler zaman kaybetmesin diye allah'ın getirdiği bir önlemdir. Mesela suret aslı evde dolaşan bir melek, öteki meleklerin hangi görünümlerinde görev yaptıklarını bilmediği için evin duvarında asılı sureti, görev başında bir melek zannedebilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fatır 1'de;
Melaiketi rusulen uli ecnihatin mesna ve sulase ve ruba yezidu...
Elçi melekleri ikişer, üçer ve dörder kanatlı yapan ve artıran...
ifadesi, meleklerin kanat sayısındaki farkın, sürat farklılığı yarattığına işaret olabilir.

Yani melek kanatlarının sayıca fazlası, hız artırıcı fonksiyon olarak düşünülmüş olabilir.
Örneğin dünya ile güneş arası mesafe 150.000.000 kilometre'dir.

Işıkyılı hızında ilerleyen ikişer kanatlı melek, dünya ile güneş arasındaki mesafeyi 8 ışık dakikasında geçer.
Işıkyılı hızında ilerleyen dörder kanatlı melek, dünya ile güneş arasındaki mesafeyi 4 ışık dakikasında geçer.

Işıkyılı mesafesi 9.5 trilyon kilometre olarak aynıdır ama hız 2 katına çıktığı için zaman yarı-yarıya kısalmış olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
gönderildi (düzenlendi)

gro.jpg?w=702

Işığın kırınımı sonucu oluşan kütleçekimsel merceklenme, görülemeyecek uzaklıkta olan bazı gökcisimlerini ortaya çıkartır, görülebilir kılar. Işık, evren’de kütlesi olmayan kütleli bir cisim gibi hareket eder fakat kütle-çekim kuvvetine maruz kalmaktan kurtulamaz. Işığın düz bir şekilde ilerlerken kütle-çekim etkisi ile kırılması sonucu "mercek" gibi odaklanma olayına "kütleçekimsel merceklenme etkisi" denir. Muhammet gerçekten peygamber olsaydı, gökyüzü ile yeryüzü arasındaki tutarsız uzaklık iddiasını buyuracağına, ışığın kütle-çekim kuvvetine maruz kalarak, düz bir doğrultudan sapma uzaklığının açıklamasını buyururdu. Hem böylece müminlerin eline, sürekli kullanabilecekleri pozitif bir bilgi vermiş olurdu.  

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 14.01.2017 at 13:35, democrossian said:

Bunun üzerine Resulullah: "baban da denir" buyurdu. Ashab da: "Evet baban da denir" dediler.

Bunun üzerine Resulullah: "eben de denir" buyurdu. Ashab da: "Evet eben de denir" dediler.

Bunun üzerine Resulullah: "deden de denir" buyurdu. Ashab da: "Evet deden de denir" dediler.

:lol:

Offffff gozumden yas geldi. Bogazim agridi gulmekten ahhahahahahahahaaaa

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gülünecek bir şey yok.
(أنواع السحب) - Types of clouds.
Müzn مزن  bir bulut tipidir. Yeryüzünün toprak yüzeyine en yakın buluttur. 
Gökyüzüne baktığımızda düşük irtifada gördüğümüz ilk bulut, müzn مزن  bulutudur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'a göre, 7 gök ile dünya aynı boyuttadır. yani kuran'ın evreni, sadece dünya boyutunda !

65/Talak 12 : Allah, yedi göğü ve yerden bir o kadarını yaratandır. Allah’ın emri bunlar arasından inip durmaktadır ki, Allah’ın her şeye kadir olduğunu ve Allah’ın her şeyi ilmiyle kuşattığını bilesiniz.

 

Ayrıca, Fussilet 10 & 12 de bu durumu onaylıyor :

41/10 : O, dört gün içinde, yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattı, orada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti.

41/12 : Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe kendi işini bildirdi. En yakın göğü kandillerle süsledik ve onu koruduk

 

 "Bu 7 gökten en yakın olanını yıldızlarla süsledik" diyor....  yani kuran'ı yazan adamların evrenden anladığı 7 gökten ibaret ve onlara göre uzay diye bir şey yok.  

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
On 04.03.2017 at 18:13, Tumagü yazdı:

Gülünecek bir şey yok. (أنواع السحب) - Types of clouds. Müzn مزن  bir bulut tipidir. Yeryüzünün toprak yüzeyine en yakın buluttur. Gökyüzüne baktığımızda düşük irtifada gördüğümüz ilk bulut, müzn مزن  bulutudur.

 

Muhammed'in 8 adet yabani keçi süretinde melek benzetmesi kadar, bulut yörebinde "buna müzn de denir veya anan da denir" benzetmeleri enteresan ama! O ki muhammed son peygamber, yaptığı benzetmeler kıyamete değin insanlara rehber olacak ama muhammed ne yapıyor, "gördüğünüz o Buluttur ama Müzn de derler veya Anan da denir o buluta" diyerek müslümanların zaten bildiği birşeyi müslümanlara anlatarak zaman öldürüyor. Üstelik sahabe orada muhammed'in her buyuruğunu, evet diyerek bunları önceden bildiklerini onaylıyorlar. Ashabın bildiğini ashaba onaylatarak muhammed yine bilgiç tavırlarını takınmış. Muhammed'in hurma aşılama hadisesinde olduğu gibi.

 

  Muhammed hurma aşılayan ashap'dan bir topluluğa uğradı. Onlara "Siz bunu yapmamış olsanız da hurma olur" dedi. Ama olmadı. O sene hurmalar koruk çıkardılar, verim alınamadı. Sonra ashap Muhammed'e dediki; "Dediğinizi yaptık sonuç böyle oldu, hurma ağaçlarından verim alamadık". Bunun üzerine Muhammed; "Siz dünyanızın işini daha iyi bilirsiniz” dedi. (Müslim, Fedail, 141)

 

Muhammed'in tüm gizi, arapların uzağındaki yörelerin, diyarların zaten bilinenlerini, getirip arap cahillere "bunlar bana allah katından vahyediliyor" diye satmasıydı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

Mesele verim almak olduğunda muhammed laik bir kişiliğe bürünürdü tabi ama mesele insanları ayık gezdirmemek olduğunda koyu bir dindarla aynı prensipte çalışan bir beyne sahipti. Laik bir insan tanrı tarafından dokunulmuş, yetenek bahşedilmiş bir dahidir. Dindar bir insan ise diniyle ilgili bir sürü gereksiz şey hatırlayan herhangi bir kimsedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...
On 23.04.2017 at 11:58, Engse Aesir yazdı:

ashap Muhammed'e dediki; "Dediğinizi yaptık sonuç böyle oldu, hurma ağaçlarından verim alamadık". Bunun üzerine Muhammed; "Siz dünyanızın işini daha iyi bilirsiniz” dedi. (Müslim, Fedail, 141)

 

Allah ile insan arasına peygamberlik vazifesi verilen Muhammed'in "Siz dünyanızın işini daha iyi bilirsiniz” demesi ancak Laiklik ilkesiyle açıklanabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zırvalığın üzerine tüy dikilmiş hali !
Ortaçağda bir bedevi nasıl düşünüyorsa, kuranı yazan uyanık bedevi de aynı şeyi düşünmüş. Zira başka türlü düşünemezdi. Kanuni zamanında bir sığır çobanı mikrobiyolojiyi nasıl anlar ve anlatırsa yazar efendi de aynı şeyi yapmış.
Bu zırvanın neresinden ne çıkartmaya çalışılıyor anlayabilmiş değilim.
Herif açıkça yazmış;
- gökyüzünü ben havada tutuyorum yoksa başınıza çöker,
- gökyüzünün en alt katmanını kandillerle donattım,
- gökyüzündeki yıldızları süs olsun diye yarattım,
- yerle gök birdi ben ayırdım......
Ne desin daha?
Doktorun biri çıkıp "sizin kanınız kirlenmiş hacamat yapacam" dese önüne yatar mısınız?
(her ne kadar yatan sığırlar olabilirse de !)
Şahsen bu sözleri söyleyen bir kitaba ve onun yazarına, günahımı değil sümüklü mendilimi dahi vermem.. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...