Jump to content

Artık dayanacak halim kalmadı


Recommended Posts

Ben 3-4 sene öncesine kadar sıradan, ezik, yobaz ve Akp'li bir çomardım. Son 2-3 senede inanılmaz bir fikir değişimi yaşadım. Resmen 180 derece döndüm. 

Ben lise 2'deyken mesela sınıfta alenen Atatürk'e küfür etmiştim. Neyse ki dayak mayak yemedim ama baya kötü tepkiler aldım. Şimdi hatırlıyorum da kendimden çok utanıyorum. Ne kadar gerizekalıymışım, ben nasıl senelerce bu salak fikirlerle yaşamışım diyorum.

Şimdi ise Atatürk benim en çok sevdiğim insan. Hiç düşünmeden onun ideolojisi için seve seve ölürüm.

Neden önceden Atatürk düşmanı olduğumu herhalde tahmin edersiniz. Yobaz ve cahil bir çevrede büyüdüm. Bazen kendi kendime bu mazereti öne sürüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Başkası da olsa benim gibi yobaz olurdu diyorum.

Her neyse son 2-3 senede ben adeta jet hızıyla ilerledim. Ancak ailemde hiçbir gelişme olmadığı gibi gerileme bile var. Git gide daha yobaz, cahil ve gerici hale geliyorlar. Eskiden o kadar Atatürk düşmanı değillerdi. Hatta babam biraz seviyordu bile ama artık o da yok. 

Inanılmaz derecede cahiller. Bu durumu gidermek için kendilerine videolar izletmeye çalıştım, kitaplar tavsiye ettim ama nafile. Aynı tas aynı hamam. En ufak bir düşünme, sorgulama ihtiyacı bile duymuyorlar. Arada sırada dini kitaplardan başka hiçbir şey okumuyorlar.

Evde muhalif gazete okumak, muhalif kanal izlemek yasak. Bütün gün yandaş medya izleyip kendilerini tatmin ediyorlar. 

Bir de her gün kendi aralarında boş ve aynı muhabbetleri yapıyorlar. Tahmin edebileceğiniz gibi "Abd, israil, masonlar, ittihatçılar" bu kelimeler kullanılıyor devamlı. Gece gündüz Tayyip'i övüp Atatürk'e küfür ederek kendilerini rahatlatıyorlar.

Kısacası kendi küçük dünyalarında yaşayıp duruyorlar.

Artık bütün yaşama sevincimi onlar yüzünden kaybettim. Etrafa saçtıkları negatif enerjiyi net hissedebiliyorum. Artık bunlara ailem demeye bile utanır hale geldim. Bütün pozitif enerjimi emiyorlar.

Sözün özü patlama noktasına geldim

tarihinde Türk Torunu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ülkücü tabiri çok yanlış. Ancak türkçü olarak tanımlanabilirim ben. 

Cidden çok sıkıcı bir ev bizimkisi. Grip olsalar onu bile ABD'ye Yahudilere Masonlar bağlamayı başarıyorlar. Her gün aynı muhabbet dönüp duruyor. Abd, masonlar, yahudiler diye konuya giriyorlar; Atatürk şöyle kötü Tayyip böyle süper diye bitiriyorlar.

Cidden hiç şaşmaz ve hep böyle dönüp dolaşıp aynı şeyleri konuşurlar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayende zaten anladığım şeyi iyice anlamaya başladım.

Ama konuya girmeden önce bir Pink Floyd yapalım isterseniz:

https://www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U

Okul/Aile olayı maalesef öyledir. "Laik" aile de tamamen üşütük olabilir (benim durumunda öyle). Hatta laik komşu da kara cahil olabilir, bizdekilerin hepsi CHP'li ama hiçbirini sevmiyorum. Okul konusunda da çocuğum olunca, kötünün iyisini seçmek zorunda kalacağımı düşünüyorum. Tabi bizler şansımızın değerini her zaman bilemiyoruz. Parası olan herkesin de çocukları direkt Arı koleji Teyfik Fikret gibi okullara yollamaları da kaza sonucu değildir. Ben çocuğunu özel okulda okutup sonra üniversite parası veremeyen adam tanıyorum.

Ama devlet meselelerinde nasıl Demokrasi, hukuk devleti, güçler ayrılığı, düşük barajlı seçim sistemini savunuyorsam, eğitim sisteminde de bazı olmazsa olmazlar vardır. Kenan Evren gibiler hep görüntü kurtarma çabası içinde olmuşlardır. "Görüntü" hiçbir halta yaramaz.

Yurt dışından da şunu biliyorum. Özel okuldan, Robert kolejinden daha iyi ne vardır? - Fransa'daki, Almanya'daki gibi parasız okullar vardır. Dünyada bir numara bunlardır. Buralardaki laik, birleşik eğitimin de dinle çelişen yönü yoktur. İsteyenler hafta sonları çocuklarını Kur'an kursuna yazdırmakta veya dini konuları çocukları kendileri öğretmekte serbesttirler.

BU noktada "Kemalist" kesim "dinci" kesimle aynı yanlışı yapmaktadır. Okul bir ideolojik/dini şekillendirme fabrikası değildir. Eğitim bu değildir. Eğitim demek çocuklara bilim, felsefe, sanat gibi şeyleri nötr bir biçimde aktarmaktır. Niye? Çünkü birinin babası komünist, diğerinin babası refah partili. Hoca ne dese birinden birine haksızlık yapmış olur. O yüzdeni din/siyaset olmaz. Olursa bilimsel olarak anlatırsın, tarafsız biçimde tartışırsın filan bu 1.

2) Okul yarış alanı değildir. Bu da liberaller, dinciler ve Kenan Evrenci'lerin ortak hatası. Bilim bunu kanıtlamıştır. Bir çocuk matematikten sürekli sıfır çekip ünlü bir fizikçi de olabilir. O yüzden adamın önüne test koyup 7 yaşından itibaren çocukları test manyağı yapmaya eğitim adı verilemez. Üniversiteye sınavsız geçiş ve parasız, iyi durumda üniversiteler olmalı.

Bu da kenan Evren ile alakalı bir şey değil. TC gelişmemiş bir ülkedir. Sebep budur.

Ama ben eğitim konusunda inantçıyımdır. Pakistanlı hemen hemen layık okullar açıp dünya çapında çocuklara ulaşabiliyor. Bizde mesele "apartman okullar" var. Bahçesi bile olmayan, 5 katlı apartman satın alınıp "okul" yapılmış yerler. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan dershane sektörü var. Eğitim zaten okuldan sonra başlıyor. Mühim olan üniversitede yer kapmak. Bu durum böyleyken de adam "çocuk yapın" diyor.

Bu konuyu en iyi yurt dışında yaşayan Türkler bilir. Belçika'daki amele çocuğunun TR'deki zengin çocuğundan daha çok eğitim imkanı var.

Yani mesele o kadar ciddi ki. Tayyip denen adam Putin'i taklit edebileceğini sanıyor. Edemez. Rusya'da mesela parasız eğitim ve parasız üniversite var. Bizde resmen KİT gibi özelleştirilmiş eğitim sistemi var.

- Bir de ben normal devlet lisesindeki kişilere de acıyorum. Onlarda'da "Türkim, doğruyum, çalışkanım" var. O da bir beyin yıkama. Dediğim gibi Finlandiya'da ev ödevi kalkmış. "Çocuklar çocukluklarını yaşasınlar, yaratıcıklarını geliştirsinler" filan diyorlar. Ve bu çocukların çoğu rahat rahat üniversite bitiriyorlar. Yani kafayı yükle, yükle, öyle bir eğitim sistemi bile kalmadı artık.

- Atatürk meselesini anlamadım. Rum asıllı filan mısınız?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı başarısız insanlar nasıl bu başarısızlığı için hep başkalarını suçlar ise bazı toplumlar da öyledir. Yalnız dikkat et sende aynı tuzağa düşmek üzeresin. Ailen senin handikapın olabilir ama başarı ve ilerleme " rağmen " olur. Ailenin cahilliğinin senin dengeni bozmasına izin verme. Onlar artık gelmiş, geçiyor. Yapabileceğin pek bir şey yok. Ömür boyu ailenle birlikte yaşamayacağına göre he he de geç. Kendi hedeflerine odaklan.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Türk Torunu yazdı:

Kısacası kendi küçük dünyalarında yaşayıp duruyorlar.

Artık bütün yaşama sevincimi onlar yüzünden kaybettim. Etrafa saçtıkları negatif enerjiyi net hissedebiliyorum. Artık bunlara ailem demeye bile utanır hale geldim. Bütün pozitif enerjimi emiyorlar.

Sözün özü patlama noktasına geldim

Sana hayatı dar edenlere sen de dar et diyeceğim ama 40 yıl siyahın beyaz olduğuna inanmış insanlar artık siyahın siyah olduğunu anlasalar bile ona beyaz demeye devam etmek isteyeceklerdir. Değişimi göze alamazlar. Belki toplu halde değişim başlarsa o zaman sürüyü takip edebilirler. Ama o değişimi de senin gibi aile içindeki aydın bireyler başlatabilir.

Kendi içinizdeki tartışmalarda ne kadar ileriye gittin, mesela sınırlarını test edebildin mi? Neleri duymak istemiyorlar, nelerden kaçıp nelerde teselli buluyorlar, bunları tespit edebildin mi?
Kaçtıkları korkuların aslında öyle olmadığını, sığındıkları tesellilerin de aslında korkular olduğunu onlara şaka yollu anlatmaya çalışabilirsin belki. Böylece senin de kendi düşüncelerini savunma sistematiğin gelişir yarın sizinkilere benzer başka insanlarla karşılaşırsan onlara da aynı sistematiği uygulayabilirsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tam benim aile. Aynen kendi ailemi gördüm yazdıklarında. Onlar da koyu Tayyipçi, Neo-Osmanlıcı, Atatürk düşmanı, şeriatçı, hilafetçi, saltanatçı. Konuştukları şeyler avam kıraathaneleri sohbetlerinden farksız. Ama onları da öyle kabul etmek lazım, bu saatten sonra değişmeleri çok zor. Ekonomikman bağımsız olduğunda, kendi düzenini kurduğunda zaten bunlara katlanmak zorunda kalmayacaksın.

tarihinde Şövalye tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
8 hours ago, leonardo18 said:

- Atatürk meselesini anlamadım. Rum asıllı filan mısınız?

Bunu anlayamadım. Rumlukla alakamız yok. Her Akp'li gibi benim ailem de Atatürk düşmanı.

tarihinde Türk Torunu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

- Biraz sert çıktım ama, konu ciddi de olabilir.

Bakın Bağımsız kaynaktan çok güzel bir Türkçe web sitesi var:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atatürk

Burayı okumak her türlü kafa karışıklığına iyi gelecektir.

Sonra, işi tartışmaya-laf çatışmasına döndürmeden, ailenin erkekleri ile, öğretmenler ile bu konuyu sakince konuşmayı deneyebilirsiniz. İş tartışmaya filan dönerse de "Ben sizin gibi düşünmüyorum, Atatürk hakkında şöyle şöyle düşünüyorum, Bu konuda fikrimi de değiştirmeyeceğim" diyebilirsiniz.

Sorarlarsa da kısaca, bazı bilimsel gerçekleri paylaşabilirsiniz.

- Ben ilk defa duyuyorum. Çok da şaşırdım. İnönü de büyük insandır. Onun hayatını/yaptıklarını da araştırmanızı tavsiye ederim. Cidden şaşırdım yani.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinden dönenlerin öyküleri birbirine benziyor. Babam öldükten sonra eve ilk girdiğimde ilk iş olarak kitaplığı boşalttım. Ne kadar arapça kuran ve Türkçe tercümeleri, tefsirler, hadis kitapları, ilmihaller, bilmem Gazali İhya'sı, ve H.H. Işık tercümeleri, risaleler, daha neler neler, bir sürü dini kitap. Hepsini banyoya yere attım. Banyo sobasına tek tek atıp hepsini yaktım. Bu beni müthiş rahatlattı. Geçmişim, o karanlık ilkel cehalet karanlığı kitapların ışığında aydınlanıyor gibi hissettim. Sonra diğer eşyaları ayırdım ve kitaplarla ısınan banyoda bir güzel de duşumu alınca ooohhh dedim bu son kalıntılar da böylece temizlendi.

Babamın ölümüne çok üzüldüm tabii, kimse benim kadar üzülmedi belki de. Ama babam beni çileden çıkarmıştı. İslamı savunmasına da bir şey demeyeceğim ama, a.k. partisi savunucusu olması, fettöye toz kondurmaması, ergenekonculara oh çok iyi oluyor demesi beni öfkeden çıldırtıyordu. Babam olmasa çenesine bir yumruk çakardım, o derece öfkeleniyordum.

Bu günleri görseydi ne derdi ne bileyim... Fettönün düşman ilan edildiğini, ergeneokon yoktur, kumpastır denildiğini, fetönün darbeye kalkıştığını... Bunları göremedi... Ergenekonculara ooooh iyi olmuş gebersinler diyen çok adamı dövmekten beter etmişimdir. Adli vaka olmasın diye kafa burun dağıtmıyordum ama sözle dövmekten çok beter ettiğim kişi oldu. Bir kişinin çıkıp islamı savunması beni öfkelendirmez. Ona bütün argümanları gösterdiğim halde inat etmesi ve saçma sapan savunmaları tekrarlaması öfkelendirir. Ama ergenekonculara oooh çok iyi oluyor gebersinler diyenler beni öfkeden çılgına çeviriyordu. Başımı belaya sokup mahkemelik olmadan bu işin bitmesi çok iyi oldu. Yoksa kesin biriyle mahkemelik olacaktım. Kafa burun dağıtmadan da olabilirdim, çünkü küfür ettiklerim oldu yüzüne karşı. Kendime hakim olamadım. Ya kafasını burnunu kıracaktım, ya küfür edecektim. 

Ya neler yaşadık ve yaşıyoruz şu damına kiremit koyduğumun memleketinde ya... Sinirlerim bozulmadan yazmayı bırakayım ben... Bu ülke de ülkeyse, bu halk da halksa... Neyse... Bozuk sinirle yazmak iyi olmayacak...

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

3 saat önce, Türk Torunu yazdı:

Bunu anlayamadım. Rumlukla alakamız yok.

Ben de bir şey anladıysam araptan da beter olayım! Hayır şu forumda bu leo ve bunun gibi bazı insanlar ne demeye çalıştıklarını niye açıkça söylemiyor ben anlayamıyorum. Bu şimdi ne demeye çalışıyor bilen anlayan varsa bi zahmet bize bir açıklasa! Kendisinden açıklama istesek, yine anlaşılmaz alakasız bir şeyler söyleyecek, o bakımdan böyle diyorum. Arkasında da durmuyor söylediklerinin. Leonard, kıl etme adamı... Doğru düzgün açık net konuş yahu, bu ne böyle?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demo: Koyu dindar kişiler benim çevremde de var. Senin hikayen de ilginç. Şimdi yalan da söylemeyim, bizde dindar var ama yobazımız yok açıkçası.

- yazık, çok da tartışmayın. Öyle biliyor bazıları.

- Ben Atatürk konusunda ısrar ettim. Ben Atatürk düşmanı Türk ile karşılaşmadım (Tayyip'i filan nedense Türk'ten saymıyorum). Ama karşılaşsaydım, sakin sakin anlatırdım, İnönü de aynı şekilde, Böyle böyle derdim, Çanakkale derdim, kurtuluş savaşı derdim. (içimden de bu herif delinin teki derdim). AKP'li MHP'li adam tanıdığım için söylüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Çok genç dönemlerinizde, aile ve çevre etkisiyle islamcı partilere sempati duymuş olmak, veya Atatürk'e karşı olmak çok önemli bir hata değil. bunları fazlasıyla telafi edersiniz.
18-20 yaş gibi dönemler, insanın en saf olduğu zamanlardır. iyi niyetli insanlar bu yaşlarda kolaylıkla aldatılabilir. Bizim zamanımızda da Refah partisi vardı. ben de onları iyi birşey zannederdim.
 Atatürk'e "din düşmanı" diyerek laf edenler hep olmuştur. ama çocukken bile Atatürk hakkında peşin hüküm vermek istemezdim.
  
AKP li aile konusuna gelirsek, dindar olup AKP'ye karşı olanlar da var. bunlar genelde başka islamcı partileri tutar. ama CHP yi seven dindarlar da olabiliyor.
Siyasi görüş ayrılıkları ailede sorun olmaması gerekir. Dine fazla girmeden de AKP'yi eleştirmenin yolları var. mezhepçilik, din sömürüsü, kadrolaşma, anti demokratik uygulamalar... gibi konulardan girilebilir.
 
Muhalefet edilecek birçok özelliği var AKP'nin... mesela darbe girişimin temel sebebi dahi RTE ve AKP dir. 36 yıldır hangi hükümet döneminde askeri darbe girişimi olmuştur... diye sormak lazım?
AKP li aileler de -en azından başta kendi liderleri varken- darbeye karşı olduğuna göre, konuya sadece burdan girseniz bile bir faydası olur.
 
 
 
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, democrossian said:

Dinden dönenlerin öyküleri birbirine benziyor. Babam öldükten sonra eve ilk girdiğimde ilk iş olarak kitaplığı boşalttım. Ne kadar arapça kuran ve Türkçe tercümeleri, tefsirler, hadis kitapları, ilmihaller, bilmem Gazali İhya'sı, ve H.H. Işık tercümeleri, risaleler, daha neler neler, bir sürü dini kitap. Hepsini banyoya yere attım. Banyo sobasına tek tek atıp hepsini yaktım. Bu beni müthiş rahatlattı. Geçmişim, o karanlık ilkel cehalet karanlığı kitapların ışığında aydınlanıyor gibi hissettim. Sonra diğer eşyaları ayırdım ve kitaplarla ısınan banyoda bir güzel de duşumu alınca ooohhh dedim bu son kalıntılar da böylece temizlendi.

Babamın ölümüne çok üzüldüm tabii, kimse benim kadar üzülmedi belki de. Ama babam beni çileden çıkarmıştı. İslamı savunmasına da bir şey demeyeceğim ama, a.k. partisi savunucusu olması, fettöye toz kondurmaması, ergenekonculara oh çok iyi oluyor demesi beni öfkeden çıldırtıyordu. Babam olmasa çenesine bir yumruk çakardım, o derece öfkeleniyordum.

Bu günleri görseydi ne derdi ne bileyim... Fettönün düşman ilan edildiğini, ergeneokon yoktur, kumpastır denildiğini, fetönün darbeye kalkıştığını... Bunları göremedi... Ergenekonculara ooooh iyi olmuş gebersinler diyen çok adamı dövmekten beter etmişimdir. Adli vaka olmasın diye kafa burun dağıtmıyordum ama sözle dövmekten çok beter ettiğim kişi oldu. Bir kişinin çıkıp islamı savunması beni öfkelendirmez. Ona bütün argümanları gösterdiğim halde inat etmesi ve saçma sapan savunmaları tekrarlaması öfkelendirir. Ama ergenekonculara oooh çok iyi oluyor gebersinler diyenler beni öfkeden çılgına çeviriyordu. Başımı belaya sokup mahkemelik olmadan bu işin bitmesi çok iyi oldu. Yoksa kesin biriyle mahkemelik olacaktım. Kafa burun dağıtmadan da olabilirdim, çünkü küfür ettiklerim oldu yüzüne karşı. Kendime hakim olamadım. Ya kafasını burnunu kıracaktım, ya küfür edecektim. 

Ya neler yaşadık ve yaşıyoruz şu damına kiremit koyduğumun memleketinde ya... Sinirlerim bozulmadan yazmayı bırakayım ben... Bu ülke de ülkeyse, bu halk da halksa... Neyse... Bozuk sinirle yazmak iyi olmayacak...

Peki babanın cenazesinde ne yaptın? Mahalleli falan biliyor muydu ateist olduğunu? 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ülkede M.Kemal düşmanı çok insan var. Ama onlara bırakmicaz bu ülkeyi. Gerekirse çıkıcaksın ATANIN HAKKINI CANIN PAHASINA SAVUNUCAKSIN. 

Cumhuriyet mitinglerinde ortaya çıkan gezide ortaya çıkan gençler yapabilir bunu. Zamanı geldiğinde biz çıkalım dışarı. BEŞTEPEYE SARAYIN ÇEVRESİNE 1 MİLYON KİŞİ TOPLANALIM BU İŞ BİTER. Ben geziyi şöyle de değerlendiriyorum ; Türkiye cumhuriyetine sahip çıkacak ilerici gençlerin bi koalisyonuydu orası. Ve bu gençlerin içinde akp ye yer yok. o her zaman türkiye karşıtı cephede türk düşmanı bir amerikancı parti olarak kalacak. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gene coştunuz ama Atatürk'e düşman kişinin bence psikolojik sorunu vardır. Belki eleştirenler vardır ama küfür-müfür ediyorsa ya kara cahildir, tarihi filan bilmiyordur. Ya da delidir.

Hatta siz beni kafaya mı alıyorsunuz onu düşünmeye başladım.

Türk olup da Atatürk'ü sevmeyen adam olur mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, leonardo18 yazdı:

Gene coştunuz ama Atatürk'e düşman kişinin bence psikolojik sorunu vardır. Belki eleştirenler vardır ama küfür-müfür ediyorsa ya kara cahildir, tarihi filan bilmiyordur. Ya da delidir.

Hatta siz beni kafaya mı alıyorsunuz onu düşünmeye başladım.

Türk olup da Atatürk'ü sevmeyen adam olur mu?

dalgamı gecıyon leo

türklerin yarısı atatürk düşmanıdır.

kendine türk diyenler zaten atatürkü türkten saymıyor.

atatürke selanik dönmesi yunan dölü diyorlar.

youtube yorumlarını oku.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...