Jump to content

Lise öğrencisi olarak yeni nesil hakkında analizim


Recommended Posts

Merhabalar abilerim anadolu lisesinde 3. sınıf öğrencisiyim kendi gözlemlerim dahilinde 1998-1999 yılları civarından sonraki nesli tanımlayacağım... Yaklaşık 3 sene önce başlayan merakımla birlikte ve evrimin ihtişam veren işleyişini öğrendikten sonra ilk önce islamı derin şekilde araştırdım kuranı okudum ve bu kadar saçmalıkları öğrenince inancımı kaybettim çok fazla zırvalık, ahlaksızlıklar farkettim dolayısıyla dinden çabuk kurtuldum... Bir süre deist olarak takıldım ve çok az bir süre agnostik oldum son 1 senedir falan ise tamamen ateizme geçiş yaptım. Bir anda ateist olmak kolay olmadı benim için fakat şuan yaratıcı zırvalığına kesinlikle ihmal falan vermiyorum bu şartlarda gerek olmadığı gibi olmasına tek bir ihmal dahi görmüyorum... Birde TR'de ne yazık ki çoğunluk tarafından hatta %95'lik kısım ateizmin tanımını dahi bilmiyor çünkü araştırma yapma eğilimleri yok. Çoğu %50 var diyenleride ateist olarak görüyor, ben yok-ihmal bile vermiyorum dediğimde: ''sen ateizmide aşmışsın'' gibi laflar geliyor karşıma... Üzücü biir durum maalesef.. :wacko:

Yaşıtlarımdan bahsetmem gerekirse.. Maalesef eğitim sisteminin bağnaz,gerici olmasından dolayı hiç kimsede küçücük bir merak dahi yok! Ezbere dayalı sorgulamaya tamamen kapalı bir eğitim sistemi olduğu için şuanki gençlerin durumu içler acısı... Sırf evrimin işleyişi inancına ters düştü diye bilime küfür eden bir ton adam tanıdım!! :blink: Ve 20 saniye sonra telefonundan internete girdi bu herif..

Evet, çoğu internete bağlı şekilde yaşıyor ama tamamen saçma sapan sosyal paylaşım siteleri için. Dünyanın, canlıların oluştuğunu merak eden kitle yok.. Bu bakteriler kendi inandıkları kitabı dahi okumuyorlar.. Evrim hakkında bir halt bilmediği halde hala '' toprak kemiği oluşturdu üzerine deri eklendi, meni serpiştirildi ve böyle olduk '' gibisinden ahmakça yaratılışçı fikirleri kör bir şekilde savunuyorlar...

Yani abilerim, hala bu gençlikten medet umuyorsanız size diyecek bir şeyim yok.. Tüm sorun ne yazık kı bunların yetiştirilme ve eğitim sistemiyle alakalıdır ve merak yoksunluğudur.. İnaniyorum ki TR sonu pek feci bitecek bir zavallı bir ülke olacaktır.... Umarım ki haksız çıkarım..

Saygılarımla,

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sadece Türkiye'de değil, dünya çapında var bu problem.

Kafası çalışan ve bilgili insanlar da yok değil elbette, ama yüzdeye vurursanız insanların büyük çoğunluğu inanılmaz cahil.

Bazı ülkelerde oranlar daha iyi, ve oralarda işler daha iyi işliyor. Ama çoğu yerde öyle değil.

Laf anlatmak veya mücadele etmek yerine, belki de kafası çalışan insanlar bu durumu kendi avantajları olarak görüp, yararlanmaya çalışmalı.

Ben cahillere laf anlatmaktan bıktım. Bunu yıllarca yaptık elbette, hatta bu siteyi falan da o sebeple kurduk zamanında, ama artık bıktım sayılır. Yorgunluk oluştu. Akıntıya kürek çekmekten farksız çünkü bu olay.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İmam hatipse orası normaldir ama ben biliyorum imam hatipe giden babası imam olan adamlar ateist oluyo gerisini sen düşün.

Bide gençlerin çoğu abd avrupa özentisi onun için çoğunun dinle alakası yok.

Ülkenin %98 zi müslüman diyolar ama dinle alakası yok çoğunun.

Gelecekte din min kalmayacak bu şaka gibi gelebilir ama bu genç nesil dahada bu masallara inanmaz.

Sana bir tavsiye milleti takma sana nederlerse desinler önemli olan senin ne düşündüğün.

Herkesi ateist yapamazsın çünkü herkes zeki değildir zeki olan azınlıktır cahil olan çoğunluktur.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...