Jump to content

Lian (Lanetleşme) ayeti..


Recommended Posts


Nur süresi 6,7,8,9:
"Ve zevcelerine (eşlerine) zina (iftirası) atanlar, kendilerinden başka şahitleri yoksa o zaman onların herbirinin şahitliği; kendisinin, muhakkak sadıklardan (doğru söyleyenlerden) olduğuna dair, dört defa Allah’a şahitlik (yemin) etmesidir.
Ve (yeminin) beşincisi, eğer yalan söyleyenlerden ise Allah’ın lânetinin kendi üzerine olmasıdır.
Ve (zevcenin, kadın eşin), Allah’a dört defa onun (zevcin, erkek eşin) mutlaka yalancılardan olduğuna dair şahitlik (yemin) etmesi, ondan (kadından) azabı (cezayı) kaldırır.

Ve (yeminin) beşincisi eğer o (eşi), sadıklardan (doğru söyleyenlerden) ise Allah’ın gadabının (azabının) kendi üzerine olmasıdır."
Evet gelelim şu ayetlerin faydaları ve doğurduğu sonuçlara..
1-Diyelim ki karınızdan sıkıldınız.Çıtır bir kız buldunuz ve onunla evlenmek için mevcut eşinizden kısa yoldan boşanmak istiyorsunuz.
Çözüm şu:Karınıza zina yaptı diye iftira atıyorsunuz. Şahitte bulmanıza gerek yok,mahkemeye gidip zina yaptı diye 4 kere yemin ediyorsunuz ve tık diye boşanıyorsunuz.
2-Eğer karınız hamile ise doğacak çocuktan da kurtuluyorsunuz,çünkü çocuk anne soyuna dahil ediliyor.Nesebi sahih olmuyor.Yani veled-i zina oluyor.
Boşadığınız kadın ise bu nedenle zani ve kahpe oluyor..
3-Kadının ise bu ayetten faydalanma imkanı yok..Kocasının zina yaptığını iddia eden kadın ise 4 şahit bulmak zorunda..Bulamazsa sırtına sopayı yiyecek
"Şüphesiz ki islam kolaylık dinidir."
Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamda kolaylık çooook! Boşamaya bile gerek yok, boşadıktan sonra da rahatsız eder belki, öldür gitsin... Yaptırım yok. İslamda kadın ve köle öldürmeye kısas yapılmaz. Kuran'da apaçık yazan kısasın hüre hür, köleye köle, dişiye dişi yapılabileceği hükmü uyarınca karısını ve kölesini öldüren hür bir adama kısas uygulanamaz. Ancak hür bir adamı öldürdüğünde kısas uygulanır.

Daha islamın ne ilkel ne vahşi, ne meymenetsiz bir din olduğunu bilmiyor doğru dürüst millet. Bunun aslını bilseler, evlerden ırak, sokaktan geçmesine bile izin vermez, taşlayarak kovalarlar. Camileri yakar ateşe verir hocaları yurt dışına sürer veya yok ederler. Bu islamın ne kadar korkunç bir şey olduğunu hiç kimsenin bildiği yok.

Bilenler tümden yok değil, var, örneğin ilahiyatçıların bunu bilmemesi olanaksız. Domız gibi biliyorlar. Ama onların düşüncesi acaba bu islamı hale yola sokar, bir düzgün kılık sahibi yapar da kullanabilir miyiz acaba... Bunun derdindeler.

Dünyada herkes bu islamı nasıl kullanabilirimin derdinde. ABD tekmeleye tekmeleye it gibi kullanıyor. Saldırtıyor, öldürtüyor, son kullanma tarihi dolunca itlaf edip leşini denize atıyor, bir de dalgasını geçiyor atmadan önce duasını okuduk diye! :lol:

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerek yok ki böyle bir uygulamaya. Zaten 3 talak ile boşanabiliyorsunuz. Erkek için herhangi bir bekleme süresi de yok. 

Allah'ın lanetini iplemeyen biri boşanmak istediği eşine gerçekten kötülük yapmak istiyorsa yapabilir ama buradan bu sonuç çıkıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 minutes ago, Sundance said:

Gerek yok ki böyle bir uygulamaya. Zaten 3 talak ile boşanabiliyorsunuz. Erkek için herhangi bir bekleme süresi de yok. 

Allah'ın lanetini iplemeyen biri boşanmak istediği eşine gerçekten kötülük yapmak istiyorsa yapabilir ama buradan bu sonuç çıkıyor.

Talak olayında iddet süresi beklemek lazım.Bu daha kestirme bir yol.

Eğer karından herhangi bir sürtüşmezlikden dolayı nefret etmeye başlamışsan intikam almak için de uygun..

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 minutes ago, Sundance said:

Erkeğin iddet süresi yok. Eğer çok özel bir durum yoksa kadın evin içinde iddetinin dolmasını beklerken erkek evlenebilir.

Yani dediğim gibi kadını rezil rüsva etmenin önüne tek engel Allah'ın lanetini koymuşlar. Denecek bir şey yok.

 

Kadını 3-4 ay evinde beslemiyor yani,Bir an önce kadını kapı dışarı atıp  bir de iftira atıp ,intikam alınabiliyor.Güzel bir plan.

Bence olayın aslı şu hadis te anlatılıyor.

Bu ayetin torpil amaçlı olarak geldiği belli..

Muhammed arkadaşına torpil geçmiş,Arkadaşı da kendini kurtaracak ayetin geleceğini biliyor..ilginç yani..



"İbn-i Abbas (ra)'den rivayet edildiğine göre, Sahabe-i Kiram'dan Hz. Hilâl b. Ümeyye (ra), Resûl-i Ekrem (sav)'in huzurunda iken, karısı "Havle"nin, Şerik b. Sehma ile zina ettiğini beyan eder. Bunun üzerine Resûlullah (sav): "Dört şahidi hazırla, iddianı isbat et!.. Yoksa sırtına had vurulur" hükmünü tebliğ eder. Hilâl b. Ümmeyye (ra): "Ya Resûlullah!.. Bizden birisi karısının üzerinde bir erkek görürse, şahid aramaya mı gidecek? O adam, biz şahidleri bulup gelinceye kadar işini görüp, savuşup gitmez mi?" diyerek içinde bulunduğu zor durumu izaha gayret eder. Resûl-i Ekrem (sav): "Sen şahidlerini hazırla!.. Aksi halde sırtına hadd-i kazf vurulur" buyurur. Bunun üzerine Hz. Hilal b. Ümeyye (ra): "Ya Resûlullah!.. Seni hak peygamber olarak gönderen Allahû Teâla (cc)'ya yemin ederim ki, muhakkak ben doğru söylüyorum. Şundan eminim ki, Allahû Teâla (cc) benim sırtımdan Hadd-i Kazf'ı kaldıracak bir ayet-i kerime indirecektir."(266) der ve teslim olur."
 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Erkekler için islam kolaylık dini ve kadınları kullanmak dini. Müslüman doğan her erkek islam askeri olmak için ölüme koşarak gider. Ölse bile öldükten sonra kadınları kullanmaya devam edeceği inancını taşıyarak ölüyor. Kadınlar da alışkanlıklarında kolay kopamadıkları için islama mahkum olmuş durumdalar veya islamdan özgür kalabilecek sosyal ilişkilere müdahil olmaktan uzaktalar ve eğitimsel seviyeleri de dünyayı anlamaya, yorumlamaya fikirsel imkan vermiyorsa o kadınlar hep öyle kalacaklar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...