Jump to content

Atalar dinini eleştiren İslamın da,atalar dini olması


Recommended Posts

Hepinizin bildiği gibi İslam atalar dinini,atalarının yolundan gidenleri eleştirir.Ama kendisi de her din gibi,atalar dini olmaktan kurtulamamış,kuşaktan kuşağa aktarılır hale gelmiştir.Çok duyarsınız çevrenizde ki müslümanlardan,benim atalarım şu kadar yüzyıl İslama hizmet etti,İslamın sancaktarlığını yaptı diyip,bunla övünürler.

Şu açık ki din,birey yığınları tarafından,topluca,sorgulamadan,araştırmadan kabul edilebilir bir olgudur.Derler ya,bizim atalarımız zamanında topluca şu dine geçmiştir.Topluca bir dine geçmenin,bir dinin kuşaktan kuşağa aktarılmasının neresi doğrudur?Bu şaşkınlık içinde karşılanması gereken saçma bir durum değil midir?

Atalarım yüzyıllar önce,sorgulamadan,araştırmadan,topluca(Bir dini toplu olarak kabul etmek oldukça ilginç bir durum) bir dine geçiyor,o dini kuşaktan kuşağa aktarıyor,ben bu durumla övünüyorum,atalarımın dininin savunuculuğunu yapıyorum.İşte çoğu insan,bu saçmalığın farkında bile değil,bu saçmalığın farkına varamadan ölüp gidiyor.Durup,sormuyor kendine.Ben neden atalarımın diniyle övünüp,atalarımın dinini ölümüne savunuyorum diye.Düşünmüyor,ben neden atalarının dinine inanan diğer insanlara nefret kusuyor,onları sonsuz cehenneme gideceğine inanıyorum diye.Ben de atalarımın dinine inanmışım,o da atalarının dinine inanmış,ne farkım var ondan,ben cennete gidecekken,o neden cehenneme gitsin ki,diyemiyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Doğrudur. yalnız şu detayı da ekleyelim; Türkiye'de gerçekte atalarının dinine de inanmıyorlar. Türk insanı aslında gök tanrıya inanıyordu.

Bu açıdan düşündüğümüzde, aslında tüm dinlerde güce ve çoğunluğa itaat edilir.

bu inanç sistemine göre, insana cenneti verecek olan da bir güç merkezi olan tanrıdır. cezalandıracak olan da odur.

özetle... dinin esası, belli bazı güçlere köle olup, boyun eğmektir.

Nitekim güce itaat edenler de, kendi kurallarına boyun eğdirmeye çalışıyor.

Bu ilkel inanç sistemi böyle işliyor.  Bu nedenle de dinler çoğunlukla atalardan gelir.

 
 
tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Atalarının yolundan gidenleri eleştiren İslam.

Her din gibi atalar dini olmaktan kurtulamayan İslam.

Atalarının dini diye,bağımlı oldukları kutsal afyonlarını ölümüne savunan insanlar.

Bu dini gönderdiği söylenen Tanrı kendi dininin de,her din atalar dini olacağını bilmiyordu herhalde.

Kendine ve gönderdiği dine bugün bu kadar inanan varsa,bunu atalarının yolundan giden insanlara borçlu.

Çok ilginç gerçekten.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peygamberler kendi uygulamalarını geliştirmişler, atalar kültü uygulamalarını yermişler. Benim aile fertlerim evin kapısından girerken ve çıkarken besmele çekiyorlar, bismillah diyorlar en kısa yoldan ama besmele çekiliyor yani. Yemek yerken de yine besmele, bismillah, arabaya binerken bismillah, inerken bismillah. Muhammed'in ömrü billah çekmediği besmeleyi, benim aile fertlerim çekmiştir. Demem o ki, peygamberler günlük hayat neyi gerektiriyorsa öyle yaşamışlar ve güncel olanı yaşamayı ne geciktiriyorsa peygamberler o geciktirici şeylerle mücadele etmişler. Bugün biz de aynısını yapmalıyız. Tanrı ne yapmış tevrat tahrif edildiğinde veya incil tahrif edildiğinde?
Tevrat tahrif edildiğinde, Tevratın orjinalini tekrar göndermemiş.
İncil tahrif edildiğinde, İncil in orjinalini tekrar göndermemiş.
Geçmiş geçmişte kaldı, gününüzü yaşayın, atalarınızı iplemeyin demiş. İplerseniz ayakbağı olurlar size demiş ama anlayan yok ki.

Link to post
Sitelerde Paylaş

52 yaşındaki Muhammed'in Ayşe ile 6 yaşında nikahlanıp 9 yaşında evlenmesi örneğinin bugün taklitini yapan müminler, Muhammedin, cahiliye diye adlandırdığı islam öncesi arapların yaşadığı, atalar dini bağımlılığından daha sıkı ve daha nizami bir şekilde "Muhammed atası dinini" yaşamıyorlar mı? Arap toplumunun gelenek ve görenekleri içerisinden çıkmış bir dindir islam. Arap töresi içerisindeki Muhammed'in yaşantısını incelerseniz, kendinden 43 yaş küçük kızlarla islam peygamberi Muhammed'in evlendiğini görürsünüz. Beni Kureyza katliamında Muhammed 57 yaşındaydı ve Safiye ise 17 yaşındaydı. Aradaki yaş farkı 40 ve ayşe ile Muhammed'in yaş farkı ise 43. Muhammed, müminlere kötü örmek oluşturduğu için müminlere pedofili hastalığı, sanki normalmiş gibi bir şey geliyor. Oysa Türklere normalmiş gibi gelmiyor, iğreniyoruz biz 43 yaş küçük bir kızla gerdeğe girip onunla cinsel ilişki kurmaktan. İslamda temel sorunun kaynağında, Arap bir peygamberin geleneğine ve dinine uymak vardır. Kıvırtma tevil açıklamaları ile "gerçek islam bu değil" bahanesinin cılkı çıktı artık. Herkes öğrendi 15 yıllık akp iktidarında, gerçek islam tam da budur. Arapların kendi dinlerinin kitabı kur'an'ı, kendi dillerinde okuyan Araplardan daha mı iyi bilecekler o "gerçek islam bu değil" diyenler!

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Arap kültürünün dini islam, Türklere enjekte edilmiş bir hastalıktır. İslam hastalığına arapların bağışıklığı var. Bu bağışıklık sayesinde gerçek islam veya sahte islam konusunda tartışmaya girmiyorlar, islam dinini ataları muhammed'den öğrendikleri gibi yaşıyorlar. Bu da gerçek islamı katışıksız halde pure yaşadıklarına ikna olmalarını sağlıyor ve arzuladıkları hovardalıklarını yapmalarını da sağlıyor. Zaten islam dini hovarda ve hileci insanlara avantaj sunuyor sadece.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

İslam başlarda atalar dini değildi, devrimciydi, devrimci bir din olarak kuruldu. Devlet mekanizması ve toprak istila edici savaşlardan sonra atalar dini halini aldı. Muhammed kült bir liderdi ve egoistti. Köleleri, efendilerine kışkırtarak kendini onlara efendi yaptı. Bu zekaya ve misyona sahip tek insan değildi ama ortaklaşa çalıştığı sahabe, doğal seleksiyon yaratarak siyasi bir mekanizmayı kurmayı başardılar. Bu süreçte sahabeler, muhammed'in egoistliğine tahammül etmeselerdi islam bu günlere gelmezdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 months later...

İslamın kendisi de atalar dini olmak istiyor.Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler,yönetmeyenler kafirdir diyen,islami bir düzenin kurulmasını buyuran ve bu düzenin korunmasını,sürekliliğinin sağlanmasını isteyen bir anlayış atalar dini olmak istiyordur,her yeni gelen kuşağın beyninin de islama göre yapılandırılmasını istiyordur.Dinin kendisi kuşaktan kuşağa aktarılan bir olgu ,ama islam atalar dini olmayı özellikle istiyor.O nedenle de,islam dinine inanan birinin özgür iradeden,sınavdan,sınanmadan söz etmemesi gerekir.Çünkü inandıkları din bu kavramların hepsini çöpe atıyor.Ki islami bir düzende de,sorgulayıp dinden çıkanları,çoğalıp islami düzeni yıkmasınlar diye öldürüyorlar.Müslüman sayısı azalır,dinden çıkanlar çoğalırsa,islami düzen yıkılır çünkü.İslami düzenin korunması ve varlığını sürdürmesi müslüman sayısıyla doğrudan bağlantılıdır.İslamı eleştirenleri,islam karşıtlığı yapanları da,fitne çıkarmak,bozgunculuk yapmak,islami düzeni yıkmaya çalışmak,allaha ve islami düzene karşı savaş açmak gibi gerekçelerle,maide 33te geçen el ayak çapraz kesimi,çarmıha germe,öldürme,sürme gibi yaptırımlara çarptırıyorlar.İslam tam anlamıyla bir baskı,korku,dayatma düzeni kurduruyor.

 

-Dinin kendisi kuşaktan kuşağa aktarılan bir olgu,ama islam özellikle atalar dini olmak istiyor.

-İslami düzenin korunması ve varlığını sürdürmesi müslüman sayısıyla doğrudan bağlantılı olduğu için dinden dönenler çoğalıp islami düzeni yıkmasınlar öldürülüyor,öldürülmek zorundalar.

-Yine islamı,kuranı eleştirenler,islam karşıtlığı yapanlar,islam karşıtı düşüncelerini yayanlar,ortadan kaldırılıyorlar ve ortadan kaldırılmak zorundalar,islami düzeni korumak adına.

-Bir baskı,korku,dayatma düzeni kuruluyor.

-İslam bu yapısı ve anlayışı nedeniyle sınav için gerekli ortamı sağlayamaz.İslamın egemen olduğu yerde sınavdan,sınanmadan,özgür iradeden de söz edilemez.

 

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

İslam atalar dini olup,kuşaktan kuşağa aktarılmak ister.Kurana göre,kuşaklar islama iman eden atalarının yolundan gidip,onlara uymalıdır.

 

Sıra sıra dizilmiş tahtlara yaslanarak oturunuz ve onları güzel gözlü huriler ile evlendiririz.Tur 20

İman eden ve nesilleri de iman konusunda kendilerinin yoluna uyanlar var ya, biz onların nesillerini kendilerine kattık. Bununla beraber onların amellerinden hiçbir şey eksiltmeyiz. Herkes kazandığı karşılığında rehindir.Tur 21

Ve onlara istedikleri meyve ve etlerden verdik.Tur 22

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...