Jump to content

İslama inanan birinin iradesi hakkında


Recommended Posts

Dine bağımlı hale gelmiş,dinini mutluluğunu kaybedip,boşluğa düşme korkusu nedeniyle savunan,dininin görüşlerini,dininin kaynağında yazanları,kendi görüşüymüş gibi dile getiren,yaşamın anlamını kaybetmek,boşluğa düşmek gibi korkular nedeniyle kitabının kusursuz olduğuna inanan birinin iradesi hakkında ne söyleyebiliriz?Şimdi bu kişinin beyni var,ama yaşamına anlam katan,bağımlı olduğu din virüsü ele geçirdiği bu kişinin beynini yönetiyor.Bu kişinin,İslam kusursuzdur,kuranda çelişki,tutarsızlık yoktur demesi,kendi  düşünceleri sonucu ulaştığı bir çıkarım değil.Kuranı oluşturan her kimse onun görüşünü dile getiriyor,onun düşüncelerini savunuyor,çünkü islama bağımlı olmuş,islam bunu ele geçirmiş.Kısaca bu kişinin içine İslam kaçmış.İçine şeytan kaçmalı filmlerde görmüşsünüzdür,şeytan içine girdiği kişinin benliğini ele geçirir,o kişiyi yönetir,o kişi artık o değildir.Bu da aynı onun gibi birşey.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öğrenilmiş çaresizlik aslında... Tüm müslümanların ortak sosyal bir kültürde debelenip durmaları ve bu debelenme sonucunda sadece ayaklarının altlarını eşelemeleriyle gömütler oluşturmaları! İnandıkları Allah, insanların asla ulaşamayacakları kadar komplike ve kadiri mutlak bir Tanrı olmasına rağmen, kısmi - cuzi iradeye sahip insanlardan her gün namaz gibi sadakat ibadeti istemesi ve her yıl hac, kurban, oruç gibi fidye ibadetleri istemesi gösterir ki, aslında Allah, müslümanların sandığı gibi, kendilerinden ve tüm insanlardan üstün, komplike bir Tanrı değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Birçok alanda bir yara-bandı olarak kullanılıyor. Hıristiyanlıkta bu bu kadar abartılmıyor. Bizde çok güçlü bir tüm-Tanrıcılık inancı var. Bu hem iyi bir şey hem de bu inancı kötü kullanmanın yolu çok açıyor.

Kurumlar da zaten dışlamış oldukları kesimleri bu tarz saldırılardan korumaya çalışmıyorlar. Bunları iyice kendi kaderleri ile baş başa bırakıyorlar. Fransa'daki azınlıklarla ilgili olarak da bu var. Bir tek Atatürk ve Yandaşları işte. İtalyan faşistler bile bu din unsurlarını kendi çıkarları için kullanmışlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Şeytan ve Tanrı, insanların 2 değişik sürücüleridir. Doğa kendini Şeytan ve Tanrı tarafından sürülmekten kurtarmıştır ama insan henüz bunu yapamamıştır. İnsanların mücadele edip rüştlerini kanıtlamaları için fırsatlarını kullanabilecekleri kaderlerini Şeytan ve Tanrı uzlaşıya vararak beraber yazmışlardır. Evreni bu ikisinin kadere yazdıkları öngörüleri yönetir ve değiştirilmesi dua ve kurban ile başarılacak bir iş değildir. Bu nedenle dua ve kurban ibadetlerini Tanrı ve Şeytan'ın dikkate aldıklarını gösteren hiçbir kanıt yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslama inanan müslümanlar cahil kalmayı, cehalete askerlik yapmayı kendileri tercih ediyorlar. Hemde allah'a en akıllı canlı muamelesi yaparak ve allah'ın kendilerine kullanmadıkları beyinlerini verdikleri için şükranla yaşamaya çalışarak, kendi ölümlü günlerini, ölümsüz tanrıya feda ederek iradelerini devre dışı bırakan müslümanlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...