Jump to content

İNCİL'de MUHAMMED(!)


Recommended Posts

İNCİL'DE MUHAMMED(!)

Muhammed Parakletos(Yardımcı) ve Gerçeğin Ruhu Mu?
.....................................................................................................
.....................................................................................................
İDDİA AYETİ:


İncil'in Yuhanna Kitabı'nda  İsa şöyle der:  YUHANNA KİTABI /14:16-17 Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir “Yardımcı”, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.
......................................................................................................................................................................................................................................
Burda Muhammed var diyen akıl küpü Müslümanlar ''Yardımcı'' sözcüğünün Yunanca Parakletos(Faraklit) manasından Muhammed'e atıf olarak kullanıldığını iddaa eder İncil'de Muhammed vardır derler ki maalesef kafadan sallamadır.Zaten burda geçen kelimeyi de yanlış okurlar ona kısaca değinirsek:

Müslümanlar orijinal Yeni Anlaşma'nın Grekçe yazıldığını çok iyi bilmektedirler. Grekçe dilindeki "periklet" kelimesi "yüce, göksel, övülmüş" anlamlarına gelirken; İncil'de kullanılan asıl sözcükse "teselli edici, avutucu, savunucu" anlamlarına gelmektedir. Bu nedenle, Müslümanlar Kur'andaki (61. Sure Saff Suresi 6. Ayet ) bu sureye dayanarak, İncil'de (Yuh.14:16 ve 16:7) geleceği bildirilen kişinin kendi peygamberleri olduğunu ileri sürmektedirler. Çünkü yukarıdaki Kur'an ayetinde Saff Suresi'nde geçen Arapça sözcük "Ahmed" Muhammed'in adlarından biridir ve övülmüş, methedilmiş anlamına gelmektedir. 
 

Bazı Müslümanların yapmaya çalıştıkları şey, bu kelimenin (PARAKLETOS) sesli harflerini (a-a-e-o), öbür kendi iddia ettikleri kelimenin (PERİKLYTOS) e-i-y-o gibi harfleriyle değiştirmektir. Seslilerin kelimeye dahil edilmediği dönemlerde, İbranice ve Arapça gibi dillerde yazarın hangi sesli harfi kullanacağı konusunda birtakım tartışmalı boşluklar vardır. Ama aynı şey İncil'in dili Grekçe'de yoktur; çünkü tüm sesli harfler Grekçe metinlerde açıkça yazılır. 

Eğer bu kelimenin nasıl yazıldığı konusunda herhangi bir kuşku varsa, bunu mevcut el yazmalarından anlamak mümkündür. Bunlar, en eski el yazmaları olan Codex Siniaticus ve Codex Alexandrianus (ki şu anda Londra'da British Müzesindedirler) da dahil olmak üzere her isteyenin araştırmasına açıktırlar. Zaten, Yeni Anlaşma'nın Muhammedin devrinden öncelere giden 70'den fazla Grekçe el yazması vardır ve bunların hiçbirinde de Müslümanlar'ın iddia ettiği gibi Arapça Ahmed anlamına gelen PERİKLYTOS kelimesi kullanılmaz. yani Müslümanlar bir kere ayette periklitos kelimesi geçiyor diyerek bir kere baştan uçmaktadırlar. Fakat biz burdakinin gerçekten Muhammed olabileceğini bir an için kabul edelim ve Muhammed'i koymak ayete uyuyor  mu bakalım:

 

Çünkü en yukarıdaki Yuhanna ayetinde  de apaçık görüldüğü gibi İsa Baba'dan(Tanrı'dan) dilemektedir ve bu o Yahudi halk ve orda bulunanlar için yakın geleceğe yapılan bir dilektir oysa ki Muhammed İsa'nın vaaz verdiği öğrencilerine ve halka asla gönderilmemiştir .

İslami kaynaklara göre Muhammed İsa öldükten yaklaşık 538 yıl sonra Dünya'ya gelmiştir.

Ayrıca İsa dediğimiz gibi burda direk havarilerine ve izleyicilerine seslenmektedir ve yakın gelecekten bahsettiği açıktır. Bu da İncil'in Elçilerin İşleri kitabının ilk bölümlerinde İsa'nın ölüp dirilmesinden 50 gün sonra(yani Pentikost Günü'nde- ki Pentikost kelimesi 50 sayısıyla bağlantılıdır-  ) İsa imanlılarına  gelen ve onlara ilahi güç ve yetki veren Kutsal Ruh'tur. Yani İsa'nın bahsettiği Parakletos kelimesi ya da Müslümanlar'ın salladığı şekliyle Periklitos Üçlü Birlik'in 3. kişisidir(Kutsal Ruh'tur) kanıt olarak:

 

Elçilerin İşleri Kitabı 2. Bölüm 2-4. ayetler Arası

Kutsal Ruh’un Gelişi

2Pentikost Günü geldiğinde bütün imanlılar bir arada bulunuyordu. 2 Ansızın gökten, güçlü bir rüzgarın esişini andıran bir ses geldi ve bulundukları evi tümüyle doldurdu. 3 Ateşten dillere benzer bir şeylerin dağılıp her birinin üzerine indiğini gördüler. 4 İmanlıların hepsi Kutsal Ruh’la doldular, Ruh’un onları konuşturduğu başka dillerle konuşmaya başladılar



 

 

Kutsal Ruh daha önce de vardı Hristiyan teolojisine göre fakat o ana kadar sadece belirli kişiler Kutsal Ruh'u alıyordu sınırlıydı fakat o günden sonra her İsa imanlısı Kutsal Ruh'u alabilecekti.

Burdan da bu ifadenin Muhammed'le alakasız olduğunu gösterdik.

 

 


Bir başka açıdan bakarsak Muhammed Yuhanna 14:16-17'de yer alan ''sonsuza dek sizinle birlikte olacak'' ifadesine uymamaktadır. Kuran'ın da belirttiği gibi Muhammed de ölümlü bir insandır.

Bir başka açıdan son peygamberin Arap yarım adasından çıktığını iddia eden İslam'ın ,Yahudi İsa izleyicilerine gelen bu haber ve müjdeyle ilişkilendirilmesi abesle iştigaldir.İsa'nın öğrencilerinin Arap yarım adasından çıkacak havari ve İsa'nın halkıyla zerre kadar ilgisi olmayan ve 538 yıl sonra gerçekleştiği iddia edilen bir olayı ''sizinle birlikte olacak'' şeklinde duyması onların zerre kadar işine yaramamakta ve ilgilendirmemektedir bu yüzden bu ayetlerle Muhammed'in alakası yoktur.

Ayrıca ayetlerdeki  ''Dünya O'nu kabul edemez'' ifadesi Muhammed'e uymamaktadır. Dünya ,Muhammed'i,yaşadığı ve öldükten sonraki dönemlerde kabul edenlerle doludur.Muhammed ''görülmüştür'' ve ''tanınmıştır'' bu ifadeler de bir insana atfediliyor olamaz.

''Siz O'nu tanıyorsunuz çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır'' ifadesinin muhattabbının Yahudi İsa öğrencileri olduğunu göz önüne getirirseniz burda Muhammed'le zerre kadar ilişki kurulamayacağını görebilirsiniz. Muhammed kimin ''içinde'' olmuş ve Muhammed İsa öğrencilerinin arasında mı yaşamış ? 1f642.png:)

Kısaca özetlersek :

Yuh.14:16..."o sonsuza dek sizinle birlikte olacak" (oysa bir insan sonsuza dek yaşamaz). 

Yuh.14:17..."o gerçeğin ruhu olacaktır" (bir insan ruhtan farklıdır). 

Yuh.14:17..."dünya onu ne görür" (oysa insan görülür). 

Yuh.14:17..."ve ne de onu tanır" (oysa insan tanınır). 

Yuh.14:17..."ve o içinizde olacaktır"(bir insan başkasının içinde olamaz). 

tarihinde Tanah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, poiuz yazdı:

İncil Muhammedi yazmaz

ama Kuran Kutsal Ruhu yazar ;)

 

Yemin olsun ki, Mûsa'ya Kitap'ı verdik. Ve arkasından da resuller gönderdik. Meryem oğlu İsa'ya da açık-seçik deliller verdik ve kendisini Ruhulkudüs'le güçlendirdik... Bakara:87

Cebrail olduğu yorumu sonradan yapılmış Kutsal Ruh'a çaktırmamaya çalışmışlar ama Kuran yazarları bayağı bayağı üçlü birliği kabul ediyor.

 

Kelimetullah-İsa-Allah'ın Sözü yani Yuhanna 1:1 ile aynı manada kullanıyor.

 

Kutsal Ruh'la desteklemek İncil'de de İsa'nın başına Kutsal Ruh güvercin şeklinde konuyor aynı manada destekleniyor ve İsa Kutsal Ruh'la doluyor.

 

Baba Tanrı yok bir tek onu da Kuran yazarları fiziksel babalık sandığı için almamışlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İncilde  muhammed yok ki yaaaa..  Oldugunu belki, şu zakir naik diye bir zeka yoksunu ve saçmalıklar profesörü var. Belki o iddia ediyordur. Ya da o kafada islamcılar. Kurana göre 3 din de evrensel ya,  tüm zamanlara hitap ediyor durumu.  Bence, kuran yazarları  incilden pek birşey almamışlar, daha çok yahudilerle uğraşmışlar. Tevratla daha çok iç içe. Bence islam, yahudiliğin çakması gibi birşey. Müslüman demek,  second class  yahudi gibi birşey yani :blink: ahahhaahaha. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir kere Gerçek incil latincedir. Günümüzde ki cakma Evangel yunancadır

Latinceden Yunaniceye tercüme edilirken hata yapmak ihtilmali çoktur.

yunanca çakma incilde (Piriklitos) Kelimesinin aslı (Biriklitos) dur Nitekim Yunanlıların bazıları evlatlarını bu isimle isimlendirmişlerdir Nokta.

 

Quote

Ne var ki O, yani Gerçeğin Ruhu gelince, sizi tüm gerçeğe yöneltecek. Çünkü kendiliğinden konuşmayacak, yalnız (Allahtan) duyduklarını söyleyecek ve gelecekte olacakları size bildirecek. (Yuhanna 16:13)

 

Allah dA Kur'an'da: (vahyül yuha) "Habibim asla kendiliğinde konuşmaz ne konuşursa işitiği vahydir" der

bu cihetle incil hazreti Muhammedi ilan ediyor.

Gelecekte olacak şeyleri haber vermesine gelince bu hususda bir sürü ehadisi şerif vardır.

biz hadis kabul etmeyiz diyen olursa kuranda da ayet veririz. Hz.Ebubekirle mağradayken üzelen Ebubekire  ayete: "mahzun olma Allah bizimle beraberdir" demiş nitekim düşmandan kurtulmuşlardır..

--------------------------------------------------------

 

Yuh.14:16..."o sonsuza dek sizinle birlikte olacak" (oysa bir insan sonsuza dek yaşamaz). 

Ayet: Allah yolunda ölenlere ölüdür deme ağzını yırtarım. senin haberin yok ölmedi onlar, ben onlara hayat-ı ilahimde hayat vermişimdir yanınızda etrafınızda gezerler fakat siz bilemezsiniz.

Gördüğün gibi sadece hazreti Muhammed değil bütün şehitler ölümsüzdür

------------------------------------------------------

Yuh.14:17..."o gerçeğin ruhu olacaktır" (bir insan ruhtan farklıdır). 

Her İnsan zaten ruh ve ceseddir. İnsana insan denmesi Ruh ve cesedle beraber olduktan sonradır.

---------------------------------------------------------------------

Yuh.14:17..."dünya onu ne görür" (oysa insan görülür). 

Ayet: habibim Muhammedin onlar (dünyaya tapanlar) sana bakıyorlar ama göremiyorlar

--------------------------------------------------------------

Yuh.14:17..."ve ne de onu tanır" (oysa insan tanınır). 

hayıır Onu tanımıyorlar! tanısalar dünyalıklarına bir tekme vururlar Ona hizmetçi olurlar. kamon

------------------------------------------------------------------------------------

Yuh.14:17..."ve o içinizde olacaktır"(bir insan başkasının içinde olamaz). 

Ayet: Fi-küm Resülüllah: Allah'ın elçisi içinizdedir. kamon

Hem başkası bile bir insanın içinde olabilir. Bugün bilim bile kabul ediyor telepatiyi kamon nokta

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 minute ago, Tanah-Gospel Theologist said:

Şu yukardaki yorumda en ufak bir zeka kırıntısı olduğunu biri ispat ederse forumu bırakacağım.

Tanah naber. Lan bu dindarr malının da  işi gücü senin konularını boklamak :D.  Ha bu arada, güzel konular açmışsın. Zeka kırıntısı mı? Dindar  bakırköyden yazıyor yahu !!! 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gercek incil Latince degildir!

Yunancadan Latinceye cevirilmistir!

 

Paraklit veya Faraklit (Latince Paracletus ← Yunanca: παράκλητος Parakletos), Kitab-ı Mukaddes'in Yunanca metinlerinde Kutsal Ruh için beraberinde gelen anlamında kullanılan bir sıfattır.

Paraklit: Martin Luther "Tesellici" olarak cevirir, yoksa genelde "yardimci " olarak cevirilir. Antik Yunanda "cagirilan" anlaminda kullanilirdi.

 

Yuhanna 14:16-17: 

κἀγὼ ἐρωτήσω τὸν πατέρα καὶ ἄλλον παράκλητον δώσει ὑμῖν, ἵνα μεθ’ ὑμῶν εἰς τὸν αἰῶνα ᾖ, τὸ πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὃ ὁ κόσμος οὐ δύναται λαβεῖν, ὅτι οὐ θεωρεῖ αὐτὸ οὐδὲ γινώσκει· ὑμεῖς γινώσκετε αὐτό, ὅτι παρ’ ὑμῖν μένει καὶ ἐν ὑμῖν ἔσται.

Ben de Baba’dan dileyeceğim. O sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhu’nu verecek. Dünya O’nu kabul edemez. Çünkü O’nu ne görür, ne de tanır. Siz O’nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.

 

1.Yuhanna 2:1-2 

Τεκνία μου, ταῦτα γράφω ὑμῖν ἵνα μὴ ἁμάρτητε. καὶ ἐάν τις ἁμάρτῃ, παράκλητον ἔχομεν πρὸς τὸν πατέρα Ἰησοῦν Χριστὸν δίκαιον· καὶ αὐτὸς ἱλασμός ἐστιν περὶ τῶν ἁμαρτιῶν ἡμῶν, οὐ περὶ τῶν ἡμετέρων δὲ μόνον ἀλλὰ καὶ περὶ ὅλου τοῦ κόσμου.

Yavrularım, bunları size günah işlemeyesiniz diye yazıyorum. Ama içimizden biri günah işlerse, adil olan İsa Mesih bizi Baba’nın önünde savunur.  O günahlarımızı, yalnız bizim günahlarımızı değil, bütün dünyanın günahlarını da bağışlatan kurbandır.

 

Yukarda isaya da "paraklit "(παράκλητος) denilmekte. 

 

Bakara 87: 

 îsâ ibne meryeme    : Meryem oğlu İsa
el beyyinâti    : beyyineler, açık kanıtlar
ve eyyednâ-hu    : ve biz onu destekledik
bi rûhi el kudusi    : Ruh'ûl Kudüs ile

 

Isa - Kutsal Ruh - Baba

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, poiuz yazdı:

Gercek incil Latince degildir!

Yunancadan Latinceye cevirilmistir!

 

Paraklit veya Faraklit (Latince Paracletus ← Yunanca: παράκλητος Parakletos), Kitab-ı Mukaddes'in Yunanca metinlerinde Kutsal Ruh için beraberinde gelen anlamında kullanılan bir sıfattır.

Paraklit: Martin Luther "Tesellici" olarak cevirir, yoksa genelde "yardimci " olarak cevirilir. Antik Yunanda "cagirilan" anlaminda kullanilirdi.

 

Yuhanna 14:16-17: 

κἀγὼ ἐρωτήσω τὸν πατέρα καὶ ἄλλον παράκλητον δώσει ὑμῖν, ἵνα μεθ’ ὑμῶν εἰς τὸν αἰῶνα ᾖ, τὸ πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὃ ὁ κόσμος οὐ δύναται λαβεῖν, ὅτι οὐ θεωρεῖ αὐτὸ οὐδὲ γινώσκει· ὑμεῖς γινώσκετε αὐτό, ὅτι παρ’ ὑμῖν μένει καὶ ἐν ὑμῖν ἔσται.

Ben de Baba’dan dileyeceğim. O sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhu’nu verecek. Dünya O’nu kabul edemez. Çünkü O’nu ne görür, ne de tanır. Siz O’nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.

 

1.Yuhanna 2:1-2 

Τεκνία μου, ταῦτα γράφω ὑμῖν ἵνα μὴ ἁμάρτητε. καὶ ἐάν τις ἁμάρτῃ, παράκλητον ἔχομεν πρὸς τὸν πατέρα Ἰησοῦν Χριστὸν δίκαιον· καὶ αὐτὸς ἱλασμός ἐστιν περὶ τῶν ἁμαρτιῶν ἡμῶν, οὐ περὶ τῶν ἡμετέρων δὲ μόνον ἀλλὰ καὶ περὶ ὅλου τοῦ κόσμου.

Yavrularım, bunları size günah işlemeyesiniz diye yazıyorum. Ama içimizden biri günah işlerse, adil olan İsa Mesih bizi Baba’nın önünde savunur.  O günahlarımızı, yalnız bizim günahlarımızı değil, bütün dünyanın günahlarını da bağışlatan kurbandır.

 

Yukarda isaya da "paraklit "(παράκλητος) denilmekte. 

 

Bakara 87: 

 îsâ ibne meryeme    : Meryem oğlu İsa
el beyyinâti    : beyyineler, açık kanıtlar
ve eyyednâ-hu    : ve biz onu destekledik
bi rûhi el kudusi    : Ruh'ûl Kudüs ile

 

Isa - Kutsal Ruh - Baba

Gel de bunları dindara anlat Latince diyor kötü oalnda benim konuyu bok ediyor bilerek yapıyor bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş
19 hours ago, poiuz said:

Gercek incil Latince degildir!

Yunancadan Latinceye cevirilmistir!

Bakara 87: 

 îsâ ibne meryeme    : Meryem oğlu İsa
el beyyinâti    : beyyineler, açık kanıtlar
ve eyyednâ-hu    : ve biz onu destekledik
bi rûhi el kudusi    : Ruh'ûl Kudüs ile

 

Isa - Kutsal Ruh - Baba

Yani sen diyorsun ki İncil ibranice konuşan Beni İsraile Yunanca inmiştir. :D

Haaaaaaaaaaaaaaaa! Pardon ya, valla çok özür dilerim, bilmiyordum :D 

Bende hep diyorum kendim kendime  "Bu Beni israil acaba, İsa Yunanca konuşmuş diye, ne dediğini anlamadıklarından dolayı mı astılar?" 

yani "baba mı? Ne ana mı? ne diyonlan bu. Ben senin ananı " dediler ve isayı astılar herhalde :D 

Dinler tarihi yemin ederim değişiyor :D

Sayın poiuz ve Tanah gelelim Bakara 87'ye 

Yalnız bir sorun var size göre Kuran yazarlari "Allah'ın oğlu İsa" dememişler :D "Meryem'in oğlu isa" :D demişler farkında mısınız ? :D 

çok güldüm

devam edelim : "İsayı Ruhul Kuddüsle destekledik"

şimdi burada Tanah ve Poiuz diyor ki :"Kutsal Ruh'a çaktırmamaya çalışmışlar ama Kuran yazarları bayağı bayağı üçlü birliği kabul ediyor"

 

Şimdi ben burada şok oldum :blink: Yani "Destekledik" kelimesinden bu manayı nasıl çıkardınız, ben bunu tuvallette iki saat ıkınsam düşünemezdim 

çünkü Ruhul kuddüs ile  (eyyednâ-hu) demek  "teyid" etmek demektir. :D 

Yani biri birisini desteklediği yani teyid ettiği zaman, onun şahsiyetine mi giriyor?!  Ha! Yani giriyorsa neresinde girer. oda insanı çok düşündürüyor abi, yemin ediyorum kıçımı kolluyorum yatarken Kutsal ruhunuz banada girmesin diye :D merak etme "teyid ettim" seni diycek sonra :D

 

Bakın bu saçma fikirlerinizi nerenizden çıkardıysanız hemen onı geri çıkardığınız yere koyun :D çünkü kabul edilemez hakikatler bunlar, insanlık buna hazır değil :D

 

Ruhul kuddüs ile teyid ettik destekledik demek

Ruhul kudusün Hazreti İsa'nın şahsiyetin bir parçası değil sadece onun "destekliyicisi" manasına gelir?
 

Bunu Hz. İsa'nın şahsiyetine dahil etmek. Öz şahsiyetinden bir parça gibi tasavvur etmek.  çok batıl kabul edilemez birşeydir

Ama eğer sizin dediğiniz doğruysa şunu itiraf ediyorum ki

tanah ve pouiz olmasa Allah çarpsın bakara 87 de (eyyednâ-hu) kelimesi yani "Teyid" etmek kelimesinin manasının

adamın öz şahsiyetine bulduğu herhangi bir delikten içine girmek ve onu nufusuna dahil etmek :D aynı nufus kağıdıı kullanmak manasına geldiğini Allahüm külla, belakin alafa, üddünz billak öğrenemiycektim, Teşekkür ederim sayın tanah ve poiuz sizi minnettarım

Bir nefesde okuyunuz :D 

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
58 minutes ago, Tanah said:

Bu salağn fikirlerini eleştirmek istiyorum ama fikir yok ki gülücük yavşaklık ve Müslüman kıvırması var mesajlarında sadece.

Burada Ateistim diyorsun sonra başka yerde Yahudi olduğunu söylüyorsun    Kendi dinini neden açık açık söylemiyorsun ve üstüne gelip atesit kılığında İslamı eleştiriyorsun?

Turan Dursun Forum Sitesini Atesit bir site olarak bilirdim Fakat adminlerinin çoğu Hıristiyan olduğunu anladım 

Eğer Turan dursun forum sitesinde hıristiyan adminler, Müslümanların başlık açmazına izin verseler bak o zaman bende senin burada yaptığının tam tersini Turan dursun forumunun "Hıritisyanlık bölümünde" Kur'anda ayetleri getirerek yapıcam 

 

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Dindarr yazdı:

Burada Ateistim diyorsun sonra başka yerde Yahudi olduğunu söylüyorsun    Kendi dinini neden açık açık söylemiyorsun ve üstüne gelip atesit kılığında İslamı eleştiriyorsun?

Turan Dursun Forum Sitesini Atesit bir site olarak bilirdim Fakat adminlerinin çoğu Hıristiyan olduğunu anladım 

Eğer Turan dursun forum sitesinde hıristiyan adminler, Müslümanların başlık açmazına izin verseler bak o zaman bende senin burada yaptığının tam tersini Turan dursun forumunun "Hıritisyanlık bölümünde" Kur'anda ayetleri getirerek yapıcam 

 

Musevi olduğumu kanıtla ve bir yerde ben Museviyim dediğimi göster kendimi banlatacam.Kıvırma ama sadece ''ben Musev,iyim'' yazan yeri göster bal gibi de pozitif ateistim ve bal gibi de senin dinini diğer dinlerle kıyaslayıp boka çevirdim.Hala ağlıyorsun burda.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Dindarr yazdı:

Burada Ateistim diyorsun sonra başka yerde Yahudi olduğunu söylüyorsun    Kendi dinini neden açık açık söylemiyorsun ve üstüne gelip atesit kılığında İslamı eleştiriyorsun?

Turan Dursun Forum Sitesini Atesit bir site olarak bilirdim Fakat adminlerinin çoğu Hıristiyan olduğunu anladım 

Eğer Turan dursun forum sitesinde hıristiyan adminler, Müslümanların başlık açmazına izin verseler bak o zaman bende senin burada yaptığının tam tersini Turan dursun forumunun "Hıritisyanlık bölümünde" Kur'anda ayetleri getirerek yapıcam 

 

O attığın mesajımda da ironi var onu bile görmeyecek kadar salaksın adam Allah yardımcın olsun demiş(ateist) ben de Yahudilikle ilgili çalıştığım için YaHWH yardım etse daha iyi olur dedim ama beyin dll bulunamadığı için anlaman zor tabii.

Link to post
Sitelerde Paylaş
46 minutes ago, Tanah said:

Musevi olduğumu kanıtla ve bir yerde ben Museviyim dediğimi göster kendimi banlatacam.Kıvırma ama sadece ''ben Musev,iyim'' yazan yeri göster bal gibi de pozitif ateistim ve bal gibi de senin dinini diğer dinlerle kıyaslayıp boka çevirdim.Hala ağlıyorsun burda.

Tanah, peki bu niki neden aldın ? Aslında ben de merak ediyordum.Senin musevi veya yahudi olduğundan şüpheleniyorum bazen. Milliyetin ne, merak ettim. Musevi, mason falan değilsindir umarım. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, impressivo yazdı:

Tanah, peki bu niki neden aldın ? Aslında ben de merak ediyordum.Senin musevi veya yahudi olduğundan şüpheleniyorum bazen. Milliyetin ne, merak ettim. Musevi, mason falan değilsindir umarım. 

Sanırım democrassian veya zavallıydı ona anlatmıştım bu niki neden aldığımı özelden.

 

Ben baştan beri pozitif ateistim. Buraya ilk geldiğimdeki nickim aykırıteolog idi.Sonra Tanah Gospel Theologist yaptım onun şifresini unuttuğum için bunu aldım bir tek teldenşifresini unuttuğum hesaba girebiliyorum kayıtlı olduğu için orda.

 

Bu niki almamın sebebi Müslümanlar'ı kendi mantığıyla çürütmek ve iki yüzlülüklerini yüzlerine vurmak buun içinse ateist bakış açısıyla toptan yok diyerek yapamazsınız. Bunun için diğer dinleri özellikle Yahudilik ve Hristiyanlık'ı öğrenip Kuran'ın kaynağını,kökenini,alıntılarını,yanlış alıntılarını ezbere bilmelisiniz. Bunu yaparken hem Muhammed'in veya Kuran yazarlarının hatalarını Müslümanlar'a atiest bakış açısından daha rahat bir şekilde gösterebilir hem de diğer dinlerin bakış açısıyla Muhammed'in peygamber falan olamayacağını daha rahat kanıtlayabilirsiniz. Bir ateistin Muhammed'i peygamber olarak kabul etmemesi Müslüman'ın  bahaneler üreterek bunu görmezden gelmesine olanak verebilri ama Müslüman'ın kitabının iççelişkilerini ve kitabın yazarlarının hatalarını farklı perspektiften kesin olarak ortaya koyabilirseniz iş değişir kaçacak yer bulamazlar, buna  İncil'de ve Yahudi Kutsal Kitabı'nda Muhammed, Muhammed'in yanlış alıntıları gibi konular dahil ,bunlar eleştiriye açık olmadığı ve doğrudan kanıtlanabilir olduğu için Müslüman köşeye sıkışacaktır bunun için de işte Yahudi ve Hristiyan gibi bakmalısınız olaya. Zaten Müslüman'a bir kere İslam'ın yanlış olduğunu gözüne soka soka gösterebilirseniz gerisi kolay.

 

Bu yüzden bu stratejiye gönderme olsun diye bu nicki aldım eğer Yahudi ve Hristiyan bakış açılarıyla İslam'ı çürütebiliyorsak ateizmin en büyük silahı bu dinleri kendi iç mantıklarıyla eleştirmek demektir.

tarihinde Tanah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 minute ago, Tanah said:

Ben baştan beri pozitif ateistim.

Dostum, bence bu niki değiştir.  İnsanda,  acayip bir izlenim bırakıyor.  Sanki, musevi veya yahudiymişsin gibi. Ya da mason...........Anladın mı?   Ya benim için aslında hangi ırktan oldugun farketmez ama, biliyorsun imaj diye bir durum da var. Gerçekleri söylemeye çalışırken ;  ad-hominem'e maruz kalabilirsin.  dindar'ın yaptığı gibi. :lol::) 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, impressivo yazdı:

Dostum, bence bu niki değiştir.  İnsanda,  acayip bir izlenim bırakıyor.  Sanki, musevi veya yahudiymişsin gibi. Ya da mason...........Anladın mı?   Ya benim için aslında hangi ırktan oldugun farketmez ama, biliyorsun imaj diye bir durum da var. Gerçekleri söylemeye çalışırken ;  ad-hominem'e maruz kalabilirsin.  dindar'ın yaptığı gibi. :lol::) 

Zaten bu benim işime gelir bir Yahudi'yi bile yenemiyorsa bu İslam'ın sihirli teolojisi bir ateisti nasıl yenecek?

Link to post
Sitelerde Paylaş

İsraile neden Yunanca kitap gelmiş miş???

Kendisi Türk ve kendisine neden Arapça kitap geldiğini sormak aklına gelmiyor.

 

Ben yinede cevap vereyim. Çünkü İncil İsaya Allah tarafından gönderilmedi, İncili insanlar yazdı. Yazarlari belli. Ve İncil o günün en geçerli dili olan Yunanca yazıldı. Günümüzde İngilizcenin geçerli dil olduğu gibi

 

Zaten Kuran yazarlarıda kitaba ne İncilin Arapça ismini yazmışlardır, ne de (sözde) orjinal Latince ismini yazmışlardır. Hayır, Yunanca ismini yazmışlardır!!!

Normalde yabancı bir kitaptan veya filmden bahsederken ya orjinal ismi kullanılır veya kendi dilinde tercümesi. Ama ikisini de kullanmayıp daha başka bir dilde telafüz etmekte neyin nesidir???

 

Kısaca: Kuran yazarlarının  hristiyanlık\İncil hakkında bilgileri çok kısıtlı olduğu anlaşılıyor. Gerçi günümüzün müslümanları da hala çok bilgisiz ama bu ayrı bir konu.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, poiuz yazdı:

İsraile neden Yunanca kitap gelmiş miş???

Kendisi Türk ve kendisine neden Arapça kitap geldiğini sormak aklına gelmiyor.

 

Ben yinede cevap vereyim. Çünkü İncil İsaya Allah tarafından gönderilmedi, İncili insanlar yazdı. Yazarlari belli. Ve İncil o günün en geçerli dili olan Yunanca yazıldı. Günümüzde İngilizcenin geçerli dil olduğu gibi

 

Zaten Kuran yazarlarıda kitaba ne İncilin Arapça ismini yazmışlardır, ne de (sözde) orjinal Latince ismini yazmışlardır. Hayır, Yunanca ismini yazmışlardır!!!

Normalde yabancı bir kitaptan veya filmden bahsederken ya orjinal ismi kullanılır veya kendi dilinde tercümesi. Ama ikisini de kullanmayıp daha başka bir dilde telafüz etmekte neyin nesidir???

 

Kısaca: Kuran yazarlarının  hristiyanlık\İncil hakkında bilgileri çok kısıtlı olduğu anlaşılıyor. Gerçi günümüzün müslümanları da hala çok bilgisiz ama bu ayrı bir konu.

 

Komik olansa İbraniler'in birçoğu Yunanca konuşabiliyordu özellikle İsa gibi haham olanlar.Helenizm Yahudiler'i zaten başından beri etkisi altına almış bir felsefedir.

 

İsa Aramice konuşuyordu çünkü o dönem çokça konuşulan bir dildi İsa İbranice konuşuyordu çünkü İbranice bilmeyen rabbi(haham) olamaz İsa muhtemelen Yunanca da konuşuyordu hatta daha ileri gidersek İsa belki de Latince bile biliyordu. İncil'de İsa'ın çarmıha gerilirken tepesine asılan bir tabela vardır Latince,İbranice ve sanırım Aramice ''YAHUDİLERİN KRALI İSA'' yazar bu bile o dillerin o dönem ne kadar revaçta olduğunu gösteriyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...