Jump to content

Kuran Yazarları Tevrat'ı ve İncil'i Bilmemektedir


Recommended Posts

Bu konu altından bu konuyu tartışalım. Bugüne değin bir sürü paylaşım yaptım ve hepsinde Kuran yazarlarının o an kanonize edilmiş yani toplanmış tevrat ve İncil metnini değil gnostik Hristiyan incillerini,Talmud'u,Midraş'ı, Yahudi folklorik fabllarını masallarını bildiği ama ana Hristiyan ve Yahudi Kitapları'nı bilmediğini kulaktan dolma olarak sadece halk arasındaki Tevrat öykülerine yarım yamalak hakim olduğunu gösterdiğimi düşünüyorum. Bu konu altından bu fikirleri tartışıp Kuran'ın kökenine ve hikayelerinin asıl kaynaklarının gerçektenTaNaH(Yahudi Kutsal Kitabı) ve İncil olup olmadığını göreceğiz.

tarihinde Tanah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İlk olarak Kuran yazarları Hristiyanlık'taki Baba Tanrı'nın fiziksel bir babalık vasfı taşıdığını Oğul'un da fiziksel olarak Tanrı'nın oğlu olduğunu sanmaktadır.Üstelik Yahudiler'in Üzeyr'i(Ezra'yı) Tanrı'nın Oğlu olarak gördüğünü söylemektedir. Ezra ile İsa'nın konumlarının Yahudi ve Hristiyanlık'ta aynı olduğunu iki şahsın da iki dinde Tanrı'nın Oğlu olarak Tanrısal vasıfla yüklendiği söylenmektedir. Bu birçok açıdan yanlıştır.

Yahudiler, “Üzeyr Allah’ın oğludur” dediler. Hırıstiyanlar ise, “İsa Mesih Allah’ın oğludur” dediler. Bu onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkar etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!" (Sure 9:30, Diyanet)

 

 

. İsa ailevi şekilde oğul değildir Hristiyanlık'ta.

. Tanrı ailevi manada Baba değildir.

.Ezra Tanrı'nın Oğlu olarak anılmış olsa dahi ailevi manada Tanrı'nın Oğlu denmemiştir Yahudilik'te.Tanrı'nın Oğlu denmiş olsa bile bu İsa'yla aynı kefeye konulup iki inanç da Tanrı'nın Oğlu doktrinine inanıyor denemez çünkü Ezra tarihin hiçbir döneminde İsa gibi Tanrı konumuna yükseltilmemiştir Yahudi inancında.

 

Kuran yazarları ilk başta bu tür bilgilerden bi haberdir.

tarihinde Tanah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

islam dininde de muhammed'e allahın sevgilisi habibullah denilir. gerçekten allahın sevgilisi değildir muhammed. üzeyir de allah'ın oğludur değildir ve kaldıki bu iddia, yani üzeyir allah'ın oğludur iddiası yahudilere ait değildir. müslümanlar kendi kafalarına göre yahudilerin kültürünü pişirebileceklerini sanmışlar ve bu amaçla tevbe 30 ayetindeki çelişkiye neden olmuşlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

MÖ 459 yılında Ezra, İsrailoğulları'ndan 5.000 kişiyi, Babil'deki esaretten kurtarıp Kudüs'e getirmiştir deniliyor wikipedia'da. Bağdat ile aralarında 126 km yol olan Babil'in o zamanlarında 5.000 yahudi kişisi esaret yaşıyorduysa, Babil'in tüm nufusu 50,000 falan olmalıydı herhalde. Bana abartı gibi geliyor. Dolayısıyla Üzeyir ile Ezra'nın aynı kişi olmadığını düşünüyorum. Yahudiler Üzeyir Allah'ın oğludur demişler dememişler konusu da var tabi ayrıca, Üzeyir ile Ezra'nın aynı kişi olmadıklarını destekleyen. Keşke bu insanlara ait kalıt malzeme var olsaydı hazırda. Ve diğer olağanüstü güçler sergileyen lokman ve zülkarneyn'e ait yaşam kalıtları...  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed'in mekke zaferinden sonra etrafında toplanan insanlardan ona danışmanlık görevi yapanlar vardı. Bu danışmanlar eski Pers, eski Grek - Helenike ve eski Mısır'ın folklor bilgilerini Muhammed'e kaynakça belirtmeden aktarıyorlardı.

http://www.agnostik.net/viewtopic.php?t=241
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=37902

Turandursun forumunda Yıldıztozu'nun açtığı "Allah'ın boyna doladığı Kuş - isra 13" ayeti içerisinde betimlenen "insanların kuşunu boynuna bağladık - insanların amelini boynuna astık" ifadesindeki şekilli Tair'in-Kuş'un kur'an'a girmesinin arkasında, Muhammed'in eski Mısır danışmanlarının folklor aşırmasından kaynaklandığını görmüştük.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinler komple, yarattıkları kişiler de dahil olmak üzere uyduruk efsanelerdir. Din efsaneleri üzerinde kafa yorarak kafanıza yazık etmeyin. Bu salakça boş uydurma şeylerle uğraşmayın. Bilimsel konulara yorun kafanızı. Bana inanın gökyüzünün neden mavi olduğunu araştırmak, din ile ilgili saçma sapan uyduruk bir safsatanın nerden geldiğini araştırmaktan milyon kat faydalıdır.Çünkü gökyüzünün neden mavi olduğunu öğrendiğinizde başka bir şeyi merak edeceksiniz ve nedensellik içinde yolculuğunuz başlayacak. Bu yolculuğun ise bir son durağı olmadığı için keyiflidir.

Din ise baştan sonucu belli olan sıkıcı, salakça bir şeydir. Komplesi yalan, uydurma işte, bunun araştıracak nesi var ki? Baştan sonu belli sıkıcı salakça bir iş... Bu din denen şeyin içinde bir gerçek kırıntısı bulacağınızı umarsanız çok yanılırsınız. Komple, tümden, temelden yalandır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...