Jump to content

Hızır ile Musa Kıssasındaki Musa ,Peygamber Musa Değil


Recommended Posts

Evet değil. Bunu ben kesinlikle biliyorum. Ayrıca tarihte bazı eski dönem İslam alimleri de bunu savunmuşlar fakat onların neyi savunduğu umurumda değil. Kuran'daki dehşet verici bir yanlış alıntıyı daha keşfettim. 

Öncelikle Hızır ve Musa kıssasındaki Hızır orjinal efsanelerde kesinlikle İlyas'tır. İlyas Yahudi mitolojisinde ölmeden göğe alındığı için zaman zaman insanlara isterse kendini farkettirebilmektedir. Onun kendini farkettirmesi muhattaplarına dersler vermek hikmeti öğretmek içindir ve Yahudi inancında göre Fısıh sofrasında İlyas da inançlılara katılır.

Hızır ve Musa hikayesindeki Hızır'ın(Kuran'da Hızır adı geçmez) İlyas olduğunu kanıtladık.Şimdi Musa'nın da peygamber Musa olmadığını gösterelim. Bu efsanenin ana kaynağı 3. yüzyılın ilk yarısında yaşamış bir Yahudi hahamıdır.İsmi Joshua Ben levi'dir.Büyük bir Talmud üstadıdır ve Yahudi mitolojisinde önemli bir yeri vardır.Kendisi Mesih'le karşılaşmış,cennete ,cehenneme yolculuklar yapmış İlyas'la hikmetli zamanlar geçirmiş bir efsaneleştirilmiş alimdir.

Kısaca değinirsem bir gün Joshua ben Levi İlyas'la karşılaşır. İlyas gizemli yolculuklarından biri için Dünya'da dolaşmaktadır. Joshua Ben Levi ona katılmak ister ve bir şekilde İlyas'a katılır. Tıpkı Kuran'daki Musa'nın kültürümüzde Hızır olarak bilinen zata katılması gibi. Tıpkı Kuran'daki gibi İlyas Joshua Ben Levi'ye ''insanlar benim işlerime akıl sır erdiremez benim yaptığımı anlayamaz'' tarzı şeyler söylese de Joshua Ben Levi bu büyük zatın izinden gitmekte kararlıdır. Olayın devamında tıpkı Kuran'daki gibi İlyas Joshua Ben Levi'ye ve tüm insanlara anlamsız gelecek şeyler yapıtktan sonra sonunda onların hikmetini açıklar .

Şimdi zurnanın zırt dediği yere geliyoruz. Neden Kuran'daki Musa peygamber Musa olamaz dedim biliyor musunuz?Çünkü İlyas efsanelerindeki en önemli figür Joshau ben Levi olarak gözüküyor daha da çarpıcı olanı Joshua Ben Levi'nin bu gizemli yolculukları ve efsanelerini anlatan hikayelerin toplandığı kitabın adı bu fikrimi şah mat derecesinde kanıtlıyor.

Eserin adı: "Ma'aseh de-Rabbi Yehoshua' ben Lewi" 

Sanırım şah mat. Joshua Ben Levi'nin efsanelerinin yer aldığı eserlerin adındaki Ma'aseh Kuran yazarları tarafından Musa şeklinde anlaşılmış yani Joshua ben Levi'nin İşleri manasındaki (Ma'aseh: İbranice) kelimesi Musa şeklinde İlyas da ''kendisine hikmet verilen bilge insan şeklinde geçmiş. Joshua Ben levi'nin ismi ise Kuran'a yanlış anlaşılarak Musa'nın yardımcısı Yüşa olarak girmiş. Şah mat dostlar

tarihinde Tanah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...